Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pitterix: Gyógytorna
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
En sosem mondtam, hogy az AMD mindig sz*r volt, sot. Pont hogy a Tahiti es hasonlo remek termekek utan illene nekik ujra elsonek lenni. Egy 2 szereplos piacon ez nem kellene, hogy ilyen hatterrel ennyire nehez feladat legyen

"Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak."
Szived joga. Mas maskepp tekint ezekre a termekekre.
"Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs."
A Polaris vs. GP104 elegge lefutott meccsnek tunik. Vagy van megbizhato forrasod, ami szerint a Polarisbol lesz nagyon hamar a GP104-hez hasonlo teljesitmenyu verzio?
"Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök."
Itt mar vegkepp elvesztettem a logikai fonaladat, sorry. Most akkor a Polaris 10 a GP106 ellenfele lesz, igaz? A Vega akkor szerinted a GP102 ellen jon? Akkor mi a frasz lesz a GP104-gyel? Abba az arsavba nem kuld semmit az AMD?
Vagy arra gondolsz, hogy 2 fele Vega lesz, egy 4096 shaderes a GP104 ellen es egy 6144 shaderes a GP102 ellen? Ha ez utobbi, akkor oke, megis ertem. Mas kerdes, hogy en nem ugy tudom, hogy ez igy fog megtortenni, de nem is vagyok tajekozottabb, mint barki mas, aki a webet olvassa es valamilyen szintu iparagi kapcsolat rendszerrel rendelkezik."Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. "
A GP102 es a Vega miota tenyek? A teny jelenleg az, hogy a GP104-re _jelenleg_ nincs valasza az AMD-nek. Nem, a Radeon Pro Duo nem valasz, es a 2 db akarmilyen mas GPU-bol osszelegozott megoldas sem valasz.
"De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok."
Sulyosan el vagy tevedve. A brand epites mint fogalom elso korben tisztazasra szorul, de ezt nem fogom en megtenni itt. Brand leepites pedig mint olyan nincs, hacsak nem amikor egy brand sajat maga alatt vagja a fat. De en nem vagyok brand, nem vagom senki alatt a fat. Egy kicsi orszag me'g kisebb forumaban pofazok ezt-azt, ettol me'g se az AMD-nek, se az nVIDIA-nak nem lesz se jobb, se rosszabb. Ha en uzemeltetnem az amdsuxxforever.com site-ot, aminek naponta 200 ezer egyedi latogatoja lenne, es ott ekeznem a nemzetkozi nyilvanossag elott az AMD-t, akkor esetleg lehetne azt mondani, hogy az AMD-t mint brandet rombolom. Amugy meg ha nem tevedek, szolasszabadsag van (me'g) kis hazankban, ugyhogy ha nem gond, azt irok, amit akarok. Es akarmi is van a nicknevem ala irva, sorry, de nem fogom befogni a szamat. Ha latok egy bena termeket vagy benazo ceget, leirom a kritikai velemenyem, es kesz. Ha netan ez valakinek nem tetszik, lehet jonni ellenervekkel, vagy ignoralni azt, amit irok. Ha valakit az X brandbe vetett szent meggyozodese arra vezet, hogy a branddel kapcsolatos kritikakat el sem olvassa, az onnantol kezdve nem ram vet rossz fenyt, hanem az illeto hozzaallasat minositi. En mar leirtam fentebb, hogy nincs a gepemben semmilyen videokartya, tehat reszemrol qrvara mindegy, hogy ki mit vesz, en ugysem veszek sajat gepembe semmit. Mas teszta, hogy a munkamhoz mire van szukseg, de ott meg egyszeru a valasz: mindenre. Van a szekrenyben GM204 es Fiji is, GM206 es Tonga is. Mindegyik egyforman jo es egyforman sz*r. Meglepo, mi?

-
Fiery
veterán
Nem igazan ertem, mire gondolsz a kolas peldaval kapcsolatban. Azt probalod sugallni, hogy az egy hulye pelda volt, aminek semmi koze a videokartya piachoz? Lehet, hogy igazad van, de akkor mikepp magyarazod azt, hogy egy apro bukkanot leszamitva az utobbi X evben folyamatosan csokken az AMD dGPU piaci reszesedese? Ha szerinted nincs osszefugges az egyes cegek dGPU piaci teljesitmenye es a kiralykategoria leosztasa kozott, akkor mi mas az oka annak, hogy ennyire sokan vesznek "ujabban" zold videokartyat?
Ha pedig az a problema, hogy nem specifikalom, hogy a jelen naprol, az utobbi 3 evrol vagy epp az utobbi 10 evrol beszelek, akkor sorry, de nem tudom es nem is akarom mindig odairni, hogy a mondanom pontosan melyik idoszakra all. Ennyi erovel amikor az AMD CPU-piaci kinloadasrol beszelunk, mindig oda kellene irnunk, hogy "persze csak az Athlon 64 X2 ota" vagy hogy csak az utolso 10 evrol van szo, me'g veletlenul sem az azt megelozo 5 evrol?

-
Fiery
veterán
A linkelt cikkek kozul a legujabb is majdnem 3 eves. Javitsam a mondandomat ugy, hogy csupan az utolso 3 evrol beszeltem?
A mai viszonyokat szemlelve, elemezve, nem gondolnam, hogy az lenne a relevans, ami 2011-2012-2013-ban tortent. A jelenlegi rideg valosag az, hogy a Polarisszal egyutt mar 3. generacio ota nem tudja az AMD me'g atmenetileg sem visszahoditani a teljesitmeny koronat. Grenada , FijiEttol me'g franko cucc a a Polaris, csak kellene "fole" egy Polaris 9 is, ami eleri a GTX1080 teljesitmenyet. Ami fole erkezne a Vega, lenyomni a "GTX1080Ti"-t (GP102). Ugy lenne fullos a Polaris-Vega csalad. Ezzel szemben, a jelenlegi viszonyok arra engednek kovetkeztetni, hogy a Polaris nem fogja befogni a GTX1080-at, sem most, sem kesobb; a Vega pedig sokkal inkabb a GTX1080 ellen erkezik, mintsem a "GTX1080Ti" ellen. Amennyiben a jelenlegi pletykakkal ellentetben a Vega szeptember elejere a boltokba kerul, lenyomja a GTX1080-at, majd 1-2 honappal utana erkezik egy "Vega 9" (Vega+, nevezzuk akarhogy), ami meg lenyomja a "GTX1080Ti"-t, akkor az teljesen mas kepet fog festeni termeszetesen. De jelenleg nem ugy tunik, hogy ez lenne a forgatokonyv, me'g papiron sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3703, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest