- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
NemProfi #105 üzenetére
"Miután beszélgettünk az igazgatóval és nem történt változás."
Beszéltek vele és nem történt változás - a bejegyzésben le is van írva.
"Viszont ha a kissrác továbbra is így fogja felvenni a dolgot és hagyja magát akkor máshol is kifoghatják a többiek."
Ez egyáltalán nem magától értetődő, ráadásul azért vannak u.n. pedagógusok az iskolában, hogy az ilyen helyzetekkel is kezdjenek valamit.
-
NemProfi
tag
Úgy látom túl röviden írtam le azt amit gondolok rövid idő alatt, és máris félreértések sorozata zúdul rám..
Tehát.. Szerintem fel kell lépni határozottan az ügyben és nem egyből átiratni a gyereket. Nem ordibálni kell, nyilván..
De azért nem is úgy kell beszélni velük mintha teljesen nem zavarna az ami történt.
És ha ez vidéken van? Akkor is irassa át egyből a gyereket egy több km-el odébb lévő intézménybe? Kicsit elragadtattam talán magam de egy normális ember nem tűrné szó nélkül azt ha ezt teszik a gyerekével, főleg ha nem az első eset. Picit bele is képzeltem magam, mintha húgommal történt volna..
Többet nem is írnék mert csak okoskodni akar mindenki.. Én csak beleképzeltem magam a srác helyzetébe és picit túlreagáltam..
Ha viszont nem vidéken történt vagy van rá lehetőség akkor valóban át kell íratni a gyereket. Miután beszélgettünk az igazgatóval és nem történt változás.
Viszont ha a kissrác továbbra is így fogja felvenni a dolgot és hagyja magát akkor máshol is kifoghatják a többiek.
Minden jót! -
Geller72
veterán
válasz
NemProfi #100 üzenetére
Akkora marhaságokat mondasz, hogy még. Próbáltál már egy ilyen értelmi fogyatékos szülővel beszélni? Ahol fontosabb a "parabola antenna" mint az, hogy a gyereknek be legyen fizetve az osztálypénz? Ahol 5 gyerek van, de a legkisebb is dohányzik? Ahol a 16 éves nővérének most jön a második gyereke? Ne beszélj már ekkora sületlenséget. Látszik, hogy fogalmad sincs és főleg nem tapasztalatod ebben.
-
Gond van az autoszervizzel, nem mashova viszem, hanem szetverem a fonokot es a szerelot is, majd ugyanoda hordom. Biztos jo lesz az automnak. Gond van a bankkal? No problem. Szajaba lepek a fonoknek es az ugyfeleseknek. Problemak lettek a nogyogyasszal, segond, baseball uto+molotovkoktel...., problemas a szomszed, trotilt neki.
-
dabadab
titán
"Átiratás?!
Meg a fszt! Max végső esetben! "A tanár megalázza a gyereket, a társai durván zaklatják, a vezetőség meg nem lép semmit.
Ez nagyjából kimeríti a végső eset fogalmát."Ha a szülő, szülő a talpán akkor szépen bemegy az iskolába és belelép a tanár / igazgató szájába ahogy illik!!!"
Ez kb. nulladik szintű konfliktuskezelés. Lehet, hogy ő jobban fogja érezni magát, hogy üvöltözött mindenkivel, viszont ez várhatóan semmit nem fog megoldani.
"A szüleikkel kell beszélni, hogy neveljék meg a gyereküket."
Aha. Tehát tulajdonképpen egészen eddig is tudták volna a gyereküket normálisan nevelni, de ehhez nem volt kedvük, viszont ha ordítasz velük, akkor majd hirtelen megjön. Hány éves vagy?
-
NemProfi
tag
Nincs időm és kedvem elolvasni az összes kommentet. De mi a franc folyik itt most komolyan??
Átiratás?!
Meg a fszt! Max végső esetben! Egyházi iskola vagy sem, sok helyen előfordul hasonló eset! Ha a szülő, szülő a talpán akkor szépen bemegy az iskolába és belelép a tanár / igazgató szájába ahogy illik!!!
Övék a felelősség mindenért ami a gyerekkel történik amíg a gyerek ott van és haza nem ér!
A purgyékoknak meg a szüleivel kell beszélni!
Nehogymár!!
Én kitépném mindnek a szívét ha ilyet csinálnának a húgommal! (aki 11 éves) De ez tökmindegy mennyi idős!
Mi már az oviban kezdtük a "genyozast" egymással. A másik gatyájába tettük lapáttal a homokot meg harcoltunk a kismotorért. :'DD
De így hogy a kissrác 10 éves és hagyja hogy ezt tegyék vele.. Jogos hogy a leggyengébbet fogják ki, de szinte mindenhol vannak ilyenek. Mindenhol így van. Így hiába iratod át, egy idő után ugyanez lesz! Szóljon vissza a gyerek és igenis vegye fel a kesztyűt mert így tényleg csak rá szállnak.. Meg legyen társaságban. Ennyi idősen már kell hogy legyenek barátai meg ilyenek.Vagy legyen mindig tanár által látható közelben.
Pff.. Kicsit felbasz már engem is az eset. -
djculture
félisten
Ti vagytok jobban benne kívülről csak okoskodni lehet, de az biztos hogy amit leírtál abból nekem nem az jön le hogy nem kell csinálni semmit. Azt külön nem értem hogy ezt az osztályfőnök tanár aki ezért kapja az ezért járó pótlékot miért nem képes elrendezni. Egy normális osztályfönök ezt simán elrendezné nem kellene se rendőrség se igazgató se semmi.
-
-
Chebbie
tag
Összeírtam mindent, amin a gyerek átesett, neveket is, hogy kiktől mit kapott. Holnap reggel tervezek bemenni az igazgatóhoz, és elmondani neki ezeket a dolgokat. A szülők sajnos munkaidejük miatt nem tudnak azonnal intézkedni. Mit tanácsoltok? "Fenyegessem meg" az igazgatót, hogy ha nem történik rövid időn belül érdemi változás az ügyben, akkor rendőrségi feljelentést fogunk tenni?
-
Geller72
veterán
"Ilyen nincs." Szerinted. Honnan tudod, hogy nincs, vagy nem lehet? Szerinted nem lehet, de attól még igen. Nem lehet ennyire kategorikusan kijelenteni valamit.
Attól, hogy még veled nem történt simán lehetséges. Nem is ismered a családi hátteret, az egész dolog hátterét. Én sem, de nem zárok ki semmit. Olyat sem, ami nem reális.
" Arról meg szó sem volt hogy önveszélyes lenne.."
-Még nincs...Ismerek olyan családot, ahol 11 évesen kezdett el a gyerek ágyba vizelni.
-
domos
senior tag
"Mi van, ha az iskola, a következő X+20km-re van?"
Személy szerint az összes suli amibe jártam 20+X km-re volt a lakóhelyemtől, semmi bajom nem lett tőle.
"Mi van, ha az egész nem megoldható? "
Ilyen nincs.
"Egy olyan sérült gyermeknél, akinél esetleg a dolog már önveszélyes kategóriában van (vagdossa magát, netán kábítószerhez nyúl, etc) sok mindent ki lehet jelenteni, de azt nem hogy egy környezetváltozás mindenképpen pozitív hatású lehet."
10 éves kisfiú. Arról meg szó sem volt hogy önveszélyes lenne...
-
RexMaximus
senior tag
Ezt foleg laikusok szamara irom - ha egy rendes helyre elkezd jarni edzeni valaki, egy kozzosegbe kerul ahol egymast segitik abban, hogy jobba valjon. Szocializalodik is a csemete es jo mintakat vesz fel. Nekem is sokan segitettek, kesobb en is masoknak, hogy haladjanak. Sokan feltik gyermekeiket, inkabb laikusok, hogy mi tortenhet vele ilyenkor. Szerintem csak a javara vallhat. Mellesleg uj baratai lehetnek, egy biztos pont ahol szivesen tolti az idejet. Mindaz amit igy kaphat messze tulmutat a hasonlo helyzetek kezelesen.
Az iskola nem ilyen hely. Ott csak az egyeni eredmenyek szamitanak, senki sem erdekelt abban, hogy masokat tamogasson. Erre nem nevel, csapatmunka nuku. A tarsadalom nem igy mukodik.
Aldozatkent megelni ilyen dolgokat rettenetes, foleg egy gyerek szamara. Tehetetlenseg, remenytelenseg, kiszolgaltatosag, bizalmatlansag, igazsagtalan esemyenyek sorozata felemeszt. Racionalizalashoz meg nincsenek meg az alapjai. Ebben az allapotban egyesek nem veletlenul vetnek veget eletuknek. Aki ezt nem elte meg, nem fogja megerteni.
-
Tibee86
nagyúr
Én anno eléggé 'megneveltem' azt a gyereket aki folyamatosan csesztette és megverte az öcsémet, utána békén is hagyta, persze nem ez a jó megoldás.Sajnos az iskolaváltáson kívül nagyon más megoldás nincsen, de mindenképp az igazgatóval is elbeszélgethetnének a szüleid a tanár hozzáállása miatt.
-
Geller72
veterán
Nem érted. De nem a te hibád. Soha nem voltál még hasonló helyzetben. Mi van, ha az iskola, a következő X+20km-re van? Mi van, ha az egész nem megoldható? Egy olyan sérült gyermeknél, akinél esetleg a dolog már önveszélyes kategóriában van (vagdossa magát, netán kábítószerhez nyúl, etc) sok mindent ki lehet jelenteni, de azt nem hogy egy környezetváltozás mindenképpen pozitív hatású lehet. Simán lehet, hogy tetézi a bajt. Ezért is javaslom én azt, hogy egy szakember, egy gyermekpszichológus beszélgessen el a gyerekkel, hosszabb távon és kontrollálja a lelki traumát.
-
Geller72
veterán
Az a helyzet, hogy ha egy ilyen deviáns gyereket mondjuk már kétszer kivágtak valahonnan, harmadikra (is, de akár elsőre) már eléggé más lehetőségek nyílnak meg. Megint csak a családvédelmissel jövök. Simán azt mondta, hogy ha a szülők ezt a gyermekükkel nem tudják megoldani házon belül az ő hathatós közreműködésével, a gyerek javító-nevelő intézetbe küldhető. Senkinek ne legyenek illúziói. Azok a gyerekek, akik ilyet tesznek, ennyire deviánsak, nem kerültek volna ilyen helyzetbe, ha a családi háttér megfelelő. de nem volt az. A mi esetünkben egyetlen szülő kivételével mindegyik egy gyökér volt. A gyermekvédelmis kijelentette, hogy családlátogatásokat fog tartani. A gyökér-kategória is kijelentette, hogy oda ugyan be nem teszi a lábát. De igen, betette, rendőri kísérettel. Berendelték őket és közölték velük, hogy ha nem változik a helyzet, az összes gyerek megy intézetbe. Mondanom sem kell, hogy azoknál a családoknál a gyermekek részéről ez mindenképpen megváltás lett volna hosszú távon.
.
-
bambano
titán
a hsz-ekben található sületlenségek alapján nekem van egy tutti jobb ötletem:
győzzetek meg egy nagyobb lúzert, hogy járjon abba az osztályba! -
domos
senior tag
"Ott ugyanúgy megtehetik vele újra."
Igen, >megtehetik<. De lehet hogy nem. A mostani helyen viszont >biztosan< megteszik továbbra is.
"nem tesz jót egy új iskola, új - ismeretlen - környezet, tele olyanokkal, akik közül senkit nem ismer, senkihez nem fordulhat"
Ez megint csak egy lehetőség, a legrosszabb eset. De lehet hogy jót tesz. A mostani helyzet viszont megint csak biztosan nem tesz jót... illetve itt talán van kihez fordulnia? Nincs.
"A mostani helyen biztos hogy van. "
Igen, és biztosan sz*r is, jobb nem lesz, bármit is tesznek. Arról nem is beszélve hogy mi van ha közben maradandó károsodást szenved, akár testileg is, mert úgy megagyalják.
"Mi is elmenekülhettünk volna, de nem tettük. "
Kilépni egy számodra minden szempontból rossz helyzetből nem menekülés.
Én megértem hogy honnan jössz, és hová akarsz kilyukadni. Örülök hogy nektek bejött az amit tettetek, de ha ugyan azt teszik ők is, mint ti anno, mi rá a garancia hogy az eredmény is ugyan az lesz? Egy csomó idő és energia, közben pedig kattoghat rajta a gyerek hogy mi lesz ha nem neki adnak igazat...
-
törölt tag
aki szerint nem kell szólni az iskola fenntarójának: mégis hogyan kellene értesülniük róla?
Az egyházi iskola tényleg csak a fenntartójában különbözik az államitól. Szerencsés esetben egy jól megválasztott igazgatóval lesz a fenntartónak beleszólása az iskola ügyeibe is. A kötelező hittanon túl. Szerencsétlen esetben meg évekre nem. Pont ugyanolyan kilátástalan küzdelem az egyházmegyének megszabadulni az alkalmatlan munkavállalóitól, mint az államnak. De attól még az esélyt legalább meg kellene nekik adni. -
bambano
titán
-
Geller72
veterán
válasz
quailstorm #51 üzenetére
Nem jól tudod. A tanári karnak joga van ahhoz, hogy bárkit eltanácsoljon az iskolából a többi diák érdekeire tekintettel. Az egyik delikvens egy eleve másik helyről kivágott személy volt. Nem sokáig volt itt sem.
. Megemlítettem az igazgatónak, hogy mi a jobb, Ha egy kitűnő tanuló hagyja itt az iskolát, aminek mindenképpen következményei lesznek, vagy ha egy olyan trógert vágnak ki, aki az egész közösségre veszélyes? Azért amikor egy ilyen kérdést a rendőrök, a többi tanár és a gyermekvédelmis előtt felteszel, nem sok ember van, aki ne dadogna be.
.
-
Geller72
veterán
Ok. Folytatom a tapasztalati jellegű dolgokkal. Áthelyezik másik iskolába. Ott ugyanúgy megtehetik vele újra. Minden iskolában vannak ilyen gyerekek, csoportok, akik pont a gyengéket keresik. Igenis lépni kell. Azt is kell nézni, hogy az áldozat szemszögéből tekintve (majd a gyermekvédelmis és a pszichológus is el fogja mondani) nem tesz jót egy új iskola, új - ismeretlen - környezet, tele olyanokkal, akik közül senkit nem ismer, senkihez nem fordulhat, teljesen védtelennek érzi magát, mert egy barátja sincs. A mostani helyen biztos hogy van. És talán ez tartja benne a lelket is. Mi is elmenekülhettünk volna, de nem tettük. Sokkal jobb döntés volt az, hogy maradtunk és felvettük a kesztyűt.
-
Just_Reboot
addikt
Ahogy már írták előttem páran. Iskolaváltás, de AZONNAL!!
-
Hihetetlen , hogy léteztek ti akik mindent értetek és mindent helyesen láttok meg létezik mindenki más akinek a fejével baj van, nem?
Itt fejeződik be a vitánk, mert ez már nem érvelés, csak egy kinyilatkoztatás amivel nem szándékozom vitába szállni. Ha Te és a "fajtád" jól érzitek magatokat egy olyan országban, ahol a kubikos kisebbség -igen Te is- árkot ás és uszít, akkor semmi baj. Csak mást hagyjatok ki belőle, minden jelző nélkül -
ncc1701
veterán
Az mitől rasszizmus, h leírom, h cigányok lopták meg? Azok voltak. Ez nem rasszizmus, hanem tény. Ugyanúgy, ahogy van német ember, van román, és van magyar. Van néger, és van fehér, nagy kaland. De ha szereted őket, akkor menj a nyóckerbe, oszt lakj mellettük. Oda lenne a nagy szeretet ölég hamar.
És a magam fajta pont, h nem vesz erővel el semmit, hanem ha látom, h baj van, akkor segítek. Vmi nagy baj van a fejedben. -
Dr. Mózes
aktív tag
Szia!
Szvsz. én az itt felsoroltakat ötvözném. Az öcsédet szerintem mindenképpen át kell írattatni egy másik suliba, és utána saját belátásod szerint megijesztheted, megverheted a kölyköket vagy a hatóságokhoz fordulhatsz. Én is jó ötletnek tartom valamilyen küzdősport kitanulását, mondjuk nem a Krav magát ajánlanám, hanem valami softosabbat.
Erről eddig nem esett szó, úgyhogy szeretném megkérdezni, hogy a tanárok miért panaszkodtak az öcsédre, és milyen ügyekben szokták őt elővenni? Valamint az osztályfőnöke miért csúfolta? Esetleg a testvérednek van valamilyen testi vagy tanulásbeli problémája? És még arra volnék kíváncsi, hogy a vezetékneve miatt miért csúfolják?
Ezekre csak azért kérdeztem rá, mert ezek függvényében lehet, hogy máshol is hasonló problémái lehetnek később. -
fzoli15
csendes tag
Én ezt tapasztalatból mondtam. Nem kell gondolkodnom, hogy milyen tanácsot adjak, mert nem egy ilyen helyzetet láttam/éltem át. Ilyen környezetben nőttem fel, és én is mindig kiálltam az öcsémért, és hidd el senkinek nem jutott eszébe, hogy bántsa, mikor egyedül volt. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy ő nem volt besz@ri soha, mert úgy volt nevelve, hogy ne ő legyen az áldozat. Az a lényege a dolognak, hogy amíg a támadók azt érzik, hogy büntetlenül, következmények nélkül fitogtathatják az erejüket/fölényüket, addig meg is teszik gondolkodás nélkül. Ha viszont megmutatod nekik, hogy könnyen pórul járhatnak, ha legközelebb ilyesmivel próbálkoznak, akkor inkább keresnek egy másik gyereket, akit könnyebben, kevesebb kockázattal szivathatnak. Ilyen egyszerű, nem kell itt maffia filmekbe illő vérbosszúkra gondolni.
Szerk.: Ja és igen, mindig lesz leggyengébb, akinek nagyon sz@r lesz, és a bátyja jöhet ide sírni. De ez van, ilyen az élet. A cél az, hogy ne te legyél az.
-
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Remélem feletted nem fognak ilyen gyorsan ítéletet hozni, ahogy te teszed mással.
-
domos
senior tag
"Higgadtan, nyugodtan, de határozottan." Ezt így felnőttként olyan könnyű mondani/írni... mert mi felnőttek meg tudjuk érteni hogy ez van, majd lesz eredmény. De itt egy 10 éves gyerekről van szó, akit azonnal ki kell hozni ebből a helyzetből... persze lehet feljelentést tenni, de jó esetben holnap már másik iskolában kezdene a srác.
Szerk.: 10 éves gyerek visszaüt? Valahogy nem tudom elképzelni azt a helyzetet ahol a 10 éves kissrác visszaüt 4-5 nála idősebbnek, és jól jön ki a helyzetből...
-
-
2 megoldás van:
1. másik iskola.
2. visszaüt.
Mást nem nagyon látok ebben a rendszerben.
-
En megprobaltam elkerulni az ilyen helyzeteket.
(#58) ncc1701 Kepezzunk mindenkibol kommandost, istenem...
Az emberek nagy reszebol hiaba kepeznel sensei-t, akkor sem merne visszautni. En sem vagy verekedos, inkabb elmegyek onnan. Talan ketszer keveredtem bunyoba eletemben, akkor is pias voltam es nagyon boszme volt a masik. Kellett is varrni az allam hogy rohadna meg.
-
ncc1701
veterán
A hozzád hasonlók miatt (bocs, nem személyeskedni akarok) miatt tart ott a világ, ahol. Hogy öreg embereket kifosztanak a fényes utcán, hogy az asszony 16 éves lányától világos nappal az árkádnál elvették a cigók a telefont. Például. Hogy ilyenkor aki látja, az behúzza a farkát, oda sem nézve, elsiet. Én hiszek abban, h a rendes emberek vannak többen. Ilyenkor oda kell menni, és odab@szni a parasztnak, minél keményebben, törjön a csontja is. Nem elsunnyogni. Tanulja meg egy életre, h csúnya dolgokat nem csinálunk, vagy ha igen, annak következmény lehet.
-
Cigány gyerekekről van szó ?
Egyhazi iskolaban?
(#52) bitpork En sem ertek egyet ezzel. Mas teszta, ha valaki alapbol edz es orrbaveri a kotekedoket, minthogy a helyzetet probaljuk meg ugy kezelni, hogy karatekolykot nevelunk a gyermekunkbol. Gyurjal kemenyen fiam, aztan szetutod oket. Na ez nem jo irany azt gondolom.
-
Megtörtént eset pár évvel korábbról:
Az egyik barátom huga(akkor 17 éves és feltűnően csinos) ment haza és 2 "fiatalember" "molesztálta" mindkettőt péppé verte, mert boxolt is.Az egy dolog, hogy önmagát megvédte, de a következő hétvégén a "hátrányos helyzetűek" valószínűleg nem folytatták a hobbijukat.
(arról nem is beszélve milyen mókás lehetett előadni a többi hátrányosnak, hogy mi történt a fejükkel)
-
Erre nem is tudok mit mondani... azért remélem ti az életetekben nem fogtok a hírekbe kerülni elhalálozva, mint amerikából olvasni sok esetben, hogy vki erőszakkal gondolta lerendezni a gondját-baját.
Písz és free Tibet.
-
quailstorm
nagyúr
Küzdősport még mindig nem a személy elleni erőszakra nevel, főleg nem rövid idő alatt.
Második mondattal annyi a baj, hogy már egy 1 vs. 3 szituáció is reménytelen. Kivétel ha van fegyvered, ami meg büntetőjogi eljárás lesz. Nem olyan egyszerű ez.(#50) Geller_1972: jól összeszedted, bejegyzésíró nevében is köszi.
Durva, hogy még létezik ilyen, hogy kivágnak valakit az iskolából. Tudtommal az csak ajánlás, amit nem kötelező elfogadni. Legalábbis se én, se a haverjaim nem fogadtuk el -
Geller72
veterán
Nekünk pár éve volt hasonló esetünk. Ott az igazgatónő is full passzív volt, annyi különbséggel, hogy az osztályfőnök mellettünk állt. Mi egy az egyben feljelentést tettünk zaklatásért, kijöttek a rendőrök és volt kihallgatás is. Minden érintettnek a gyerekét és a szüleit berendelték velünk együtt az osztályterembe. Volt egy bizottság a sulitól is, ahol a gyermekvédelmis is jelen volt. Nagyon komoly volt. A gyermekvédelmi és a rendőrség oldaláról maximálisan meg voltunk elégedve, keményen álltak hozzá, teljes mértékben a gyerek mellett voltak. Két gyereket még akkor kivágtak az iskolából, három másiknak egy húzása volt. Nem mondom, hogy abszolút nyugiban, de kihúztuk azt az évet. Szerencsére elballagtunk. Nem merték molesztálni a gyereket többet, de éreztették vele a kiközösítés tényét. Mi is ráneveltük arra, hogy ne foglalkozzon vele. Viszont védje meg magát, ha kell. Az iskolának kötelessége kivizsgálni a dolgot. Ha nem vizsgálja ki, hivatali vétséget követ el, ami ellen szintén feljelentéssel lehet élni, konkrét nevekkel. Én a következőt tenném. Beballagnék az igazgatóhoz, behívatnám az ofőt is. Hármasban leülnénk és szépen elmagyaráznám nekik, hogy mi a helyzet. Vagy azonnal felszámolják, megszüntetik ezt a fajta hozzáállást mind a tanulók, mind a tanár részéről házon belül, vagy feljelentést teszel zaklatásért a rendőrségen és a gyermekvédelmi szolgálatnál, egyértelműen hibásként megjelölve a tanári kart. Hidd el, hogy ez hatni fog. Ha nem, akkor ezeket meg kell lépni. Szinkronban semmiképpen sem árt elvinni a kissrácot pszichológushoz. Egyrészt komolyan sérülhetett az öcséd, másrészt elég jól mutat egy tárgyaláson az, hogy orvosi segítségre szorult az öcséd, annyira készen van. Az sem árt neki és az ügynek sem, ha esetleg egy hétig nem megy suliba. Később ezt is felhozhatjátok a ti oldalatokon, mint tényezőt. Tudom, hogy kellemetlen, de a saját fegyverükkel kell legyőzni a tahókat. Ha ezt akarták, akkor kapják meg! Teljes mértékben tapasztalatból írtam, amit írtam. Egy napot se várjatok, mert öcsédnek minden perc egy pokol! És semmi keménykedés részetekről. Higgadtan, nyugodtan, de határozottan.
Én szurkolok. Ha bármilyen kérdésed van, privátban is jöhet.
G;- -
CaNNa3IS
senior tag
Valami küzdősport alap lesz ebben az esetben.
Ki kell választani a köcsögök közül aki a vezér egyéniség és azt orrba baszni.
Cigány gyerekekről van szó ? -
quailstorm
nagyúr
Mert következmények nélkül hagyni jobb? Mondj egy reális eszközt a visszaküldött erőszakon kívül, ami eljut az elsorvadt, elcsökevényesedett agyba. Tanár max a pesztra szerepét játszhatja, lévén fegyelmezésre joga nincs. Örökké nem tud melletted lenni, amúgy is gáz, csak még több megalázást szül.
Intő WC-papír.
Eltanácsolás nincs.Egyszerűen meg kell állni azon szint előtt, hogy büntetőjogi eljárás legyen belőle, utána általában nyugton hagynak.
-
djculture
félisten
Semmi ilyesmi, csak önvédelemről van szó. Ha valakit megfognak lenyomják a fejét az nem az a kategória hogy teljesen normális dolog. Nem hiszem hogy ezt tűrni kellene, ilyenre meg igenis van minden harcművészetnek védekező megoldása. Azon filózni meg hogy megsérül egy gyerek aki éppen szopat aláz valakit, jó hogy már sírni nem fogunk a lelki üdvéért. Gyakorlatilag már btk is megengedi az önvédelmet hivatalosan..
-
válasz
quailstorm #45 üzenetére
Egy két gyerek ellen sem ez a megoldás, ha csak nem azt akarjuk elérni, hogy minden vitás országos kérdés után a 2006-os hoz hasonló csürhe végigtrimbolja a teljes országot!
-
Nem értem tisztán: komolyan azt javasolják sokan, hogy a gyerek tanuljon meg verekedni és utána csomagolja össze a fél iskolát, a tanárral együtt?
Egy jobb küzdősportoktató ezért úgy kibsza a gyereket edzésről h lába nem éri a földet., nem beszélve a fejére visszahulló történetről: mert azt remélem senki nem hiszi, hogy a krav maga lágy részeket támadó metódusát alkalmazva nem fog maradandó kárt okozni?! -
quailstorm
nagyúr
Psycho állat abból a gyerekből lesz akit most bántalmaznak. Adnál neki egy böcskát hogy rendet tegyen, mindjárt meglátnád mekkora nyomod hagyott benne az elmúlt időszak.
Én mindig hatalmas gyerek voltam, most is az vagyok, ilyen etióp hadsereg kategória. Viszont a bullyt visszafordított erőszakon kívül nem tudtam megoldani. Elhelyeztem a tag szeme alatt egy 3 napos lejárati idejű szép kék foltot, aztán fogadtam a gratulációkat a haveroktól, balhésabb gyerekektől akikkel szinte sose beszéltem.
Most ugye itt annyi a jó, hogy ez 1 személy volt. Volt még egy cigó de azt is megúsztam, csodálkoztunk is hogy nem ütött vissza.Csoportosan elkövetett bántalmazás nehezebb ügy, mert ott nem fog elbírni, lefogják, megverik, slussz. Ha fegyvert visz be megint csak a baj van belőle.
Szóval én is azt mondom az a legjobb, ha minél messzebb viszik.
Saját fentebb olvasható sztorim meg 13-14 éves kölkökről szól, az már más tészta. Amit írsz, az meg brutál számomra. Rekordállat volt az osztályom anno, kajacsata, gusztustalan szopatások, de fizikai erőszak ilyen mértékben, szexuális bántalmazás (lányok tapperolásán kívül) nem volt.
Olyan igen, hogy bevágták a gyereket a lány WC-be és tartották az ajtót. Mi az öltözőben csináltuk meg ugyanezt osztálytárssal, de az szvsz közel sem ilyen jellegű. Azt a gyereket akinek én bemostam mondjuk imádtuk veszettül (szopatni), 1,5 év legalább kellett neki mire felfogta és továbbállt. Kapott egyszer egy WC-kefés veréstNem, nem tiszta kefével.
És ehhez képest még vonjak ki 4 évet az egyenletből. Mi akkor a BeyBladet pörgettük a kartondobozban meg a parkettán. (attól függ melyik méret) Durva merre tart a világ...
Kajás incidens is esetleges volt, rúgták már ki a kezemből mert közel voltam bunyónál, de elvenni nem volt szokás, ha mégis megtörtént, akkor az illető nem hozott kaját és megette
Telefon megrongálása megint csak kimaradt. Asztmás gyerek tolltartójával cicázás során véletlen kirepül a második emeletről az utcára, az még más árkategória. De nekem tömegnyomornál mikor leszaggatták rólam a telót azt azonnal leadták a tanárnak például... Meg én is szedtem össze mikor évfolyamtárs padban hagyta...SZERK
RexMaximus-szal egyetértek, bár azért a küzdősportot úgy szokták tanítani, hogy agresszióra ne használják.
-
djculture
félisten
Az a helyzet hogy valami az öcséddel is van, szerintem nem állt ki magáért. Engem is basztattak a szakmunkás képzőbe mikor elsős voltam, aztán az egyik ilyen suttyót tökön rúgtam és nagy barátom lett.
Sajnos mindenhol ez van, lehet bárhova írtani bárkit ha nem fogadják el és rászállnak. Az embernek saját magáért kikell állnia. Szüleid és te inkább ezt tanítsátok meg neki esetleg léteznek ilyen sportok is ahol ezt alapszinten tanítják. Az egész élet erről szól, aki nem tanulja meg az egész életében kínlódni fog mindig félni fog valakitől. -
Nos amíg a lelki világát nem teszik jobban tönkre, írasátok át másik iskolába, ha a tanár,az igazgató és. Az osztály társak is csak a prédát lássák benne, nincs sok esélye ha tovább ott marad. Csak azt érik el hogy idegileg össze fog omlani.
-
ncc1701
veterán
Nekem anno a küzdősport jött be, és az, h kerestem az erősebbek barátságát. Gyerekkoromban mindíg nyápic voltam, a legkissebbek, leggyengébbek közé tartoztam, ezért állandóan szivattak. Ezért is 18-20 éves koromig volt mindenféle sport, közte több féle küzdősport, ott már nem én voltam a legkissebb, azóta ~20 év gyúrás után ma már 110kg vagyok jelenleg, a tömegelés vége felé, és kb senkinek nem jut eszébe belém kötni. És a rendszeres sport a nyilvánvaló fizikai változások mellett kitartást, és akarat erőt, önbizalmat is ad.
A boxban az a poén, h elég hamar hoz eredményt. Ne érts félre, nyilván 2-3 ember simán megverhet bárkit, de lehet annyi is elég, h nem az öcséd a legkönnyebben sebezhető. Lehet, ha kapnak pár ordas nagy pofont, akkor abbahagyják. Az meg, h esetleg kap verekedésért pár intőt, vagy mit, azt le kell szarni.Más megoldást nem tudok, ha vki kicsi, és nem képes megvédeni magát, azt akárhová viszik, úgyis meg fogják találni. Amivel tudtok tenni vmit, az az, h legalább a tanár ne köcsögöljön vele. A többi gyerek olyan, amilyen.
-
elektrotank
aktív tag
Szép kis egyházi iskola....
Amúgy iskolaváltás... én legalábbis ezt tenném, ha te vagy a szüleid nem mennek be és rendet nem raknak ott... de ugye akkor meg az lesz, hogy anyuci, meg apuci, meg a nagy tesó... nálunk is voltak azért durva dolgok (volt amikor 1 héten 3x jött a mentő), de talán ennyire még se, bár ki tudja mit műveltek egyesek másokkal, amiket nem láthattam.
Persze, hogy a gyerek rossz tanuló, mert ezek miatt őrlödik egész nap, de ha meg visszavág, azért fogják kirúgni, mert általában így szokott lenni. Szóval kitartást a tesódnak, remélem mihamarabb javulnak a fejlemények! -
domos
senior tag
Igen, a küzdősport jó dolog, és a box a legjobb ilyen célra szerintem is. De... sajnos nem nyújt azonnali megoldást, itt pedig arra van szükség. Hosszútávon persze jó ötlet, de egy gyerek akkor is csak gyerek marad... felé áll 2-3 idősebb csávó aztán azt is elfelejti hogy fiú-e vagy lány, nem azt hogy hogyan kell boxolni. Mi van ha a kötözködők megtudják hogy elkezdett boxolni, aztán az első edzés után kipróbálják hogy mennyit fejlődött? Sajnos az ilyesmit jól át kell gondolni, visszafelé is elsülhet.
-
ncc1701
veterán
Járassatok boxolni. Védje meg magát a kölök, nekem is ezt kellett tennem. Majd ha visszaüt csúnyán, akkor elgondolkodnak, h mást b@szogassanak, mert tudni fogják, h legalább 1-2 ember csúnyán jár vele.
-
Nem sokkal később jelentkezett a fiút vízbe lökő férfi telefonon, hogy az anyának megmagyarázza, a gyerek rosszul viselkedett, ő pedig móresre tanította, és ha ebből tanul, "akár még tisztességes felnőtt is lehet belőle."
Valoszinu az elso fogsora megujulna, ha az en gyerekemmel tortenne ilyen.
-
finest
addikt
Az egyházi iskoláknak is a helyi Kormányhivatal a felügyeleti szerve, forduljatok a panasszal hozzájuk! Nem probléma, ha időközben más iskolába átiratkoztok, ki fogják vizsgálni.
-
""Igy nem O lesz a leggyengebb lancszem es majd mast b....gatnak.": ami azért jó, mert ha az ő testvére is idejön majd pár hónap múlva tanácsért, elég lesz linkelni ezt a topicot.... oh wait..."
Sajnos az élet nem csak napfény, szivárvány és csokis süti. A gyereket meg kell tanítani, hogy megvédje önmagát, ha elég erős, akkor azokat is akik magukat nem tudják.
Persze általában "valamiért" a "lemaradt" gyerekek tudnak a legjobban verekedni, akik ezt csak arra használják, hogy a gyengébbeket terrorizálják.(#30) sutykuru: Inkompetens idióta, simán feljelenteném/fegyelmit indítanék ellene. A jegy az iskolai teljesítményt hivatott mérni, ő ezt alap nélkül meghamisította.
-
Szia!
A helyetekben en beszelnek masik szulokkel, gyerekekkel a testvered tudta nelkul. Hogy tamasszak ala amit a tesod mond. Nem azert a ket fillerert, de azt kizartnak tartom, hogy csak egyedul a testvered akit az egesz iskola, a tanarok, gyerekek zaklat. Ha pedig ez amit irtal rendszeres es sok gyereken tortenik, tudni kell rola masnak is. Beszeljetek tanarokkal, vigyetek el tesodat pszichologushoz, nehogy kideruljon a vegen, hogy amiatt, mert keptelen beilleszkedni, elkezdett fantazialni. Csak ovintezkedes, ha kiderul, hogy minden igaz amit mondott, akkor en elvinnem onnan. Hiaba cirkuszoltok neki ott mar nem lesz jo dolga.
-
terratech
csendes tag
Szia.
Én is azt mondom hogy média! Teljesen igazad van, nem nektek kell elmenekülni! A média által nyomást lehetne gyakorolni, hogy valaki rendet tegyen. -
sutykuru
aktív tag
...A tavalyi évben az is megtörtént, hogy 6. osztályos fiúk azt mondták neki, hogy sz*pj le, miközben a fejét lenyomták ODA...
Lehet, hogy ez a cselekmény egy pap ingerküszöbét nem üti meg, de akkor is...
-
"na de könyörgöm, egy EGYHÁZI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN?"
Csak annyit jelent, hogy más az iskola fenntartója illetve a tananyag némileg eltér az állami fentartású vagy magán iskolákétól.
Az odajáró tanulók nem szebbek, nem okosabbak és pont annyira agresszívek, mintha, más iskolába járnának.
A tanárok sem jobbak, mint máshol. Talán nem is rosszabbak. (Ez nagyban függ a település méretétől és az az ott található iskolák mennyiségétől. Ha csak egy van, akkor nincs verseny.)
Ráadásul zárt közösségben hamar előjön a gyerekek agresszivitása, ami csorda szellemmel társul. Ha valakit áldozattá tesz a közösség, annak jobb, ha más iskolát választ."most azt fontolgatják, hogy az egyházmegyéhez fordulnak"
Ez jó ötlet, csak nem segít az öcséden. Más, hasonló sorsú tanulókon segíthet, de az öcsédnek törleszthetnek a vizsgálat kellemetlenségei okán. A helyes sorrend menni és azután egyházmegyéhez fordulni.
A médiához fordulásnak nem sok értelme van. Nem fogja megkönnyíteni az öcséd életét. Ha más iskolába jár és a híre utoléri, szabad préda lesz.
-
bambano
titán
válasz
RexMaximus #10 üzenetére
"Igy nem O lesz a leggyengebb lancszem es majd mast b....gatnak.": ami azért jó, mert ha az ő testvére is idejön majd pár hónap múlva tanácsért, elég lesz linkelni ezt a topicot.... oh wait...
(#16) Chebbie "na de könyörgöm, egy EGYHÁZI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN?" az ugye megvan, hogy régebben az egyházi iskola volt a rendkívül problémás gyerekek végső gyűjtőhelye?
(#21) fzoli15: az egy rendkívül jó ötlet, hogy a bátyus verje meg a kis szemeteket, nyilván a verés után soha többet nem fogják árgus szemmel figyelni, hogy az öcsike mikor marad egyedül két percre, és nem verik hálából laposra... csináljuk már azt, hogy a javaslatok kis gondolkodás után születnek...
-
bambano
titán
az a probléma, hogyha elkezdesz pattogni, akkor két dolog fog történni:
- egyetlen tanár se fogja felvállalni, hogy a gyerekkel ilyen történhetett, mert az mind az ő kudarcuk és bűnük, tehát nem fognak segíteni
- mindaddig, amíg erőlteted az igazad, a tesód szívni fog.tehát ha törvényesen akarsz eljárni, akkor a tesód számára legjobb megoldás, ha másik iskolába kerül.
a törvénytelen megoldásokkal (úgymint osztályfőnök, szemétkedő diákok megfenyegetése, fizikai erőszak kilátásba helyezése) csak baj van, azt nem javaslom.a konkrét kérdésedre, hogy kihez kell fordulni: van gyerekvédelmi szolgálat, ahhoz. súlyosabb esetben a rendőrséghez. az iskolai mobbing az, szerintem, még gyerekvédelem, a verés, az uzsonna elszedése meg rendőrség.
lehetőség még a nyilvánossághoz való fordulás, index, facebook, stb.
megint azt hangsúlyoznám, minél nyíltabban és hosszabban vitatkozol az iskolával a tesód érdekeiért, annál húzósabban fogják szivatni.
-
Lehet a koromból fakadóan, de nálunk anno ha a tanár megtudott egy ilyet, akkor azok akik elkövették fejbőr repesztő tockosra, félig letépett fülre vagy szó szerint kitépett hajra/pajeszra számíthattak. Nem is volt ilyen. Az osztályfőnök ilyet tett volna? Teljesen elképzelhetetlen számomra.
Viszont egy hangfelvételt megérne, meg utána az önkormányzat ifjúságvédelmisét.
A suli váltás elkerülhetetlen.
Vissza ne üssön, mert ha a csordaszellem beüt, még meg is lincselik.
Az osztályfőnökkel meg beszélni kell egy családtagnak akinek nagy fekete autója van, kopasz és 100+ kiló. És csak kedvesen megkérni(valóban kedvesen, szóban), hogy hagyja abba. -
fzoli15
csendes tag
Szerintem ez a legtöbb iskolában így megy a fiúk között. Mindenki meg akarja mutatni, hogy ő az alfa hím, de legalábbis azt, hogy van nála gyengébb. Mi is verekedtünk annak idején sokat az általánosban, és mai szemmel nézve sokszor megaláztuk, megszégyenítettük egymást. Később, mikor idősebb lesz az ember, akkor is folytatódik ez ugyanúgy, csak sokkal kifinomultabb, civilizáltabb módszerekkel. Velünk született ösztön, hogy uralkodni akarunk másokon. Aki hagyja magát, megalázkodik, nem száll szembe ezekkel a támadásokkal, azt eltapossák az általánosban és a nagybetűs életben is. Tehát RexMaximus-szal kell egyetértenem, küzdenie kell, ahogy tud, akkor majd leszállnak róla, és ebben segítenetek kell neki. Leginkább lelkileg kell megerősíteni őt, de ha nem vagy sokkal idősebb nála (max. 3-4 évvel), akkor szerintem ki kell állnod érte fizikailag is. Meg kell leckéztetned ezeket a gyerekek, hogy a te öcséddel ne szórakozzanak, mert akkor veled gyűlik meg a bajuk. Ez öcsédnek is nagy erőt fog adni, hiszen tudni fogja, hogy rád mindig számíthat, ha bántják, így bátrabban ki fog állni magáért.
-
RexMaximus
senior tag
Idonkent a felnotek is szembesulnek vele, nem igazsagszolgaltatas hanem jogszolgaltatas van.
Mit lehet csinalni? O ezt mondta o meg azt es ha a tanarok eddig igy kezeltek akor azok is mondanak egy valtozatot. Valoszinuleg olyat amivel minel inkabb csokkenti a feleloseget. Kozben meg a gyermeket is kinozzuk, aki mellesleg a tortentek alapjan valoszinuleg eleve keruli a konfrontaciot.
Ha minden ala is van tamasztva akkor se nagyon tortenik semmi, kiskoruak az “elkovetok”. Ok ilyenek es ahogy a kornyezetemben lattam nem is nagyon valtoznak.
Ennek a viselkedesnek az okai inkabb valahol az emberi genomban keresendok (agresszor-aldozat)
. Node az meg nem oldja meg ezt a helyzetettMivel a szuleid is olvasni fogjak leirom nalam, hogy tortent ez. Kis naiv gyerek voltam, megvertek, elvettek a kajam es meg en ereztem rosszul magam utana, jo mi?
Aztan elkuldtek karatezni (kyokushin), nagyon nem akartam, kivul allt a komfortzonambol. Tok jo volt amugy. 80es evek vegen jarunk, nagy vegyeskoru csoport volt. Ez azt jelentette, hogy a nagyok szivattak, vertek a kicsiket, kb mint a suliban… Ezert emeltem, ki a normalis helyet.
Ellenben valami tortent. Az iskolaban ellenaltam es bar az erosebb hangado meg elruhazott (tobbszor bukott helyi hirhedt csalad csemeje, ki mas?), elkezdtek leszalni rolam. Igy mar nem volt akkora poen. Aztan ahogy erosodtem a vegen mar bratyiztak. Mindig a leggyengebet kinozzak, de az mar nem en voltam.
Valojaban a mai napig profitalok ebbol, ez volt az elso paradigmavaltas, megtapasztaltam, hogy kovetkezetes munkanak milyen eredmenyei vannak es ezt az elet minden teruleten kamatoztathato. Mellesleg a holgyek is erteklik a sportosabb sracokat, ami par ev mulva esedekes lesz.
Ellenben azokat akikre az aldozat szerepe jutott, es nem tudtak mit kezdeni ezzel, nem igazan irigylesre melto az eletuk.
Nagy kerdes a tortenetemben ha meskep kezelik a szuleim, akkor az valoban jot tett e volna nekem. Lehet most is bent ulnek tulorazni valahol csak azert mert nem tudok (merek) nemet mondani, de itt mar anyu nem tud megvedeni
. Mar amugy sem, mert egy ido utan ok se lesznek itt. De ettol meg helyt kene allni.
De ez csak egy ember tortenete es velemenye
-
kentucky
őstag
válasz
RexMaximus #10 üzenetére
Hát inkább egy rendes küzdősportot kellene ajánlani neki.
-
domos
senior tag
Valahogy felvenni a dolgot ha lehet, vagy keresni tanárt aki nyilatkozna (akár név nélkül), és utána lehet keresni a TV csatornákat, harapnak az ilyesmire. Persze az ilyen csak akkor működik ha van valami bizonyíték. De mindenképp iskolát kell váltani, ha nem akarod hogy az öcséd egy idegroncs legyen.
kentucky: Azzal évek mire jut valamire, ide azonnali megoldás kell.
-
Chebbie
tag
válasz
Feketelaszlo #15 üzenetére
És ennyi? Lehet, hogy én rosszul gondolom/látom, de ezekből a kölykökből, akik ilyeneket csinálnak lesznek később a pszichopata állatok... Ha egy középiskolában menne ez, akkor azt mondom "ok", na de könyörgöm, egy EGYHÁZI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN?
-
Feketelaszlo
senior tag
10 évesek ellen teljesen felesleges bosszút forralni, ők nem igazán szankcionálhatóak (de szerény véleményem szerint nem is igazán felelősek, csak beviszik az iskolába azt a viselkedést, amit otthon/interneten/tévében látnak). Max. egy osztályfőnökit vagy igazgatóit kapnak. De hát ezeknek a komolysága erősen megkérdőjelezhető - mikor én vittem haza első (ámbár közoktatási karrierem egyetlen) ilyen beírását, konkrétan megdícsértek otthon.
-
Chebbie
tag
válasz
RexMaximus #10 üzenetére
Ezt kihagytam a történetből.
Általános iskolás, 4. osztályos, most lesz 10 éves a srác.Holnap megmutatom a hozzászólásokat a szüleimnek, én eddig nem hittem az iskolaváltásban, de jobban belegondolva tényleg ez lehet a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás.
-
RexMaximus
senior tag
Gondolom meg fiatalabb. Iskolacsere, abban a kozosegben mar nem lesz jobb neki.
Krav-Maga vagy kuzdosport, normalis helyen, szakerto oktatokkal. Gyermek krav nem tudom hol van jelnleg. Igy nem O lesz a leggyengebb lancszem es majd mast b....gatnak.
Ez sajnos ilyen, hasonlo cipoben jartam en is anno, csak nem vettek ki, szivas
Ezt gondolom a legjobbnak, valahogy meg kell tanulnia kezelni a helyzetet mert mindig a leggyengebett kinozzak. Ha ebben az allapotban marad az kihathat az egesz eletere.
Ez a velemenyem.
Hany evesek vagytok amugy?
-
kentucky
őstag
Az lenne a legjobb megoldás ha átraknátok máshova, az egyházmegyéhez, meg felesleges fordulni, tapasztalatból mondom.
-
rgqjx
aktív tag
Próbáljatok minél több bizonyítékot gyűjteni, ami megállja a helyét, ha tovább bonyolódik az ügy. Kitartást.
Egy ilyen idős gyereknek ez már maradandó emlék. -
domos
senior tag
-
Rohangálhattok bárhova, akkor is az marad az egyetlen valódi megoldás ha átíratjátok máshova.
-
Feketelaszlo
senior tag
Egyházmegye...meg lesz mondva, hogy Kovács elvtárs jó elvtárs, ugye Önök sem akarják, hogy tönkremenjen a karrierje, na ugye, ügy letudva.
Google: oktatási ombudsman. Már egy ideje nincs ilyen jogcím, de vannak hasonlók, közel azonos jogkörrel, meg talán magán szervezetek is foglalkoznak ilyesmivel. Ha ez így amit leírtál igaz, az ofője jópár katedra nélküli évre számíthat. -
Chebbie
tag
Eddig ilyen mélységekbe nem voltak beavatva. Igen, nekik is ez volt az első gondolatuk. DE! Most miért szegény gyereket kell kitenni a megfutamodásnak, iskolaváltásnak, holott nem ő lenne az, akinek mennie kéne, hanem azok, akik ezt teszik vele. Mert akármit mondanak, szerintem ilyen gyerekek nem valók közösségbe, akik a másikkal ilyet képesek tenni.
-
twollah1976
őstag
Ahogy az előttem szóló is írta jobb lenne ha átraknátok az öcsédet egy másik iskolába.
BTW
Ennyit az egyházi iskolákról... -
domos
senior tag
Iskolaváltás azonnal? Miért nem léptek már eddig a szüleid? Ez nagyon durva. :c
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A testvérem ma érdekes dolgokat mesélt el itthon. Azt eddig is tudtuk, hogy valami nincs rendben az iskolában, mert a...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest