Hirdetés
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Oké, kisképen nem látszott, hogy ez mennyire retkes vagy inkább csak régi.
Amúgy ha tényleg koszos, retkes, akkor arra nem elég a fél óra.
Takarítottam már ilyesmi helyet, fél óra kell ahhoz, hogy az ember elsőre végigkenje, majd eljusson oda, hogy felmérje, ide alaposabb takarítás kéne. -
Syl
nagyúr
válasz
fatpingvin #85141 üzenetére
Vagyis azt leírhatom, hogy RTX3090TI vagy RISC-V gépet akarok venni, de azt hogy M2-es Mac-et, az nem?
-
BiP
nagyúr
Én nyáron vettem egyet 67ért. (3070-ről visszalépős, ha már úgyis kevés időm van játszani, ne álljon benne a pénz.)
Most sógor akar a gyereknek játszós gépet, (őt is _NAGYON_ meglepték az árak) fullHD-ra, úgyhogy 1060-at javasoltam neki, ami még megfizethető, de gyorsabb, mint a 1050-ek és 1650-ek bármelyike, úgyhogy ezeket nézegettem. De pl. egy 82-ért kirakott 1060 2 órán belül elkelt.
Aztán találtunk egy konfigot, amiben pont volt is vga (ez is ritka), pont 1060, pont nekünk való belsővel, így egyben letudtuk. -
fatpingvin
addikt
ugyanazt tudom írni: amint összekalapálják az értelmezhető natív Linux supportot, számomra azonnal érdekessé válik. az Apple ígéreteiből szokás szerint nem lett semmi, szóval az Asahi projektre kell hagyatkoznunk.
de ebbe szerintem bele se kezdjünk mert már sokszor végigmentek ugyanazok a körök. -
Syl
nagyúr
válasz
fatpingvin #85139 üzenetére
Én meg az M2-es Mac Minit és akkor csere lesz
-
fatpingvin
addikt
válasz
DJGABI #85136 üzenetére
én az elkövetkező évek fejlesztései közül a RISC-V és az ARM desktopot, illetve ezt a két GPU-t várom a legjobban. ha lesz Linux supportja (és mindkét GPU-ra elég logikus hogy legyen) akkor már jók is vagyunk. ez a kínai meg az előzetes hírek alapján igencsak ígéretes.
-
DJGABI
addikt
válasz
Smiley #85132 üzenetére
Most kell retrózni, régebbi játékokat pótolni, vagy én nem tudom. Örülök hogy van egy RX580-am, ha nem lenne azt hiszem bajban lennék. Én szeretem az FPS-eket, azt mondjuk konzolon esélytelen tolni. Ha nagyon hiányom lenne lehet beleugranék egy XSS-be, de még az is 100k... Nem normális ez a helyzet. A Forza5 most elég jól fut, de sztem fél-1 év aztán kifut ez a VGA. Kíváncsi leszek mi lesz. Kérdés az intel VGA-ja mire jó, de asszem az csak felső kategóriás lesz első körben. Készül valami kínai GPU is [link], kérdés mire lesz ezekből bármi is, meg mennyiért
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Smiley #85132 üzenetére
Korábban írta, hogy min. 4GB-os vga kéne neki, de hát az meg aranyáron van.
"Egyébként egy 3GB-os 1060 nekem pont nem oldana meg semmit, mivel ami címek érdekelnének mind 4GB-os VRAM minimumot írnak, miközben a sebességével így 10400F mellett nemigazán van bajom, és még csak nem is full HDban játszok, csak 1680-ban. ha lehetne venni +2-4GB VRAMot és rápattintani a kártyára, akkor nekem az lenne a megoldás."
KROK: Bár 1050Ti van már 65ért, 1060 3GB, ami szerintem a sweet spot, most felment, 80-85e körülre, vagy ott vannak a 1650 variánsok 85e-től, amik a 1060-nál lassabbak, de 4GB ram van rajtuk.
Ha meg kisebb a költségvetés akkor még ott a 4GB-os 970, 70-75e-ért, ami rohadtul nem ér ennyit, de a 950-nél mindenképp gyorsabb.
Oké, most egyik sem opció a költés szempontjából, ezt értem.De szerintem túl lett misztifikálva ez a 4giga minimum. Nekem a 3gigás 1060 nem panaszkodott tegnap a Microsoft Flight simulatorra sem FullHD-ben, úgyhogy nálam átment a teszten.
1680-ban még inkább nem kéne gondot okozzon. -
Smiley
addikt
válasz
KROK640 #85114 üzenetére
Eleg regota olvasom a vergodesed, de figyu ez most ilyen es ilyen is lesz egy darabig. Most ennyibe kerul a vga, ha szukseged van ra akkor megveszed, ha nincs akkor meg felesleges azon karogni hogy milyen draga. Amugy egy PS5/xbox sokkal jobban megeri, es 5-6 evig fixen futni fog rajta minden normalis grafikaval es fps-el... es nem kerul annyiba mint egy vga.
Igen szerintem is nagy kornyezeti karokat okoz a crypto, viszont az elv rohadt jo mogotte. Egy nyilvanos barki altal elerheto tranzakcios konyv. A vilag ebbe az iranyba fog fejlodni ezt el kell fogadni... most pont a probalkozas szakaszban van ez az egesz. De ugyan ez volt az internettel a streaming-el es a tobbi ujkeletu dologgal. Ami szamunkra meg extra, hogy a szar forint miatt minden rohadt draga lesz/lett. -
-
BiP
nagyúr
Nem mindenki fér el a Rózsadombon
Nagyon sok helyen ez a szint van, nincs pénz rá. Sokan ilyen vagy még rosszabb körülmények között élnek.Viszont bérlői oldalról meg jogos az elvárás, hogy ilyen árak mellett tessék egy bizonyos szinvonal felé menni. Ha pénzt akar kiszedni belőle, akkor tessék bele is tenni.
(vagy annak megfelelő áron kiadni, havi 30-50e-ért)
Putriba nem megy szívesen az ember havi súlyos pénzekért. De akinek meg csak ilyenre telik, annak is lenne lehetősége. Mert azért lehet ilyenben is lakni - még ha nem is jó. -
DJGABI
addikt
Hát nem tudom, egyszerűen ilyen régebbi telóknál azért egy tárcsázót megnyitni is elég nyögvenyelős, vagy épp hívásnál volt hogy fél percig tartott mire beadta a képernyőt. Mai szemmel már használhatatlan kategória. Vettem tavaly ilyen 5k-s Nokia 1-et, tök üres a rendszer (GO változat) és így is baromi lassú egy mai telefonhoz viszonyítva. Még telefonálni, SMS-ezni is.
-
szebe
addikt
Világos, azzal a procival ma már nem játszol.
Viszont a fél giga ramos, 1 magos 1gigás telefonnal se nagyon csinálsz mást telefonáláson kívül, és a többségnek az ilyen készülékei már fiókban pihennek, ha ki nem dobták őket.
Szoftveresen is elég hamar kasza sajnos. Többek között ezért szakítottam a droid vonallal, mert jött egy nagyobb főverzió váltás, legtöbb appnak kellett az új, nekem meg persze olyan modelljeim voltak, amik nem kapták már ezt meg. Tudom, root, de én a könnyű utat választottam -
-
TaaT
nagyúr
"Előbbi elég rammal/ssdvel használható a mai napig, utóbbi mellett meg elment az idő, minden tekintetben."
Ha azt nézzük hogy az az i5 a maga idejében egy korrekt kezdő játékos gép alapnak készült, akkor annak manapság már nem állná meg a helyét. Netezésre még jó lehet, de ez egy erős visszalépés ahhoz képest anno mi volt a fő profilja a cpu-nak.
Bár tény, a mobil platform az utóbbi időben kezdett igazán hasítani. Ami mondjuk nem egyáltalán nem indokolta hogy PL az S9-et kivegyék a főverzió frissítésből, azért a hardvere még mai napig eléggé életképes. -
szebe
addikt
válasz
KROK640 #85111 üzenetére
A mesterséges avultatást lehet onnan is nézni, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül a mobil platform.
Hasonlíts össze egy i5-2400-at egy HTC Desire telóval. Kb egy évjárat, koruk elég korrekt termékei.
Előbbi elég rammal/ssdvel használható a mai napig, utóbbi mellett meg elment az idő, minden tekintetben. -
válasz
KROK640 #85111 üzenetére
Sosem fogja jobban megérni, hogy hagyod pusztulni a szekrényben, mint az, hogy eladod pár ezerért.
"Amúgy valahol felháborítónak tartom, hogy mesterségesen van avultatva mint állat, "
Sokat nem tudnál vele kezdeni akkor sem, ha menne rajta. 1-2 magos, 1GB-os eszközökre amire van Lineage, azon meg lehet nézni, hogy hogyan megy. (Van egy Nexus7 2012-m, amire pl. van még unofficial Android 7/Lineage 14, azon se nagyon kell netezni, mert annyira tetű.) Ezek a 7-8 éves izék, amit most én is eladtam, arra jók, hogy pl. boltba lokális szerveren információs kijelző legyen (vagy itthon pl. egy régi telefonon megy a home serverről az időjárás kijelzése, netre nem engedem ki), e-book olvasó legyen, vagy offline videonézés legyen rajta. Ez meg elég rétegigény. Amúgy pl. a Play bejelentkezés meg még az out of date eszközökön is tök sokára szűnik meg, inkább olyan jelleggel, hogy nem kompatibilis már az a kliens a Play-el. De tavaly a 4.4.4 asszem még bejutott.
Az nekem is b*a a csőröm mondjuk, hogy egy középkategóriás gyári ROM-os tábla mondjuk 1-3 év, annál több lenne benne, főleg ha nem lennének tele a gyári OS-ek bloatware-el.
A Google meg különben elég korrekt supportot ad a régebbi Android verziókra, úgy értve hogy a 7-es pl. hivatalosan tavaly lett dobva, ami 4 év, nem _olyan_ gáz. Az egy másik dolog, hogy a gyártók csak pár főverziót csinálnak meg az eszközeikre, aztán van 1-2 év támogatás (a hűdejó kínaiak meg annyit se nagyon). (Samsung meg most állt át a 3 LOL éves supportra)
PostmarketOS néha megoldás, de baromi harmatos hardveren az sem tud csodát tenni (és nem sok borzalmasan öreg cuccra létezik.) Meg talán lesz majd olyan frissítési modell is, hogy a security gyártófüggetlen lesz, és akkor azért sokkal használhatóbbak lesznek a régebbi eszközök is."Igaz, hogy annyira nem jó, de mégis felnyomódott mindennek az ára az egekig amin 4GB van annál több VRAM van
"
Szoftvergyártók meg még mindig nem jöttek rá, hogy el kéne kezdeni optimalizálni kisebb videomemóriára is? :S@F.E.K. : Én e-booknak használtam a Nexust, meg van egy Onda v975m, amiből okos terminál lesz talán egyszer. Annak annyira szép a képe, hogy inkább megtartom
-
F.E.K..
senior tag
válasz
KROK640 #85111 üzenetére
"Amúgy a tablet műfajt mindig nehezen tudtam bárhová is tenni, mert filmezni/játszani szvsz kicsi, ahhoz hogy az ember magával hordja meg nagy. Ha elmegyek telefon van nálam, itthon meg úgyis a gép mellett ólök.
miért van mégis egy? "Én például az ágyban fekve szoktam videókat nézegetni a tableten, a monitort macerás becipelni oda...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #85089 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Van pár érdeklődésemnek megfelelő csoport, amiben benne vagyok, plusz messenger... Néhga nem árt tudni mi van az ismerősökkel is (ki hová megy ki külföldre dolgozni, más férjhez megy stb. )
A vírusos meg kamu megosztások eléggé kiszűrhetőek, figyelmesen netezve ezek kikerülhetőek. -
KROK640
nagyúr
válasz
TheNuvolari #85073 üzenetére
A rohadt kibazsott bányászkodás miatt!
Teljes elmebetegség és őrület ami folyik a VGA piacon az elmúlt 1 évben...
Igaz, hogy annyira nem jó, de mégis felnyomódott mindennek az ára az egekig amin 4GB van annál több VRAM van
(ez nekem különösen rossz, mert VRAM kevéssége miatt vennék új kártyát, nem is a sebessége miatt)
(és persze az én szerencsém, 3-4 évente veszek VGA-t, de pont akkor bír tartósan felugrani az ára, mikor eljött az az idő, hogy vennék - tavaly decembertől idáig) -
KROK640
nagyúr
Nekem is van egy ilyen ősrégi tabletem, eszembe se jutott meghirdetni, mert nem tudnék annyit kérni érte, hogy nekem ez megérje.
Amúgy valahol felháborítónak tartom, hogy mesterségesen van avultatva mint állat, hogy a play sem megy rajta, meg a YT és a face is tiltja, mert egyébként teljesen hibátlan kiba szép állapot, de így jelen formájában egy jó nagy 5Mpixeles fényképezőnek használható, relative gyenge képalkotó szoftverrel (mindkét telefonom sokkal jobb képet csinál) meg max ebook olvasónak, de inkább a telómon szoktam olvasni, sokkal kényelmesebb mint egy tabletet tartani magam előtt az ágyban. (napközben meg úgyis gépezek).
Amúgy a tablet műfajt mindig nehezen tudtam bárhová is tenni, mert filmezni/játszani szvsz kicsi, ahhoz hogy az ember magával hordja meg nagy. Ha elmegyek telefon van nálam, itthon meg úgyis a gép mellett ólök.
miért van mégis egy? Anno 2017-ben tartozás fejében kaptam, már akkor sem számított túl modernnek, egy darabig (kb 2-3 nap) szórakoztam vele, aztán azóta is félre van téve.A néni meg ha vissza akarja adni, adja nyugodtan, de te már sajnos elköltötted a pénzt, ennek fényében hozza vissza ...
-
válasz
fatpingvin #85106 üzenetére
Ja, akkor sry
Az már nem az OS hibája, ha durván bánsz a cuccokkalDe akkor vegyél Xcovert, és arra PmOS-t
@JóGéza : Ja, mert ha mikimausznak hívod, akkor tiltja az Fb. asszem
@Cs1csó : Fb -n rengeteg a user, és az ha akarod, ha nem, tolja eléd a Marketplace-ról a cuccokat. Jófosáson meg azért kell külön app, vagy beírni a címet, regisztrálni, ezeket meg a félanalfabéták nem tudják megcsinálni.
A múltkori tabletes nő mondta, hogy eh nem olvassa el a hirdetést, mert macera visszalépni rá -
-
fatpingvin
addikt
a postmarketOS-t konkrétan régebb óta követem mint hogy érdemben elkezdték volna portolni
a ConCorde Raptor Z20 port amit én kezdtem el az egy igen szomorú hardverhiba miatt szakadt ketté, de lehet hogy újraélesztem valamikor a közeljövőben.
amikor a mostani nyomógombos telefonomat vettem, erősen rezgett a léc hogy vegyek egy PinePhone-t helyette és menjen rá a pmOS, de aztán rájöttem hogy nem véletlenül vannak nekem strapatelefonjaim, egy PP-t valószínűleg egy hónapon belül ledarálnék. -
válasz
Cs1csó #85089 üzenetére
Egyáltalán egy csomó hasznos része van, csak mostanra egy határ fossá kezd válni az egész
Viszont ha el akarsz adni, azt a Marketplace-n a legkönnyebb. Persze, hogy sok a hülye, mert ott vannak sokan, de nálam kb. az a sorrend, hogy ahol a legtöbbet viszik, az Fb. , aztán a Jófosás, végén a Hobbielektronika/Hardverapró."Ne érts félre, az idióta megosztások pl. a ki mit reggelizett, vagy hol nyaralt stb. "
Ezekkel én se foglalkozom. A macskáról szoktam képeket, meg általában tudományos témájú megosztásokat, nyilván senkinek nem dobja fel az ismerősök közül(BTW a telefonomon nincs is, de azok közül a vevők közül, akik csak az azonnal válaszolással foglalkoznak, nem is nagyon hinném, hogy sok lenne, amelyik tényleg vesz valamit.)
@fatpingvin : De ha törlöd, akkor ugyanúgy meglesznek a Facebooknak, viszont a profil új gazdájának nem
Viszont nézd meg a PostmarketOS-t. Az natív Alpine Linux telefonra, mármint az Androidot cseréled le rá.
Nekem volt Windowsom, a 90-es évektől 2012-ig azért volt fizikai gépen mindig, csak kb. 2008-tól már csak másodlagosként. Mostanra meg a többedik gépem van, amin nem volt soha winnyóz...@Syl : ". Sőt, van ismerősöm, aki a telefonon kívül csak az emailt használja. "
Azzal nincs gond, nekem se nagyon vannak alternatív VoIP cuccaim, mert nincs rá szükségem, telefonálni se szeretek. Ha csak mailben érhető el, az nem gáz, csak abban legalább legyen elérhető
(Aki felhív, azt meg általában igyekszem lerázni, hogy ne foglalja be a CPU időmet fullban.) -
BiP
nagyúr
válasz
berek21 #85096 üzenetére
1. Ez nem hagyaték, ez maradék.
2. Ha ez a felni cipelte a képen szereplő vágósertést, akkor igencsak meg volt terhelve ...
3. vicces akar lenni, de nem az. bár az óvodás fiam még lehet, hogy röhögne rajta.
4. működését nem fojásoja be, ugye
(ha csak törött lenne, alkatrészként érhetne ennyit. De így, hogy befolyt - számomra nem egyértelmű, hogy a kijelző ment csak tönkre, vagy el is ázott - így nem vállalnám be kényszerből se)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- GT710 passzív videokártya
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest