Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
+1
(#446) solfilo:
Sajnos általában igaz az 1$=1Eur, az utóbbi évek tapasztalata az, hogy ettől nagyon kevés eltérés van. Tudom, hogy a 200$ már az MSRP, én eleve a 8 gigásban gondolkoztam, tehát így jött ki a becslésem. Ne várjatok csodát, nem lesz nagyon olcsóbb, ráadásul a Ft túlságosan gyenge a dollárral és euróval szemben is.
Az első pár hétben meg ugye megszokottak a lehúzós árak, nem lennék meglepve, hogy fogunk látni 110k körüli árakat az első 1-2 hétben. Utána áll be 85-90 környékére valószínűleg. -
nubreed
veterán
válasz
zsolt0017
üzenetére
Én nem akadtam fenn semmin, csak tényeket közöltem.
Az AMD-nek, mint az összes többi cégnek, ez nem más, mint kőkemény üzlet. Annak van valami oka, hogy ilyen olcsón kihozzák ezt a kártyát, ami szerintem nem magyarázható csak az új node-ra való áttéréssel. Vagy annyira jól sikerült ez a kártya, és azt gondolják, hogy ilyen áron tarolni fognak vele (végülis ha 100M potenciális VR vásárlót el akarnak érni, muszáj lesz jó áron jót adni) vagy megint hatalmas blama lesz belőle és azt fogjuk látni, hogy az AMD már megint olyanra fogadott, ami köszönő viszonyban sem lesz a valósággal. Az nVidia, mint márkanév sokkal jobban cseng a gamerek többségének körében a vevők többsége nem tudatos, a haverját majmolja, márpedig ha a havernak az előző 4 kártyája is nVidia volt, neki is az lesz, teljesen mindegy, hogy a teszteken mit hoz az AMD és mennyivel olcsóbb. Az ilyen vevőkből van sokkal több odakint, és ezzel a mentalítással kell versenyeznie az AMD-nek. Nehéz lesz. -
nubreed
veterán
válasz
zsolt0017
üzenetére
Június 29 -én csak az NDA jár le. Mire reálisan a boltok polcain lesz a termék az legkorábban is július közepe. 60-70 ezer Ft nagyon erős jóindulat, sokkal valószínűbb a 85-90 ezer Ft-os ársáv. (A szokásos, magyar 27% ÁFA + 1$=1Euro + magyar nagyker és kisker árrés).
Ráadásul csak a 4 gigás lesz 200$, a 8 gigás ennél drágább lesz. -
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy az AMD már megint nem a jelenre, hanem a jövőre koncentrál, ami mindig bizonytalan és az egyre csökkenő piaci részesedésük ezt az üzletpolitikát eddig nem támaszotta alá: a DX11 -et szerintem lesz*rják már magasról, pedig még mindig sokkal több dx11 -es játék masina van szerintem kint, illetve kevés a DX12-es játék. A DX12/Vulkan/VR az a mantra amire most felült az AMD. mintha pár éve ugyanezt hallottuk volna a mantrélról, aztán abból is mi lett. Egy kezemen meg tudom számolni, hány mantlés játék jött ki azóta.
-
nubreed
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
+1. a számból vetted ki a szót, pontosan ugyanígy vagyok vele én is. Legkésőbb, de az már nagyon legkésőbb nyár végére én is szeretnék új gpu-t és nem vagyok hajlandó várni egy esetleges 490/x -re még október végéig. Inkább veszek egy custom 1070-et ha a 480 teljesítménye nem lesz meggyőzó.
-
nubreed
veterán
-
nubreed
veterán
Én örülök, hogy sokan megelőlegezik azt, hogy az RX 480 egy jó kártya lesz, jó áron de azért várjuk már meg a teszteket és majd azután örömködjünk/vagy temessük az AMD-t, attól függően, hogy mennyire lesz jó.

Plusz, én még várok valami bejelentést az E3-on, ami kevesebb mint 2 hét, és az nem a 470 és az ez alatti kategória. -
nubreed
veterán
Semmi biztosat nem tudni a 490 -ről. Az sem biztos, hogy lesz, az, hogy ki mit pletykál a neten, teljesen lényegtelen, az AMD erről eddig egy kukkot sem mondott. Itt volt a lehetőség a Computexen, hogy legalább egy kis érdeklődést feltornázó és fenntartó infómorzsát elejtsenek. De nem! Mindenkit hagynak a sötétben... Ha lesz is, az is lehet, hogy az már Vega lesz HBM2-vel. És akkor a g5x -es megoldások még sehol nincsenek, lehet, hogy ezt kihagyja az AMD? Miért kényszerítik rá azokat, akiknek nagyobb teljesítmény kell, hogy megvegyék _sokkal drágábban_ a Vega chipes megoldást jóval drágább HBM2-vel és feltehetőleg vízhűtéssel? Engem sokkal jobban érdekelne egy RX 490/X kártya 8 giga g5x memóriával léghűtésen, valahol a 270-300$ körüli ársávban. Mert most úgy néz ki, hogy lesz a 200/230$ -os RX 480 (ami nem mondom, nem rossz ár) és aztán lesznek jóval 300 felett a Vega chipes kártyák, vízen(?). Tehát úgy néz ki, hogy a középkategória legtetjére egyelőre nincs megoldása az AMD-nek. Lehet, hogy az E3-on még bejelentenek valamit, ezt tegyük hozzá, én nagyon remélem.
-
nubreed
veterán
De hidd el, sokan várják, annak ellenére, hogy úgy van ahogy mondod, nem egy kategória a 2.
Nekem túl kevés az, ha kapunk egy 390 körüli teljesítményt kb fele annyi fogyasztással. Számomra a fogyasztás nem az elsődleges szempont, pedig az AMD nagyon ezt domborítja ki, és ez beszédes. Ennél többet várok teljesítményben. Kár, hogy lehet, hogy ezt majd csak a Vega lesz képes hozni sokkal drágábban. -
nubreed
veterán
válasz
üzenetére
Gondolom, hogy a "nagyobbik Polaris" alatt az RX 480 -at érted, mert semmit nem tudni arról, hogy lesz e RX 490, ahogy most állnak a dolgok, valszeg nem. Tehát jöhet még egy 470 és talán ki ezzel be is zárult a kör. Nem akarok negatív lenni, de szerintem senki ne várja azt, hogy az RX 480 hoz egy gtx 1070 körüli teljesítményt.
-
nubreed
veterán
Abu, azt meg tudod mondani, mert itt nagy kavar van az én fejemben is, hogy most lesz gddr5x -es rx 490 Polaris? Vagy a Polarisból az RX 480 lesz a csúcs, és ami ezután jön majd októberben már csak Vega lesz? Vagy az októberi (feltételezhetően) Vega rajt előtt lesz még valami az AMD-től az RX 480 után?
-
nubreed
veterán
Igen de emellé odateszik, ami felett sokan átsiklanak itt is, hogy a jelenlegi PC piac túlnyomó többsége egyszerűen kevés teljesítményben a VR-hoz. És az előadás szerint az AMD el akar érni 100 millió+ potenciális vásárlót az olcsó VR ready kártyáival. Ez akár még be is jöhet nekik és ha bejön, át fognak rendeződni a piaci viszonyok. Lehet, hogy a felső kategóriát meghagyja az nVidiának -nek, de az össz eladások alig néhány %-a a teljes piacnak a felsőkategória. Tegyük fel, hogy bejön az AMD stratégiája, amit most felvázoltak az előadásban, akkor pár éven belül akár teljesen máshogy nézhet ki az a bizonyos torta.
Bennem rengeteg a kérdőjel ezzel a stratégiával (is) kapcsolatban, mert mi van ha az nVidia ezt nem hagyja majd és beszáll egy kegyetlen árversenybe, megint csak az AMD fogja megszívni. A másik az, hogy mennyire fog ténylegesen elterjedni a VR... azért 700eurót kiadni egy ilyen cuccra, nem kis kiadás, főleg itt nálunk.
-
nubreed
veterán
De tudod, a marketing az marketing. Teljesen igazad van az AOS és a többi játék kapcsolatával, de azért hoznak ilyen példákat, hogy a leghülyébbek szintjére is levigyék, hogy ez egy tuti kártya, jó lesz az mindenkinek. Ami igaz is lehet, hogy jó kártya, csak ez így ebben a formában túl kevés infó volt. Nem világos az sem számomra, hogy ettől lesz még egy erősebb változat, ami RX 480x néven fog futni, vagy az RX 480 mondjuk egyenlő a régi elnevezési metódus szerint az R9 480X -el.
Abban is teljes homálny érzek, hogy most akkor egyáltalán lesz e RX 490 Polaris vagy ha lesz is, az már Vega lesz hbm2 -vel? Viszont akkor gddr5x változat nem lesz? Ejj mennyi kérdés, ezeket miért nem tisztázza az AMD...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest