Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy a fogyasztással lenne probléma. Ugyanis mindannyiszor, mindenféle anomália nélkül elindult a gép az X800-as és X1850-es kártyákkal is, még akkor is ha a PCI buszról egy USB pendrive-ot is működtettem.
Inkább olyasféle problémára gyanakszom, hogy az alaplapi chipset nem képes akkora "memória ablakot" definiálni a PCI buszon keresztül amit a kártyák kérnek. Ugyanis amíg ez az AGP-nél állítható ( AGP apperture size ) addig a PCI buszon rögzített. Sajnos nem ismerem a metódust, hogyan zajlik a VGA kommunikációja a PCI buszon keresztül.
-
bacsis
Közösségépítő
de amíg nem működik megfelelően addig nem tudja alul órajelezni csak ha a BIOS-t átírja nem? a másik, meg hogy el sem indul a 3Dmark... még 2D-ben sem megy a kártya?! 2D_ben meg nem hinném hogy olyan sokat fogyasztana, hogy még úgy se bírja el a konverter
Esetleg érdemes lenne megpróbálni X700-assal, abból tudtommal készült AGP-s kari.. legalábbis hír volt róla, mert olyanra akartam anno cserélni a Radeon 9600XT-met...
az X700 PRO az megy annyit kb mint a Radeon 9800PRO, az XT még kicsit gyorsabb is, bár nem tom hogy XT-ből van-e AGPs verzió... mondjuk alapból nem könnyű X700-as AGP karit találniszerk: tiszta hülye vagyok, nem kell AGP-s PCIe csatis kell... X700-as PCIe csatis verzsön meg azért nem ritka
szerk2: Érdemes lenne megpróbálni X800XL-el is... na az tényleg lényegesen bikább mint a 9800PRO, és azon nincs kiegészítő tápcsati.. szóval ha Xutani barátunk teóriája beigazolódik, és valami oknál fogva tényleg a fogyasztás miatt nem megy a kártya.. akkor az X800XL még jó is lehet
szerk3:
Szegény akosf, megvetetünk veled minden sz*r VGA kártyát, oszt vagy bejön vagy nem -
mrgg
tag
De legalább nincs minden mondjuk 500-dik számítógépben Xabre, nem úgy, mint FX5200...
Akkor az EVEREST által kiolvasott adatok:
CL-RCD-RP-RAS: 3-3-4-7
Próbálkozom a pontjavítással, a most CPUCool segítségével, hátha dob pár pontot. Aztán megy fel a 98 a másik vinyóra, és megpróbálom az S3 kártyáimat beüzemelni. -
törölt tag
Kíváncsi vagyok erre a VGA-ra is... bár nem tudom mi az.
Én egy 3Dlabs Wildcat Realizm 200-assal szemezgetek egy ideje, de ***** drágán mérik még mindig. Ráadásul ami teszteket olvasgattom, ott elég gyengén muzsikált a DirectX-es dolgokban. Ez ugye nem textúrákkal operáló játékokhoz való kártya, hanem inkább drótvázas tervezőrendszerekhez...
-
Yutani
nagyúr
Kb. be is jött a dolog...
Az eredmény: 3211 3dmarks
Konfig:
AMD K6-2+ 600 MHz
EPOX MVP3E-M
1x256MB PC133 CL3 SDRAM
ATI Radeon 9500 Pro 128MB 277/270(540) MHzWindows XP SP2 mindenféle trükk nélkül
Catalyst 05.11 -
törölt tag
Én pl. 2 darab 64MB-os 4 chipes low density RAM-mal, vagyis összesen 128MB-tal futtatom WinXP alatt a 3DMark-ot. Azért, mert (szerintem) így a leggyorsabb. Mégpedig a memória frissítési és lapváltási idők minimalizálása miatt. A WinXP részéről szintén bőven elég ennyi RAM a 3DMark-hoz, ha nem futtatsz mást a háttérben. Több RAM-tól nem kapsz jobb pontszámot, csak a géphasználat lesz gyorsabb. De gondolom a teszt alatt Te sem futtatsz más alkalmazásokat...
-
bacsis
Közösségépítő
Hát igen... a Super Socket7 már csak ilyen
Itt nem segít a szép beszéd, babusgatás, itt sűrün kell fohászkodni, és akkor TALÁN szerencséd lesz
ne aggódj én már kitapasztaltam, mindegyik konfigot, hogy kell hozzá viszonyúlni, ha megfogadod a tanácsaim, lesz minden platformon eredményed -
Yutani
nagyúr
Hát én kész vagyok ettől a sz@rtól!
A kis 166MMX szépen megy 250 MHz-en, de a Nature tesztnél elszáll a 3DMark. Elővettem a K6-2+ 500 procimat, hogy azzal teszteljek, de most már minden esetben elszáll a Nature, bármit csinálok (driver, DX, 3DM újrainstall, RAM időzítések visszavétele, 1xAGP-re állítás). Egyszerűen nem tudom, mit csináljak!
-
Yutani
nagyúr
Na itt az eredmény: 1178 3dmarks
Konfig:
Intel Pentium 166 MMX
EPOX MVP3E-M
1x256MB PC133 CL2 SDRAM
ATI Radeon 9500 Pro 128MB 277/270(540) MHzWindows ME mindenféle trükk nélkül
Catalyst 04.7 -
törölt tag
A K6-III+ nem "csak" egyszerű zsugorítás.
A K6-III asztali processzornak készült, 250nm-en. Ebből lett csökkentett feszültséggel a mobil K6-III-P, de még mindig 250nm-en. A K6-III+ szintén mobil processzor, de már 180nm-en készült. Megkapta a bővített 3DNow! utasításkészletet, valamint a PowerNow! technológiát. De szerintem valamit "elbuzeráltak" a beépített gyorsítótárnál vagy a memóriakezelésével, mert ez a része mérhetően lassabb mint a K6-III-nál. Az utasítások c2c ugyanazt tudják, mégis lassabb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- LG LCD és LED TV-k
- Windows 11
- Mos, főz, takarít ez a furcsa figura
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest