Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mára elég volt az internetből
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
De nem glükózt kell értelemszerűen bevinni, azt a megfelelő minőségű ch-ból majd megoldja a szervezet, ellenben zsírból és fehérjékből nyilván nem fogja.
De, fogja. Glükoneogenezisnek hívják a folyamatot.
Teljesen jól elvan a test szénhidrát nélkül is, amire feltétlenül szüksége van, azt elő tudja állítani.Aki él és nem boldog, az téved!
-
bb0t
senior tag
Köszönöm szépen!
Nem tévedek
Zsírból és fehérjéből képes a máj előállítani a szükséges glükózt. Erre mindössze az agynak van szüksége, és a vörösvérsejteknek. Ha túl sok, akkor zaírsavat csinál belőle a máj. Szóval nem kell bevinni.
A vércukor pedig azért fontos, mert ha nem megy annyira fel, hogy beinduljon az inzulin termelés, akkor nem fogsz hízni, ehetsz bármennyit. Fel fogok rakni egy két hetes 24 órás CGM rendszert pontosan azért, hogy megnézzem mi, hogyan hat.
Az a gond a szénhidráttal, hogy a bélbacikat is nyírja, valamint sok betegségért felelős, ahogy fentebb írtam, pl. az alzheimerért is. Én mióta nem eszem, azóta minden sokkal jobb, de elfogadom, ha más nem így gondolja.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
elfelejtette
veterán
válasz Apollyon #104 üzenetére
Én csak olvasgatok itt, mert 45 évesen 175 cm, 69 kg vagyok, és napi 20 km-t bicajozok, de most akkor ahogy ezt így leírod, a gabonapehely is lehet káros, vagy wtf?
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
válasz Apollyon #102 üzenetére
"Egyébként meg inkább azok lázonganak a túl sok fehérje ellen, akik kb. soha életükben nem ettek még kiegyensúlyozottan."
Egyébként azt sem tudjuk, mi a kiegyensúlyozott étrend.
Az eszkimóknak nincs zöldség és gyümölcs termelése. Alkalmazkodtak a halászathoz esetleg vadászathoz.
A japánoknál csak a második VH után terjedt el a hús fogyasztása. Nagyon jó indikátorok lennének a húsfogyasztás élettani hatásának elemzéséhez. De nincsenek megbízható statisztikáik a korábbi húsmentes időkből.Elméletileg a vietnámi konyhát tartják nagyon egészségesnek.Ideális a hús, zsiradék, szénhidrát aránya. Nem fűzik agyon az ételeket. A ballaszt anyagok is jelen vannak az ételeikben.
Nekem a laktózzal van problémám. Messze kerülök mindent amibe tejcukrot tesznek. Elég széles a kerülendő választék. Még a szalámik egy részébe is belerakják.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Apollyon #116 üzenetére
"...így én mindennap eszem sajtot..."
Mivel a cukor vízben jelenesetben savóban oldódik, csak azokkal a sajtokkal van baj, amelyiket tejjel vissza puhítják. A sajt krémekkel azért nincs baj, mert amúgy sem enném meg.
"Engem ami kiakaszt, hogy szinte mindenbe raknak glükóz szirupot (cukor egy fajtája), a szalámiba is"
Az idő, pénz! A cukrok mérgek, ezért baktérium ölő hatásuk van. Kevesebbet kell füstölni, szárítani, ...
És ízfokozó hatása van a cukroknak. További kérdés, észrevétel az ügyben?"...pl. a mekis sült krumpli 17 összetevőből áll...."
A németet tudom, mert meg kell osztani a fogyasztóval.
Kartoffeln, pflanzliche Öle (Sonnenblumen, Raps) Dextrose, Stabilisator: Dinatriumdiphosphat. Speisesalz jodiert: Salz, E500, E535, Jod.Az E535 egy elválasztó anyag, amit minden gyártó bevet a só kristályok szétválasztására. A gyerekkoromban néhány rizsszem a megoldotta problémát a sószóróban. Az E500 is ezért van a sóban.
Ha jól számolom felénk csak 9 összetevője a mekis krumplinak. (Ez is valami.)"....kukoricaszirup, ami a cukor egyik, ha nem a legrosszabb szintetikus fajtája."
Helyette 5-6 fajta cukrot használnak az európai gyártók. Amiket nem kell cukorként külön feltüntetni.
Csak szénhidrátként jelenik meg a tájékoztatóban.A cukrot a karamellizálódás okán is raknak a reggeli tojás - szalonnába. Gondolom az amcsi mekikben ezért rakják a sült krumplihoz.
Van egy német szakács, aki termékfejlesztéssel is foglakozott.
Némi német tudással el lehet szörnyülködni azon miket trükköznek a gyártók. Mióta nézem, ha lehetséges, inkább megcsinálom a magamnak az ételeket.
B/esserLegyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ncc1701
veterán
válasz Apollyon #367 üzenetére
Ha számodra az vallás, miszerint vannak orvosok, akik bizonyos kutatásokat alapul véve máshogy gondolkodnak, és a gyakorlat valamiért alátámasztja azt, amit ezen kutatások alapján mondanak, akkor nevezheted annak.
Mindenesetre ha valaki egy saját maga által megtervezett életmóddal lead 50 kiló zsírt, megszabadul a cukor-autoimmun betegségétől, és magas vérnyomásától, az nem semmi. A mai pirula alapú orvostudomány erre képtelen.[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Apollyon #372 üzenetére
A ketot nem kell összemosni a low carb-bal. Nekem pl. egyáltalán nem szimpatikus a ketogén diéta, és nem is tolom kétpofára a zsírt.
Igazából azt látom, hogy van az az oldal, aki megtapasztalta, hogy a szénhidrát fogyasztás drasztikus csökkentésének milyen pozitív élettani hatásai vannak, meg vagytok ti, akik nem tapasztalati alapon nyilatkoztok, de nem is vagytok orvosok vagy tudósok. Szóval az olvasmányok alapján szálltok vitába a tapasztalati síkkal.
Véleményem szerint nem kell 0-ra csökkenteni a szénhidrát bevitelt, mert ez nem életszerű. Ugyanakkor ki kellene robbantani a társadalmat a szénhidrát és legfőképpen cukor, gabona alapú étrendből.
A probléma az, amire már itt rávilágítottak, hogy az emberiség élelmezését ezekből a szénhidrátokból lehet leginkább megoldani olcsón + a fogyasztói társadalom arra tanít, hogy 10x többet egyél, mint amire szükséged van + többszörösen feldolgozott élelmiszerek, ízfokozók, lobbisták, manipulatív marketing és a gyógyszeripar arra pályázik, hogy te minél jobban az irányításuk alá kerülj.
Én pl. azt is gondolom, hogy a rengeteg féle táplálékkiegészítő és vitamin is nagyon nagy tévút, változatos étrenddel kell bevinni a vitaminokat, és nem külső, mesterséges formából. Ráadásul ez az attitűd arra nevel, hogy nem kell tudatosan táplálkoznod, nem kell semmit tenned magadért, majd bekapkodod a 12 féle vitamint, meg majd felírja az orvos a cukorra a gyógyszert, meg a magas vérnyomásra, majd összetákolnak.
A szénhidrát fogyasztás egy iparág, és a legrosszabb fajták közül való, ezen kéne elgondolkozni.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz Apollyon #391 üzenetére
Az blogbejegyzés címe bevallom, részben clickbait de részben komoly. Ugyanis szív és érrendszeri problémákat okoz, testszerte gyulladások alakulnak ki, cukorbeteg lehetsz tőle, tehát néma gyilkos, hosszútávon kinyír. Magyar lakosság egyik fele szív és érrendszeri bajokkal küzd, a másik fele pluszban cukros is. Szóval gyilkos, igen.
Ettől függetlenül én abszolút elfogadom, hogy más meg másban hisz. Szerintem hasznos dolog megosztani egymással a meggyőződéseket, és pont azért írtam le a tapasztalatomat és a véleményemet a bejegyzésben, hogy lássam, ki, hogy vélekedik a témában.
Attól, hogy te eszel ch-t, én miért ne démonizálhatnám? A világ semmit nem veszítene, ha eltűnnének az egészségtelen szénhidrát alapú élelmiszerek. És itt nem alapvető élelmiszerre gondolok, gabona, rizs, hanem pl. gumicukor, ami "ártatlan dolog". Vagy chips, amiből gyerekkoromban én magam is megettem naponta egy zacskót. Vagy agyoncukrozott joghurtok. Szóval érted. Mindenki nyerne, ha ezek eltűnnének, igen is van mit démonizálni rajta.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz Apollyon #417 üzenetére
Ok, de mondd meg nekem miért egyek holnap barnarizst, mondjuk a sült zöldség helyett? Hamarabb éhes leszek tőle, magasabb a glikémiás indexe, kevesebbet tudok belőle enni, mert magasabb a kalóriatartalma, és 40 perc, mire megfő. Miért válasszam a barnarizst, ha magasabb rost tartalmú, magasabb tápanyagtartalmú ételből többet megehetek, és később is leszek éhes.
Egyszerűen nem akarjátok megérteni, hogy eszek szénhidrátot, de értelmetlen ezeket a hülyeségeket választani más ételekkel szemben. Pl. a hummuszban is van 15gr szénhidrát, de több fehérje van benne, és egy kanál ha rákerül a tányérra, akkor egy ízletes dolog ami színesíti a kajámat, a rizsnek meg semleges íze van, és a barna rizs még kevésbé finom, mint a normál. Egyszerűen értelmetlen, hogy azt válasszam.
A féher rizshez viszonyítva nyilván jobb a barna, de a zöldségekhez, hüvelyesekhez képest nem. Rajtam van már 7 napja a szöveti vércukormérő, valamelyik nap megnézem, hogy milyenre rajzolja a barnarizs a grafikont. De én nem vagyok rászorulva arra, hogy ilyeneket egyek, hiába eröltetitek, a zabbal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Apollyon #422 üzenetére
Akkor tudni kéne olvasni:
"És itt nem alapvető élelmiszerre gondolok, gabona, rizs, hanem pl. gumicukor, ami "ártatlan dolog". Vagy chips..."Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Kovbob
senior tag
válasz Apollyon #439 üzenetére
Persze én is így vagyok vele, de azért nyitott vagyok mások érveire, ha azokban látok rációt logikusan átgondolva is. Általában azért lehet vele új dolgokat tanulni.
Szerk.: Most, hogy mondod azt a gyümölcs diétát, rémlik, hogy azt is olvastam itt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
-
Jack72
tag
válasz Apollyon #581 üzenetére
Valóban nem kényszer a cukros dolgok fogyasztása, de nálam ez évtizedek óta így van. Egy példa: zabpehely tejjel leöntve, egy kis méz vagy házi lekvárral fogyasztva. Persze, ebbe is bele lehet kötni, mint minden másba.
A háziorvosom mondta, hogy egészséges ember nincs, csak nem megfelelően kivizsgált.You're a disease and I'm the cure
-
Jack72
tag
válasz Apollyon #583 üzenetére
Apai ágon voltak/vannak cukorbetegek, tehát ez még kijöhet. Anyai ágon jó a vérvonal, csupán az aranyér/visszér kombót örököltem, de hát ez 1000x jobb, mint a szervi problémák.
Kétharmadát leéltem az életemnek, így már legyen egy kis örömöm is.You're a disease and I'm the cure
-
válasz Apollyon #580 üzenetére
"Ott már olyan szinten megy a matekozás a kajával is, hogy bizonyos idősávokban külsőleg inzulint is nyomnak magukba (nem cukorbetegek), hogy a tápanyagokat a test hatékonyabban dolgozza fel..."
Konkrétan a zsírszöveteket táplálják. Hízásra hajlamosak előnyben.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux haladóknak
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bittorrent topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megbízhatóbb működésre gyúr a Wi-Fi 8