- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sógi
addikt
Köszi mindenkinek!
Csak burn in tesztre gondoltam, igen, nem javításra. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
callmeakos #14 üzenetére
Nem "javítás", hanem a burn-in állapot kiderítése a cél a videókkal.
Szerintem. -
-
Sógi
addikt
Sziasztok!
Van egy eladó 2019-es Oled Panasonic 65" tv használtan.
Ha lejátszom rajta a burn in YT videókat és nincs beégés, akkor érdemes lenne megvásárolni?
Kellene még mást is ellenőrizni?
Köszi
-
OLED-től függetlenül, TV-ből a bemutatódarab tényleg olyan dolog, amit csak nagyon áron alul, és nagyon tudatosan lehet megvenni.
Amikor az első TV-met vettem magamnak, akkor elmentem, kinéztem, majd közölték, hogy csak a bemutató darabot tudják odaadni, de megvan mindene, csak el kell pakolni a dobozába, ha tényleg kérem. Én úgy voltam vele, hogy mi baj lehet? Ezek meg gondolom röhögtek a markukba, hogy full áron eladták a bemutató darabot.
Amikor a TV betöltötte a 3 év garit (3 év és 10 nap telt el a vásárlástól) tönkrement a háttérvilágítása.
Kb. 8000 HUF volt a kompletten új világítás, amiből 4000-et refundolt az eladó, mert a csatlakozók fele hideg-forraszkötéses volt és lepattantak beszerelés közben.
TV szervizek akkoriban 1000Ft/képátló inch alapon adtak ajánlatot háttérvilágítás cserére. 55"-nél az fájt volna.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
válasz
RandomName #10 üzenetére
A felhősödés nem a LCD hajtogatásától lesz (LED esetén a lencsék esnek le a LED csíkokról, az a felhő), a LCD kerete meg ha elég merev (illetve nem hajlik a kávával együtt), akkor nem lesz ettől baja, az üvegen meg amúgy sem válnak el rétegek.
A csíkosodás attól van, hogy a LCD vezérlését adó szalagkábel (ragasztva van az üvegre) enged el.
Előbb félnék attól, hogy kiszakadnak a csavarok a túl nagy erőkartól, de amúgy a műanyag káván belül fémlemezből van jó esetben a tartó.
A tartalék TV-mben 4 réz csavarhüvely volt a VESA-hoz a hátlapba préselve, de nálam az nem is lesz falon (az előző helyen falon volt), meg hát ez egy Orion[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
RandomName
senior tag
Ami miatt nem vennék használt nagy méretű tévét, az a konzol amire fel van rakva a usernél.
Pár esetben a gyártók alulméretezik a vesa-t.
Nekem most olyan 55" tévém van, aminek 20*20 a vesa felfogatása. Nem mertem forgatható/billenthető tartóra rakni a kis felfekvési felület, és a nagy erőkar miatt. Sok nagyobb méretű tévénél is csak 40*40 vesa van, ahová azért már a 60*60 is elférne.
És amíg statikus tartón ül a falon, addig nincs baj.
De amikor azt látom amikor hugomnál vagyok, hogy forgatós 40*40 vesa-n van a 65" tv, és a jobb alsó sarkánál fogva forgatja naponta 27* mert nappaliban van, konyhában, takarít, stb.... Akkor úgy felmerül bennem az az apró kérdés, hogy mennyi idő után válnak el a nem erre tervezett kijelző rétegek egymástól, és mikor lesz ennek látható jele? Pl felhősödés, vagy egy random vonal ott ahol nem kellene, stb...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Szomszed faluban hirdette meg egy srac, az uj mar fent vot a falon, ettol meg szabadulni akart.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Graphics
Jómunkásember
"de ezek után szerintem Oled televíziót csak is kizárólag újonnan szabad venni, "
Nem, csak Te a bemutatódarabot vetted meg olcsón, mezei user által használt OLED-nél nincs ilyen jellegű beégés.
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://youtu.be/VDQFkh1KNh0 ,,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
-
Én használtan vettem egy 65-ös C9-et másfél éve kemény 700 Euróért, azóta is hibátlan. Ez is játszik a statikus tartalommal, hogy csökkentse a beégés esélyét, nem tudom mennyire hatásos, de az biztos, hogy semmiféle beégésnek nincs nyoma.
Próbáltad a pixelfrissítést lefuttatni manuálisan? Mondjuk ekkora foltnál kétlem, hogy segít, de hátha.
Öszintén szólva én annyira szeretem a képét, hogy lehet nem is érdekelne pár kisebb halvány folt ami csak adott környezetben jön elő. Persze az eredeti ár harmadáért, nem pedig úgy, hogy a harmadát engedik el.
Szomszéd is használtan vette a C2-ét, szintén hibátlan, de az sem kiállítási darab volt.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Én megengedem...
(A szó, amit keresel, az "Érdemes"
)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz
Jack Hunter #1 üzenetére
Azt gondolom nem szabad használtat venni.
Egyes modelleknek van panel karbantartó programja, amely éjszaka fut le,
Ha kényszeres készenléti áram spórolós a gazdája a szerencsétlen tévének, kimaradnak a panel karbantartások. Ezzel akár ezer forintot is meg lehet spórolni éventeÉs milyen jól jár a tulajdonos. Ha a következő tévét, akciósan vásárolja, akár egy millió forint alatt hazavihető a készülék. És azon talán két ezer forintot is meg lehet majd spórolni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
nyunyu
félisten
Utána kellett néznem, hogy mi is ez a CS széria: gyakorlatilag a 2 évvel ezelőtti C2 elektronikája párosítva a 3 évvel ezelőtti C1 panelével.
Ha jól rémlik, C2 egyik nagy előrelépése a C1-hez képest pont a kisebb beégési hajlam volt.
Másik meg az, hogy abból már volt 42" is, míg a 48C1 túl nagy volt monitornak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Újabb fajta LG oled tévéknél már van intelligens mód, felismeri a statikus ábrákat, és automatikusan halványítja ott a ledeket, továbbá mindig ide-oda rakosgatja egy két pixellel, ami nem feltűnő, ellenben roppant hasznos,így tud pihenni minden pixel, kisebb esélye a beégésnek. Sőt, olyat is tud, hogy kikapcsolt üzemmódban frissíti a pixeleket, random felvillanásokkal. Ezért is nem ajánlja a gyártó a teljes áramtalanítást. Én is jó ideje szemezek egy kisebb LG oleddel, pláne hogy régóta trékomos vagyok és egész baráti kedvezményt adnak, de a mostani TCL nek is meglepően kontrasztos képe van, sötét résznél nem lehet látni, hol van vége a képernyőnek,és hol kezdődik a keret.
A te esetedben valószínűleg dobós a készülék, mindig keresni fogod a hibát akaratlanul is, ami hosszú távon qrva idegesítő. Saját tapasztalat, faterék Hitachi tévéjének van egy darab pixelhibája, ami szinte észrevehetetlen, de mindig azt keresem.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Legalábbis ez merült fel bennem az az elmúlt napok során. Szabadni szabad, csak lehet nem éri meg.A lényeg, hogy múlt...
- Gyúrósok ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GF63 Thin 11SC 15.6" FHD IPS i5-11400H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest