Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsokiandra
tag
Rákérdeztem MVM Net-nél a Keszthelyi járásra. (Eredetileg 2018 augusztus a határidő)
Ezt a választ kaptam:
"A hálózat építése tervezetten az idei év végén kezdődik el. Az elkészülő hálózaton nyújtott távközlési szolgáltatásokról - azok típusáról, várható értékesítési feltételeiről – később fogunk tudni tájékoztatást adni.
Üdvözlettel: MVM NET Zrt."Ezek szerint nem valószínű, hogy tartva lesz az eredeti határidő...
-
lukxy1
csendes tag
-
re_mod
tag
-
btz
addikt
VÉSZESEN KEVÉS OPTIKAI KÁBELT KÉSZÍTENEK
Képtelenek lesznek kiszolgálni a fejlesztési igényeket az európai kábelgyártó cégek, márpedig a digitális átálláshoz elengedhetetlen az informatikai-távközlési hálózatok zökkenőmentes fejlesztése – véli Rentkó András, a Pannoncom-Kábel Kft. vezérigazgatója. A jelenlegi gyártási ütem mellett a projektek lelassulhatnak, megdrágulhatnak. Magyarország versenyképességét erősítené egy hazai, optikai kábeleket gyártó, az itthoni igények kiszolgálása mellett exportra is termelő üzem.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
A Zirci járásban fejleszt az Invitel
(Elsőkörös pályáztatás során nem pályázott járások egyike a Zirci járás)
Az Invitel további 359 millió forint értékű vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére a Széchenyi 2020 Program keretében kiírt pályázaton, melynek köszönhetően idén a zirci járás 15 településén is elkezdődött a szupergyors internethálózat kiépítése.Az uniós támogatással megvalósuló beruházás költségét saját forrásból egészíti ki a vállalat, így a térségben több ezer újabb háztartás részére juttathatja el a minőségi, gyors internetszolgáltatást.
A részletes tervezést követően, a hálózatmodernizáció tényleges kiépítési munkálatai számos településen most lépnek megvalósításuk szakaszába. A zirci járásban történő fejlesztések során az Invitel tisztán optikai alapú – szaknyelven ’GPON’ – technológiát alkalmaz. Az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig elvezetik, mely hosszú távon a legkorszerűbb megoldást nyújtja a helyiek, az itt működő kisvállalatok és közintézmények számára.Továbbra is célunk, hogy minél több felhasználót juttassunk hozzá a jó minőségű internetszolgáltatáshoz. Éppen ezért a 2016-ban, Óföldeákon megvalósult első SZIP fejlesztésünk után 2017-ben következett Öcs község, Domaszék, majd Szeged és Várpalota több területe, valamint Jászfényszaru, Szőc, Nyirád.
A programhoz kapcsolódóan eddig több ezer háztartáshoz juttattuk el a modern internethálózatot és jelenleg Jászberényben, illetve Makón is folynak fejlesztéseink
– mondta el Iski István, az Invitel marketingigazgatója és SZIP fejlesztésekért felelős vezetője.A tavalyi év ezzel kapcsolatos fontos eredményének tekintjük, hogy a Szupergyors Internet Program korábbi 11 nyertes pályázata mellett 2017-ben elnyertük a zirci járás, valamint további közép-magyarországi járások fejlesztését is.
Így uniós támogatással 12, kormányzati támogatással pedig 4 járásban – több mint 100 településen – tesszük elérhetővé a szupergyors internetszolgáltatást
– tette hozzá.Az újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével a zirci járásban élők számára is elérhetővé válik az akár 250 Mbit/s sávszélességű internet, illetve a minőségi IPTV televíziózás 94 TV és rádió csatornával, valamint 35 HD adással a telefonszolgáltatás mellett. A korszerű hálózatot várhatóan 2018 októberében adja át a társaság és a települések központjában ingyenesen hozzáférhető WiFi szolgáltatást is kiépítenek. A zirci járást érintő fejlesztésekről bővebb információ a https://www.invitel.hu/szechenyi2020/jarasok/zirci-jaras oldalon érhető el.
Az Invitel 2019 végéig több mint 200 ezer háztartást elérő hálózat korszerűsítését tervezi, többségében gigabites sebességre is képes üvegszálas technológiával. Ennek egyik részét önerős és uniós forrásból finanszírozza, másik részének fejlesztéséhez pedig saját erőforráson kívül kormányzati támogatást is igénybe vesz a társaság. A SZIP fejlesztések mellett az Invitel a tavalyi évben – saját beruházás keretében – kábelhálózattal lefedett területein is korszerűsítette hálózatait. Közel 35 ezer háztartáshoz juttatta el a jövőálló, modern technológiát.ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Zirci járás
Projekt tartalmának bemutatásaA kedvezményezett neve:
Invitel Távközlési Zrt.A projekt címe:
Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az Invitel Zrt-nél a Zirci járásbanA szerződött támogatás összege:
359 759 697 FtTámogatási intenzitás:
75%A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt alapvető célja (az Európai Unió Digitális Menetrendjén alapuló Digitális Nemzeti Fejlesztési Programmal összhangban) a korszerű szélessávú (ún. NGA) internethálózattal el nem ért címek lefedése annak érdekében, hogy a helyi hálózat, illetve annak kapacitása a Zirci járás adott településein is alkalmas legyen a növekvő használati igények és nagy sávszélesség iránti elvárások kielégítésére, ezáltal lehetővé tegye a digitális szolgáltatások terjedését a lakosság, a vállalkozások és a közintézmények körében.
Az Invitel által FTTH/VDSL technológiával megépítendő hálózat hosszú távon a legkorszerűbb technológiai megoldást nyújtja a Zirci járásban élők, az ott működő kisvállalatok és a közintézmények számára. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a járás minden településén elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet, a minőségi IPTV szolgáltatás és a költséghatékony vezetékes telefonálás lehetősége az erre alkalmas újgenerációs szélessávú infrastruktúra megteremtésével.
A fejlesztendő települések optikai NGA építéssel érintett területein (FTTH/FTTB) minden közintézmény részére szintén legalább 30 Mbit/s sebességű összeköttetést és egy-egy optikai szálpárat biztosítunk.
A fejlesztésben résztvevő települések technológiák szerint:
Település Technológia
Bakonybél FTTH
Bakonynána FTTH
Bakonyoszlop FTTH
Bakonyszentkirály FTTH
Borzavár FTTH
Csesznek FTTH
Dudar FTTH
Lókút FTTH
Olaszfalu FTTH
Pénzesgyőr FTTH
Porva FTTH
Szápár FTTH
Zirc FTTHA projekt tervezett befejezési dátuma:
2018. decemberA projekt azonosító száma:
GINOP-3.4.1-15-2017-00263ⓑⓣⓩ
-
HeliumA
aktív tag
Sárvár Rábasömjén van tervben fejlesztés?
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
madagaszkar
tag
Egy Telekomos szerelőtől hallottam, hogy a Szamosnet kft-nél állítólag már elfogyott a pénz!
-
btz
addikt
válasz madagaszkar #465 üzenetére
Az remek.
És ezek közül a települések közül melyik lett kész?
Botpalád
Cégénydányád
Csaholc
Császló
Darnó
Fehérgyarmat
Fülesd
Gacsály
Garbolc
Gyügye
Kérsemjén
Kisar
Kishódos
Kisnamény
Kispalád
Kölcse
Kömörő
Magosliget
Mánd
Méhtelek
Milota
Nábrád
Nagyar
Nagyhódos
Nemesborzova
Olcsvaapáti
Panyola
Rozsály
Sonkád
Szamosújlak
Tiszabecs
Tiszacsécse
Tiszakóród
Tisztaberek
Tivadar
Tunyogmatolcs
Túristvándi
Túrricse
Uszka
Vámosoroszi
Zajta[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #465 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani.
Szerintem sehol sincs kész. Egy hónapja én ennyire jutottam velük.
Nem baj, de legalább szép a weboldaluk. Ja még az sem.
Van amúgy valami központja ennek az egész felhajtásnak, ahol érdeklődni lehetne? Mármint akik a pályázatot szavazták vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
taki01
őstag
Mivel tavaly a Telekom azt kérte, hogy érdeklődjek áprilisban, ezt meg is tettem és meg is jött a válasz:
Szia Dani! Megkaptuk a választ illetékes kollégáinktól. Sajnos a címeden nem várható a közeljövőben fejlesztés. Számunkra is kellemetlen, ha ügyfeleink igényeinek nem tudunk eleget tenni, de több tényező is befolyásolhatja az adott címen a telepíthetőséget, illetve az internet hozzáférésnél a sebességértékeket és sajnos még az is előfordulhat, hogy a műszaki adottságok nem teszik lehetővé a szolgáltatás létesítését. Törekszünk arra, hogy egyre több helyen tudjuk biztosítani korszerű szolgáltatásainkat, de ez a legnagyobb igyekezetünk ellenére nem minden esetben tud megvalósulni. Reméljük, hogy a jövőben tudunk majd Neked is megfelelő szolgáltatással szolgálni! Bízunk megértésedben! ^Zoltán
Ezt az ünetet továbbítom a KIFU felé. Kivámcsi vagyok mit fognak reagálni rá.
[ Szerkesztve ]
-
safi.sfr
csendes tag
Meg tudnád mondani, hogy pontosan kinek, vagy milyen e-mail címre írtál?
Legutóbb én küldtem egy levelet nekik (ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu), hogy nálunk is igény lenne a fejlesztésre Győrújfalun, mert van olyan utca, ahol csak mobilinternet elérhető és az sem valami gyors, stabil.
Válaszoltak, hogy nekik nincs lehetőségük a lakossági ügyfelek kiszolgálására csak az intézményekre.
Nem tudom, hogy kinek írjak, mert fejleszteni senki nem akar (kivéve a Vidanet, de Ők is csak légikábelen, amit az Önkormányzet nem engedélyez) a községünkben és "állítólag" a korábbi felmérések szerint teljesül a minimum 30 Mbit/s-os előírás, nálunk pedig vezetékes internet sincs...
Tény és való, hogy van internet (mobil), viszont hogy a jelenlegi átlagos kb. 40 Mbit/s-os sebességet elérjük ahhoz antennát és új routert kellett vennem és van olyan csúcs időszak, amikor nincs meg a 30 Mbit/s, mert mindenki leterheli a tornyot.
Ha a kb. 300-400 lakásból mondjuk "csak" 100 háztartás venne antennát és routert és ráállna arra az egy toronyra, el sem tudnám képzelni milyen lenne a helyzet, úgy hogy az az egy torony még Sárást, Kisbácsát, Szitásdombot és Győr egy részét is kiszolgálja mellettünk.Köszönöm előre is!
-
taki01
őstag
válasz safi.sfr #474 üzenetére
info@kifu.gov.hu
Amire írtál az a volt sulinetnek az email címe és ők csak intézményekkel foglalkoznak.
A Telekomnak kb 300 méter kábelt kéne kihúzni és akkor már menne a 250 Mbps-s kábelnet. Már kb 8 év könyörgök hogy húzzák ki és már aláírást is gyűjtöttem, de mindig azt írták hogy nem éri meg nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Prémvadász
tag
Dorogról tud valaki valamit .Itt semmi sem történik pedig már befejezni kéne.
Nem bűn a lustaság.
-
madagaszkar
tag
Üdv!
A napokban jártam egy motoros túrán. Kb. 15 olyan településen haladtam keresztül, ahol a Szamosnet kft.-nek kellene építenie az optikát, de egyikben sem láttam semmilyen megkezdett vagy befejezett munkát ezzel kapcsolatban. Semmi nyoma ásásnak, kábelezésnek vagy bármilyen munkának. Egy örök klasszikust idézve " more ebbül baj lesz " ( G. Laci táncdalénekes ).
-
btz
addikt
válasz madagaszkar #478 üzenetére
Olyat még feltételezni sem merek, hogy a cégtulajnak közben új luxusvillája épült 😂
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz Prémvadász #477 üzenetére
Igen. Elég sok igényhely van és már a tervezett befejezés lenne esedékes, de még az nmhh oldalán sincs semmi a városról, még egy előzetes építési bejelentés sem.
ⓑⓣⓩ
-
Fücsök007
őstag
válasz Prémvadász #481 üzenetére
Akkor panaszt kell tenni a hatóságoknál, és kérvényezni, hogy küldjék ki a Ginop-os ellenőröket az adott településekre!
-
draco31
veterán
Majd én ma felhívom újra, olyan rég hallottam már azt hogy nem tudom.
Amugy fejlődik a weboldaluk, 2 év után sikerült nekik átírni az irodájuk címét, és telefonszámát. Ez azért már valamiASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
btz
addikt
Lehet, hogy olvasták a fórumot 😂
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #489 üzenetére
Úgy adta elő a csávó, hogy európai színvonalú szolgáltatás lesz, lesz hirdetve különböző helyeken.
Nem lesznek üzemzavarok, mint korábban éveken át volt a kábelTV-vel. Azt hiszem Pécset mondott, hogy Ő konkrétan onnan jött, azt hiszem azt mondta, hogy kivitelező. Több 100 megás net. De a felső vezetés az az marad akik eddig is voltak. Na itt vágta el nálam az egészet. Most 10 megás Naracom van nekem, mert nincs velük szerződésem. Most aztán nem tudom, hogy szerződjek-e velük egy évet 50 megásra, vagy várjam meg mi lesz ezzel.
Azt az arcokat mondjuk megnézném, amikor ideérkeznek, és rádöbbennek, hogy nincs cső amibe belehúzzák a földben a kábelt, mert a korábbi kábel az pucéran van a földben.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Ha nem is mindenhol, de elég sok részen szabadon van. Ezért is volt az állandó üzemzavar, hivatalosan 35 csatorna volt ha jól emlékszem. Ha minden bolygó úgy állt, akkor működött belőle 25. És ez minden évben rosszabb lett. Az idősek otthonában működik már csak a szolgáltatás, 13 vagy 14 csatorna. Helyi munkások ásták és fektették a kábelt, van olyan is, aki adott csövet, hogy a kapubejárónál legyen, hogy majd a későbbiekben ne kelljen a betont feltörni, ha valami gond lenne.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Szamosnet Kft-vel kapcsolatos mai infó, Csaholcon jövő héten tesztüzem! Onnantól számítva kb. 2-3 hét és lehet leadni a megrendeléseket! Árakat még nem tudnak, előtte szórólapokon fogják értesíteni a lakosságot.
-
Fücsök007
őstag
Elektronet:
Az első 3 településen (Tiborszállás, Mérk, Vállaj) már folytonos az optikai hálózat, amit nemsokára műszaki jegyzőkönyvekkel alátámasztva "átadnak" a határidő előtt, majd megcsinálják a szolgáltatási részét, és mennek a lemaradt településekre. Közben szinte az összes településen, ahol nyertek, folyamatosan építik az optikákat a fejállomási központok felé, és tesztelik a végfelhasználókhoz kerülő végberendezéseket is. -
madagaszkar
tag
Szamosnet:
A napokban személyesen érdeklődtem a Fehérgyarmati irodában. Nyár vége felé - júliusban - lesz átadva a rendszer, először még csak 30 Mbit/s sebességű lesz a rendszer, majd ha az "optikus úr" megérkezik és a központi gerinchálózatra ráköti a rendszert, utána lesz egy "magasabb" díjcsomag - 100/30 Mbit/s . Elmondásuk szerint ez lesz a maximum, ennél nagyobb sebességű csomagot egyenlőre nem terveznek. Az úr aki a tájékoztatást adta azt mondta, hogy a nagyobb sebességhez "komoly számítógép" kell. Ezek szerint azt gondolják, hogy ebben a járásban olyan nagy a szegénység, hogy mindenki csak régi lepukkant gépeken internetezik. Ez olyan "jó lesz az a parasztnak" felfogás. Örüljenek, hogy egyáltalán internetezhetnek, főleg olyan helyeken ahol eddig semmilyen lehetőség nem volt. Az árakról azt a tájékoztatást adta, hogy a legkisebb csomag a 30 Mbit/s ára "3000 Ft" alatt lesz. Ahhoz képest, hogy pl. a DIGI sok helyen ennyi pénzért 1 Gbit/s-ot ad, ez horribilis összeg. A mai világban nem is kellene már kiadni 100 Mbit/s alatt internetet. Televíziós csomagjuk is lesz - 1 csomag - kb 45 csatornával, másik csomag csak akkor lesz, ha sikerül megállapodniuk valamelyik nagyobb szolgáltatóval, az kb. 50-60 csatornát fog tartalmazni. Ezekkel a paraméterekkel nem tudom hogyan fognak előfizetőket szerezni. A Telekomnak sok településen van VDSL és koax hálózata a járásban, a 100 Mbit VDSL hálózaton is elérhető, ilyen helyeken nem tudom, hogy miért váltana valaki erre. Nem is beszélve a tv szolgáltatásról ami Telekom sat tv esetében 130 csatornát tartalmaz. Ez az egész csak arra jó, hogy ahol egyáltalán nem volt internet, ott szolgáltassanak valami minimál csomagot jó pénzért. Aki pedig gigabites internetre várt az csalódni fog.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz madagaszkar #498 üzenetére
Hát nem tom, Naracom 50 megást ad 4000 környékén.
A TV az úgy meg felejtős, digim van 3 beltérivel 100 akárhány csatorna 4600-ért. Ebből 600 pénz 2db beltéri bérlése.
Az az átadás akkor fura, nekem egy hónapja még azt mondták, hogy ide csak szeptember közepe kb.
Akkor úgy néz ki sokat vártam ettől....ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
blueboi69
senior tag
Szia btz!
Visszatérnék a Gárdonyi járásban lévő Novi-Com Kft-ra. (előző oldalon beszéltünk róla)
Most hívtam fel őket, azt a választ kaptam, hogy még csak most írnak valami pályázatot, szóval várhatóan jövő év második felében lesz egyáltalán valami kivitelezés.
Ez így mennyire lehet helytálló? Lehet tudni, hogy van-e egyáltalán törvényi kötelezettségük a befejezésre?
Ez is érdekes, hogy ezt írtad "Novi-Com Kft. a legmodernebb technológiájú un. FTTH optikai hálózat építését vállalta, 2017. októberi kivitelezés kezdéssel, 2018. december 10-i befejezéssel," ez már biztosan nem valósult meg...
Ilyenkor mi van? Várjunk?
Egyébként a google streetview fotokat majd updatelem, remélhetőleg hétvégén arra járok és megnézem az oszlopon mi is van pontosan.Köszi minden infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest