- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
Nem akkora baj az, ha komolyan van véve.
Ruházattól függően már az irodai padlószőnyeg + gurulósszék után is olyat rak rám a kilincs, hogy rendesen hallom a kisülést. Na ha egy ilyet egy ic kapna pl, mi meg utána egy reklamációt, az annyira nem lenne vidám
Szóval köpeny + cipő, meg ellenőrzőkapu, és utána van nyúlkálás -
hcl
titán
válasz
Akula #106581 üzenetére
Én pont azt tanultam meg, hogy az ESD sokkal inkább a cégek/vevőik által van tolva, de valójában sokkal kevesebb hibát okoz, mint gondolják. Az egyik elektronikai gyárban, ahol dolgoztam, az lett ESD-re kenve, amire az okot a hibakereső mérnökök nem tudták megtalálni, de valamit mondani kellett a vevőnek
ESD miatt még errefelé nem nagyon ment tönkre semmi.
Attól már igen, hogy eladás előtt egy lapos vinyóját borító fólia ráesett az IDE táplábakra...@Alusky : "Enyémeknek se volt sose baja, pedig mikor belefekszem szikrázik meg pattog. Szerintem nem tud akkora kisülést generálni, hogy bármit tönkretegyen."
Azért ezt gondold át, annak ismeretében, hogy megnézed, mennyi a levegő átütési szilárdsága.
Egyszerűen vagy 40 éve raknak a FET-ekbe védődiódát, és nem megy tönkre attól, hogy csúnyán ránézel.Az ElectroBoom-os manus meg szerintem már immunis az átfolyó áramra
@3shae : OK, ha nem látod, akkor tehette akárhova előtte
-
Alusky
senior tag
válasz
homerhamm #106585 üzenetére
Van ilyen ismerősöm, kb. egy hét után leállítottam a hírfolyamban a követését mikor bejelölt. Igaz ő tud helyesen írni magyarul, de ugyanez a felesleges kamu duma ezer emotikonnal, hogy ő kiket húzkodott meg hányszor és, hogy mindenki más mekkora csíra, mert ő ezt milyen könnyen megcsinálja. Meg a tekerd a biciklit csak nehogy leessen a lánc, este nem engeded a lányod bulizni, gondolod a f#sz nappal nem tud felállni? És ilyen dumákat írogat napi 3-5 posztban. Volt pár amin felröhögtem, de 99%-ban annyira fárasztó volt nem bírtam sokáig.
Nekem is van egy stílusom amit sokan utálnak, de van nálam ezerszer rosszabb is mint látható és szerintem gyakoribb is.
-
3shae
aktív tag
válasz
Akula #106579 üzenetére
Én azt nem.bírom, amikor valamilyen számítógépes alkatrészt fűben, kősziklákon, sóderkupacon, betonon, homokban stb.. fényképeznek, meg veszik fel videóra bemutatás céljából. Nagyon háklis vagyok erre.. Én meg óvok minden ilyen dolgomat nehogy koszos legyen, nehogy karcos legyen stb.
-
homerhamm
addikt
-
Alusky
senior tag
Enyémeknek se volt sose baja, pedig mikor belefekszem szikrázik meg pattog. Szerintem nem tud akkora kisülést generálni, hogy bármit tönkretegyen. Mikor az orromra szikrázik át is alig érzek valamit. Bezzeg az öngyújtó szikráztatótól lebénul az ember fél teste, viszont azzal ki is lehet nyírni valóban, mert számológépeket likvidáltam már így gyerekkoromban.
Mondjuk már nem szikrázik egy ideje, mert a kutyák szőréről az olajos réteg ahogy rákenődött szigetel.
-
Akula
őstag
Van az életben olyan dolog, hogy szerencse. Ez ennyi.
Aki tudja mi az ESD, az ilyennel nem kockáztat. Lehet, hogy 1000 db-ból 900 db éppen túléli, mert pont akkor és ott magasabb volt a páratartalom, nem volt a takaró mozgatva, stb.
De a maradék 100 db esetén szoktak jelentkezni a negatív feedbackkel, mert állítja az eladó, hogy minden működött amikor kiszerelte és állítja a vevő, hogy ő csak bekapcsolta és sípol. -
Akula
őstag
Biztos jót tesz a hardvernak, ha műszőrme takarón hever
https://hardverapro.hu/apro/regi_legenda_felkonfiban_csak_csere/friss.html -
cof
veterán
Az más kérdés hogy etikus e blokkolni a hirdetéseket.
Amíg nem kell trükközni a blokkoló telepítésével, mert bővítményként elérhető, szerintem nem probléma.
Bár telefonon szerencsére ritkán nézem, ott még elmegy a hivatalos YT app, de amilyen reklámok vannak...
A reklámblokkoló miatt sok szeméttől megkíméltem már magam.
Én mondjuk prémiumért nem fizetnék mert ki tudja hová lesz az a pénz. Inkább célzott támogatás, X havidíj abból kiválasztok X videóst akinél nem lesz reklám.
-
gban
veterán
válasz
sh4d0w #106575 üzenetére
Mindig is bírtam ezt a jelzőt, régen ez volt a csoda-jelző, hogy húúú ez multimédiás, akkor ez nagyon szuper gép.
De már akkoriban is csak annyit takart hogy van hangkártya a gépben...
Ennél meg érthető ha mindenféle ködösítéssel hirdetik, eladhatatlan szegény kártya, annyiért ment a 1030 mindig mint egy 750 Ti, cserébe a sebessége meg a fele, ha nem mondok sokat... -
sh4d0w
félisten
Ugy latszik, a mai nap ilyen gyongyszemekkel van teli: egy videokartya alkalmas multimediara, mert a ritka hdmi-displayport parossal szereltek...
-
sh4d0w
félisten
Milyen lehet a fellelt allapotu ora?
-
Syl
nagyúr
Én egy-két éve már fizetem a (családi) prémiumot. Nem csak a reklámmentesség, hanem a korlátlan zene miatt is. Meg persze nem kell trükközni, hogy legyen háttérben futás, lezárt kijelzőnél futás stb.
És természetesen semmi zagyvaságot nem hoz az ajánló. Oké, van közötte ami nem érdekel, de semmi ilyen amiket itt említettetek. -
hcl
titán
válasz
Alusky #106556 üzenetére
"Oszt amúgy ilyenkor hol a homályosítás meg az életkor ellenőrzés?"
Tudják, hogy öreg vagy@BiP : Dettó Nekem se dobálja fel ezeket. Mondjuk ritkán nézek zsütüböt, és vagy célzottan keresek valamire, vagy beágyazott cucc.
Meg ugye Adblock. Ha csinálok videót, kinyomom addig, amíg felszerkesztem, de az évi 1x ha van -
Alusky
senior tag
válasz
homerhamm #106566 üzenetére
A ruszki akcentusos faszi meg csaj azt nekem is bedobálja néha. Meg a darálógépekbe dobált biciklik, autómotorok.
Aztán azon gondolkoztam amúgy lehet a blokkolók nem engednek valami sütiadatot ki a Googlenek és azért hiszi azt, hogy új tag vagyok és dobálja be a régiómra jellemzően sokat megtekintett videókat.
Mivel szerencsétlen mást nem tud tenni a telemetriai adatok híján ami rám jellemző. Akkor lehet pont saját magammal b.szok épp ki a blokkolásokkal.
-
homerhamm
addikt
válasz
Trailblazer #106564 üzenetére
Tudnam még sorolni.
Kínai mobilos játékok hülye zenékkel, préselőgép, asmr tartalom.
-
Alusky
senior tag
-
olle
senior tag
válasz
Alusky #106556 üzenetére
Nem feltétlen neked kell fogyasztanod ilyen vagy ehhez hasonló tartalmat. IP cím alapján is adja. De ahogy latom mind csak clickbait illetve oktató jellegű cucc. Olyat hogy kecskét fejeznek le bizonyos 3. világ béli emberek olyat én is láttam mar. Ment is rá a report. De úgy néz ki hogy az Adguard működik mint blokkoló. Az más kérdés hogy etikus e blokkolni a hirdetéseket. Illetve fizetni a Prémiumért. De ne varjuk el hogy ingyen fogyasszunk tartalmat. Nekem csak az erőszakoltsággal van a bajom ahogy az arcomba tolja a hirdetéseket.
Ha van diák a családban akkor neki olcsóbb a prémium azzal meg lehetne próbálkozni.
Mondjuk a TWITCH az egy betegagy ehhez képest. 2-3 perces reklámok...
-
-
Alusky
senior tag
Daganatos nyelvű kisgyerek, szemgolyó alá csúszott cucc, kígyófej levágás és gyomorkettémetszés.
Hát arra még vacsorázzanak párat, hogy én ezért fizessek vagy kikapcsoljam a blokkolókat.
Oszt amúgy ilyenkor hol a homályosítás meg az életkor ellenőrzés? Inkább ezeknek kéne fizetniük nekem, hogy ezt a vizuális terrort kellett megnéznem.
Ezekért senki nem visítozik, ha háború van rögtön támadják a Face, Twitter meg Google felületét a hamis információ miatt, ezekért nem szól senki, mintha ez nem lenne pont ugyanolyan. -
-
Alusky
senior tag
-
Alusky
senior tag
válasz
koby11h #106546 üzenetére
Nem kell aggódni nem fognak eltűnni a celeb retkek, rövid idő alatt megkerülik a blokkolók a rendszert és megy minden tovább ahogy előtte, nézik az emberek tátott szájjal ingyen, blokkolva. Láttuk ezt már millió oldal esetén, mindig ez lett a vége. Ebből élnek, hogy nézik őket, a blokkolós néző még mindig többet ér, mint a semmilyen néző.
Imádom amikor egyszerre tudok balkáni bunkó rohadék lenni és közben a rendszer is ezzel működik.Megyek is megverni néhány klímaaktivistát, egy 2.2 tonnás dízelautóból.
-
koby11h
őstag
-
berek21
őstag
-
koby11h
őstag
válasz
MasterMark #106535 üzenetére
Fizessen a Google azért, mert az általam kifizetett net kapcsolatot használja reklámozásra!!! Nyúl meg a puska...
-
Alusky
senior tag
válasz
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Há' nehogymá' a szolgáltató döntse el, hogy nekem fizetnem kell-e a szolgáltatásáért! /s
-
Trailblazer
veterán
válasz
Alusky #106532 üzenetére
Utóbbi. Hírlett is, hogy agresszívabbra veszi a figurát a Google, szorítja a prést. A Niantic mobilos játékfejlesztő studió (szintén ezek csinálják az ismertebb Pokémon GO- t) is a kezükben van, ott már emelték az Ingress C.O.R.E. (előnyökkel járó előfizetés) árát több, mint a duplájára (ezért mondtam le), és beszélnek arról is, hogy a YT előfizetés is drágul hamarosan.
-
Pikari
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #106533 üzenetére
Nekem ezeket a facebook adja be, miután rákattintottam az egyik helyi lovas lány profiljára. Nem kellett volna.
-
Alusky
senior tag
A tetű YT elkezdte kiírni, hogy kapcsoljam ki a blokkolót. Nem tudom, hogy ez ideiglenes bug és a blokkerek frissíteni fogják vagy a Google vette magát agresszívebbre, de azt elfelejtheti, hogy én azt a sok mocsok reklámot fogom nézni ami náluk van, se nem fogok előfizetni. Olyan szolgáltatásra ami random bedobál gyereket szülő nőkről széttárt lábakkal orvosi oktatóvideókat indiai nyelven, meg foghúzásról, meg tehén gennyes pata pucolásról, miközben világ életemben autós meg kutyás meg chill videókat néztem csak. Ha nem blokkolnám akkor még tele is lenne tűzdelve mindez reklámokkal Az apjuk f#szát. A kávés videókat meg már hetek óta nem dobja fel, mikor azokat állandóan néztem.
Tényleg itt tart az AI még mindig, nem csak a Facebook van seggbuta szinten... -
Alusky
senior tag
Már megint látom a Facen az egyik helyi csaj nyomatja az ingyenhitelt magának, két drágább telefont is vett és két naposan, fel sem bontva már hirdeti teljes áron őket. A Telekomnak meg majd fizeti a havit 0%-ra.
Persze ha talál madarat aki megveszi annyiért, márpedig fog. -
Alusky
senior tag
Igen. Mondjuk sajnos tízezer ilyen oldal van, úgyhogy a tapasztalattal semmire nem megyek, mert elég kicsi eséllyel rendeltetnek ugyaninnen bármit.
Volt amúgy leiratkozás gomb, írtam hogy arra nyomjanak rá.De amúgy rengeteg esetben ha van is átirányít egy fix www pont szarcuccok pont hu/home/leiratkozas.html oldalra amin egy fix kamuszöveg van hogy sajnos az oldal nem üzemel próbája meg kicsit később.
Nagy rohadékok mikor találékonynak kell lenni. Olyan is volt már, hogy mindenképp kérte a szöveges indoklást miért iratkozom le, addig szürke volt az Ok gomb. Olyankor szoktam beírni, hogy your mother meg hasonlók. -
Alusky
senior tag
Írtak nekem, hogy a szlovén bolt ahonnan a cuccokat rendeltették volna velem pár napja, de végül nem kellett nekik a minimális rendelési összeg miatt, azóta is hírlevelet küldözget az email címükre. Mondom WTF, hát le se adtam rendelést, semmit.
Hát persze mint kiderült olyan alja mocsok egy oldal, ha a kosár után beírod az email címet azonnal elnyeli és elkezdi mindenféle kérdezés nélkül küldeni rá a spamet. Nem kell hozzá továbbkattintani és leokézni semmit.
-
homerhamm
addikt
A KÜLFÖLDI APRÓHIRDETÉSEK TILOSAK!!!!444négynégy
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer #106509 üzenetére
Igen, elírták. Helyesen az lenne:
Szeretek jelnyelven beszélni. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
D&D - Dungeons & Dragons társasjáték kereső
-
-
opr
nagyúr
válasz
A kaladnd egy ejszakas, de az emlek (meg az ilyen-olyan mellekhatasok) egy eletre szolnak!
Mondjuk oszinte leszek: Soha nem lattam meg ennyire elhivatott d&d jatek-kereso oldalt.
-
Alusky
senior tag
válasz
Mennyi ilyen csoport van ahol elírták a címét és azt nem értem, hogy amúgy javítható utólag, miért nem javítják ki. Mi is kibővítettük az egyik csoportot és simán lehetett hozzáírni a címhez, akkor kijavítani is lehet.
-
Trailblazer
veterán
Epic fail, amikor még a csoportod nevét is így elszabod.
-
fatpingvin
addikt
válasz
envagyok #106504 üzenetére
ugyanarra gondolunk. a "videokártyák" amik mellette voltak, van egy erős tippem mifélék mert a minap pont vettem egyet egy sráctól aki legalább tudta mi az és nem beszélt mellé. (SHA256 ASIC board egyébként, régi space heater...)
amúgy szerintem nincs ezzel baj, én simán megveszem kukázottként is a dolgokat, de akkor ne legyen mellébeszélés és ne akarjon annyit kérni érte mintha letesztelte volna. -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #106494 üzenetére
Ha egyre gondolunk, ő amolyan kukabúvár, aztán olcsón meghirdeti, fogd és vidd.
De ne kérdezz
Vettem tőle múltkor Raspberry pi-ket, így utólag nem is tudom miért
Nagyon gyász állapotban jöttek, szóval sok jóra ne számíts.
Van még egy hirdető, aki hozzá hasonlóan szeméttelepeken szedi össze a feltámadásra váró cuccok közül az esélyesen eladhatóakat tipikusan olyan dumával, hogy működő gépből, stb., de persze garancia az semmi nincs, öreg cuccok, minden a te felelősséged.
Sose értettem ezt.
Ha már egyszer összetúrja ingyen vagy apróért a cuccokat, akkor már tesztelje. Ha erre is lusta, akkor írja le, és adjon rá x idő próbagarit, ne még neki álljon feljebb -
cof
veterán
válasz
koby11h #106502 üzenetére
Maruyama telepíthető permetező
Marihónalját azé ne árújjá mer illegál.
Azért milyen jó ez a HA, hogy nem lehet feliratkozni eladókra ha új hirdetést ad fel jelezze már, látom elvittek minden LAN kábelt pedig tavaly beszéltük, hogy lesz majd idén mert elmaradt a nagy számolásokban anno.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #106501 üzenetére
Néha én is kénytelen vagyok olyasmit hirdetni, amihez nem értek, pl. Maruyama telepíthető permetező.
De ilyenkor vagy keresek valakit aki átnézi, megmutatja, le is videózom, hogy mit, hogyan is működik... aztán hirdetem.
Vagy felrakom úgy, hogy ez van, ennyiért, nem tudok róla semmit, ha ki tudod próbálni nálam és tetszik, akkor vihető.De a kuka eladóval tényleg nem lehet mit csinálni...
-
fatpingvin
addikt
válasz
koby11h #106499 üzenetére
én tökre megértem azt a hozzáállást hogy "beáraztam aprópénzre, nincs kedvem/kapacitásom/eszközöltségem többet kideríteni, ha kell ennyiért akkor vigyed keresztkérdések nélkül, ha nem akkor hagyjuk egymást", de akkor ezt legyél már kedves beleírni a nyomorult hirdetésbe.
én is volt többször hogy így raktam fel cuccokat, főleg olyat amihez nem értek. érdekes módon nem is jöttek rá olyan érdeklődők akik velem akarták megbeszélni a szakma rejtelmeit. illetve egy igen, aki elkezdett keresztkérdéseket feltenni, de őt leráztam annyival hogy olvassa el még egyszer figyelmesen a hirdetés szövegét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari