Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: Fred
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esetleg tudod, hogy az iPhone miért kivétel? (Telefonban Androidos vagyok, csak a kíváncsiság miatt kérdem.)
@UrbanTerror, 3479: a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy január 25-én rendeltem , kifizettem; és még mindig nincs a kezemben, közben vettem már áthidaló megoldásként egy iPad2-t is... utólag inkább vettem volna 120-ért egyet itthon, azonnalra.
-
Az áfa 27% csak az a nettóra lehet használni. Bruttó ár = Nettó * áfa (1.27). Visszafelé teljesen más a metódus. 27 százalékos áfa számítása bruttó értékből
A bruttó, vagyis az áfát tartalmazó összeget oszd el 1.27-tel, így megkapod a nettó értéket, amit ki kell vonnod a bruttó összegből. Ha például a bruttó összeg 127 ezer forint, akkor 127 000 / 1.27 = 100 000, majd 127 000 – 100 000 = 27 000.
Szorzással: Szorozd meg a bruttó értékét 0.2126 (az érték kerekítést tartalmaz), így megkapod a bruttó érték áfa tartalmát. Az előbbi példánál marad 127 000*0.2126=27 000Viszont a Media markt-os ajánlat nekem lett kitalálva. Erről van valami hivatalos közlemény, mert a honlapon nem látom... (Ok megtaláltam, de csak 2 óra lesz... az necces. Köszönöm szépen.
-
erdoke
titán
Azt nem mondtam, hogy mindegyik tudja. Nekem egy ZTE MF60-as 3G, illetve egy E5776-os Huawei van, mind a kettő képes rá.
-
vans?
őstag
-
erdoke
titán
A Dock az új, ahogy a Dropbox, a Twitter és az iFile ikonok is laposan. Így keverve a legrosszabb szerintem.
(#2860) Sur1G
Ha rendszeresen előjön, azért átnézném a router beállításokat. Az enyém még nem csinált hasonlót, pedig november eleje óta megfordult vagy két-háromtucatnyi WiFi hálózaton.
WPA2 + AES mindig OK. Ha ez se segít, akkor hálózati beállítások visszaállítása... -
Sur1G
aktív tag
Az Air és amúgy az iPad-ek előnye véleményem szerint nem maga a készülék miatt van, hanem azért mert iPad-re rengeteg táblagépre optimalizált program van, míg androidon ugyan azok futnak, mint egy telefonon csak minden nagyobb kijelzőn (engem nagyon idegesített). Azóta lehet változott a helyzet. Karácsonykor én is nézegettem androidos tableteket, aztán egy pár hete androidos táblagépet használó ismerősömet megkérdeztem a táblagépes programok kapcsán, de akkor hirtelen nem tudott olyan progit mondani, amit külön optimalizáltak a táblagép nagy kijelzőjére, innentől kezdve számomra nem volt kérdés, hogy melyiket választom.
Jó persze lehet, hogy jobb anyagminőség, de szerintem a leglényegesebb előnyt pont az iOS + táblagépre optimalizált programok nyújtják. Aztán remélem 7.1-el javítanak a stabilitásán is.
-
tomi5244
őstag
Mélységes tiszteletem eme iromány közzétételéért!
Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire egyszerű. Eddig mindig a routerünkre csatlakoztatott pendrive-ra másoltam a filmeket és onnan streameltem, működött az is ugyan de macerás volt. De most már az összes állományt látom egyszerre ami az egész meghajtón van!
T
-
Köszönöm a tanácsot, ma bevittem az Almárium-Pro-ba, 5 perc alatt elintéztünk mindent, a diagnózis: inhomogén kijelző. Szerdán mehetek a vadi újért.
Más:
Most hogy lesz egy zsír újiPad 4 16Gb+4G-m még 8 hónap garival, elgondolkodtam azon, hogy lecserélem egy Airre (némi kp-t hozzá kell tennem persze, 4G nekem nem fontos, wifis környezetben használom, ha meg nagyon kell, akkor megosztom a telefonom adatkapcsolatát).
Az a bajom, hogy az iPad2 után az iPad4-et nehéznek érzem, nem vagyok tápos, de húzza a csuklómat. Sokat használom: net + Asphalt8, Real Racing.Ti már hónapok óta az Airt használjátok és gondolom előtte sokatok használt 3-ast/4-est. Azon túl, hogy könnyebb (ez nagyon fontos!) és ez az aktuális modell; milyen valós előnyt láttok egy 4-essel szemben?
(a keskenyebb káva nálam nem biztos, hogy előny, mert leginkábbb az ölemben tartom és így jobban betakar a pocakom, ráadásul új cover/case beszerzését jelenti)
Köszönöm a tanácsokat!
-
Szabikaa20
őstag
Énnekem olyan 3 hete lehet meg kb....Elején nálam se volt semmi probléma.Amit tegnap írtam az elöször jelentkezett.Mindjart ahogy megjött frissítettem 7.0.4-re a 7.0.3-at ki se próbáltam.Idáig én se ismertem mi az a respring meg a low memory,meg hogy újrakéne telepíteni egy progit mert nem megy... :/
A tweak-et hogy érted pl valami progi a proci órajel állítására vagy valami hasonló?erdoke: Safarit én se használok,helyette mercury és chrom.És nekem még nem volt ez elött semmilyen apple készülékem szóval semmilyen mentés nem lett betöltve sehonnan.Androidot használok 3 éve....
-
erdoke
titán
Pedig itt nem lehetnek nagy eltérések, mert az enyém is iOS 7.0.2-vel jött, amire OTA ment fel a két apró frissítés. Esetleg az okozhat még a többieknél gondot, ha visszatöltöttek rá régi (iOS 6) mentést egy másik iPadről.
Szerk: JB-t felejtsük el, ha stabilitást hasonlítunk össze... -
erdoke
titán
Talán azért, mert mi nem használunk Safarit és Facebookot. Ennek ellenére kb. heti egy alkalommal kapok egy érthetetlen respringet (reboot az durva lenne). Mivel i5-ön ez sokkal ritkábban esik meg (3-4 hetente?), nyilván az A7 SoC rátesz még két lapáttal a 7.0.x iOS bénázására.
Korábban iOS 6.1 alatt akkor volt reboot, ha szoftverfrissítés jött, a rekord uptime-om 3 hónapnál is több... -
erdoke
titán
Ha otthoni hálózaton akarod mindezt megtenni, akkor mindegy, milyen netes van, ha internetről (kintről), akkor a feltöltését határozza meg, mit tudsz stabilan streamelni.
Ha PC-ről szeretnél megosztani, akkor be kell kapcsol od a Windows megosztást, amit a lejátszó appok SMB néven fognak kezelni. Ehhez Win 7 alatt kell egy jelszóval védett felhasználói fiók, ahol a kívánt mappákat "közösíted". A lejátszó appban (pl. iOS alatt nPlayerben) ezt a felhasználó nevet és jelszót kell megadod, amikor csatlakozol a PC-hez. Legalábbis azt hiszem, én elsősorban NAS-ról, ritkábban a hálózati médialejátszóról streamelek. -
wtomasz
csendes tag
Az tiszta sor, hogy játekok jobban merítik, meg hogy sok múlik a körülmenyeken, de pont ezért kérdezem, hogy akiknek ilyen sokat bír, azok milyen körülmények között használják, van-e valami trükk, hogy mit kell kikapcsolni/bekapcsolni, akármi...
Én főleg böngészek, könyvet volvasok, meg egy kis játék, de max ilyen angry birds szintűek. Ja és sosincs max fenyerőn, azon kb kiégetné a szemem, és nem mobilnetes. Namármost, nekem úgy tűnik, hogy hasonló használat mellett másoknak többet bír az akksi. -
Gadgetfan_
senior tag
-
univerzita
addikt
Igen,amikor megvesel egy pendrivot akor talán FAT 32-re van formázva éss akkor nemlehet 4G nál nagyob filet rá tenni.Windovson kerestul átformázod NTFS-re. Igy már rá tuts tenni akár 15G filet.Termésetesen a Total Commanderel tuts rá másolni.A nagy 1 vagy 2TB merevlemezek iss NTFS-re vannak formatálva .
-
ROBOTER
addikt
Ezzel csak az egyik probléma oldódik meg. Én szeretem lecserélni a háttérképet viszonylag gyakran, ha valamit sikerül lefotózni, és az iPad3 lényegében belefagy a háttérképbeállításba iOS7 alatt. Ha az ember nem érti, miért nincs visszajelzése pl. a "mindkettőnek" vagy "főképernyőre" szövegnek, vagy miért nem mozdul meg a kép, ha hozzáér, és párszor rányom a képernyőre, totálisan leáll az egész cucc.
-
johny.attila
csendes tag
Én nem csak vennék, hanem ott is vettem!
(nem reklám, nem vagyok beépített ember
) angliából hozzák, angol töltős, adaptert adnak hozzá, lévén világgaris, bárhová bevihetem (minivel volt is tapasztalatom, tényleg csak serialt néznek, semmi papír nem kell) így teljesen nyugodt szívvel vettem tőlük, főleg mikor előttem vágta le a fickó a fóliát a dobozról
-
kiszu
senior tag
De ha még ez sem elég.
Idézet a cikkből:
A gyártási idő pontos meghatározása azért volt fontos a cikk szempontjából, mert ha nincs semmilyen igazolópapírunk a készülékünk garanciájáról, akkor a szervizben megnézik hogy pontosan mikor lett legyártva, hozzáadnak 3 hetet (ennyi az átlagos idő ami a gyártósor és az üzletsor között eltelik) és onnantól számolják a garanciát. Néhány esetben így nyerhetünk is egy-két hetet (hiszen van hogy amilyen gyorsan gyártják, olyan gyorsan el is viszik a boltokból (ilyen volt pl. az iPad 2 startja) viszont sokkal több esetben fordul elő, hogy ilyenkor veszítünk a garanciaidőn, mert sokkal régebb óta állt az üzletben a termék, mielőtt megvettük. Javaslom tehát hogy mindenképp igyekezzünk olyan helyen venni, ahol egyből beregisztrálják a vásárlás pontos időpontját, vagy kérjünk számlát és mi küldjük el az adatokat az Applenek.
-
-
Stanley-B.
őstag
dehogynem, de nem ilyenért, hogy friss iOS-szel laggol a lock screen elforgatva.
Apple amúgy is többnyire mindig készüléket cserél és nem javítgat.(#732) Zjunior: persze, hogy érvényes.
(#734) raggg: szerintem nagyon nem érdemes, nem karcolódik egykönnyen a kijelző és engem személy szerint baromira irritál, hogy más lesz a tapintása (meg nyilván a színei is) a kijelzőnek. Ha van tok is, akkor én semmiképpen nem vennék rá.
-
Ed Parker
nagyúr
Tegyük fel hogy a hiba fennáll,nyomnak rá egy frissítést azt ennyi.
Mondom nekem is csak ritkán csinálja,de ez elenyésző.
Akinek volt tavalyi droid telefonja,annak a laggja osztva 1000-el.
Semmi másnál nem venni észre,csak az ikonok animációjánál,de ez betudható annak hogy balf@szul írtak meg az iOS-t,nem a hardver gyenge.
Nincs optimalizálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest