Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
Up ! Csak azért, mert most egy mértem egy 3000+ -os Bartont és egy 3 Ghz-es Prescott-ot áramfelvételét a +4 CPU pin-en.
A barton nálam 166 helyett 175 Mhz-en megy ( ennyi a max ). Igazából +4 pin nélkül is megy, ha rádugom akkor 1 amper folyik rajta. Ezzel nincs mit foglalkozni nagyon, nyilván ennyivel kevesebb megy be máshol ilyenkor. Így ezt nem is lehet igazán mérésnek venni.
A hőmérséklet viszont jó. 22 C fok van a szobában és 50C nál megáll 100%-on is.
Nos a prescott már izgalmasabb, itt jól láthatóan kell a +4 pin. 3. Ghz-en is 7,8 ampert fel tudott venni 100%-os terhelés mellett. Ez csak ezen a csatin 90 W.. windwosban 2-4 amperek közt ugrál a számláló.
Mivel ramokat nem tudtam fixálni, így valószínűleg ezek a szűk keresztmetszetek "csak" 3,75 Ghz-ig tudtam húzni a CPU-t. Itt már 100%-os terhelés mellett 8,89 A -es csúcsot mértem, ráadásul feszültséget is néztem közben ami 12,1 V volt azon az ágon. Ez barátok közt is 107 W csak a +4 pin-en, tehát ennyit minimum el is kell fűtenie...
Memória írásba olvasásba hozta a 7400 MB/s, írásban is 5000 felett volt. CPU queenben pariban voltak teljesen.
A barton Nforce2-es chipsettel volt próbálva a prescott 865pe-vel.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
atkahun
tag
De azér' Up a cikknek és Amd forever...
...
-
atkahun
tag
Hát nem egy súlycsoport a két proci, a prescott tényleg egy csöppet protekcióban részesül.
...
-
Iron Funeral
őstag
válasz Dalesz100 #141 üzenetére
Szerintem jobban jársz azzal ha körülnézel a BIOS-ban, és keresel egy CPU multiplier funkciót, és az ottani értéket feljebb állítod 15-re (mert ugye 15x133 az ~2000mhz, persze ha palomino vagy TBred-A a proci akkor felejtős lehet ekkora tuning)
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Dalesz100
újonc
Sziasztok!
Bocsi, de én nem vagyok igazán profi ebben a kérdésben, viszont volna egy kérdésem. Van egy közepes gépem (lehet, hogy annál is gyengébb) Gigabyte 7ZXE; AMD AthlonXP 1700+;3x256Mb Ram. Az alaplap specifikációja szerint elbírna nagyobb procit. Lehet-e valami pici pénzért valami 2Ghz fölöttit szerezni? Hol és mennyiért?
Köszi: Dalesz -
kts88
aktív tag
Jó tudni, hogy nem sokkal marad el a Barton a Prescott mögött. Én annnak idején majdnem lecseréltem, de hála az égnek rossz volt a P4 alaplap.
Mellesleg mennyit bír a Bartonod -
LK
addikt
Ügyesek vagytok. Fél oldal megint megtelt,csupa fontos információval.Amin persze halálra nevettem magam. Grat.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
-
veterán
-
-
LK
addikt
Az elejétől fogva nem volt fikázás. A tény,hogy jobb az Intel ,de nem ár/teljesítmény arányban,és ilyen stílusban csodálkozom rajta,hogy nem kaptál még figyelmeztetést Admintól. Nem kell itt hisztizni.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
veterán
válasz shankeesham #128 üzenetére
Köszi. Nem is gondoltam Tom's hardware-re.
Bacsis, még félig kint van a címlapon, nem?
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Thunderzolee #127 üzenetére
Hát nem gondoltam volna, hogy így kikerekedik az írásom topic-ja, remélem, most hogy lekerült az írás a címlapról, azért a topic nem hal ki, és továbbra is mennek a vitázgatások
-
R a y
senior tag
Jó kis nosztalgia írás lett
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
shankeesham
tag
válasz Thunderzolee #127 üzenetére
Innen letöltheted és ki is nyomtathatod a táblázatot: [link].
vivos voco, mortuos plango, fulgura frango
-
veterán
Jó lett ez a topic.
Elküldtem pár ismerősömnek, akik csak nemrég kezdtek ismerkedni a sztechnika világával, olvassanak kicsit a régi idők nagy procijairól.
Mert hát itt aztán minden szóba jött. Bacsis, gondoltad volna?
Hát igen, a múltkori teszt mindkét résztvevője az Intel mérnökeinek keze munkája volt, itt viszont egész jól megfigyelhető az "AMD vs. Intel" jelenség.Köszi a sok linket tesztekről, procikról, egyebekről, mindkét oldalról.
szerk:
Egy kérdésem lenne. Ezen a linken egy processzorok összefoglaló táblázata található. Tud valaki ilyen linket AMD-s verzióban? Azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
^Boss
őstag
kicsit lehiggadva: ha valakit megsertettem, azert elnezest kerek utolag. tema reszemrol lezarva, mindenki azt hisz, amit akar
-
^Boss
őstag
ok, ne erdekeljen, a barton alaz mindent, vegyunk most is bartont, hisz ma mar 1k-ért is kapni, verhetetlen platform volt!!! ha nem irok a temaba, kb ez jott volna ki a topicbol.. mindegy, ugy latom itt az, hogy valotlatsagot allit valaki, masokat nem izgat, inkabb a stilus a problema (ami mellesleg addig, amig a kedves amd fanatikus kollega nem kezdte el a fikazast, ironizalast, teljesen kielegito volt)
nem baj, ha nektek ez kell, am legyen..
-
^Boss
őstag
en nem ertem, itt keptelenseg felfogni azt, hogy ha az elmeleti kerdes a cucc tudasara iranyult, akkor abban semmi koze a penznek a dologhoz? nyilvan szamitott, de attol, mert fele annyi volt esetleg egy amd-s proci, meg nem lett jobb a szamitasi kapacitasa, es ez volt a tema...
-
Rive
veterán
Ha TELJESÍTMÉNY kerül szóba, mindig ideges leszek. Légy szíves alkoss mondjuk egy kernelfordítást barcin meg egy akármilyen prescotton, aztán láss csodát. Az, hogy valami 'partiban van' valami mással, többet, teljesebbet jelent.
OK, hogy az másik oldal sokszor nem vágja a szitut, de lenne mit kapargatnod otthon is. Pl. Speed(R) teljesen jót írt itt. Abban is, hogy anno (meg ma is) a teljes költséget szokás nézni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
És szerinted kit érdekel itt, hogy mit viselsz el?
Úgy őrjöngesz itt, mint aki spanyolviaszt sz4rt.A teljesítmény és a pénz viszonya mindig is döntő szempont, ha nem tűnt volna fel, a fórum jellemzően nem a vérpistikéktől duzzad, szerencsére.
Nyílván, ha a csoportjukba tartozol, nehéz megérteni a másik tábort.Szerintem kicsit gondolkozz el azon hol vagy és kikkel milyen hangnemben közlöd a mondanivalódat, hosszútávon nem nyerő a jelenlegi formád.
-
^Boss
őstag
ugy latom extrem nehezsegu megerteni, hogy az alap vita a TELJESITMENYROL szolt, amihez ha jol tudom, a penznek semmi koze nincsen. de nem baj, huszonotodszorre is leirom, sanyix szerint a barton LEALAZZA TELJESITMENYBEN az azonos szamozasu P4 -eket. ez igaz? NEM! akkor kinek volt igaza? nekem volt igazam (nem mintha ezert irtam volna ~ 20 hszt, de ferditest nem viselek el)
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Elvakultság
A 3200+ ekvivalens a 3Gs P4el. Az, hogy tuninggal melyikből mit lehetett kihozni, teljesen más téma. Érdekes, arra nem reagáltál, mikor megemlítettem, hogy a procik árai közötti viszony az alájuk rakható lapoknál is fennált.
Intel bácsi megszedte magát a méregdrága 875Pvel, aztán nagy kegyesen fél év késéssel kidobta a 865PEt, amire kezdetben szintén nem volt 40k alatt alternatíva, míg egy NF7 2.0 már 25 körül megvolt.Emlékszem, azon agyaltam akkoriban, hogy 865PE lap 2.4B procival vagy NF7 2500+al, a difi több mint 30k volt. Utóbbi mellett döntöttem, ment vígan 2.4GHzen, a különbözetből meg lecseréltem a 9700amat egy X800Pro@XTre..világíts már rá légyszives mivel lett volna jobb, ha P4re verem el a lét és kis szerencsével elmegy 3.6on? Bár inkább ne..részemről itt befejeztem, további kellemest.
Amúgy ez az egész vita\összehasonlítás nem kóser, alma a körtével. Mindkét procinak megvan a maga területe, ahol veri a másikat. A P4 jobb kódolásra, stream jellegű feladatokhoz, ez régen is így volt, ma sincs másképp. A Barton meg azoknak volt jó, akik nem voltak elengedve anyagilag, közel ugyanaz a teljesítmény majd féláron. pont.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
a northwood 2.4ghz-tol vert mindenfele hasonlo nagysagu tipusjelzessel ellatott amd procit
Hááát... SZVSZ meg pont a 2.4 volt az, amikor még partiban voltak. A 2.8/800 volt az első, amikor már ferdén nézett az ember./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Nem a használt hanem az újkori áráról beszélünk
Te arról beszélsz, amiről akarsz: a bartonok és a 478 attól ott tolonganak egymás mellett a bolhán, egy árkategóriában. Ez a topik meg itt 2008-ban Prescottal meg Bartonnal foglalkozik - ha nem tetszik, hát ne írj bele.PH-s teszteket annyit linkelsz, amennyit akarsz. Attól, hogy két dolog egy tesztben egymás mellé kerül, ugyebár nem feltétlenül jelenti, hogy egymás versenytársai. Tkp. pont erről akarsz meggyőzni, és egy teszttel akarod bizonyítani az igazadat
Amúgy meg emlékezz csak, a K8 elején volt egy egész hosszú idő, amikor hammer biz' csak tesztelőknek jutott - ha jutott - errefelé, és az is sokszor csak szerverprocc-kiadásban.
Éppenséggel nekiállhatna az ember árlistákat, efféléket előkeresni, de nem igazán látom hasznát, szükségét./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Gyuri27
félisten
Egen. És? A Nortik eleje (nem a csúcs modellek, pláne nem a prescottok). Neked is ott a ph teszt. Nem csak felfogom amit mondasz de én akkor már rég nagykorú is voltam. De látom itt nem az összehasonlitásra megy a téma meg a nosztalgiára (bár te ezt nem is tehetnéd szvsz korod okán). Hanem arra, hogy a p4 prescott az 1-1.5-l elötte megjelent barcikat milyen faszányosul leverte. Na további jó szórakozást.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
Nem a használt hanem az újkori áráról beszélünk (mert ha árat nézönk mutatok neked p4 prescott árban am2 x2 procit). A Barci annyira nem esik egybe mint az államalapitás és az ürutazás. Linkeltem ph-s tesztet. Keresd vissza. Mikor a p4 prescott új volt már a 754-939 kalapácsok voltak. Akkor volt új a 939 és kifutóban a 754. Tehát a nortikkal eset egybe. Te mi a hipertér ugrásról hadoválsz?
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Rive
veterán
Mint ahogy a barci sem játszik egy kategóriában sem időben sem árban a p4 prescottal.
Nézzé' má' körbe kicsit a bolhán, bakkerValaha volt időkben nézve meg a barci-dolgok vége pont egybeesik a Prescott (botladozó) elejével. Szóval mi a fenéről beszélsz, mondd
[ Szerkesztve ]
-
shankeesham
tag
Jó nagy vita alakult ki két olyan cpu körül, amit csak elvben lehet összehasonlítani, mert gyakorlatban nem egymás ellenfelei voltak. Ezt már a legelején kifejtettem: #7. További jó csatározást!
-
-
Rive
veterán
Mondok jobbat a phenom 9850 szarrá veri az összes p2-p3-p4 procit.
Ismét csak azt tudom mondani: naés?Ez majd akkor lesz releváns, ha majd a phenom valamilyen szempontból egy kategóriában játszik a többi említettel.
-
Rive
veterán
Nem egy idősikból valóak!!!!!!!!
Naés?Ami azt illeti, nagyon szívesen vennék pl. egy Socket370 (cel800-1200, PIII800-1400) vs. 478 (celeron x - 2400, P4 x - 2400) tesztet, tekintve, hogy (korkülönbséghez képest mindenképpen) sok esetben napi használatra az előbbi odaver az utóbbinak.
Ui.: Ja, és mondjuk egy (általam) spécizett PIII vs. Atom tesztet is szívesen vennék. Fogyasztás, teljesítmény, effélék, ahogy ez szokásos az adott kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Elveri mert több mint egy évvel jött ki utánna. Itt már mint látod (mert nem értelmezed) a 754-939 volt egy időben velük. Azt kell mondja osztod itt az észt fejetlen
Van egy gyanum, hogy akkor tájt azt se tuddat eszik-e vagy isszák az egész cirkuszt. Mondjuk ez még nem is lenne baj, csak értelmeznéd a leírtakat.bacsis: neked is. Nem egy idősikból valóak!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
bacsis
Közösségépítő
Szóval mégegyszer mondanám:
Nem azért hasonlítottam a bartont a prescottal, mert közvetlenül egymás ellen készültek, hanem mert ezek a processzorok voltaz adot foglalatba a legerősebbek...
ha lett volna pl 3600+os barton, vagy valami más socketA-s proci akkor azt vettem volna a prescott ellenfeléül... -
total90
veterán
Jó volt olvasni ezekről a procikról,szeretem az ilyen teszteket de az a 2 proci...hát nem egy kategória....
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
sh4d0w
félisten
Nem arra írtad, hanem 2 linkre, amit Te kértél. Megkaptad, erre előjöttél a 8 GHz-es dumával. A valódi vita tartalmával egyébként egyetértek Veled, annak ellenére, hogy én tudatos AMD-vásárló voltam, vagyok és valószínűleg leszek is.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Rive
veterán
Ki így emlékszik, ki úgy. Tény, hogy a piacon az Nw ellenében végül a K7 minden formája alulmaradt. Ugyanakkor pont azidőben, amikor az Nw fölénye végképp egyértelművé vált, megindult a veszett olcsón árult Thortonok áradata, amik a maguk babrálható gyorsítótárával és tuningtartalékával az olcsó játékgépépítők álma volt. Ez is egy tény.
-
Rive
veterán
Érdekes választás a Prescottal szembeállítani a Bartont... Amikor azok kijöttek, az AMD már elvesztette a csatát - az Nw ellenében. A Prescott amúgy egyáltalán nem aratott osztatlan sikert, sokan végig az Nw proccokra esküdtek. Volt is némi alapja, mind teljesítmény, mind hőfok dolgában.
Aztán persze a core2 az egészet idejétmúlttá tette.Viszont ez az overclockbuzulás, ami itt megy, ez lol
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Szemészet.. [link][link]
2.5GHz az átlag, és hozza a P4 4GHzét. Órajelb*ziknak persze ez kevés volt..Épp ma olvastam egy srácról, aki 1700as Celeronról inkább 2660as CelDre upgradeelt, mert az E6300 csal 1833Mhz és az kevés. Tarkólövés plííz
MOD:
Nyílván nem ismerem az előzményeket, bocsánat. (nézz a topik elejére..)Mi köze az árnak a teljesítményhez? Csak annyi, hogy normális ember ár\érték alapján ítél meg valamit, ennyire nem lehetsz elvakult..
A stabil 3GHz nyílván túlzás, de 2.8 körüli stabil eredmény egy rakat volt a megfelelő topikokban.Szúszázzál egy kicsit, ezt a stílust velem szemben (sem) nem kéne erőltetned.
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
tovabbra sem latok léggel 3ghz-et ahogy az a korabbiakban szerepelt, erdekes... sot, ugylatszik nagy szenvedes volt meg egy valid is, ln2-vel 3 folott, hisz alig van par eredmeny, nem hogy STABIL legyen
ugy birom mikor beavatkozik valaki 2 ember vitajaba ugy, hogy nem ismeri az elozmenyeket
arrol volt szo, hogy melyik volt JOBB, nem arrol, melyik erte meg esetleg jobban. volt olyan ido, amikor az NW jo aron volt mar (prescott bejott), ezt le is irtam, nem vettetek az adast egyaltalan.
utoljara leirom, hatha mindenki megerti: sanyix-el egy masik topicban kezdtunk el vitazni: szerinte a bartonok LEALAZZAK a p4-eket teljesitmenyben. ezt nem latni sehol, a p4 nyer azonos kategoriakban. az arrol egy rohadt szo nem esett anno, megint megkerdezem, mi koze az arnak a TELJESITMENYhez, amirol a vita folyik?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Arról inkább ne beszéljünk te mit bizonyítasz itt körök óta ;p
Tessék, művelődj kicsit: 2500+, 2800+, 3000+, 3200+Ár\érték arányban nem volt ellenfele a Bartonoknak, a többség simán ment 2.5GHz körül különleges buhera nélkül sima léghűtéssel. Performance Rating itt már 4000+ körül alakult és hozta is az ezen az órajelen ketyegő P4eket.
Amúgy a nagy kardoskodásban sokan elfelejtik, hogy mennyibe került anno egy nF2U és egy 865PE/875P lap..mert ott is hasonló arányok voltak.
De szvsz az Intel vs.AMD fanvitára van megfelelőbb topik.
-
psyho85
aktív tag
Hmm... Azt nem értem, miért kellett akkora feszültséget adni annak a szerencsétlen p4-nek ? Naná, hogy melegszik ! Itt egy 4 hőcsöves, olcsó "kis" Freezer 4 hűti a cpu-t, és alapfesz mellett fel tudtam húzni 4,01 ghz-ig, igaz, bele is halt a windowsba. Most 3,7Ghz-en fut, és hosszas everest stabilitás-teszttel sem sikerült 60 fok fölé vinni...
Amd/Ati hívő vagyok, ezt a deszkát/CPU-t úgy kaptam, és az Intel sem rossz, be kell vallani.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
Depression
veterán
NEkem a 2500+ (1,8ghz) 2424 MHz-en ment sokáig. Akkor az alaplap nem bírta tovább. Még egy alaplap elfüstölést is kibírt táp-crash mellett. Régi szép idők. Egy közel alaphűtéssel ment, annyi volt az eltérés, hogy volt benne rézmag.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
^Boss
őstag
ki beszelt 3.2-es prescottokrol? ugy latom amd hivok koreben altalanos a masik sertegetese (ertem anelkul is, hogy leirnad nyomatekositva, hogy magyarul fogod irni)
az NW vs. prescott vizonylatban mar linkeltem egy tesztet. elteres: 10%-on beluli egyszer ide, egyszer oda (cache miatt talan valamivel tobb helyen volt elorebb a prescott picivel)
ergo durvan ugyanazt hoztak teljesitmenyben -> a bartont az nw is megverte (logikus kovetkeztetes, a ti stilusotokat kolcsonveve: remelem feltudod fogni.)
magyarul abban a kerdesben, amirol sanyixel vitaztunk, hogy a barci jobb-e a northwood magos p4-nel, a valasz: nem, a p4 jobb. (o azt allitotta, a barci lealazza a p4eket.)
a tovabbiak mar csak haladzsak valoban. de ilyenekre, hogy a k7-esek "lazan" mentek 3ghz-et, mit lehet irni? mutassatok 2-3 prime stabil, leghuteses 3ghz-re huzott bartont, konyorgom. mindenki nagyon jol tudja, hogy a nw magos p4ek 3.6-ot alapfeszen vittek lazan (3ghz-es peldanybol kiindulva), telekondis tarsai meg akar tovabb is huzhatoak voltak, emberi homerseklet mellett. eddig a temahoz kapcsoldvas754 vs. s478 prescott: egyertelmu, hogy olcsobb es gyorsabb volt az a64, nincs mirol beszelni. (de a bartonnal osszevetve nyilvan ugyanugy a p4 a jobb)
megegyszer leirom, hogy mindenki felfogja: az alap kerdes egy masik temabol jott at ide: a barton megalazza a p4 nw-t, allitotta sanyix. ebbol alakult ki minden.
[ Szerkesztve ]
-
_Oscar
tag
Egy kis közelítő infó A64 3200+ ról
Az első 4 tesztet megcsináltam én is. a többi nem, mert nagyon eltér a gépem a cikkben tesztelttől.
Memória írás: 5688 MB/s
Memória olvasás: 6044 MB/s
FPU Julia: 1683
CPU QUEEN: 3451
Super PI 1M: 38,719sChuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
Gyuri27
félisten
Amikor azok a barcik voltak nem voltak 3.2-s prescottok! Amikor meg voltak duplaannyiba kerüleltek. Leírom magyarul hogy értsd. A barci ellenfele a norti volt. A prescotté a 754-s athlon széria. Ez volt 478-s fronton. Aztán intel gondolt egyet és lecserélték a 775-s tokozásra, de kezdetben ezek a procik a 478-s tásaiknál nem voltak gyorsabbak. Csak az intelnek a lapeladásokból kellett a lé. Ezért volt a váltás és ezért eröltették a ddr2-t. Ami kezdetben szintén nem volt jobb mint egy normális ddr ram, az áráról meg ne is beszéljünk. Majd jöttek a 8xx-s kétmagosok a 939 x2-vel szemben. Ha nem hiszed itt a ph-n is utánna nézhetsz.
Mennyi idős is vagy (ha nem sértelek meg)? Mert ezt az intel féle marketing dumát te is szépen benyaltad. Én is. Csak én tudom, hogy hibáztam!Amd - Radeon - Ryzen
-
^Boss
őstag
meg ha igy is volt, a vita abbol indult ki, hogy sanyix szerint a barton lealazza teljesitmenyben a p4-et. erre irtam, hogy ez max forditva igaz. es ne jojjon senki azzal, hogy mi lenne ha azonos orajelen neznenk. nezzuk akkor batran 3.4ghz-en azonos orajelen. a problema az, hogy nincs olyan amd mindegyikbol a csucsot nezve realis a kep. (NW csucsa 3.4, a teszt pont jo)
-
A tuning rekord az 1 dolog. (Ne menjünk bele hogy milyen intelt húztak 8GHz-re, lehet az már nem a Barton ellenfele volt.)
Az meg egy másik dolog hogy melyik procit tudod az általad elérhető megoldásokkal (max. víz de gyanítom hogy neked is léghűtéses a géped) tuningolni, úgy hogy 1 év múlva is működik még, és meg tudsz mellette maradni a szobában.
És más, hogy az elérrhető procik közül mit tudsz megvenni.Volt akkoriban x forintod. Veszel jó lapot + AMD procit, vagy veszel jobb esetben egy szar lapot és egy kisebb Intel procit? De lehet az Intelt ki sem tudtad volna fizetni. Akkor mit vett az ember?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
^Boss
őstag
válasz MasterDeeJay #69 üzenetére
a prescottok 3.8-at siman mentek alapfesz korul is, tuningolni mindkettot lehet, kar is ezzel hulyeskedni.. intel max oc rekord 8 ghz folott van, p4-el, mig az amd-ket meg 5 ghz fole sneki nem tudta huzni, semmilyen hutessel.
-
Mobil bartont lehet a hídak összekötögetésével is csinálni. Persze az igazi az mégis jobb, mert válogatott hogy menjen alacsonyabb feszen.
Nekem akkoriban a 2600+-os mobilbarcim 23eFt volt. 3ghz-et nem értem el, de a vége 2.9ghz 1.9v. Léggel persze, vizzel ment volna még akár 2v felett.
Haveromnál mai napig üzemel 2.6ghz 1.65v-on, ugyanúgy egy 7000-es zalmival. -
bacsis
Közösségépítő
Huhuhúú micsoda háború alakult itt ki!
Elmondanám, hogy én nagy inteles vagyok, mindig az volt a fő gépbe, most is az van, persze a sok kis hobbi gépembe van amd-s is pl k6-III+ vagy slot-A 700as k7 athlon, meg itt van ez a barton is, most nem is ez a lényeg!
ma felkeltem mondom nyomok egy kis hardcore tuningot intel procival:
1,8ghzes p4 northwood 1,5v alap fesz, felhúzva vízzel 2,95ghz-re 1,875v-on prime stabil 58fok
3,4ghz-es prescott 1,38v alap fesz, felhúzva 4080mhz-re 1,625v-on prime stabil 75fok!!!!
Basszus, vízzel is ennyire melegszik! Mi a francot rakjak rá? folyékony nitrogént? -
shankeesham
tag
Northwood vs Prescott 3,2GHz-en történő összehasonlításának konklúziója: [link]
-
Abban hogy kb. ugyanazt a teljesítményt nyújtja x áron mint az Intel 2x áron, ráadásul kevésbé kell hűteni. Na meg alacsonyabb órajelen. És hogy ezt nem a barom nagy cache miatt tudja hanem mert jobb architektúra.
Az Intel legnagyobb előnye (ma is) a cache. Az AMD K8 procijai negyedannyi cache-el vannak pariban az Intelekkel, mint ami azokban van.
-
whiz
aktív tag
DE az intel 3GHz fölé is tudott menni elég simán, míg az AMD nem. Akkor miről is folyik a vita? A maximális teljesítményben igenis jobb volt az intel, akármennyivel is, de többnyire jobb volt. Be kell látni és kész, ez van tecciknemteccik. Aki mást mond az szimplán idióta fanatikus.
Az egy tökre másik téma, hogy az árát melyik érte meg jobban. Természetesen AMD. Nekem is az volt akkoriban (most meg intelem van, na vajon miért?), mert értelmes áron kaptam, ahhoz képest igencsak jó teljesítményt. az intelről ez kevésbé volt elmondható.
Szerintem itt le kéne zárni ezt az idióta intel vs amd elvakult fanvitát...
pff b+ mire beírtam, lett még egy rakat hsz...
[ Szerkesztve ]
Egy jó hacker nem kéri le a napot!
-
Sanyix
őstag
mutass eredményt a 8ghz-ről léggel, szívesen megnézném.
Egyébként nem tudok, nem mentettem le a linket anno gondoltam akit érdekel megnézi. Úgy rémlik tomshardwares lehetett a dolog, de nem biztos, sajnos 4 év távlatába nem tudok visszaemlékezni. guglival nem találom a sok kisebb oc-s link között.Csak ennyit találtam a wikipedia k7-es részében.
"Some Barton core Athlon XP-Ms have been successfully overclocked to as high as 3.1 GHz."(és persze ez extrém eset, nem is kell ennyire húzni, hogy elverjen bármilyen p4-et, nyers teljesítményben is, ha az ár nem elég)
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
Hát a hülyeséget nyomhatod, ha belenyomnám pár liter folyékony nitrogénbe az xy procit, énis elérnék 534534534534534534 ghz-ket csak otthon ez nem sűrűn megy az embernek. Miért erőlködsz?
(Milyen vicces, mindenki azt mondja hogy jobb volt a k7 rajtad kívül (nincs itt más intel vérfanboy még))
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
Nem szégyen bevallani a tudatlanságot. Attól függetlenül hogy te nem halottál ilyenről, azért még megtörtént. (csak halkan megjegyzem, hogy nekem is úgy próbából sikerült a 2,5ghz otthon, GYÁRI hűtővel, emberi hőmérsékleten belül (70fok), és én még nem is számítok prau overclockernek, és hát ők aztán sokkal többet tudnak kihozni mint én)
-
Depression
veterán
Ez volt az az időszak, amikor megutáltam az Intelt. Ami a tesztben most nem szerepel az az akkori árak. Nelem volt egy 2500+ -os bartonom, ami mindent gyönyörűen vitt, és a sok okos inteles (celeron tulajok)meg fikázta, hogy 'az övé jobb, mert Intel'. A prescottok 2-3x annyiba kerültek, ezt csak a gazdagol engedhették meg maguknak.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Sanyix
őstag
Én nem tudom rosszul, te írod a valótlant, az árról és a hőmérsékletről, egyéb "alig" fontos tényezőt (pl hűtő) figyelembe nem véve. szard le, de attól még még nem lesz igazad.
-
Sanyix
őstag
k7-nek se annyi a csúcsa, 3ghz fölé is ment, megfelelő léghűtéssel. Na ott vajon milyen p4 ütötte volna?
Mellesleg tuningra, meg amúgy is jobb volt a thoroughbred-b. Eközött és a barton között is annyi a különbség, mint az nw és a prescott között... l2 cache. Ami egyedül winrar tömörítésnél jelentetett 10% előnyt, ezen kívül még divx, mp3 tömörítésben sem. Viszont így hogy kisebb volt a cache, az alap feszültsége is kisebb volt, ami nemrossz tuningnál.
-
^Boss
őstag
-
Sanyix
őstag
arról hogy jóval drágábban, jóval több hőt termelve.
Ez olyan mint kb most a gtx280 vs hd4870 végülis gyorsabb a gtx280, de akkor is hülye aki azt veszi, hasonló tényezők miatt mint itt
-
Sanyix
őstag
nekem meg melegebb volt a p100-as is! Igaz hogy volt egy kis különbség a hűtőkben, de az úgyis mindegy ugye
-
Sanyix
őstag
ja egy árban volt, ha nem számítjuk azt a 2x-3x-os különbséget, de sajnos az árnál ez is számít. Olvastál az intel és az amd tdp közti különbségről? Ha nem, olvass, és utána mondd hogy nem volt kazán (bár a prescotthoz képest tényleg nem volt az, dehát a rekorder fogyasztású procihoz képest, ez nem dicsőség ).
a 3dmark huszárok meg ugye senkit sem érdekelnek, 99%-nak nem csak a teljesítmény számít, másban pedig sehol sem volt a p4, teljesítményben se hűdemeggyőző.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
emléxem, tényleg nem volt nagyságrendileg különbség az árban, hiszen nem érte el a 10x-est, csak a 2x-3x-ost
hol verte meg a bartont? Ahol volt különbség az is kb annyi, mint amennyi a barton pr órajele, és a p4 valós órajele közötti különbség, és mellesleg teljesen elhanyagoható.
A p4-re optimalizált tömörítésekben meg kódolásokban persze hogy elverte (ott se nagyon)Még mindig az a lényeg, aki p4-et vett vagy nem értett hozzá (ez a többség), vagy elvakult vérfanboy (ilyennel is találkoztam), vagy hülye (bár ez az előző csoportra is igaz).
Nem csak a prescott volt hulladék, az egész p4 dolog egy nagy hulladék volt, ezt gyönyörűen jellemzi hogy a tualatin magos CELERONOK is megverték a jóval nagyobb órajelű p4-eket. Tehát még házon belül is jelentős visszalépés volt. Gyak lecseréltek egy jó technológiát egy dzsunka fosra.
-
Sanyix
őstag
nem kell az sem, még ha a k7 pr órajelén ketyegne a p4 valós órajele akkor is simán verné a p4-et. És ott még a kazán, és az ár tényezőt se kell figyelni (mert úgy már porba alázza a p4-et).
komolyan mondom, ezek a p4-ek kb olyan minőséget képviseltek, mint a régen a nyugati elektronikai cuccokhoz képest a szovjet csodák
-
^Boss
őstag
amire nem emlekszel, abba nem kene beleszolni. a barton es az nw nagysagrendileg egy arban voltak, a prescott dragabb volt, mivel 1 evvel utana jott ki (micsoda logika kell ahhoz, hogy ezt belassuk..)
cserebe kodolasokban, tomoritesekben, jatekokban elverte a bartont. mi kene meg ? a prescott egy hulladek volt, ezt mindenki tudja -
Sanyix
őstag
Értelmes ember látja miben jobb a barton a p4-nél. Pl harmad ár, jóval kisebb fogyasztás, stabilabb foglalat (nem váltanak 3x), kisebb órajel vs néhány tesztben pár százalékos előny, de a lényegesekben 0, 3x-os ár, kazán, nagy órajel.
Aki szerint jobb a p4, az szimplán elvakult, vagy nem ért hozzá, vagy egyszerűen hülye.
(ráadásul úgy hogy még pr számozásban is kisebb az amd nemhogy valós órajelben)Ennyit erről.
[ Szerkesztve ]
-
Levin01
őstag
Ha a 3200+ azt jelöli, hogy 3200Mhz-es Athlon-nak felel meg, akkor talán jobb lett volna egy 2200MHz-s P4-essel összehasonlítani nem? Az sportszerűbb lett volna
-
^Boss
őstag
miben? 1 db grafikonon nem latom, hogy jobb lenne a barton a p4-nel.
masikra: olvasd el a ph- tesztet, meg meg vagy 20 tesztet, 1%-on belul elteresek voltak a prescott es az nw kozott. a prescott s478ra csak eladasok miatt jott ki, jol hangzott az 1M cache, LGA775re lett tervezve, igy nem volt gyorsabb, es kesz. nem pazarolok tobb szot fanatikusokra.. ha nem hiszed olvass utana, reszemrol vita lezarva, nekem volt igazam. (P4 NW/Prescott > Barton, punktum)
mod: en nem csak a levegobe beszelek: [link]
meg talan jobb is volt az nw, ennyit errol.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
persze az intel direkt kifejlesztett egy jobban melegedő de nem gyorsabb procit, mer az jó. Tisztára megérhette mindenkinek.
-
^Boss
őstag
akik az NW-vel jonnek: az NW tok ugyanazt tudja, mint a prescott, ebben a foglalatban, csak nem ilyen otvar meleg.. szoval kepzeljetek oda a northwood feliratot, ha ugy jobb, de tok ugyanezeket a pontokat, idoket latnatok mindenhol
-
Sanyix
őstag
válasz Dr. Romano #28 üzenetére
vót az 3x-is. Én mikor vettem a socket a-s procimat. 14k volt boxos (egyébként jól elment 2500+ @ 3200+-on amíg le nem cseréltem x2-re, és am2-re ). Ugyan ez a teljesítmény intelbe, 40k körül lett volna nem számítva a pénégy plusz fűtőteljesítményét.
[ Szerkesztve ]
-
válasz OkosTibiKing #27 üzenetére
Az alaplapon jók a kondik? Az gátat szab a tuningnak ha nem jó a szűrés...
Meg egy idő után a működésnek is.@Phlioxenia : A C2D + C2Q páros is jól fűti a szobát, télen lejjebb lehet venni a fűtést ha mennek a gépeink
-
Hunter2
addikt
nekem Athlon sose volt csak ezek:
Duron 850->Duron 1300->Sempron 2200+
találtam is egy szép képet:Ezeknek mennyi volt az alap fesze?
-
OkosTibiKing
tag
xd nekem a netgépem ilyan 2400+ 6600gt 1gb memoria 2*256 dualban +512 mb-s mellé. jokis abit nf7-el.
de sajna már a halálán van, már alig lehet tuningolni. pedig lanra ezzel szoktam menniamugy az everest eredményei azok nagyon fügnek a fsb-töl saját tapasztalat meg játékban is tud számitani pl.: FlatOut 2 ben "csak15*133"-on még a 40 fps max körül van, addig 10*200-on már 60fps végig(najo néha lemegy 40 re is kis idöre és visszatér 60-ra) . de itt megmár vscy nemengedi tovább, így kevésbé melegszik
Crysis-t meg végig lehet rajta játszani minimumon
ja igaz zalman hütö van rajta nem gyáride tipusát már nemtom és lekopott. ha kel képet tudok küldeni rola ha vki felismeri.
Okos Vok.
-
JoeYi
őstag
itt nosztalgiáztok, nekem meg még minidg ilyen van asztali vasban (2400+). Mondjuk gyári hűtővel mindig megáll 50 fokon. 6600gt-vel megtámogatva CSS gyönyörűen muzsikál. Sőt, még a Crysist is toltam rajta pár pálya erejéig
Tesóméban meg egy 1700+-os palomino darál.
-
Régi szép SocketA idők.
Érdemes megemlíteni a jó öreg 2500+ okat is amiket akár 3200+ ként is lehetett hajtani. Akkoriban az Abit NF7 (kedvelt lap volt) lapomba a 2600+MP nek is felajánlotta a 3200+-ot a bios. Ezt persze gond nélkül vitte 1.35v-on, aztán 2.6ghz 1.65v-on a csúcs pedig 2.9ghz 1.9v-al. Na ez ellen jöhettek a Nortwood-ok. -
philoxenia
MODERÁTOR
Egy fontos dolog kimaradt, a Prescott hatékonyan fűti a szobát, átmeneti, őszi-tavaszi időszakban nagyjából elég is..... Gyakorlati tapasz, Prescottom van...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
neduddgi
aktív tag
Csak egyet felejtett el a kedves összhasonlító úr, hogy tudnillik egy 60.000 azaz hatvanezer Ft-os Intel procit hasonlított össze egy 25.000 azaz huszonötezer Ft-os AMD procival a többi stimmel..
..ja meg Ui.: Az inelhez 10.000 azaz tízezer Ft-os hűtő kellett, az AMD-hez elég volt egy 1.400 azaz ezernégyzász Ft-os hűtő is.
Nekem volt mind a kettő, azért van most AMD-m.[ Szerkesztve ]
1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.
-
Gyuri27
félisten
Az még hagyján, de a mem időzitések is érdekesek lettek volna. Mert mondjuk valami finom 2.5-3-3-6 T1-nél láttál volna csodát szvsz.
A többit meg már leírták (norti témában)LK: cerka vs sempi-nél én is láttam csodát. Ég és föld volt a kettő.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
LK
addikt
válasz Mz/ts250@300 #19 üzenetére
Egyetértek. Egyébként hiába nyert az intel,a Barton magos proci fele annyiba került annak idején. Ár-Érték arányban jobb az AMD. Egy árban lévő procikat nézve tuti,hogy az AMD nyert volna,mondjuk egy árban vele a Celeron volt,az meg tudjuk,hogy gagyi volt.
-
Mz/ts250@300
tag
Jó kis nosztalgia ez ,én még egy akkori proceszor árlistára lettem volna kiváncsi,.
Amugy valóban inkább egy northwood proci lett volna az időbeli ellenfél.A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
Architekúra, rendszerbusz kisbetű...!
Amúgy nekem az jött le hogy az AMD K7 egy igen jól sikerült dolog volt (na de ezt eddig is tudtuk) mert az Intel csak a HT-al tudott olyan procit gyártani ami megvere. Akkor sem sokkal Szóval ez GÁZ, főleg hogy a P4-nek nagyobb a cache-e, ami az Intel erejének a forrása.
Amúgy az Epox 8RDA3+ is egy jó dolog. a családban van 3, abból 2 mondjuk kehés, de nem a sebességére nézve megy mind mint az állat. És jól felszerelt, az otthoni "kis" gépem sokáig a 8RDA3+ + Athlon2000+@2600+ marad
-
MarioAna
senior tag
Érdekes teszt, sztem is a Northwood volt a Barton ellenfele.
kis hiba: 3. diagram címében érték helyett árták -
Hunter2
addikt
lehet hogy a P4-et csak 3,2-ön kellett volna hajtani. A k7-nek mégis csak 3,2 a PR ratingje.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
2003 májusban jött a 3200+ és az NW volt az akkori ellenfél, a Precottok már az Athlon64ek ellen készültek, amolyan tűzoltásnak (ez ám az ellentmondás ).
DC nem igazán számít S462nek, és A64nél sem jelentett nagy előnyt. A P4ek felépítésüknél fogva génylik a nagy sávszélt, Athlonoknak nem kellett.
-
mokus1
addikt
Jó teszt!Bár én a sima Athlonokat tenném a Pentium-ok ellen.
Van egy hiba.2. diagram ua. mint az 1.(processzor teszt)
-
Fogyasztás és Hőtermelés tanusítva. P4 3000-m van (Prescott/1MB/800), hűtés SIlent Knight full réz, 6 hőcsővel, 128 lamellával, 630grammnyi rézzel és 2300rpm-es 9cm-es ventivel. Alapből indulánál 48, idle módban 50-52, full load esetén 60-fok, mindez tuning nélkül, alapfeszen, egy extrém tuningra tervezett hűtéssel. (szoba 25C) A Prescott magos S478as P4nek egyetlen egy előnye van, hogy brutál módon húzható (korához képest) . 3.4GHz simán, de láttam már 3.8ra húzottat stabilan, sőt, kínai kollégák 2005 elején 6.4GHz (a gyárliag 3000-t) futtaták (a Gamestar számolt be erről anno)
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
őstag
Jó kis barton. 4 évig volt meg a 2800+ -os procim. Még ma is meglenne, ha kapok agp-s videókártyát bele. Dehát ez van. Jó cucc, azóta is megy
-
shankeesham
tag
Az a baj, hogy a két procit ugyan össze lehet hasonlítani, de nem igazán voltak egymás ellenfelei . Hiszen az AMD Barton magos cpu-i az Intel Northwood magos procijai ellenében küzdöttek, míg Prescott mag ellensúlyozására a 754-es, majd a 939-es Athlon 64-ek álltak csatasorba. Azaz igazán korrekt egy Barton vs. Northwood magos cpu összevetése lett volna. Attól függetlenül köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Zoli bácsi #4 üzenetére
a K8 már új foglalatot váltott, plussz 64bitet is tudta (de minek) Azt inkább egy lga775ös p4el kellene összehasonlítanom...
-
bacsis
Közösségépítő
Ezek a magas órajelű bartonok már 2003év közepi, illetve a prescott p4ek 2004év eleji procik, nincs köztük egy év különbség.
Írtam is a tesztemben, hogy a northwoodok elen még szépen helyt álltak...
Azért így csináltam a tesztet, mert a socket478ba ez a prescott volt a legersősebb (Na jó a gallatin magos Extreme edition) a SocketA-ba pedig ez a barton...
igazad van, tényleg az alaplapnak kell kezelnie rendesen a dual chanelt, az nforce2 még nem volt benne valami szuper... -
Zoli bácsi
őstag
Háát szerintem a Prescottot a K8-as 3200+-al kellett volna hasonlítani, vele volt egyidőben piacon. Igazából a K7 a P3, és a korai P4-ek ellenfele volt. Szerintem.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
2003 eleji AMD 2004 végi P4el összehasonlítva..khmm.
Igazából egy 3.2es 512ks NW az ellenfél, a Prescott már kései tupír..
Nekem is volt\van Bartonom, 2.4GHzen szalad, a P4ek HTje jó dolog.A memóriaműveleteknek nincs köze a procikhoz, a chipkészleten múlik.
A 875P lapon engedélyezve volt a PAT? Az is sokat dob az eredményen.PI nem alkalmas AMD procik korrekt értékelésére ezt mindenki tudja.
MP3kódolás\WinRAR is jobban fekszik a P4eknek\magas órajeleknek.
Játékok alatt például ~ekvivalensek, ahogy ez DMark05ben is látszik.A nem nulláról induló grafikonokat te is elítéled, akkor miért olyanok
Játékos grafikonokon nincs feltüntetve a különböző színek mit jelölnek.Amúgy nosztalgiázás jó dolog. Nálam NF7-S lapban figyel egy 2500+@2.4GHz Barton, a pixelekről meg egy R9700 gondoskodik 380/580on, az egészet meg Zalmanok hűtik (NB47J, 7000BCu, VF700Cu). Egész jól elvagyok még CoD4elis multiban, ami nem kis szó egy ~5éves cucctól
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Hibák tudom vannak, javítom, meg ha zavar, szóljatok, hogy hol és azokat is javítom.. a képek meg kicsit kilógnak, újra méretezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest