- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem abban maradtunk tegnap, hogy nem szívatod magad GPT-vel? Már rég túl lennél mindenen.
bambano: milyen szép lenne ha legalább egy magyar nyelvet tartalmazna a KDE-s Debian. Én tudom mit kell letölteni és hogyan kell átállítani, de másoknál ez elsőre nem lesz egyértelmű. No meg az sem lenne rossz, ha valahogy el lehetne mozdulni a 4.8-as régi KDE verzióról fölfelé, pl. az overkill testing bekapcsolása nélkül.
Syl: az eOS-el én csöndben maradnék!
-
bambano
titán
fogsz egy debian telepítőt, legyalulod nullára a diszket, elindítod, végigcsinálod addig, amíg elvégzi a particionálást, ott megállsz, betöltöd ezt a gyógyegér linuxpótlékot és a meglévő partíciókkal elvégzed a telepítést.
a következő telepítésed meg már úgy lesz, hogy fogod a debiant, végigcsinálod és örülsz.
-
Ok, megpróbáltam. Nagyon nehézkesen sikerült a formázás (hint: az alapértelmezett felhasználó/jelszó a ChakraOS Live-hoz: live/live), de korántsem tökéletesen (pár megás "üres" rész keletkezett a 8MB-os rész és az EXT4-esnek particionált rész között), és nem is elsőre. Oda se neki, több is veszett Mohácsnál. Indítom a telepítőt... Erre kiderült, hogy a 8MB-os részt is leformáztam sikeresen EXT4-esnek, így pedig nem eszi meg...
És újabb bő egy órányi küzdelem árán jutottam el idáig. Ezen a ponton pedig azt mondtam, hogy köszönöm, nekem ennyi elég volt belőle. Nem vagyok nagy guru, nem vitatom, de azért eleddig egyetlen OS telepítésével sem küzdöttem ennyit. Azt nem mondom, hogy ott nem futottam problémákba, mondjuk akkor, amikor magyarítani akartam a Skype-ot Linux alatt, vagy amikor digitális hangkimenetet akartam HDMI-n egy laptopon Knoppix alatt. A telepítés után.
De itt még odáig sem jutok el, hogy feltelepítsem, sőt, hovatovább azon küzdök, hogy úgy formázzam meg azt a ökörköri merevlemezt, hogy a Tribe megegye végre.
Majd a következő kiadást megnézem esetleg, hátha ott már sikerül a Tribe alá olyan Kparted-et varázsolni, ami képes a reá váró feladatok végrehajtására...
Új hozzászólás Aktív témák
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Lexus, Toyota topik
- Napelem
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- Google Home/Nest
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged