Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
persze, töltögess csak, meg mozdulj el, de mindez akkor lesz probléma, ha legalább a rootnak csináltál partíciót és megformáztad és telepítettél egy futó alaprendszert.
kíváncsi vagyok: azt szeretnéd inkább elmagyarázni neki távmenedzsmentben, hogy hogyan particionáljon, vagy azt, hogy hogy töltsön le és rakjon fel pár nyelvi fájlt? melyik az egyszerűbb?
-
Ok, megpróbálom ennek az útmutatása alapján... De gondolom érted miért görbül le a mosoly a szám széléről. A Chakránál alapvetően hozzád hasonlóan én is vonzónak tartom, hogy például nem kell az automatikus belépéshez parancssorban szórakozni, szóval minimalizálni lehet(ne) még az Ubuntu-hoz képest is a parancssor igényét.
Erre tessék, egy átkozott formázáshoz kell a végbéltükrözés szintjén mozgó megoldáshoz folyamodni.
És mégegyszer: még ha úgy is tűnik, hogy negatív lennék, végtelenül hálás vagyok az eddigi és az ezt követő munkádért, idődért, türelmedért!
-
icemad
nagyúr
Passz...
Kb. fél éve hozta át, hogy tegyek fel neki linuxot, mert ki szeretné próbálni. Erről sok jót írtak, én sem láttam még működés közben, gondoltam kipróbálom. Kerekedett is a szemem...
Meg elméletileg nem új gép, kb. 2 éve a piacon van, ettől függetlenül lehet, hogy az volt a probléma. -
bambano
titán
"Sokkal egyszerűbb ms-dos fájlrendszert használni, ha nincs indok a gpt-re.": mert a gpt az egy partíciós tábla formátum, a fájlrendszer meg egy partíción belüli formátum. az egyik a diszk elején van, a másik meg a diszk többi részén. nem kompatibilisek, mivel nem felcserélhetők. tehát vagy régi msdos partíciós táblát használ, vagy gpt-t.
-
Bocsánat, eredetileg nem ellenforradalmi posztnak szántam, egy hozzászólásnak indult a te blogposztodhoz, hogy ugyan már, mi a fenéért vagyok én ilyen béna, hogy még feltelepíteni sem tudok egy amúgy népszerű disztrót, csak olyan hosszan szenvedtem vele, hogy a végén felfokozott lelkiállapotban kiraktam saját bejegyzésnek.
Lehet délután megpróbálom újra, de akkor tisztázzuk:
A lényeg, hogy vagy valami mással formázzam meg GPT-sre a particiót, és akkor elfogadja?
-
bambano
titán
"Sokkal egyszerűbb ms-dos fájlrendszert használni, ha nincs indok a gpt-re.": ezen a gondolaton még fésülni kellene, mert ez kb. úgy hangzik, hogy ha nincs hidratáló szappanod, jó lesz a sör is helyette.
a poszthoz: ha problémás a particionálás, akkor dd-vel kinullázzuk a diszk elejét és oldja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mosolyog, mert elsőre elindul a Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition. Eredetileg ez lett volna ráhegesztve,...
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest