- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jaja1981 #276 üzenetére
Az a baj, hogy a lap csak 256MB ramot tud lekezelni (gyorstárazni), ez viszont kevés lenne nagyon az XP-hez, nem tudom, mennyit lassítana a teszteken.
Az ATI driverekkel is szívtam. Először a 6.10-est próbáltam, de ott a Win bootnál valami ATI diag program el is hasalt, és a 3DMark fel sem ismerte a 3D kártyát a rendszerben. Ezért használom a jóval régebbi 04.7-est, azzal ment eddig a gép.
Bár az is igaz, hogy ez alatt a WinME alatt előtte az Abit KT7A lapom ment, ami szintén VIA chipset, de mégis más. Talán szerencse, hogy így is megy az MVP3-on. Lehet, újra kéne telepítenem, sőt! Csak az asszony kap már idegbajt a kütyüzésemtől...
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #251 üzenetére
Remek!
Szeretném ajánlani, hogy a hozzászólás szerkesztésekor látható képfeltöltő sorban is tudsz képet megadni, majd linkelni. Nem kell a picassát használnod. Ha rájövök, hogy a külső linkről nem elérhető a kép és nincs elmentve nálam, akkor kénytelen leszek törölni azt az eredményt.
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #220 üzenetére
Remek, ez eggyel jobb eredmény.
A szorzóállításnál meg nem a lapoddal van a gond.
A Pentiumoknál még másképp voltak a szorzók. Míg a super7-es processzoroknál 3 lábon keresztül ( BF0, BF1, BF2 ) lehet beállítani 8 féle variációt, addig a Pentiumoknál ebből csak 2 lábnak van ilyen funkciója. Amiből összesen 4 variáció adódik, de ebből is lehetnek egyformák. Illetve különböző sorozatoknál ( főképp a mobil proceszoroknál ) időnként egyik-másik variációt le is tiltották.
Szóval a super7-es processzoroknál lehet 2.0 / 2.5 / 3.0 / ... / 5.5 -ig állítani. Kivéve a K6-2, K6-2+, K6-III és K6-III+ processzorokat, mert ott a 2.0 helyett 6.0-os szorzó van.
A Pentiumoknál meg - típustól függően! - 1.0 / 1.5 / 2.0 / 2.5 / 3.0 / 3.5 szorzók lehetségesek. Természetesen egészen más jumper kombinációkkal érhető el, mint a super7-eseknél.
-
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #184 üzenetére
Ez sokmindentől lehet, de legkevésbé attól, hogy CL3-ról CL2-re állítottad a késleltetést. Valószínű, hogy mást is elbabráltál ( a BIOS nem szokott a CL érték változtatására más dolgokat automatikus elállítani ).
szerk.: Persze, az is lehet, hogy nem jó a BIOS-od...
szerk2.: Ja igen. Ez a hűtő, hitem ellenére nem rézből van. Csak alumínium.
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #170 üzenetére
Nem vagyok benne biztos.
Nagyon valószínűnek tartom, hogy a 256 bites 9800XT is menne...
De sajnos ilyen kártyát még nem tudtam szerezni.Kevésbé valószínű, de talán mégizmosabb kártyákat is be lehet fogni...
Valószínűleg nem megy: 7900GS ( de még nem adtam fel!
)
Biztosan nem megy: HD2400Pro, X1550
A VGA meg mindig limitál valamennyire... esetünkben kevésbé.
-
Padree
senior tag
válasz
jaja1981 #159 üzenetére
PWT - PowertweakII progi (csak lusta voltam kiírni megint
), sok apró finomságot bekapcsol, csak észnél kell lenni ha kézzel is álligatsz. Kicsit bugos és nem mindig érvényesül amit állítok, most egy másik korabeli (Socket370) Acorp lapot gyötrök vele - talán összejön egy Logout cikk belőle. Az Ali csipszethez töltöttem le anno drivert (AGP-t is). Most mikor "járni" kezdtem a S370-es Acorppal, megtaláltam CD-re kiírva az összes régi K6-os anyagomat, olyan érzés volt mintha nagyapa régi dolgait találtam volna meg a padláson
.
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #154 üzenetére
A 180nm-es AMD K6-2+ és K6-III+ processzorok azok amelyek 6-700MHz környékére feltekerhetőek léghűtéssel. Léghűtéssel a 250nm-es AMD K6-2 és K6-III vége valóban a 450-500MHz.
Én egy teljesen hétköznapi alumínium bordás hűtőt használok, jelenleg. De ezt majd lecserélem egy másik léghűtőre. Egy dupla ventis rézkockára. Viszont fagyállóval, vízzel, kompresszorral nem kívánok bíbelődni. Sőt, sem az alaplapot, sem a processzort nem kívánom moddolni.
Erről jut eszembe. Ha az AMD prociról lefeszegeted a alumínium kupakot, akkor nyerhetsz még ~50MHz-et. A 66 és 100 MHz-es K6-os közt nincs sok különbség. A 100MHz-es garantáltan megy 100 MHz-es külső órajellel.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
jaja1981 #154 üzenetére
hát a K6-osok közül amikbe van némi tartalék azok a +-os jelzésűek K6-2+ K6-III+ a + nélküli K6-III-ak egyáltalán nem tuningolhatóak, a K62-esekben az ilyen 400-asok uilletve alattiak még bírnak 50 max 100MHz-et, de az 500-asok sem bírnak többet, némelyik talán még tudja az 550-et, de 550fölé igaziból nem nagyon lehet vinni őket ennyit bírt a gyártástechnológai...
-
bacsis
Közösségépítő
-
-
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #124 üzenetére
Ha kifagy, akkor azt nem az AGP 1x mód miatt teszi.
Viszont megírhatnád, hogy a "kifagy" pontosan mit is takar...szerk.: Próbáld meg a Catalyst 4.10-essel: [link]
Nálam minden gond nélkül ment vele a 9200-as Win98 és WinMe alatt is.szerk.2: Még valami. A BIOS-ban vedd le a "AGP aperture size" értékét úgy 8MB-ra.
-
törölt tag
válasz
jaja1981 #115 üzenetére
Az első AGP szabvány az AGP 1.0. Ez eleve kötelezően előírja, hogy az alapi vezérlőnek mind az AGP 1x és AGP 2x üzemmódot biztosítania kell tudni. A kettő közt a DDR üzemmód a különbség ( az órajel lefutó élénél is történik adatcsere ). Ha azt mondja valamelyik program, hogy csak 1x-re képes a lapod, akkor az hazudik.
Az más kérdés, hogy miért nem aktív. Ennek több oka is lehet. Például:
- ki van kapcsolva (pl. BIOS-ban)
- a videokártya csak AGP 1x-et tud,
- illesztőprogram kell hozzá -
törölt tag
válasz
jaja1981 #104 üzenetére
Egy AMD-K6-III/450AHX processzor értéke úgy 1 és 5 dollár közt van.
Amennyiben nem AHX-es akkor ennek a többszöröse. -
törölt tag
Sajna nem találtam semmi használható infót a Tyan S1592S-ről.
De ha erőforrás ütközés van, akkor a BIOS-ban a megszakításvezérléssel kapcsolatos dolgoknál kell körbenézni. ( PnP OS: Disabled, Assign IRQ for VGA: Enabled, stb... )Az tényleg érdekes lenne, ha az eszközkezelőben tudnád ezt állítani.
Ott már csak azok az értékek jelennek meg amiket a BIOS a chipset inicializálásakor kiosztott az erőforrásoknak.
szerk.: Egyes esetekben lehet utólag is állítani az Eszközkezelőből pár dolgot, de szvsz. az ilyen régi lapoknál ez nem fog működni.
-
törölt tag
A BIOS-ban kellene próbálkoznod, nem a Windows beállításoknál.
Épp most tettem be egy Radeon 9200-ast, hogy végre legyen is pár eredményem. Szerintem ez simán menni fog. A Radeon 9800-assal sem volt gond.
Sajnos három napi próbálkozás után a 7900GS-sel egyelőre fel kell adnom a küzdelmet. Valószínűleg olyan utasítások vannak az nv4_disp.dll függvényeiben amelyeket nem ismer a K6-III+ ( pl. SSE ). DirectX 7 jó, de DirectX 8 - nál már újraindul a gép.
-
törölt tag
A pontszám generálásához az első hét tesztet szükséges.
Az eredmény a mért átlagos fps értékekből számolódik:
10 x ( Low1 + Low2 + Low3 ) + 20 x ( High1 + High2 + High3 + Nature )A CPU erősen visszafogja majd az eredményt.
De minél gyorsabb a VGA annál több pontot kpasz.
Egy kétszer gyorsabb VGA akár +5-10%-ot is jelenthet. -
törölt tag
Kipróbáltam őket és nálam gond nélkül működött mindegyik.
Különben nem linkeltem volna...
Viszont a CPU-Z nem biztos, hogy minden socket7-es processzoron elindul.
Amelyek nem ismerik az RDTSC utasítást, azokon behal...szerk.: Viszont van valahol egy módosított CPU-Z programom, ami nem az RDTSC-ét használja azoknál a prociknál amelyek ezt nem ismeri. Ha kell, előkeresem. Igazából nem is értem, hogy miért is hagyta ki ezt a javítást a későbbi verziókból a program fejlesztője...
-
törölt tag
Google szerint itt találni:
DirectX 9.0c (Win98,WinMe,Win2000,WinXP,...)
RivaTuner 2.24c (Win98,WinMe,Win2000,WinXP,...)
CPU-Z 1.55 (Win98)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így használod a ChatGPT-t
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Vezetékes FEJhallgatók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Apple iPhone 13 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest