Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
Jó hír Zirc, Gárdony, Tiszavasvári, Kiskunhalas járásainak!
https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-az-jgenercis-nga-s-felhord-hlzatok-fejlesztse-felhvsⓑⓣⓩ
-
C0d3r
addikt
Adott településen a fejlesztésről hol/kinél lehet érdeklődni? Írtam a listában szereplő illetékes kontakt személy mail címére, de bő 1 hónap alatt nem méltóztatott válaszolni...
-
draco31
veterán
Felém a netes oldalukon kb. nulla infó, annyit már megcsináltak, hogy a település listát felrakták.
A helyi rádióban elmondják egy nap vagy 30x a fejlesztést, meg néha pár plusz infót. Tavasszal kezdik, és optikát fognak kiépíteni.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
btz
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Nézegettem a táblázatot a fejlesztéssel kapcsolatban, és pár dolog nem világos.
A településünkön a telekom lesz (lenne), aki fejleszt.
Ott vannak ugye az időpontok (kezdés, befejezés), viszont nálunk egyikhez sem írtak semmit.
Igényhelyeknél pedig 0 van. Ez pontosan mit jelent? Hiányos a lista, vagy itt nem akarnak fejleszteni? -
<Lacy85>
addikt
Közintézmény, lakossági 0, üzleti 5.
Nézegettem a térképet is amúgy, ott mindenhol világoskék jelölés volt (elérhető 30+Mbit), a gyakorlatban meg 10, vagy a központhoz közelebbi helyeken 20Mbit a max elérhető sávszél. Én pl. nem is tudok 10-nél nagyobbra váltani.
Ezért nem értem, hogy most mi a helyzet. Térkép szerint oké, fejlesztési dátum nincs, a gyakorlatban meg a kanyarban sincs a net.
Amúgy Lébény, Győr megyében.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Valamilyen szolgáltató pedig jelezte, hogy tud adni 30 mbps csomagot, sajnos sokan, mikor megtudták, hogy lesz adatbekérés, akkor főleg mikrós netes szolgáltatók csináltak 30-40 mbps névleges csomagot és azt adták le, így kékült be pár település. Erről írt egy kommentet is témában jártas fórumtársunk.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
<Lacy85>
addikt
Az érdekesen fog akkor kinézni.
"A mai nappal befejeződött az országos fejlesztés, mindenhol elérhető legalább a 30-as net!"Közben meg egy csomó helyen nem változik semmi, és 10 lesz a max.
Asszem akkor majd lesz finom hangvételű érdeklődés a tisztelt szolgáltatónál.Tipikus magyar módra elmutyizzák majd ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Nem is értem miért nem köti ki alapból az EU, hogy vezetékes legyen a megoldás, legalábbis arra törekedjen mindenki. Ha minden kötél szakad akkor különleges helyzetekben alkalmazható vezetéknélküli kivitelezés. A sztyeppe közepére érthető ha nem akarnak optikát húzni, de nagy városokhoz közeli, párezres településeknél azért nem illene ilyen megoldásokkal kipipálni a feladatot 2020-ra.
Sutyerák mikrós szolgáltatókat igazán kizárhatnák az első 2 fordulóban.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Most a pályázatoknál nem volt kikötés ugyan, hogy vezetékes legyen, de több pontot érhetett el a szolgáltató, amelyik vezetékes hálózatépítéssel pályázott.
Az igényhely felmérésből kellett volna kizárni a mikrós szolgáltatókat.
Azt hallottam, hogy lesz majd valamikor frissítése a térképnek, mert készül egy fejlesztés támogató információs rendszer, ezalapján új pályázatok is lesznek.ⓑⓣⓩ
-
frici69
tag
Nálunk Invitel ADSL van. Megnéztem a táblázatot és azt írja a Pápai járásra (89-es körzet),hogy a nyertes pályázó az MVM Net Kft. Most akkor ő csak a kivitelező lesz?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
btz
addikt
-
frici69
tag
-
btz
addikt
Nyeres statisztika
SZIP-EXCELⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Páran jeleztétek, hogy nem bírkózik meg a gépetek a Docplayerrel, ezért feltöltöttem a listát a box.com-ra is, ahonnan pdf formában ke tudjátok tölteni az adatokat.
Itt érhetők el a PDF-ek. Mellette külön megtekinthatő az önkormányzatoknak átadott pendrive tartalma is.
Amennyiben probléma van ezzel is, PM-ben jelezzétek, próbálom javítani.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Hajdú-Bihari Napló közölte:
HAJDÚBÖSZÖRMÉNY. A hajdúböszörményi járás SZIP-projektjéről tartott sajtótájékoztatót kedden Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere. A pályázat Hajdúvid, Bodaszőlő, Pród területén, valamint belterületi gerincvonalakon fejleszti a szélessávú internetet öt ütemre tagolva. Várhatóan március végére, április elejére lesznek engedélyes tervek, a kivitelezés ezután kezdődhet el Viden. A pályázat nyertese a HWR Telekom Kft., amely a mintegy 164,9 millió forintos elnyert forrásból 1200 csatlakozási pontot építtet ki oszlopos, illetve föld alatti technológiával.
A hazai infokommunikációs szektor fejlesztésének 2014-20-as uniós tervezési ciklussal egybeeső időtávra vonatkozó stratégiai irányait még 2014-ben fogadta el a kormány összehangolt Nemzeti Infokommunikációs Stratégiájával. 2018-ra az egész országot lefedő, nagy sávszélességet (legalább 30 Mbps) biztosító Új Generációs Hálózatok (NGA) kiépítése, úgynevezett Szupergyors Internet Program megvalósítása a cél. HBNⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Invitelesek!
Az Invitel járásra településre lebontva kiadta, hogy milyen típusú hálózatot fog kiépíteni.
A felhozatalban két fajta hálózat, az FTTH illetve a VDSL szerepel, ami inkább a VDSL2-t takarja.
Az erről szóló blogbejegyzést itt olvashatjátok![ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
draco31
veterán
-
btz
addikt
Az egy Inviteles dolog, az adataid alapján nálatok nem az Invitel nyert, hanem egy Opticon Kft nevű cég.
Ez az Opticon Kf sajtóközleménye a Kecskeméti járásra:
A GINOP 3.4.1-15-2016-00201 jelű Pályázat és Támogatási Szerződés keretében az Opticon Kft. a Kecskeméti járásban 144 millió Ft támogatás és közel 337 millió Ft saját erő felhasználásával legalább 2051 igényhely lefedését vállalta. A vállalat elkötelezett a legmodernebb technológiák mellett, így a lefedendő igényhelyek több mint 45%-án FTTH (fiber-to-the-home, háztartások egyedi optikai szállal történő elérése) rendszert fog kiépíteni, míg a rendkívül gyéren lakott területeken megfelelő sávszélességet biztosító rádiós hálózatot telepít. Az összetett fejlesztési projekt tervezését, engedélyeztetését és teljeskörű kivitelezését a Támogatási Szerződéseknek megfelelően az Opticon Kft. 2018. augusztus közepéig fogja megvalósítani.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
kisapa
senior tag
Azért annyira nem bosszankodom. Már most is kábeles internetem van az inviteltől, csak néha elcsodálkozom,hogy a szomszéd településen konkrétan Lajosmizsén egyik ismerősnek a UPC telepített optikát. Erre két héttel megkereste Őket a telekom is ,hogy nekik is lenne optikai hozzáférésük.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
És ha már Opticon, akkor a Szolnoki járás sajtóközleménye:
A GINOP 3.4.1-15-2016-00200 jelű Pályázat és Támogatási Szerződés keretében az Opticon Kft. a Szolnoki járásban 281 millió Ft támogatás és közel 62 millió Ft saját erő felhasználásával legalább 1051 igényhely lefedését vállalta. A vállalat elkötelezett a legmodernebb technológiák mellett, így a lefedendő igényhelyek több mint 91%-án FTTH (fiber-to-the-home, háztartások egyedi optikai szállal történő elérése) rendszert fog kiépíteni, míg a rendkívül gyéren lakott területeken megfelelő sávszélességet biztosító rádiós hálózatot telepít. Az összetett fejlesztési projekt tervezését, engedélyeztetését és teljeskörű kivitelezését a Támogatási Szerződéseknek megfelelően az Opticon Kft. 2018. augusztus közepéig fogja megvalósítani.Itt már nagyobb részt FTTH azaz házig optikai fejlesztés.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Melyik település ez konkrétan?
Mint tudjuk ez a sávszélesség nem csak a Telekomról szól, attól, hogy a Telekom nem tudja nyújtani a 30 mbpst a településen, más szolgáltató még teheti.
Illetve említettem, hogy vannak szimla önerős tervek is a Szerencsi járásban, szóval ha ilyen helyen terveznek valamit önerőből, akkor az erre a listára nem fog felkerülni, mégis lehet számítani fejlesztésre.ⓑⓣⓩ
-
Fücsök007
őstag
Egy kiegészítést hadd tegyek hozzá ha már tájékoztatás: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Giganet a legtöbb helyen mikrohullámú hálózatot épít ki, gyakorlatilag Nyíregyházán kívűl mindenütt, az Elektronet ahol jelenleg koax. hálózatuk van ott marad is ugyanúgy ED3.0 alapon, de bővítik a csatornák számát, tehát emelik az elérhető sávszélességet. Azon települések esetében ahol most márciustól elkezdenek fejleszteni, ott FTTH-t fognak kiépíteni minden esetben, de nem kötelesek az összes utcát lefedni, tehát ahol van 30Mbit-es internet lefedettség más szolgáltatótól, ott valószínűleg nem lesz mindig esetben lefedettség, kivéve ha logisztikai szempont miatt kénytelenek az adott utcán keresztül elérni egy lefedetlen utcát. Személyesen kérdeztem meg a nyíregyházi irodájukban, és 2018 szeptember-október környékére tervezik az összes érintett háztartást teljesen lefedni. Itt van a honlapjuk, ma még egyáltalán nincsen FTTH hálózatuk, de már a 3 járásközpontban ott van az optika a munkálatok megkezdéséhez.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Szerintem attól függ melyik településről van szó, mert a járásközpontok felől indulnak meg, szerintem őszre már lesz kész település, pláne ha lengőkábeles megoldást alkalmaznak, márpedig a legtöbb új település ilyen. Az összes régi illetve 1-2 új település marad földkábeles, ott biztosan tovább tartanak majd a munkálatok. Amint mondanak valami újabb infót leírom ide.
-
btz
addikt
válasz Fücsök007 #96 üzenetére
Igen, az biztos, hogy településenként is eltérő lesz a befejezés időpontja, őszre már egy rakat település meg lesz valószínű.
Mindenféleképp írd majd le, hogy merre haladnak, mivel vannak kész, hol lehet már előfizetni gyorsabb csomagra, ha lesznek infóid a térségrőlⓑⓣⓩ
-
Gergosz2
veterán
Lehet volt már hasonló kérdés, de inkább megkérdezem. A mi járásunkban, pontosabban ahol lakok és a környező településkén is PR-Telecom nyert a pályázaton. Honlapjukon is kint van már, elvileg nálunk 30%-os támogatást nyertek el. A kérdésem itt merül fel, hiszen ők itt nem szolgáltatnak, hanem csak az Invitel. Most akkor ők új szolgáltatóként megfognak itt jelenni, vagy csak a hálózatot építik ki, amin az Invitel szolgáltat majd tovább?
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen