Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotho
őstag
Forrasztott procikat is meg lehet skalpolni, itt a fórumon olvastam évekkel ezelőtt hogy kb. 90C fokig kell melegíteni és akkor elenged.
-
törölt tag
Kis okosítás: forrasztás, fémes kötés.
-
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Aprósólyom #91 üzenetére
Persze
, ezért választottam én is egy 500Ft-ért vásárolt P4 Celeron procit. Ha tönkrement volna a műtét alatt, akkor egy vállvonással elintéztem volna
.
A kupakot amúgy már ráintegráltam a laptopom GPU-jára, már vele érintkezik a hűtő. természetesen sokkal hűvösebb lett mint az eredeti hőátadó szivacspárnával
-
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Jó cikk volt. A régi prockon kell kipróbálni az ilyeneket amin nem lehet nagyot bukni. Én is csinálnék ilyeneket, ha lennének régi működő cuccaim.
Jevons paradox
-
-
elithun
őstag
Remek írás!
Én meg nem merném ezt csinálna a 4 magosommal.„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Nowhereman
őstag
válasz
Atom_Anti #81 üzenetére
Az ilyen fix kupakoknál ritka a nagy nyeremény, de a videokártyáknál elég gyakori, hogy megreped és elválik a gitt/*pasztának nevezze az, akit megfizetnek érte/, ott bizony nagy a hőfoknyeremény, főleg a passzív hűtésűeknél - de ott ugye egyszerűbb a skalpolás...
Utánam a kondenzcsik!
-
-
Atom_Anti
senior tag
Nyilván olyan prociknál amelyeknél már forrasztva van a kalap, ott nem szabad leszedni; 1. kiszakad a mag, 2. úgy sem lenne hűvösebb.
Amiket mondasz az jó, de ettől még megmarad az odapasztázott kupakok gyengéje. Azaz a gyengébb minőségű paszta a kupak alatt. Persze ez is csak 1-3fokot számít, de az így nyert néhány tízén MHz éppen jól jöhet mikor kerek számú MHz et akarunk kapni.
Nowhereman:
Valahol én is olvastam, az Indiánok fehérektől tanulták el a skalpolást, de mivel én Indiánoktól ismerem és valószínűleg sokan másan is, ezért nem akartam ezt bonyolítani és vitatni hosszabban egy processzor tesztben.[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
a videokari hűtője alatt is pucér a chip, egyszer megfogtam és ráégett a bőröm.
Mindenesetre én hozzá se mernék piszkálni a procihoz, nemhogy leszedni a burkolatot. Szerintem az is hatásos, ha
1.) jó minőségű pasztát használsz ami sokáig viszkózus marad
2.) ne várd meg amíg kővé szárad a hűtő alatt, inkább takarítás-újrakenés -
Nowhereman
őstag
Nos ha történelemre hivatkozol, akkor nézz előbb utána. A fehér ember egy évezreddel a rézbőrű előtt skalpolt, és Észak-Amerikában is skalpolt az indián meg a telepes is, ugyanis a hatóságok rendszerint a skalpok után fizettek.
A kupakot azért szedi le az ember, hogy az alatta lévő tejbegríztől megszabaduljon, ugyanis nem a fémkupak a hőellenállás abban a rendszerben. A kupakot meg vissza is lehet barkácsolni, ahogy sok buhermajszter teszi újrapasztázás után.
Utánam a kondenzcsik!
-
kpal
nagyúr
Az ez aztán mütét a javábol
.
-
Boxi88
őstag
ReconHát igen, akkor mindennapos volt.
Atom_AntiAhogy BiP kolléga írta...
-
zazahoho
őstag
ennyire pontosan nem emlékeztem ,de így volt ahogy mondod
úgy sikerült lesarkazni,hogy nem átlósan feszült a hőtó az alaplapra,hanem egy oldalt pattintottak be ésa mikor ráfeszült a másik akkor tört le a sarka,de kis odafigyeléssel nem volt semmi gondha jól emlékszem anno mistrál erőssen ajánlotta lesarkazásvédő-t az amd-hez,azóta hol van a mistrál...Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
BiP
nagyúr
Az csak az első szériás Thunderbird-ökhöz kellett. (sokan telefonkártyából fabrikáltak
) A kupak csak jóval később terjedt el, először tappancsok voltak. Mind AMD, mind Intel (P3) oldalon.
(#72) Atom_Anti: Lesarkazni nem a kupakkal vagy a leszedésével lehet. Hanem amikor (már) kupak nélkül van, szarul rakja rá az ember a hűtőt, és a prochűtő fém alja lehorcsolja a kiálló sziliciumlapka (maga a proci) sarkát. Mondjuk nem tudom mennyire kell bénán csinálni, hogy összejöjjön, nekem sosem sikerült lesarkazni, pedig nem egyszer rakosgattam a hűtőt a procimon.
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
válasz
MCBASSTION #66 üzenetére
anno amd-hez külön lehetett venni lesarkazásvédőt ha jól emlékszem 190 ft
,éppen a bot kezűek miatt,gariban ezt nézték elsőnek ,kicsit sok volt a reklamálás utána terjedt el a kupakos megoldás
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
keldorn69
csendes tag
Azért nem próbálom ki a z X4 965-ös AMD-vel
Ha valami kérdésed van, elérsz üzenetben! :)
-
Boxi88
őstag
válasz
MCBASSTION #66 üzenetére
"minek raknak rá egyáltalán ilyen "kupakot"?"
A védelem miatt, sokkal kevesebb a hibalehetőség (gondolom már hallottál az úgynevezett "lesarkazásról"?!
"nem lenne egyszerűbb kupak nélkül óvatosabban?"
Nem! Nézd meg hány vga van ami le van sarkazva, cpu-nál is ugyan az lenne a helyzet... így a biztonság kedvéért úgy védik a gyártók a gyártmányaikat hogy úgynevezett "hülye-biztos" legyen... de ez se mindig segít...
-
Flame_
tag
Bocs ha már sokadik vagyok ezzel a megállapítással, de mégis hogy sikerült sima léghűtéssel az idle 22°C? Ennél mostanság egy völgyben hajnalban sincs sokkal hűvösebb. Ahol mérted ott meg lefogadnám, hogy még melegebb is volt, mint 22 fok. Sztem egyszerűen félremér a lapod... ennél a magnál nálam is előfordult; egy 1.7-es P4-et gyűrök pár éve Abit TH7-es (S423+RDRAM) lapban. Jó volt látni egy tesót amúgy
Más most éjjel nem figyeltem, csak átfutottam.
[ Szerkesztve ]
-
MCBASSTION
aktív tag
minek raknak rá egyáltalán ilyen "kupakot"?
nem lenne egyszerűbb kupak nélkül óvatosabban?
windows7sins.org
-
tibz03
őstag
Az meg ki hogyan "tapasztalja" ki a számára "optimálisan" elfogadható tuning beállításokat ne legyen már vita téma.
Lévén, hogy a hőmérséklet-különbség (vagy éppen "tuningpotenciál-különbség") kimérése volt a cél, nehogy már mindegy legyen, hogy hogyan csinálják?!
Egy olyan beavatkozásnál tesztelésénél, ami jótékony hatással lehet a hőmérsékletre, pont az lenne a lényeg, hogy azonos körülményeket teremtsünk mindkét esetben (értsd: azonos fesz. és órajel), hogy az ezekből adódó hőmérséklet-különbségek ne befolyásolhassák a végeredményt.
"Az általad említett "azonos érték"-kel meg nemigen derül ki, hogy a "skalpolás"-nak milyen kimenetele van a tuningpotenciálra. Vagy lehet valamit nem értettem meg a leírtakból."
Hát igen, azzal aztán kiderül, hogy ráereszt egy megbízhatatlan auto-tuning szoftvert a CPU-ra.
Épp az első mondatodban írod te magad, hogy a "a hűtési megoldások "fokozásával" nagyon sok esetben a nagyobb tuning elérése a cél", ergo minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb a tuningpotenciál. Szóval én ezt úgy csináltam volna, hogy azonos beállítások (fesz. és órajel) mellett lemértem volna kupakkal és anélkül is a procihőmérsékletet, és kész (ebből lehet következtetni a tuningpotenciálra is). Ezután persze még pluszban lehet tesztelni a tuningot is, ha valakinek van kedve hozzá, az már más kérdés.
(#63) Atom_Anti: Értem, így már más a helyzet. A cikkben nem szerepelt, hogy mindkét esetben 2 V-ot kapott a proci.
-
Wind-Storm
őstag
Ez jó kis cikk!
Én sem láttam még ilyet.
Viszont ha lenne s478-asom se biztos hogy megcsinálnám ezt vele
Vajon s775-nél is így nézne ki a dolog?[ Szerkesztve ]
-
Atom_Anti
senior tag
A feszültség biosban volt ráállítva 2V-re
. MHz-ben pedig 16 az eltérés ami nem hinném sokban befolyásolná a proci hőmérsékletét. De a teszt lényege hogy megmutassam a skalpolás értelmét. ezt pedig a plusz MHz-k jobban szemlélteti mint önmagában a hőmérséklet.
hcl:
Illeszkedéssel sem volt gond, annyi leszorító erőt kaptam hogy fekvő alaplapon stabilan álljon.
[ Szerkesztve ]
-
Esetleg valamilyen plusz leszorítással lehetett volna javítani a hűtő érintkezését. Pl. a leszorító hidak alá valamilyewn 1,5-2mm vastag papír, műanyag, fém. Pl. egy egyforintos.
Mutogatni való hater díszpinty
-
AtHoS
nagyúr
A hűtési megoldások "fokozásával" nagyon sok esetben a nagyobb tuning elérése a cél. Szerintem ebben az esetben is ez volt a cél, amire az ismertető legelső mondatából következtettem:
"A nagy tuningmesterek gyakran felpolírozzák vagy fagyállózzák processzoraik az alacsonyabb hőmérséklet és az így elérhető magasabb órajel miatt."
Az meg ki hogyan "tapasztalja" ki a számára "optimálisan" elfogadható tuning beállításokat ne legyen már vita téma.
Az általad említett "azonos érték"-kel meg nemigen derül ki, hogy a "skalpolás"-nak milyen kimenetele van a tuningpotenciálra. Vagy lehet valamit nem értettem meg a leírtakból
read-only mode on the forum
-
tibz03
őstag
válasz
Atom_Anti #59 üzenetére
Én még sosem láttam megbízhatóan működő auto-tuning programot, ennyi a problémám az egésszel. A pontosságot akkor nem lehetne megkérdőjelezni, ha vetted volna a "fáradságot", és mindkét esetben a BIOS-ban manuálisan állítottad volna be a feszültséget és az órajelet azonos értékre. Nem látom a logikát emögött az auto-tuning program használata mögött.
És had ne tartsam már magamban, amit gondolok, azért van ez a fórum. -
Atom_Anti
senior tag
Lehet csak neked tűnik hülyeségnek, de ne tartsa magába ha valaki még így gondolja!
A program mind két esetben 2V on húzza fel a procit a maximum stabil órajelig. 100%on terhelve, számoltatva. Ha hibát észlel 1MHz nyi FSB-t vissza vesz, majd azon az órajelen 100%on terhelve teszteli a procit addig ameddig akarom. Mind két esetben 10 perc után lett kinyomva a terhelés, majd 10 percet vártam a nyugalmi hőmérsékletre. Szerintem teljesen korrekt és pontos a mérés
.
-
tibz03
őstag
Érdekes, hogy senki nem említette meg a cikkírónak, hogy érdekesen méri ki a hőmérséklet-különbséget. Valami auto-tuning programot ráereszt a CPU-ra (ezt nem értem, miért így csinálja
), ami aztán felhúzza az órajelet valameddig (mint látjuk, két különböző értékre), valamilyen feszültségen (erről abszolút szó se esett a cikkben), aztán összehasonlítja ezeket az értékeket, és levonja a konklúziót... most komolyan, ez csak nekem tűnik hülyeségnek?
-
Atom_Anti
senior tag
TheChos3nOne:
Valóban sokszor le sikeredett írni a skalp szót, nem tudom hogy nem tűnt fel.
phanzetomox:
Nem sok reményem volt aranytömböt találni a kupak alatt, így nem.
Thunderzolee:
köszönöm.
domi007:
Ismerem, olvastam a bacsis-tuning.hu -n.
budo82:
Ez így logikus is, de meg kellet említenem a végén a lehetséges hátrányokat, ugyanis nem szeretném ha valaki kupaktalanítaná a vadonatúj Core I7 prociját a cikkem alapján. Majd engem hibáztatna ha valami rosszul sülne el, nem tudná eladni, gariztatni...
Kevinmaster:
Nincs mit!
BiP:
Talán nyomáskiegyenlítő ahogy peti_s is említi, de én arra gondoltam be lehet önteni valami speciális hígítót és leoldja a kupak ragasztását hogy ne keljen bicskázni.
Badman 4ever:
Szép munka, nem sok karcot látok a lapkán.
thief888:
Thanks!
Joachim21:
Egyet értek ha valóban kiszakad a mag. NE SKALPOLJATOK MODERN, DRÁGA PROCIKAT!
subaruwrc:
Hol van itt gyári hűtő
pottyantós:
Ja, szegény azóta sem találja kalapját.
AtHoS:
Igen, most Ctrl-c, ctrl-v másolással sikerült megoldanom az ízléstelenséget!
freestailo:
Lenne kiket skalpolni itt a faluban, de nem tehetem.
Atos23:
Köszönöm jó ötlet és már fentebb is javasolta valaki.
Boxi88:
Köszönöm, A semmitől azért mégis csak többet ér, de nem sokat az biztos...
-
Boxi88
őstag
Tényleg jó és érdekes írás lett!!!
Minden elismerésem! De látni, hogy semmit nem ér ez a művelet, ezért valószínűleg nem is fog elterjedni!
-
zazahoho
őstag
valaki nem próbálja ki az i7-980X Extreme le kupakolását
,várjuk az eredményeket
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Atos23
senior tag
Ha a procihűtőt a műanyag alaplapi keret mentén lereszeled 1,5mm-el mind a négy (vagy két) oldalán, máris közelebb kerül a maghoz. A leszorításnál ezt ki lehet javítani.
Persze így sem éri meg.
-
freestailo
őstag
élő organizmusokat is fogsz skalpolni a további tesztek során?
-
AtHoS
nagyúr
Gratulálok a teszteléshez.
A hőfok mértékegysége az írásban így talán ízlésesebb lenne: ºCread-only mode on the forum
-
Régebben én is kíváncsi voltam, olyan sokat tényleg nem ér a kupaktalanítás. A legrosszabb az, hogy a felület így nem teljesen sima (domborodik mondjuk és nem fekszik fel a hűtő jól) és adott esetben az egyik mag mindig kicsit jobban melegszik. Aztán váltottam is Phenom 2-re, annál meg eszembe nem jutott ez, hisz egyáltalán nem melegszik annyira. Sőt, ma már csökkentem az órajelet és feszt, hogy takarékoskodjak.
[ Szerkesztve ]
-
derapo
tag
Nekem a satuba fogott proci látványa,könnyeket csalt a szemebe
https://www.youtube.com/watch?v=etVHIG8i_Ls
-
mmdms
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
De baj!!! Állj a sarokba, kettes!
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
pottyantós
aktív tag
Grat! Jó cikk lett!
Jó hatással volt rá ez a kis agyműtét...
[ Szerkesztve ]
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
bmwsan
senior tag
Ez Nagyon. OMG!
Grat jó kis cikk lett!
Jó lett volna vmi speckó hűtővel is tesztelni ami felfekszik rendesen.
Bár megnézném hogy ki az aki pl. egy i7 980X-el is kipróbálja. -
subaruwrc
félisten
hát gyári hűtővel ennek valóban nem sok értelme volt
-
proci985
MODERÁTOR
Kentisfield quadoknál (q6600) anno volt pár ember, aki szintén leszedte a kupakot, ott is max 1-2 fokot lehet nyerni, ami polírral is megvan.
a fokozott sérülékenység nem olyan egyszerű, nagyobb hűtőknél az ember garantáltan lesarkazná egyébként a procit. a hd3870emen nincs kupak, gázos is volt az aftermarket hűtő felrakása.
modernebb prociknál nem éri meg a művelet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Joachim21
őstag
Ez a skalpolás mostanában nem működik, a pasztával együtt a sapkához van ragasztva a szilíciumlapka, és egyszerűen kitéped vele a foglalatból. Én mindenkit arra intek, hogy kerülje a módszert, mert csak szívni fog.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
thief888
tag
Szép munka!
-
Badman 4ever
őstag
A mostani Tualatinom is meg volt skalpolva, újrapasztáztam a kupak alatt és visszaraktam rá a kupakot: Klikk!
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Kevinmaster
tag
Végre! Már rég kíváncsi voltam, mi lehet a kupak alatt! Thx
-
Silentfrog
veterán
Szeretem az ilyen szedjük szét vágjuk szét gyujtsuk meg irásokat!
capulet75
[ Szerkesztve ]
-
Gude
senior tag
Nem semmi látvány a proci satuban
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
budo82
tag
Willemate -> Willamette
A konkluzióhoz:
Neked nem érte meg megskalpolni a processzorodat.
Másnál - tapasztalatok alapján - elég sok °C-t jelenthet a kupaktalanítás.
Negatívumokhoz:
-garancia vesztés -> úgysincs már rá gari...
-fokozott sérülékenység -> picit jobban oda kell figyelni...
-eladhatatlanság -> el lehet passzolni így is, meg nem is olyan hatalmas összegekről beszélünk + aki már nekiáll kupakmentesíteni a procit, az vállalja, hogy már a leszedésnél gallyra megy a proci, tehát nem tekint túl nagy értékként rá
-processzorhűtő fel nem feszülése -> plusz munkával megoldható és illik is megoldani, ha már egyszer a hőmérséklet csökkentése (v. a további húzás) a szempont.Grat, szépen lejött.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
-
domi007
őstag
-
hemaka
nagyúr
Az én notimban nincs eleve kupak a cpu tetején, el sem merem képzelni, hogy akkor milyen hőmérsékletet produkálna(mert így is eléggé kazán).
mudi︎️ • Fuji GFX 50s/35-70/110 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
3.Aragorn
addikt
Durva beavatkozás...
-
Atom_Anti
senior tag
-
atti_2010
nagyúr
A paszta a belsejében nincs megszáradva hanem olyan típusú, ha egy 2 hetes procit bontol ki abban is olyan, ha a keret műanyag talpából lecsiszolod a kupak vastagságát rendesen ráfekszik a procira.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
mrgg
tag
Gratulálok a cikkhez!
Ahogy mondták már elöttem is, egy jobban melegedő procinál tényleg jobban kijött volna a különbség.
A kupaknak mi lett a sorsa? Kulcstartó? -
Wáááá !! Ez jó post!
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
capulet75
addikt
Az a konklúzió hogy kupakolni kell.Éjjel-nappal...
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
peti_s
addikt
A konklúzióval nem tudok egyet érteni, mivel elég sok processzornál számít hogy van-e, illetve nincs-e kupak.
-
malwy
senior tag
Alapból nem melegedett a drágalátos processzorod. Valami kazánhoz illő feszemelés után kéne kimérni az eredményeket. Ott lehet kijönne a különbség 60 vs 50C°esetében.
-
phanzetomox
őstag
Érdekes megoldás, jó cikk ! mikor leszedted a tetejét nem remegett a kezed ?, hisz kicsit olyan ez mintha a frigyládát nyitnád fel
-
Atom_Anti
senior tag
Ezt jó tudni, ezek szerint jobb prociknál már forrasztva rakják fel a kupakokat és nem pasztázva. Így pedig már biztosan jobb a hőátadás.
ricsi99, frescho:
Igen elképzelhető hogy egy melegedősebb procinál már lett volna 2-4 fokos differencia is, de nem akartam a 3.06os tuningos Northwoodom épségét kockáztatni. A Wili pedig mindent meg kapott; 2V feszültséget (többet már nem tudott az alaplap) és a legmagasabb órajelet is. De hiába mert a 40 fokot sem volt hajlandó elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Nem rossz.
Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy nagyobb TDP-vel rendelkezo procival kellett volna kezdeni, hogy komoly kulonbseget tudj merni. Mondjuk egy Prescottal. Esetleg emelhetted volna az CPU feszultseget amig csak birja a "Wili".
https://frescho.hu
-
ricsi99
addikt
Nagyobb hötermelésű procinál nagyobb a a difi ,de kissebb proccon nem érdemes ezt a moddingot megcsinálni
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
JoolsNOS
veterán
Gratula az ötlethez.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
szuper-t
őstag
Jó teszt de ezt csak Celeronnal lehet megcsinálni !!
Prescott magos procinál kitépi a magot a kupak
(kipróbálva nem 1 procival) -
rolkaDb
aktív tag
Jó kis cikk lett.Köszönöm.
Nagyon érdekes. De én nem próbálnám ki a procimon egyenlőre.
-
Chosen
addikt
A címmel együtt 16-szor szerepel a skalp szó különféle változatokban, kicsit kevesebb szóismétlést.
-
Atom_Anti
senior tag
veector:
köszönöm a megdicsérő indító hozzászólásod.
danih:
Akkor ideje elkezdeni. Nem mondom hogy skalpolással kezd, de egyszerű órajel emeléssel
.
Mr.Csizmás:
Természetesen nem haragszom meg ha nem skalpolod meg.
KraRe:
Ez igen okos megoldásnak tűnik, te így csinálod? Akkor már skalpold meg Wilidet is és biztosan száguldani fog örömében
.
misx:
Bizony az alatt is paszta van. Engem is meglepett, kicsit máshogy képzeltem a kupak alatti részt.
-
misx
senior tag
Szegény proci kés alá feküdt.
Ez meglepett, hogy a kupak alatt is paszta van, nemcsak felette /márha teszel rá/. Akkor tulajdonképpen a köztes hőátadó közeg a fémlap.
-
Mr.Csizmás
titán
schön
de azért nem hámozom meg a Q9300-ast, ha nem baj
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
danih
veterán
Nice.
Nem tuningolok, ebből kifolyólag nem is tudtam, hogy létezik eme lehetőség, de most már tudom! -
veector
senior tag
Jó kis cikk, a stílus is jó
Új hozzászólás Aktív témák
lo A nagy tuningmesterek gyakran felpolírozzák vagy fagyállózzák processzoraik az alacsonyabb hőmérséklet és...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok