Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Persze
, ezért választottam én is egy 500Ft-ért vásárolt P4 Celeron procit. Ha tönkrement volna a műtét alatt, akkor egy vállvonással elintéztem volna
.A kupakot amúgy már ráintegráltam a laptopom GPU-jára, már vele érintkezik a hűtő. természetesen sokkal hűvösebb lett mint az eredeti hőátadó szivacspárnával
- -
Atom_Anti
senior tag
Nyilván olyan prociknál amelyeknél már forrasztva van a kalap, ott nem szabad leszedni; 1. kiszakad a mag, 2. úgy sem lenne hűvösebb.
Amiket mondasz az jó, de ettől még megmarad az odapasztázott kupakok gyengéje. Azaz a gyengébb minőségű paszta a kupak alatt. Persze ez is csak 1-3fokot számít, de az így nyert néhány tízén MHz éppen jól jöhet mikor kerek számú MHz et akarunk kapni
.Nowhereman:
Valahol én is olvastam, az Indiánok fehérektől tanulták el a skalpolást, de mivel én Indiánoktól ismerem és valószínűleg sokan másan is, ezért nem akartam ezt bonyolítani és vitatni hosszabban egy processzor tesztben. -
Atom_Anti
senior tag
A feszültség biosban volt ráállítva 2V-re
. MHz-ben pedig 16 az eltérés ami nem hinném sokban befolyásolná a proci hőmérsékletét. De a teszt lényege hogy megmutassam a skalpolás értelmét. ezt pedig a plusz MHz-k jobban szemlélteti mint önmagában a hőmérséklet.hcl:
Illeszkedéssel sem volt gond, annyi leszorító erőt kaptam hogy fekvő alaplapon stabilan álljon
. -
Atom_Anti
senior tag
Lehet csak neked tűnik hülyeségnek, de ne tartsa magába ha valaki még így gondolja!
A program mind két esetben 2V on húzza fel a procit a maximum stabil órajelig. 100%on terhelve, számoltatva. Ha hibát észlel 1MHz nyi FSB-t vissza vesz, majd azon az órajelen 100%on terhelve teszteli a procit addig ameddig akarom. Mind két esetben 10 perc után lett kinyomva a terhelés, majd 10 percet vártam a nyugalmi hőmérsékletre. Szerintem teljesen korrekt és pontos a mérés
. -
Atom_Anti
senior tag
TheChos3nOne:
Valóban sokszor le sikeredett írni a skalp szót, nem tudom hogy nem tűnt fel
.
phanzetomox:
Nem sok reményem volt aranytömböt találni a kupak alatt, így nem
.
Thunderzolee:
köszönöm
.
domi007:
Ismerem
, olvastam a bacsis-tuning.hu -n.
budo82:
Ez így logikus is, de meg kellet említenem a végén a lehetséges hátrányokat, ugyanis nem szeretném ha valaki kupaktalanítaná a vadonatúj Core I7 prociját a cikkem alapján. Majd engem hibáztatna ha valami rosszul sülne el, nem tudná eladni, gariztatni...
Kevinmaster:
Nincs mit
!
BiP:
Talán nyomáskiegyenlítő ahogy peti_s is említi, de én arra gondoltam be lehet önteni valami speciális hígítót és leoldja a kupak ragasztását hogy ne keljen bicskázni.
Badman 4ever:
Szép munka, nem sok karcot látok a lapkán
.
thief888:
Thanks!
Joachim21:
Egyet értek ha valóban kiszakad a mag
. NE SKALPOLJATOK MODERN, DRÁGA PROCIKAT!
subaruwrc:
Hol van itt gyári hűtő
pottyantós:
Ja, szegény azóta sem találja kalapját
.
AtHoS:
Igen, most Ctrl-c, ctrl-v másolással sikerült megoldanom az ízléstelenséget!
freestailo:
Lenne kiket skalpolni itt a faluban, de nem tehetem
.
Atos23:
Köszönöm jó ötlet és már fentebb is javasolta valaki
.
Boxi88:
Köszönöm
, A semmitől azért mégis csak többet ér, de nem sokat az biztos... -
Atom_Anti
senior tag
-
Atom_Anti
senior tag
Ezt jó tudni, ezek szerint jobb prociknál már forrasztva rakják fel a kupakokat és nem pasztázva. Így pedig már biztosan jobb a hőátadás.
ricsi99, frescho:
Igen elképzelhető hogy egy melegedősebb procinál már lett volna 2-4 fokos differencia is, de nem akartam a 3.06os tuningos Northwoodom épségét kockáztatni. A Wili pedig mindent meg kapott; 2V feszültséget (többet már nem tudott az alaplap) és a legmagasabb órajelet is. De hiába mert a 40 fokot sem volt hajlandó elérni
. -
Atom_Anti
senior tag
veector:
köszönöm a megdicsérő indító hozzászólásod
.
danih:
Akkor ideje elkezdeni
. Nem mondom hogy skalpolással kezd, de egyszerű órajel emeléssel
.
Mr.Csizmás:
Természetesen nem haragszom meg ha nem skalpolod meg
.
KraRe:
Ez igen okos megoldásnak tűnik, te így csinálod
? Akkor már skalpold meg Wilidet is és biztosan száguldani fog örömében
.
misx:
Bizony az alatt is paszta van. Engem is meglepett, kicsit máshogy képzeltem a kupak alatti részt
.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Arc Raiders
- Villanyszerelés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen autót vegyek?
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, ezért választottam én is egy 500Ft-ért vásárolt P4 Celeron procit. Ha tönkrement volna a műtét alatt, akkor egy vállvonással elintéztem volna
.
-
.
.
.
.
.
.
.
.