Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz tope #114131 üzenetére

+1
    Nagyon jól látod a helyzetet, és visszább én is ezt írtam. Ameddig van akinek nagyon kell a pénz és elvállalja kevesebbért, addig nem lesznek magasabb bérek. Ugyebár a falumban is ez volt a gond, hogy még akkor is találtak 500ft/órára embert, amikor az már a minimálbér alatt volt. És mindig találtak, mert mindig volt valaki akinek kellett a pénz és elvállata. Ahogy írod csak egységesen NEMet mondva lehetne bármit is elérni.
    Anno pont azért hagytam itt az itteni munkahelyemet, mert mikor azt mondtam a főnöknek, hogy akkor mostmár emeljen akkor az volt a válasz : "minek? eljössz te ennyiért is!" Na akkor kisétáltam és többet nem mentem vissza. De tudhatta, mert máskor mindig tudott hétvégén is hivogatni, akkor, meg azóta meg sem, egyszer sem hívott, de 2-3 nap múlva hallottam már van másik embere.

Egyébként enyhén már érezni, hogy az emberek nem nagyon vállalják a mostani minimálbérért, mert az utóbbi időben jelentősen csökkent a reálbér, ez pedig munkaerőhiányt eredményezett (aki tehette már kint van, vagy kijár mint én), szerintem ezért is van most ez a nagy vendégmunkás pártolás, mert egyszerűbb külföldről behozni a munkást, mint emelni a béreket.

De ennek a fordítottja volt a nagy VGA hiány idején, amikor már 4-500 ezret elkértek egy RTX 3060-ért is, hiába mondtam, hogy nekem 250-ért se kéne, hiába írta/mondta más is, hogy drága ez neki is, valakikből mégis megéltek a scalperek :(

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés