Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibz03

őstag

válasz AtHoS #61 üzenetére

Az meg ki hogyan "tapasztalja" ki a számára "optimálisan" elfogadható tuning beállításokat ne legyen már vita téma.

Lévén, hogy a hőmérséklet-különbség (vagy éppen "tuningpotenciál-különbség") kimérése volt a cél, nehogy már mindegy legyen, hogy hogyan csinálják?! :U Egy olyan beavatkozásnál tesztelésénél, ami jótékony hatással lehet a hőmérsékletre, pont az lenne a lényeg, hogy azonos körülményeket teremtsünk mindkét esetben (értsd: azonos fesz. és órajel), hogy az ezekből adódó hőmérséklet-különbségek ne befolyásolhassák a végeredményt.

"Az általad említett "azonos érték"-kel meg nemigen derül ki, hogy a "skalpolás"-nak milyen kimenetele van a tuningpotenciálra. Vagy lehet valamit nem értettem meg a leírtakból."

Hát igen, azzal aztán kiderül, hogy ráereszt egy megbízhatatlan auto-tuning szoftvert a CPU-ra. :DDD Épp az első mondatodban írod te magad, hogy a "a hűtési megoldások "fokozásával" nagyon sok esetben a nagyobb tuning elérése a cél", ergo minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb a tuningpotenciál. Szóval én ezt úgy csináltam volna, hogy azonos beállítások (fesz. és órajel) mellett lemértem volna kupakkal és anélkül is a procihőmérsékletet, és kész (ebből lehet következtetni a tuningpotenciálra is). Ezután persze még pluszban lehet tesztelni a tuningot is, ha valakinek van kedve hozzá, az már más kérdés.

(#63) Atom_Anti: Értem, így már más a helyzet. A cikkben nem szerepelt, hogy mindkét esetben 2 V-ot kapott a proci. ;)

Új hozzászólás Aktív témák