Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Malachi válasza <Lacy85> (#1497) üzenetére


Malachi
addikt

én különben megálmodtam a megoldást, ami mindenkit megnyugtatna: Cinebench játék! 7-zip játék! tadamm. AMD játékfronton is uralkodik. :K

[ Szerkesztve ]

(#1502) antikomcsi válasza <Lacy85> (#1497) üzenetére


antikomcsi
veterán
LOGOUT blog (1)

Elég baj, ha eddig jutottál!

Meg az is, hogy így kisarkítjátok a dolgot. Nem azt mondja, a többség, hogy szar az AMD, hanem azt, hogy bizony több szálas alkalmazásokban rendesen odaver mindennek, sokat fejlődött az FX-ekhez képest, de ha valaki főképpen játszani szeretne otthon, akkor annak a jelenlegi kínálatból nem a 7-es ryzen a legjobb alternatíva.

Ezt a fúj AMD-t is legtöbbször a védelmezők adják azok szájába akiknek más a véleménye, lehet átsiklottam néhány hozzászóláson, de nem láttam, hogy ezt írná a tömeg.

Mindenki olyan cpu-t vesz, amilyet a felhasználásának megfelelően szeretne, és engedjük meg nekik, hogy leírják a véleményüket.

[ Szerkesztve ]

(#1503) schawo válasza #95462144 (#1490) üzenetére


schawo
titán

Tessék?

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1504) RECSKA válasza Zeratul (#1498) üzenetére


RECSKA
veterán

Elmegy, csak szarul... Fix 300 fpshez eromu kell...

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#1505) antikomcsi válasza RECSKA (#1504) üzenetére


antikomcsi
veterán
LOGOUT blog (1)

Meg a 12. account! ;)

(#1506) Kabala


Kabala
csendes tag

Annyira nem ugrálnak érte. ;]
[link]

Amazon best seller cpu lista. Mondom belinkelem, mert Malibutomi csak akkor linkeli ha amd vezet ;] :P

[ Szerkesztve ]

(#1507) EVL2 válasza N@idia (#1245) üzenetére


EVL2
aktív tag

Én megveszem ha jó áron adod! :K

(#1508) Zeratul válasza Tin (#1496) üzenetére


Zeratul
addikt

1. Intel HEDT processzorok egyértelműen a sokutas szerverek és WS technológiája desktopon külön foglalattal, mind szerver mind desktop platformoktól. Zennél a HEDT ugyanazt foglalatot használja mint a desktop, megvan a lehetőség desktopról kizárólag processzor cserélve szintet lépni a HEDTbe, intelnél nincs. A HEDT bemutatása első sorban a szakmának szól, nem a gamereknek, nekik ott lesznek a 8 magosak és az APU-k.

2 .a ryzen meg nem xeon, így nem is annak a xeon versenytársa.

Márpedig de. Mint fent is kifejtettem a HEDT mindkét gyártónál a WS/szerver vonal desktopra lehozott technológiája. Ha HEDT jól domborít WS/Szerver alkalmazásokban, akkor csak nagyon nagy elqrás esetén nem fogja ezt folytatni a WS/Szerver platformon.

pl: Az Apple Mac pro ami egy HEDT platform 2 db profi VGA-val, picit kurrensebb cikk, mit bármelyik kocka gamer pc.

(#1509) Zeratul válasza RECSKA (#1504) üzenetére


Zeratul
addikt

Ha egy játékban a fix 300 Fps előnyt ad a fix 60 hoz képest ott nagyon nagy baj van.

(#1510) BeZol válasza ceripapa (#227) üzenetére


BeZol
őstag

i5-6600K 4.5GHz Battlefield 1 multiplayer 64 fő 1080p GTX 1060 6GB éééééééééééééés nem, nem tudja kihajtani még a húzott i5-ös sem, azt az i3-ast inkább ne is említsük, szóval ezt mellé lőtted. (70-80%-on megy a vga, a proci végig 100%-on fityeg, viszont van elég fps, csak hát 100%-os prociterheltséggel jöhetnek a fincsi akadások.
A linkelt BF1 teszteket meg kihagyhatná mindenki, mert a mutliplayer az igazán procigyilkos, viszont összes benchmarkot singleplayerben csapatják...

--> 4mag4szál már most kevés néhol, 4mag8szál alá nem feltétlen érdemes tervezni, viszont 6-8-10 magra menni sincs feltétlen értelme játékok szempontjából.

(#1511) <Lacy85> válasza antikomcsi (#1502) üzenetére


<Lacy85>
addikt

Hát én abszolút nem a védelmezők halmazába tartozom, mert nekem nyolc, mit ér / ért el az amd.
Max így lesz majd választási lehetőség, remélhetőleg sokkal barátibb áron.

Amúgy nem kevés olyan komment volt, ahol ment a "megint nem ezt ígérték", "ez megint egy vicc", "még egy 7700k is agyonveri, olyan szar", és hasonlók.
És igen, szinte mindig a 7700K lett felhozva. Hogy a szavaiddal éljek: Elég baj, hogy csak eddig (FPS) jutottak.

"de ha valaki főképpen játszani szeretne otthon, akkor annak a jelenlegi kínálatból nem a 7-es ryzen a legjobb alternatíva."

Valószínűleg nem is a gémer szegmensbe szántak egy közel 200 ezres processzort. Épp úgy, ahogy 6950-et sem vesz senki játékra.

(#1512) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Ez bitang lett. Végre!!!

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#1513) smc válasza Strezi (#1485) üzenetére


smc
addikt

Nem biztos, hogy eljut hozzád, de azért feltenném a kérdést:
Ti steam statisztika alapján lövitek be a configokat?

A topikhoz meg:
Sajnos az átlag embernek a szájába kell rakni amit mondani akar, ezért én inkább kihagytam volna a játékteszteket. Mindenesetre érdekes lesz megnézni nyár vége felé egy összeszedettebb játékos tesztet.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1514) ->Raizen<- válasza BeZol (#1510) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Nem látok semmiféle akadást 6600k-val. Az meg hogy ki van használva a cpu miért baj? :D Még mindig nem kevés a 4 szál, magas órajellel 2x gyorsabb majdnem mint egy x58-as 6/12-es intel. Crysis 3-ban hsm-el lejátszottuk azokat a köröket, neki kritikus helyen 2. pályán 43 fps nekem 75.

[ Szerkesztve ]

(#1515) Jacek válasza BeZol (#1510) üzenetére


Jacek
veterán

Termeszetesen voltt linkelve bf1 multi ki is kap a 7700k .. Csak a heaterek ezt ignoraljak a lenyeg a 3 eves akarmilyen fosban kikap a ryzen:))

(#1516) Tigerclaw válasza BReal (#1279) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Én sem értem, hogy miért ennyire értetlenek egyesek. Játékra vennék a processzort, aminél ma a legfontosabb jellemző az, hogy hogy fut FHD -tól 4k -ig, esetleg VR-ben, de arra ugye még nincs teszt, viszont a döntésnél azt pécézik ki a az eredményekből, hogy hogyan fut olyan alacsony felbontáson, ahol sosem használnák.

Ez olyan, mintha egy fuvarozó cég, vagy mezőgazdasági vállalkozó az alapján venne kamiont, vagy traktort, hogy a Hungaroringen rendezett fun gyorsulási versenyeken melyik ér célba elsőnek.

Azt se felejtsük el, hogy nem mindegyik CPU készül nekem, neked, vagy neki. Megnézem azokban a tesztekben, amik az én igényeimet lefedik, megnézem az árát és döntök. Az nem érdekel, hogy a szomszéd mi alapján választ, mert az az ő igényeit fedi le. Én nem CS-zek 800x600-ban, mert sosem csináltam és sosem fogom csinálni, mert hidegen hagy a műfaj, meg a játék is, viszont már kacsingatok a 4k felé. Ezért majd ha lesz egy átfogó játékteszt erről vagy egy GPU-ról, akkor azt fogom nézni, hogy kifejezetten magas felbontáson mit várhatok azokban a játékokban, amik érdekelnek.

Régi single-thread játékokhoz meg 2 magos i3-as kell venni és kész.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#1517) Mr Bond 007 válasza ANOka (#1475) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Negyedannyi idődbe és energiádba került volna beírni a keresőbe mint leírni ezt a postot... KATT
Egy kis önállóság nem árt az életben. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1518) attila9988


attila9988
őstag

Érdekes hogy mennyire nem értitek ezt az egészet. Hihetetlen. Na szóval. Mit ígért az amd? Azt ígérte, hogy ipc -ben beéri, vagy túl is tesz az intel aktuális megoldásain, valamint hogy jelentősen olcsóbban szállítja majd ugyanazt a teljesítményt. Szóval dobták a buldozer -t (aminek volt egy sor gyengesége, ami versenyképtelenné tette), és hagyományosabb design -al elkészítették a ryzen -t.
Adnak egy 8 magos szörnyeteget, egy 4 magos i7 áráért, hasonló fogyasztási kerettel, jó egymagos teljesítménnyel, és pár előre mutató fejlesztéssel. Erre ti…

„hát de a gémekben nem 150, csak 130 fps -t tud, tehát szar, és a 7700k az sokkal jobbabb”

Ezen elv mentén, az intel 6900k is ócska, hiszen az is alatta teljesít a 7700k -nak. De megkockáztatom egyébként, hogy egy magas frekvenciás i3 is majdnem azt a szintet tudja a játékok jelentős részében, mint a 7700k. Miért van ez? Pofon egyszerű. Hasonló ipc mellett, a csupán néhány szálat használó programok értelem szerűen a magasabb frekvenciával járó magokkal fognak jobban teljesíteni, ami azt jelenti, hogy egy csúcs i3 el fogja verni a 10 magos xeon -t is. A 7700k magasabb jelentősen magasabb frekvencián jár, mint az 1800x.

Nem értem mi ebben annyira nehezen értelmezhető. Jönnek majd a 6, illetve 4 magosok, és az apu -k. Azok a megfelelő tdp keret miatt magasabb frekvencián fognak járni, illetve jelentősen olcsóbbak is lesznek. Érdemes leszögezni, hogy intel oldalról sem vesz senki játékra 180 – 300 ezer forintos cpu -kat.

Másik nyafogás:

„hát de most akkor miért váltana bárki intelről”

Ne váltson. Senkinek nem kell váltani, csak ha új gépet akar venni. Akkor meg majd eldönti, milyet akar.

[ Szerkesztve ]

„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

(#1519) acu


acu
csendes tag

Cinikusan fogalmazva olyan mintha az egyszeri AMD VGA tesztet olvasná a user. Szép és praktikus újítások, szétfeszíti a nyers számítási teljesítmény, csak játékra nem ajánlott.

De ha azt nézem hogy ez leginkább egy architektúra bétatesztje, nulla optimalizált oprendszerrel, driverrel és programmal, az eredmények több mint meggyőzőek. Persze ettől még nem feltétlenűl ajánlott kategória jelen pillanatban. De lehet hogy már 2 hét, 1 hónap, fél év stb idő elteltével hatalmas változás lesz egy-egy területen, programban.

(#1520) AxBattler


AxBattler
félisten

No, úgy látom, jól tettem, hogy tegnap délután inkább elmentem csapatéptíeni/barátozni, kb. ugyanarról folyik a trolling, mint az elején.
Az érdekes, hogy gyakorlatilag még éjszaka is folyamatosan jöttek a hsz-ek... :)

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#1521) Pumpatour


Pumpatour
csendes újonc

Nah sikerült az összes HSZ-t elolvasni :DD
Gratulálok a sok funkcionális análfabékának...
Ez a proci egy igen remek termék annál is remekebb áron. Aki ezt nem látja az vagy vak vagy nem akarja tudomásul venni..

(#1522) schawo válasza acu (#1519) üzenetére


schawo
titán

Azt leszámítva, hogy a vga elsődleges feladata játék (most leszámítva gpgput), a cpu-nak pedig egy csomó más is. Persze akinek semmi másra nincs szüksége, csak egy játékgépre (az miért nem vesz PS4 Prót, párszor már kérdeztem), az ellehet egy azonos árú i7-tel is.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1523) nemethbalazs válasza attila9988 (#1518) üzenetére


nemethbalazs
tag

:R Ott a pont. :R

A kevés értelmes hozzászólások egyike ebben a dühöngő hisztitől zajos topikban, ahol a kékek 80%-a meg akarja győzni a pirosakat, hogy dobd a 8 magos Ryzent, és vegyél I3-at... Senkit nem kell győzködni, mindenki azt vesz amire pénze van, azon belül pedig amit akar. Van amiben már az AMD jobb mint az Intel, és van amiben nem. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#1524) nonsen5e válasza Jacek (#1515) üzenetére


nonsen5e
addikt

A DX12 címekben átlag elég csúnya lemaradása van a nem-extreme i7-ekhez képest is. :U Hol itt a 3 éves akármilyen f*s játékok? [link]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#1525) Tin válasza Zeratul (#1508) üzenetére


Tin
veterán

2 .a ryzen meg nem xeon, így nem is annak a xeon versenytársa.
Márpedig de. Mint fent is kifejtettem a HEDT mindkét gyártónál a WS/szerver vonal desktopra lehozott technológiája. Ha HEDT jól domborít WS/Szerver alkalmazásokban, akkor csak nagyon nagy elqrás esetén nem fogja ezt folytatni a WS/Szerver platformon.

most csak a szavakon lovagolunk. kétlem, hogy nagy cégek a nagyszerver vonalon a xeon-t ryzen-re fogják cserélni. kisebb szervereknél, kisebb cégeknél, ott simán elképzelhetőnek tartom, de nem most, az elején, hanem a tapasztalatok beszerzése után, és addigra az intel is fog lépni valamit.

(#1526) #82729984 válasza acu (#1519) üzenetére


#82729984
törölt tag

Szerintem sincs ezzel a procival semmi gond, ami hibák vannak azok valószinüleg csak gyerekbetegségek.

Amit viszont nem értek az AMD-nél továbbra sem, hogy mi a túróért nem küldték szét már időben a tesztpéldányokat hogy a gyártók (akár szoftver akár hardver) előre kiadhassák hozzá az esetleges szükséges javításokat. Mert én élek a gyanúperrel hogy sokan úgy kapták meg ezt a procit mint a prohardver is hogy az utolsó pillanatban pár nappal a megjelenés előtt.

És azért akárhogy is nézzük is, az első vélemények nagyon sokáig uralni fogják még a "közhangulatot".

A másik hogy talán jobb lett volna ha az AMD jobban specifikálja hogy hova is szánja ezeket a procikat, mert egyelőre úgy tünik hogy nem is kifejezett olcsó játékos proci de nem is szerverekbe szánták(?), inkább egyfajta univerzális használatra készültek talán.

(#1527) Dr. Romano válasza nonsen5e (#1524) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Várjuk még meg a jobb bios verziókat. Az egyik youtubeos reviewer mondta hogy miután végzett a tesztekkel egy új bios felrakása után az összeset megint futtatni kellett mert annyira befolyásolta az eredményeket nem beszélve arról hogy még a ramok sem tudnak 3GHz+ működni.
Persze nem várok csodát ezektől, de talán valamennyit javul a tempója játékok alatt.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#1528) smc


smc
addikt

Egyet nem értek.. Miért ilyen közel az NDA lejártához küldték csak ki a procikat? Nem lett volna jobb legalább egy héttel előtte és addig is reszelni a biost, beállítgatni mindent helyesen?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1529) attila9988 válasza Tin (#1525) üzenetére


attila9988
őstag

Pont a cégek ne tennék? Tudod te hogy működik egy vállalat? Kiszámolja hogy x időre levetítve mennyit hoz nekik egy adott termék. 10 - 20% fogyasztáskülönbségekért képesek lecserélni komplett szerverparkokat, mert visszajön. Ha az igazgatótanácsban előadod, hogy fele árért lehet beszerezni x teljesítményt, akkor hozzád vágnak egy kis prémium -ot, és leváltják a beszállítót...

Vállalati környezetben nincs fanboy -kodás, mint itt a forum -on. Ott csak a pénz számít. A bevétel, és a kiadás.

[ Szerkesztve ]

„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

(#1530) Garfield.37


Garfield.37
tag

DE durva, játékok alatt egy I5 6400 proci szintjét hozza ! :Y

Hát ennyit az AMD csuda procijáról ! :)

[ Szerkesztve ]

Üdv : Garfield.37

(#1531) wwenigma válasza Garfield.37 (#1530) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Aha. 105 vs 112...6% difi is van a teteje meg közte. :D Az se zavarjon hogy kikapcsolt SMT-vel tobbet hozott...biztos jol mukodik az oprendszer alatta, a bios, a jatek maga, etc....

Ezt azért nézd meg...

-FLY->: intel keménykalapos csőlátású trollbol van elég itt, felesleges volt idedugni az orrod. ;) Amugy ideje lenne vegre elkezdeni moderalni ezeket, ezt csak igy a végére.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1532) -FLY->


-FLY->
őstag

Csodálom, hogy nem robbant fel tegnap az új szerver. :DDD
Lesz amúgy valami izgi megjelenés a közeljövőben, ahol megint ilyen banzájt össze lehet hozni?
Amúgy szerintem az AMD csak egy nettó környezetszennyezés, ezt még így a végére. :R

(#1533) acu válasza schawo (#1522) üzenetére


acu
csendes tag

(tudtam hogy bekéne tenni pár szmájlit is :) )

Ezt nem is vitatnám, leginkább azért mert szerintem semmi értelme nincs jelenleg egyetlen ryzen játéktesztnek sem azonkívül hogy tényleg hoz egy "normál" szintet.

(#1534) Formaster válasza -FLY-> (#1532) üzenetére


Formaster
addikt

"Amúgy szerintem az AMD csak egy nettó környezetszennyezés"

Na ezt még eddig nem hallottuk :C

(#1535) Tin válasza attila9988 (#1529) üzenetére


Tin
veterán

igen, én pedig hülye vagyok. igen, a cégek azt mondják: "hé józsi, itt az új tuningolható "cinebench" procija az amd-nek, vegyünk belőle gyorsan ezret, mert óccsó".

várni fognak. megvárják, hogy a piac hogy reagál, mennyire stabil az eszköz, hogyan bizonyít másoknál, egyáltalán talpon marad-e az amd középtávon, és ha mindegyikre pozitív a válasz, akkor belevágnak. akkor, és nem a bemutató után 1 nappal. az amd-nek meg most kellenek a vásárlók. az intel meg nem nézni fogja a folyamatot, hanem reagálni rá. pl ha simán a régebbi xeonokat akcióban kezdi árulni, akkor már egész más lesz a dolog.

de nem, természetesen nem tudom, hogy működik egy vállalat, de most már látom, hogy cserébe te pontosan tudod. ötlet -> bónusz -> hawaii.

[ Szerkesztve ]

(#1536) gyurkikrisz válasza wwenigma (#1531) üzenetére


gyurkikrisz
őstag

Szerintem ez egy debütáló CPU-tól harmat gyenge. Mondjuk munkára még mindig a Xeon az egyetlen választás ahogy látom. De a grafikon szerint lehet h játékra is. :W az AMD megint lemaradt.

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#1537) Malibutomi válasza #82729984 (#1526) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

En tovabbra is azt mondom ez lathatoan szoftveres problema.
Ha valaki rendesen megnezi a teszteket, es nem csak gyorsan eltrollkodja, hogy benchekben jo jatekban szar, hanem gondolkodik is akkor ez elegge latszik.

Pont a szintetikus tesztek mutatjak hogy az egyszalas ero ott van ahol igertek a Broadwell szintjen. Tobbszalasban meg jobb is mert hatekonyabb az SMT mint az intel HT.

Ezek nem szivarognak el a procibol amikor jatekot inditunk, csak valamilyen szoftveres dolog miatt nem all ossze. Hogy ez mikrokod, BIOS, vagy a jatekokhoz kell parch majd kiderul. Utobbi is eleg ligikus leven ez egy teljesen uj architektura.
Az AMD-tol nyilatkoztak is hogy szamtalan fejlesztovel dolgoznak a szoftverek Ryzenhez igazitasan. Nem csodalkoznek ha nemsokara elkezdenenek erkezni a patchek amik drasztikus javulast mutatnak.

(#1538) attila9988 válasza Tin (#1535) üzenetére


attila9988
őstag

Egy nagyvállalatnál nem a ph teszteket fogják olvasni, hanem teszt példányokat szereznek, (vagy kapnak, mert az sem ritka hogy maguk a gyártók keresik fel őket) ráeresztenek pár szakembert, aki a saját megoldásaikat ellenőrzi vele, részletes kimutatást készítenek róla, majd ezek alapján döntenek a vásárlásról...

Pl nem fogja érdekelni őket, hogy cs:go -ban hány fps -t tol az 1800x, amin itt nyafog a fél forum egy napja.

[ Szerkesztve ]

„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

(#1539) DeSanto


DeSanto
őstag

Mennyi VérPista van itt a fórumon.
Mind jött bizonygatni...
2017-re tökéletesre fejlődött a fikázási faktor és az örök elégedettlenség.

(#1540) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Most nézem hogy itt még éjszaka is ment az adok-kapok. Úgy tűnik az embereket a politika és a számítástechnika tudja leginkább összeugrasztani :D
Mindegy lényeg hogy ezután végre legyenek értelmesebb árak a piacon mert már tényleg szeretnék fejleszteni kis pénzből....

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#1541) MK VII válasza AxBattler (#1520) üzenetére


MK VII
veterán

Semmiről nem maradtál le.. :N
Jobb ez a topik már mint egy bilvárlap, vagy az esti híradó.. :D

(#1542) wwenigma válasza gyurkikrisz (#1536) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Szoval gyenge hogy az uj architekturaval hozza azt a szintet (sot van ahol tobbet) amit az Intel hoz a sajat architekturajanak a végletekig való kiaknázásával? Feleannyi fogyasztással? Ahonnan mar nincs nagyon tovabb az intelnek? Munkára miért Xeon? Videot megnezted egyaltalan?

Ugy latom hogy itt inkabb az inteles arcok estek arcra, mert ők várták a +40%-ot az aktuális csúcsprocesszorra. :D

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1543) #82729984 válasza attila9988 (#1529) üzenetére


#82729984
törölt tag

"Ha az igazgatótanácsban előadod, hogy fele árért lehet beszerezni x teljesítményt, akkor hozzád vágnak egy kis prémium -ot, és leváltják a beszállítót..."

Akkor kib@sznak a p.csába mert néhány menedzser abból a pénzből nyaral évi két hetet a bahamákon amit egy adott gyártótól kap hogy az ő terméküket vásárolja meg a cég :D

(#1544) nubreed válasza Tin (#1535) üzenetére


nubreed
veterán

"az amd-nek meg most kellenek a vásárlók"

Azok meg is lesznek szerintem, nem kell aggódni. Az itt károgó funkcionális analfabéták ellenére, akik nem képesek a nagy képet értelmezni, az AMD visszarakta most magát egy sokkal jobb pozícióba a Ryzennel és venni fogják a cpu-kat.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#1545) Formaster válasza Dr. Romano (#1540) üzenetére


Formaster
addikt

Kihagytad az audi vs bmw vs merci trollokat ;]

(#1546) ANOka válasza Mr Bond 007 (#1517) üzenetére


ANOka
őstag

A cikk egy hiányosságára nem hívhatom fel a figyelmet, de az AMD szidni azt szabad...

(#1547) Tigerclaw válasza schawo (#1522) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Sajnos sokakat azzal "vert meg" a sors, hogy jellemzően PC only játékokkal szeretnek játszani, ezért a konzol max. kiegészítésnek jöhet szóba. Pl. az MMO-k, stratégiai játékok halmazának csak mikroszkopikus szeletkéje elérhető konzolra.

A másik ok az, hogy PC-re sokkal olcsóbbak a játékok és sokkal hamarabb lehet belefutni nagyon komoly leárazásokba is, szemben a konzolos verziók horror árazásával.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#1548) Alarikman válasza Garfield.37 (#1530) üzenetére


Alarikman
senior tag

Ne tegyünk elhamarkodott kijelentéseket a grafikus teljesítményt illetően:

"All those games will have been compiled using the Intel tool set, which will naturally favour Intel CPU's.
Because AMD simply have not been competitive for the last few years in the CPU market, all the game development studios will be using Intel's compilers, so it will hurt AMD gaming performance."

Magyarul a játékok intel cpu-ra vannak optimalizálva, ennyi

Frissítés:

Cikk: [link]

“CPU benchmarking deficits to the competition in certain games at 1080p resolution can be attributed to the development and optimization of the game uniquely to Intel platforms – until now. Even without optimizations in place, Ryzen delivers high, smooth frame rates on all ‘CPU-bound’ games, as well as overall smooth frame rates and great experiences in GPU-bound gaming and VR. With developers taking advantage of Ryzen architecture and the extra cores and threads, we expect benchmarks to only get better, and enable Ryzen excel at next generation gaming experiences as well.”

Érdemes várni még szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#1549) martonx válasza #82729984 (#1543) üzenetére


martonx
veterán

Ne a rögmagyar valóságból indulj ki :P

Attila a felhő szolgáltatókról beszélt (és akkor még nem is beszéltünk Facebookról), akik kezdetben AMD-ztek (bizony MS Azure-jának jelentős része per pillanat is AMD szervereken fut), aztán ahogy az Intel szerver procik egyre jobbak lettek fokozatosan tértek át Intelre, de semmi sem akadályozza meg őket, hogy ugyanilyen fokozatosan vissza is térjenek AMD-re.

Hidd el, egy-egy ilyen felhős cég egymaga több procit vásárol fel, mint egy kontinensnyi egyéb cég összesen.

Én kérek elnézést!

(#1550) bencze válasza #16729600 (#1400) üzenetére


bencze
senior tag

Én nem vagyok "Amd-s" de komolyan fontolgatom az év második felére, r5 irányba 1400x / 1600x, az eddigi infók alapján. Nem tudom ha számítok. Ez nem rajongás kérdése a legtöbbünknél.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.