Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) ->Raizen<- válasza wwenigma (#1950) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Az amd neve már szinte összefort ezzel a két szóval: Alacsony órajel, szinte nulla tuning. :) Az évek folyamán ez nem változott semmit. A gyengébb / hibás procikat is értékesítik a blokkok, részegységek tiltásával nem hittem volna hogy ez valakinek még újdonság. :D Az nv is tiltogatta az egységeket 12 pipás 6800as karit 16/6-ra unlockoltam de ott össze is csuklott a kép és fagyott. Bevált gyakorlat... A lelki világotok az nem nagyon érdekel. :D

[ Szerkesztve ]

(#1954) pulutodurumo válasza ->Raizen<- (#1951) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Lehet hogy nálad összeforrt, de szerencsére nem így van.
Jelenlegi hwbot toplista.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#1956) deja vu válasza BReal (#1952) üzenetére


deja vu
addikt

Mégis 0-24ben az amd-t véded. Az miért van, hogy ahol föltűnsz amd lefanboyoznak egyből? Egyébként olyan egyszemélyes háborút folytatsz csomó fronton, mintha a te zsebedből húznák ki a pénzt mert valaki Nvidia videókártyát merészelt volna venni. Személyes háborúnak éled meg.

->Raizen<-

Azért az FX8320-at lehetett tuningolni korrektül.

[ Szerkesztve ]

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#1957) mike710 válasza ->Raizen<- (#1951) üzenetére


mike710
aktív tag

Végülis csak mióta megvan (4 éve) 4.5ghz en megy a 8320 de tényleg nincs benne tuning potenciál.

(#1958) ->Raizen<- válasza Ispy (#1955) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Leginkább azt mondanám hogy nem jó mert nagyon ingadozó a teljesítménye, az alaplapok biosa bugos, lefelé nem engedi az órajel állítást csak felfelé/ipon teszt/ és még van pár apróság ami még nincsen a helyén /gyenge játékokban felmutatott teljesítmény/ de legalább cinebech-ben meg cpuz benchben jól megy ami tudjuk jól az átlag ember minden nap lefuttat vagy 100x. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1959) pulutodurumo válasza ->Raizen<- (#1958) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nyugodtan tedd ki a smileyt amikor ilyet írsz. A végén még azt hiszik komolyan gondolod.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#1960) Raymond válasza Tyrel (#1946) üzenetére


Raymond
félisten

Dzsiizusz! Szovegertelmezes rulez! Varj, leforditom:

"semmivel se vagy kulomb azoknal az egyertelmu trolloknal aki idejonnek es bla bla bla bla...Megertem ha a fejedben ez nem igy van (kulomb vagy naluk, ok trollok te meg nem), de pedig igy van."

Most mar erted??

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1961) wwenigma válasza ->Raizen<- (#1951) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

En viszont meguntam és most jelzem a megfelelo helyen hogy sikerult 24 ora alatt atlepnetek egy hatarvonalat.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1962) rambustibi válasza wwenigma (#1961) üzenetére


rambustibi
őstag

Nekem tökéletes lesz a Ryzen. ;) :K

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1966) lacafaca válasza BReal (#1805) üzenetére


lacafaca
őstag

:N

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#1968) #19617792 válasza Ispy (#1955) üzenetére


#19617792
törölt tag

A Ryzen architektúra jó, legalábbis 90%-ban jó. Van néhány malőr vele, ami nem magát a CPU-t érinti, hanem a szoftveres környezetet körülötte (UEFI-k alaplapokon, Windows HPET implementáció), amint az javításra kerül, rendben lesz. Ha a játékokban nem mutatkozik szignifikáns javulás (játékokban miért is várnánk bármit is... fontosabbak a DLC-k), attól még nem a CPU lesz rossz.
Csak sokaknak sír a szája, hogy jajdehát nem veri a 7700K-t játékokban... Eddig azért ment a nyafi, mert nincs versenyképes konkurencia - abban mindenki egyetért hogy kellett már valami jó a piacra -, most meg azért mert nem olyan, amit szerettek volna. Meg hogy miért nem a 4C/8T - 6C/12T változatok jönnek.
Eddig is mindig a felsőkategória került bemutatásra először, nem csak CPU-kat illetően, hanem VGA-k, autók, minden téren. Annak van igazán hírértéke. A potenciális vásárlóközönség kisebb része fogja csak megvenni a csúcsmodelleket, de lejjebb befolyásolja a döntést az, hogy melyik a jobb odafent - egy kicsit szeretnének a nyertes csapathoz tartozni. Ha ettől boldogok, annak én csak örülök.
Amúgyis kissé irreleváns, 7700K a consumer vonalra készült, a 1800X HEDT/WS/prosumer vonalra való inkább. Almát körtével. Mindkettő a maga területén megfelelő teljesítményt produkál. 6900K ellen indították a ringben, ott helyenként kikap tőle, helyenként adja a pofonokat, de feleannyiba kerül csak.
(sőt, 1800X játékokban sem utolsó, főleg a min fps növekedés, jobb frametime-ok miatt)
Consumer/játékos vonalra később jönni fognak a 6C/12T vagy 4C/8T változatok is, akár iGPU-val, akár új steppinggel, és lehet a órajel/tuning miatti sirámok is köddé válnak. Sok év várakozás és egy igéretes kezdés után mondjuk fél év várakozást féllábon is ki lehet bírni.
De úgy tűnik beakadt a szalag sokaknál... Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

[ Szerkesztve ]

(#1970) wwenigma válasza -FLY-> (#1965) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Kétféle ember jön ide, ebbe a topikba.
Az egyik elolvassa a tesztet és a felmerült dolgokra vagy talál választ a hozzaszolasok között és amennyiben nem, felteszi a kérdéseit és meghallgatja a válaszokat. Majd számbaveszi a hallottakat és esetleg tovabb kérdez ha még valami nem tiszta. Ezt követően véleményt alkot ezen termék képességeiről számbavéve a képességeit a különböző alkalmazási területein és ettől fuggően az összkép alapján elhelyezi, ő mire tudná használni, szüksége van-e rá a jelnlegi allapotaban vagy pedig inkabb egy masik gyártóhoz fog fordulni mivel egyáltalán nem felel meg neki.
A masik idejön, talán belenéz a tesztbe és az AMD logó láttán elönti az agyát a vérvörös köd amikor 1-1 eredménynél hőn szeretett gyártóját megközeliti esetleg alulmarad, még ugy is hogy az 500$-os flagship versenyez az 1600$-ossal. Ezt kovetoen kisarkitott, részteljesitmenyeket emel ki, ezt folyamatosan ismetli, a legkülonbozőbb módokon keres fogast minden létező dolgon hogy háderosszmert ezmegezcsakennyi. A tényekre nem reagál, számára nem szamit hogy mi ellen szánták, kivalaszt egy terméket a sajat palettajarol ami odaver ennek valamiben. Az nem szamit hogy soksokminden masban alulmarad, azzal jolelkuen nem foglalkozik. Az sem szamit hogy az ő gyartojanal ugyanugy furcsasagok voltak Nehalem kornyeken a HT ujrabevezetesenel, hogy szoftveresen szinte semmi nincs erre optimalizalva vagy akar oprendszer szinten tamogatva, etc.

Ennyit erről. Ez nem vita, ez szintiszta folyamatos, az esetek jo reszeben alaptalan kisarkitott fikázás, mikozben minden tényszerű ellenérvet mellőznek ami szamukra nem kedvezo kimenetelu. Nem kell dicserni csak azert amiben megérdemli és a hibait sem kell elhallgatni persze e mellett. Ennyi. E helyett páran csupan a "hibak" folyamatos kihangsulyozására feküdtek rá, bármivel kapcsolatban ami éppen szóbajön vagy pedig az erősségeit próbálják tompitani a legkülönfélébb sarkitott példákkal vagy egyéb módokon...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1972) Pubszon válasza #19617792 (#1968) üzenetére


Pubszon
veterán

Én sem fogalmazhattam volna szebben. 100%-osan igaz. :R

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#1973) ->Raizen<- válasza wwenigma (#1970) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Rendben, mire használod a géped 99%-ban? Kérlek mond el és beszéljünk róla. Szintetikus tesztprogramok futtatására? Én amikor megveszem az új platformot egyszer lefuttatom a teszt csomagom és elteszem. Videót vágsz? 3d tervező programokkal foglalkozol, vagy adatbázisokat kezelsz, virtuális gépeket használsz? Ha csak game megy nálad is látnod kellene a tényeket. Mire használnád a ryzen platformot mert ugye egész tuti biztos hogy meg fogod venni? :D

(#1974) schawo: Na hát, a gyártástechnológia nem a legjobb amit választottak. Most már nyugodtan alszom kiderültek a miértek.

[ Szerkesztve ]

(#1974) schawo válasza W.Wilson (#1788) üzenetére


schawo
titán

Ezért [link]

The overclocking headroom for the higher-end Ryzen models is rather slim. This was expected due to the relatively high stock frequencies, high-density orientation of the design and the low power targeted manufacturing process used for the Zeppelin die (Samsung 14nm LPP).

As indicated by the Vmin-Fmax curve, Zeppelin's voltage scaling is perfectly linear until 3.3GHz (25mV per 100MHz). The first deviation ("Critical 1") from this linear behavior can be seen at 3.3GHz. The second and the final deviation ("Critical 2") can be seen at 3.5GHz. Beyond this point the voltage scaling is neither linear or recovers even temporarily, and the CPU is requiring higher voltage in increasingly larger steps to scale further.

The ideal frequency range for the process or the design (as a whole) appears to be 2.1 - 3.3GHz (25mV per 100MHz). Above this region (>= 3.3GHz) the voltage scaling gradually deteriorates to 40 - 100mV+ per 100MHz.

This means that at ~3.8GHz pushing further usually becomes extremely costly (power / thermal wise).

On the high-end models the actual (effective) voltage for the base frequency (e.g. 3.6GHz on 1800X SKU) can be anything between 1.200 - 1.300V. Meanwhile the actual (effective) voltage for the highest single core boosted PState (XFR, e.g. 4.1GHz) can be as high as 1.47500V.

In the tested sample the actual default voltage for the base frequency (P0, 3.6GHz) was ~1.25000V, while the highest single core boost state (XFR, 4.1GHz) defaulted to 1.4625V.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1975) rantotthusi válasza #19617792 (#1968) üzenetére


rantotthusi
tag

Én is adom amit mondtál!!!

(#1976) Ispy válasza #19617792 (#1968) üzenetére


Ispy
veterán

Értem, tehát az derült ki, amire lehetett is számítani:
- az AMD is csak egy cég
- ott is emberek dolgoznak
- első generáció első példányai, ezért bugosak, mint az állat, ezeknek egy része az AMD sara, egy része az alaplapgyártóké, majd polírozzák még

A kérdés számomra mindig is az volt, hogy jó alap lesz-e a rájzen arra, hogy idővel az AMD fel tudjon nőni rendese konkurenciának az Intel mellé, sosem gondoltam azt, hogy az első fecske nyarat csinál, de ahogy látom az esély megvan rá, hogy behozzák az intel évek alatt összelapátolt előnyét és valami versenyféle alakuljon ki megint. Ami még akár jó is lehet.

Onnantól meg már csak tényleg az számít, hogy valakinek kék vagy vörös.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#1977) #16729600 válasza schawo (#1974) üzenetére


#16729600
törölt tag

Ez egy jó írás volt, köszi a linket, végre valami magyarázat idézése, vérhívős sárdobálás helyett. :K

(#1978) schawo válasza ->Raizen<- (#1938) üzenetére


schawo
titán

A 6900k is egy selejtes szar, mert a 6950-ből vágják a hibás magokat.

Ha megválnál tőle, duzzogva átveszem.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1981) ->Raizen<- válasza schawo (#1978) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Viszont ha az van amit írsz nem lesz itt 4,5 meg 5 ghz oc még a 4 magos példányoknál sem, a gyártástechnológia miatt az amd ismét csatát vesztett. Legalább elérték hogy csökkentsen árat az intel, talán 7 nm-en magasabb órajelekre lesznek képesek de az intel se fog hátradőlni.

Rendben ha találok a szomszéd ablaka előtt kidobva egyet dobozostul, a felének a feléért neked adom a 6900ast jó? :)

[ Szerkesztve ]

(#1982) schawo válasza ->Raizen<- (#1981) üzenetére


schawo
titán

Igen, 4GHz-en ez a node lefejeli a plafont. De mivel 4GHz-en is kiváló, ez nem gond, csak a gigaherc huszároknak. De azt látom, hogy az 1600X-re kár várni, nem lesz semmivel jobb órajele, mint az 1700-nak. Az 1700 a legjobb vétel, aztán tuning a 3.0-t 4.0-ra.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1983) Milka 78 válasza schawo (#1974) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Ez viszont nem jó hír,mert alapvetően nem magas órajeles design-t követ a Ryzen és ezen nem segít a 4/8 vagy a 6/12 kialakítás vagy egy jobb bios.
Jól értem?
Ui: :R

[ Szerkesztve ]

(#1985) schawo válasza ->Raizen<- (#1973) üzenetére


schawo
titán

Én zenei szerkesztéshez használom, sakk elemzéshez, és Lightromhoz. Mindhárom alatt kiemelkedően jól teljesített a Ryzen a tesztekben.

20 fölött sokan használják a gépüket játékon kívül másra is. És ez egyre tolódik a játék felől másfelé. :K Játszani az elmúlt hét napban összesen másfél órám volt (ha a sakkot nem számolom). Lehet, hogy vén trottynak kell lenni ehhez a procihoz, de akkor is nekem gyártotta ezt az AMD.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1986) BReal válasza ->Raizen<- (#1981) üzenetére


BReal
addikt

De most az első gondolatot megint miért kellett leírni? Ki beszélt 4500, 5000 MHz-es órajelekről?

(#1988) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Minden szempontból túlteljesítette az elvárásokat az új processzor. Végre lehet értelmes áron 8 mag / 16 szálas cpu-t venni. Pár hét alatt rendet vágnak a szoftveres hibák közt, úgy is csak nyáron tervezem a vásárlást, így belefér. Örülök, hogy nem vettem tavaly Intelt, el tudom majd költeni az árkülönbözetet értelmes dolgokra is. :DD

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1989) Kronos3000 válasza #19617792 (#1968) üzenetére


Kronos3000
senior tag

Tökéletesen higgadtan leírtál mindent.Így igaz. :R

Wasabi...

(#1990) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

AMD Ryzen 7 1700 vs i7-7700k 1080p/1440p Gaming Benchmarks

@BitsAndChipsEng - khmm

JayzTwoCents
Jay talks about several interesting things in his video:
- For one, AMD screwed up their release and rushed everything. Jay called it a "cluster****" release (46:36) and mobo manufactures were scrambling to get their BIOS ready, not to mention the reviews only had several days to test
- That lead to issues and many reviewers discovered these problems leading to AMD email bast reviewers to type this in the command prompt and redoing all the benchmarks because there might be an 8% performance increase :)
- AMD also asked reviewers to enable certain things on the AMD side and disable things on the Intel side which (of course) they refused to do :DDD
- Microsoft gives priority to Intel and NVidia (edit: in terms of bug fixing in Windows 10 - this is from Jerry on barnacules nerdgasm who seemed to have worked at Microsoft before), not AMD so low level OS optimizations might take a while

- ehhez jon majd a HPET + SMT fix (8%+5%+5% minimum), utemezo mint irja kesobb lesz kesz

Kazán...

Innen. Érdemes nem csak a fikazokra hallgatni.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1991) Zeratul válasza schawo (#1982) üzenetére


Zeratul
addikt

Azért így belépő tagként a 4 GHz se rossz, intel lassan a 7. bőrt nyúzza le a core i szériáról mire a hivatalos órajelek meghaladták a 4 GHz-t.

(#1992) SLYM válasza ->Raizen<- (#1951) üzenetére


SLYM
veterán

(#1994) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Guru3D 1700X review

Konkluzio:
"We reiterate, game performance is not yet where it needs to be in 1080P. This is something that might be fixed with firmware and software updates as the per core performance that Ryzen offers simply can do it."

Kb amit en is irtam, a processzor ereje alapjan a jatekokban is ugy kellene mennie kozel a 7700K/6900K szinthez, ez firmware/software szinten valoszinu meg is lesz oldva.

(#1995) Foddy


Foddy
csendes tag

Gyerekek! Várjuk már meg a normális biost, és a rendes játékteszteket, utána kellene háborúzni! Szerintem rommá veri az intelt! Már csak azért is bizom benne, mert olcsóbban is vehetnénk a procikat!

AMD fanok egyesüljetek!!!

(#1997) fordfairlane


fordfairlane
veterán

Úgy látom, az AMD hosszú évek után végre előrukkolt egy versenyképes platformmal. Még látszanak a gyerekbetegségei, de bizonyára ez nem tartós állapot. És végre az Intelt is igazi árversenyre késztetheti. Jól indul az év. :)

x gon' give it to ya

(#2000) hokuszla


hokuszla
aktív tag

Látom a legolcsóbb hűtő 22.000 huf a risenhez.
fÉlÁron vaszki

10400 16GB 1660s 4.5TB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.