Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"En sosem mondtam, hogy az AMD mindig sz*r volt, sot."
Nem állítottam ezt, nem is céloztam rá.
Te azt mondtad, hogy mindig a konkurenciánál lehet megvenni az aktuálisan leggyorsabb kártyát. Na, ez egy hamis állítás. A fanboy szájáról meg olyasmik hangoznak el, hogy az "AMD mindig is sz*r volt és az is marad". Ez így sokkal csúnyább, de a lényegét tekintve hasonló tartalmú és egyformán hamis állítás. (Biztos ami biztos, leírom, hogy a "fanboy" alatt nem rád céloztam.)"Itt mar vegkepp elvesztettem a logikai fonaladat, sorry. Most akkor a Polaris 10 a GP106 ellenfele lesz, igaz? A Vega akkor szerinted a GP102 ellen jon? Akkor mi a frasz lesz a GP104-gyel? Abba az arsavba nem kuld semmit az AMD?"
Az aktuálisan elérhető leggyorsabb GPU-tól indultunk el, arról szólt a te, általam kifogásolt állításod. Nem arról, hogy a lejjebbi kategóriákban melyik cég mit indít a másik ellen.
A leggyorsabb VGA pillanatnyilag ugyan a GTX1080, de ebben a generációban végül a GP102 és a Vega kártyák között dől majd el ez a kérdés."A teny jelenleg az, hogy a GP104-re _jelenleg_ nincs valasza az AMD-nek."
Na látod, ezzel egyetértek. Ugye, milyen fontos a pontos megfogalmazás? Megy ez...
(Az már más tészta, hogy várhatóan négy hónap múlva változik a kép ebben a témában.)"Brand leepites pedig mint olyan nincs"
Valóban nincs.
Azért írtam, mert rímel arra, amit előtte a "brandépítésről" írtál: egy kép sulykolása a fejekbe, ami aztán nem tudatos reakciót vált ki. A rossz kép sulykolása nem építi, hanem rombolja, lenullázza a brandet - a szójátékban brand"le"építés." Ha en uzemeltetnem az amdsuxxforever.com site-ot, aminek naponta 200 ezer egyedi latogatoja lenne, es ott ekeznem a nemzetkozi nyilvanossag elott az AMD-t, akkor esetleg lehetne azt mondani"
Az eltérés tehát nem minőségi, csak mennyiségi. Ezt én is így gondoltam.
"Amugy meg ha nem tevedek, szolasszabadsag van (me'g) kis hazankban, ugyhogy ha nem gond, azt irok, amit akarok. Es akarmi is van a nicknevem ala irva, sorry, de nem fogom befogni a szamat. Ha latok egy bena termeket vagy benazo ceget, leirom a kritikai velemenyem, es kesz."
A kritikai véleményt elfogadom.
Egy jó termék bejelentése kapcsán a "bénázó cég" ekézése viszont nem tetszik, és ennek adtam hangot, ha nem gond - szintén a szólásszabadság nevében.
Na mindegy... -
ukornel
aktív tag
"Nem igazan ertem, mire gondolsz a kolas peldaval kapcsolatban. Azt probalod sugallni, hogy az egy hulye pelda volt, aminek semmi koze a videokartya piachoz?"
Nem, szerintem pont hogy jó példa volt. A marketing működését mutatta be, szerintem jól. "Sokan tudat alatt választanak", "brandépítés", stb.
"Ha pedig az a problema, hogy nem specifikalom, hogy a jelen naprol, az utobbi 3 evrol vagy epp az utobbi 10 evrol beszelek, akkor sorry, de nem tudom es nem is akarom mindig odairni, hogy a mondanom pontosan melyik idoszakra all."
Pedig szerintem jobb lenne, mert lényeges "apróságról" van szó. A "mindig", ahol a "szinte" szó is csak zárójelben kapott helyet magának, nagyon erős csúsztatás. Azért csúsztatás, mert a "mindig" azt implikálja, hogy ez a jövőben is így fog maradni. Ez tartalmilag azonos, legfeljebb megfogalmazásában visszafogottabb verziója az olyan fanboy szövegeknek, hogy az AMD "örök második", "mindig is sz*r volt".
Ha a tényeket nézzük, a Hawaii óta az Nvidia részéről egészen a legutóbbi időkig volt egy darab GM200, az AMD részéről meg egy szem Fiji, plusz a Hawaii újra kiadva Grenada néven. Ehhez jött most a GP104. Ez lenne az általad emlegetett "három generáció" az utóbbi három évben.

Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs. Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök.
Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok. Van a fórumon elég sok fanatikus - az ultra mindig csak a saját csapatát dicsőíti és/vagy a többit gyalázza, ezt értem, OK - de egy VIP miért?
"Ha szerinted nincs osszefugges az egyes cegek dGPU piaci teljesitmenye es a kiralykategoria leosztasa kozott"
Honnan veszed, hogy szerintem nincs? Nem mondtam ilyet. Én is azt gondolom, hogy van.
-
ukornel
aktív tag
"Javitsam a mondandomat ugy, hogy csupan az utolso 3 evrol beszeltem?
A mai viszonyokat szemlelve, elemezve, nem gondolnam, hogy az lenne a relevans, ami 2011-2012-2013-ban tortent. A jelenlegi rideg valosag az, hogy a Polarisszal egyutt mar 3. generacio ota nem tudja az AMD me'g atmenetileg sem visszahoditani a teljesitmeny koronat."Nem, ne javítsd - gondoltam, hogy ezt érted alatta, amit most írtál, tényszerűen.
A megfogalmazással van mindig bajom. Az általánosításból lesznek később az urban legendek, fanboy szövegek, a "pokolba lovagol", "férfi nem vesz AMD-t", "ATi kártyával többször lőttem mellé játékban", meg a többi. Persze próbálja ezt az ember a helyén kezelni, ha egy újoncról van szó, pláne, ha egy PH félistenről, aki 7/24-ben ezt szajkózza. De egy VIP, olyan aláírással, ami neked korábban volt, az olyan, mint az általad hozott kólavásárlós példában egy, a kasszánál álló manusz, aki "Dietetikus & Élelmiszermérnök" névtáblával az orvosi köpenyén magyarázza, hogy hány esetben fordult elő, hogy romlott gyümölcsleveket vettek az emberek. -
ukornel
aktív tag
"az aktualisan leggyorsabb videokartyat (szinte) mindig pont a zoldeknel talalja meg"
A megjelenésének idején a Cypress, a Tahiti, és a Hawaii verte minden egy GPU-s konkurensét.
Egy darabig mondhatni generációról generációra adogatta egymásnak a zászlót az AMD és az Nvidia. A Maxwellel viszont olyat gurítottak a zöldek, ami minden kategóriában tarolt. Most pedig ők dobták ki hamarabb a csúcskategóriát.
Ebből hogy lehet "(szinte) mindig"-re következtetni? -
ukornel
aktív tag
"gyanítom, hogy jövőre húznak egy ugyanilyen launch-t mint idén, a középkategóriás Volta kártyák majd alázzák a csúcs Pascalokat, és az lesz majd az igazi VR és DX12 generáció (megint lehet hazavinni egy kazal pénzt)"
Aligha, legfeljebb arányosan nagyobb fogyasztás és lapkaméret mellett.
A mostani gyorsulás nagy része a csíkszélesség váltásból jött. Meglepne, ha jövőre újra gyártástechnológiát váltanának. -
ukornel
aktív tag
"Ha a kommunkáció arról szólna, hogy a legnagyobb felvevő piacot célozzák meg, őszintébb és pozitívabb lenne, legalábbis számomra."
Márpedig rögtön az első kép ezt mutatja. A dia szerint az emberek döntő többsége 100-300$-os ársávban költ kártyára.
Ez igaz marad továbbra is attól, hogy a többi dián a VR-t nyomják ezerrel. De miért is nem nyomná a marketing? A VR egy hívószó ma, amin lehet sokat csámcsogni, mert különlegesség. Azt , hogy egy kártya olcsó néptermék, az is lényeges, de azt egy mondatban el lehet intézni.Amit a VR cuccok áráról írsz, természetesen igaz. De ezek a kártyák 2-3 évig simán időtállók lesznek, és nem lepődnék meg, ha addigra feltűnne a láthatáron az olcsó kínai VR szettek rohama is!
-
ukornel
aktív tag
"Ők már nem az nvidia riválisai, hanem beálltak egy olcsóbb szegmensbe, tehát gyengébb teljesítményt adnak viszont olcsóbban is teszik ezt, így feloszlott a piac. Ha olcsó kell amd, ha teljesítmény kell nvidia."
Ha igaz lenne, amit írsz, az azt jelentené, hogy az Nvidia offolja a 200$ alatti szegmenst.Ez kb azt jelentené, hogy Magyarországon az emberek (per has) 2/3-a eleve nem venne új Nvidiát.

De persze nem így van, ez a piac nem a processzorpiac. A zöldek a felsőkategóriával indítottak, az AMD pedig a középsővel, de ők is előhúzzák majd a csúcskártyáikat (Vega), mint ahogy az Nvidia is a megfizethetőbbeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi