- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lamiki
senior tag
válasz
Cingi1979 #14346 üzenetére
Szerezz egy erős nagyító szemüveget, valami ehhez hasonlót Kínából sokkal olcsóbban
, ha nem törtek le a lábak, hanem csak elhajlottak, akkor nagyon vékony órás csavarhúzóval óvatosan ki lehet egyengetni. Az is lehet, hogy kisebb nagyítású is elég hozzá, mert azzal lehet, hogy túl közelről tudsz már csak dolgozni.
-
Cingi1979
tag
válasz
Cingi1979 #14336 üzenetére
Itt van a válasz: I have refunded you. I'm sorry about this as I know you wanted this motherboard. Hope you find another one. Have a good day. Max
Csak azt nem értem miért kűldi el hibásan a lapot?! Rejtély!
Egyenlőre még nincs a számlámon a pénz de ha jól értem azt írta visszatéríti a pénzt! Sőt tuti hogy azt írta. -
envagyok
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #14303 üzenetére
Sanszos, hogy Zalman CNPS 9x00 lehet...
Az pedig egy bitang jó hűtő.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #14126 üzenetére
Jó áron jutottál hozzá, ha még hozzáveszed a futár árát akkor is.
Bőven 100€ fölött szoktak menni ezek a lapok, igaz azok dobozzal együtt, de ez az ár sztem rendben van.Sok sikert a tuninghoz, a biosba elleszel egy darabig
nekem 3 napom elment rá, mire rendesen megindult, de utána bármit állítottam neki, ment szépen -
lamiki
senior tag
válasz
Cingi1979 #13837 üzenetére
tessék az ASUS Blitz Extreme Xeon bios. az orosz oldalról
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #13837 üzenetére
én ezt a videót használtam, aztán megcsináltam magamnak a Maximus II-höz.
a videó alatt ott van minden szükséges link is, pár kattintás és kész ismod : ezt a 8k-t inkább ne írtad volna le, sztem Lara most elugrott egy barkácsba kötélért meg gerendáért
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #13080 üzenetére
Üdv !
A bevezetőben foglaltak alapján igen.
Persze a szükséges moddolások után, mint:
BIOS-ban a szükséges mikrokód megléte, illetve a CPU nutolása és matricázása/forrasztása.
Ha van kéznél esetleg X3360/X3370-es XEON, akkor csak a mikrokód bővítés kell, ezek a CPU-k natív s775-ös foglalatúak.
-
Razermazer
őstag
válasz
Cingi1979 #11638 üzenetére
Ahogy Laraxior mondja nem érdemes már ilyeneket beszerezni biztos, hogy széthajtották őket.
Néztem e-bay-en kettő darab van fent 124k-ért jót röhögtem, azt mondja vadi új csak hiányzik egy pci-express csati mondom what? kirángatta a vga-val együtt őőőőőőőő okés.
Ha jól láttam akkor akinek anno eladtam, az most árulja a teljes lapra az ek blokkot szóval lehet jól hűteni(15k-ért).
De akkor inkább ud-3 vagy ud-5 esetleg egy ud7 tökéletesen elég az.
Győzzön a józan ész, felesleges beleverni magad ekkora összegekbe, hiába ritka ha több sebből vérzik. Tudod ahogy beszéltük egy UD5 és kész. -
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #10910 üzenetére
Üdv.
A meglévő 775-ös gépeim megtartom, mert nagyon jól használhatóak (és relative kis bekerülési költségűek).
1366-os nekem nem éri meg (ugye van AM3+ FX konfigon), a fent emlitett teljesitmény viszonyuk miatt.
Meg mert nem használom ki a 4+ magot, illetve hiába a sok mag, IPC-ben és single-core-ban gyenguszok, még húzva is.
2-3 magot kihasználó játékokat hajtok, amihez egyszerűen nem jó a sok, de nem túl erős mag.
Ár/érték arányban az S775-ös XEON-ositott platform mindent visz, bajnok.
Néztem még S2011-es (X79/DDR3) platformot, oda már vannak számomra elég erős IPC-vel és single core-al rendelkező CPU-k, de horror az árfolyam CPU és alaplap szinten is.
Marad az S775, az AM3+ és az S1151 addig is.
-
bwin.party
aktív tag
válasz
Cingi1979 #9350 üzenetére
Hajnal 3-ig gondolkodtam, de nem írtam privátot nehogy az e-mail értesítő megszólaljon éa felébresszem a kis családod. Mert lett volna időm trécselni, de nekem most jön az alszi. Barátom, ha van egy teszt erejéig szívesen fogadom és postázom vissza a terméket. A tesztről meg valamit fogok csinálni, mert nem gondoltam volna, hogy egy számítógép összejön ebből aztán tessék...
-
lamiki
senior tag
válasz
Cingi1979 #9014 üzenetére
Pedig nem kellett volna hagynod. Aliról én egyszer kaptam processzort ami nem működött. 2 db jött, egyik működött, másik nem. Az eladó nem akart vissza téríteni, pár nap után ha nincs megegyezés, az Ali közbelép és nekem azt lehetett választani, hogy ha nem töltök fel újabb bizonyítékot, akkor visszaküldés esetén visszaadják a proci és a visszaküldés összegét, vagy készítek videót amin látszik, hogy nem működik és akkor nem kell visszaküldeni, és vissza adják a proci árát.
-
donmackó
addikt
válasz
Cingi1979 #9014 üzenetére
Pedig van csak be kell írni a keresőbe hogy 775 átalakító -> nem válogattam ki az összes találatot
-
lamiki
senior tag
válasz
Cingi1979 #9012 üzenetére
Készíts egy videót róla, hogy nem működik, töltsd fel valami megosztóra, és a linkjét küld el a reklamációba, különben nem adják vissza az árát. Ha a forrasztás a hibás, kb 2 mp egy vékony csavarhúzóval a forrasztást leszedni, és ha van matricád akkor egy próbát megér azzal kipróbálni.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cingi1979 #8732 üzenetére
Nekem is gigabyte p35 ds3 lapom van.Azt használd szerintem,felesleges p45 öt venned,azzal sem fogsz tudni sokkal jobb teljesítményt elérni.Az a kis plusz,nem oszt nem szoroz.Az én gigabyte p35 ds3 lapomban egy e5440 lazán megy 3,6 ghz-en egy sz@ros 3,5 ezer ft-os toronyhűtővel,és 4×2 gb ddr2 800 mhz-es ramokkal.
-
xeon forever
addikt
válasz
Cingi1979 #8732 üzenetére
X-es procik fölöslegesen sokat esznkek. Jobb egy E-s. 80w tdp-ről indul. 400fsb vel a gtx960-an simán elfutkorászik.
De mint írtam regebben 775-nek a "p45chip+e54**+8Giga ram "széria az élhető vége.
Ahogy SpeedR fórumtárs is írta már sokszor utána már értelmesebb egy korszerűbb konfig felállítása. -
elistvan
őstag
válasz
Cingi1979 #8726 üzenetére
Ha csak a 2 lap alternatíva akkor a GA-EP43-UD3L -at választ, azon teljes felületen szilárdtest kondik vannak amik jobban bírják a sima elektrolitos társaiknál (amilyen a másik lapon is van) míg a másik lapon csak a processzor körül, illetve 2 uncia réz van felhordva a nyákra a jobb hővezetés és a energiahatékonyság illetve a stabilitás miatt. Hasonló lapom van (EP43-ds3) sajnos az egyik memóriaslot sípolja a ramokat (remélem csak valami görbülés okozta és helyre lehet tenni.)
-
donmackó
addikt
válasz
Cingi1979 #8598 üzenetére
Alapból avval kellett volna kezdeni flash előtt. Attól függ hogy mennyi ideig tartott, és hogy a memória chip meddig képes megtartani a beállításokat. Én egy bő fél órára kiszedném az elemet. No meg ha jól látom van OC kapcsoló az alaplapon, az is mehet alapra. Ráadásul M-flash van az alaplapban, ez elvileg újra éleszthető -> [Guide]Fix failed M-FLASH AMI BIOS update Tapasztalatom nincs benne, de ha hasonló mint az asus ez-flash akkor csak step by step kell a lépéseket követni.
-
Speed®
titán
válasz
Cingi1979 #8591 üzenetére
Igen, ha nútolt/forrasztott, csak be kell rakni és megy. Még modBIOS nélkül is jó esetben, csak nem teljes funkcionalitással. Itt szerintem a proci halt meg. Igaz, nem is valami jó választás abba a lapba, nagyon csirke a VRM részleg. Szvsz szerezz E5450et a helyére vagy bármit, ami lejjebb szimpatikus, de az X/120W megoldásokat hanyagold.
-
Speed®
titán
válasz
Cingi1979 #8588 üzenetére
Nútolt proci / moddolt foglalat, adapterrel vagy forrasztott lábú? Van pár hibalehetőség beszerelésnél, pozíció rendben (sarki háromszögek stimmelnek?)?
Ha minden klappol, csekkold a proci alját, nem-e SMD hiányos..vagy szimplán hibás. Nálam is van egy, ami hasonló tünetet tud, döglött. -
Speed®
titán
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cingi1979 #8503 üzenetére
Biost frissiteni egy 775- ös procival kell.(bármelyik jó amit támogat a lapod)Utána kell csak belerakni a xeont.Gigabyte-al szerencséd van,gyerekjáték a bios frissités.Van egy win alkalmazásuk @bios a neve,azzal windows alól sity suty megvagy.Szóval alaplapod által támogatott 775 proci berak,gép bekapcs,utána @bios program elindít.Ott választhatsz,hogy a gigabyte szerverről letőltse e a legfrissebb bios-t, (ez ugye nem jó nekűnk,mert a gyáriban nincs benne a xeon mikrokód) vagy a másik,hogy egy mappából kikeresed a letöltött xeonos biosodat.Na az kell neked.Megkeresed/kiválasztod,a többi kb next/next/ok/ok.
Ha kész,újra kell indítani azt ennyi.Ezután gép kikapcs,és mehet a xeon bele.Ha nem vágod,akkor marad a youtube,ott keress rá a gigabyte @bios-ra.Ott láthatod miről beszéltem.
-
kenand
veterán
válasz
Cingi1979 #7778 üzenetére
Nem írtad milyen RAM...
de AIDával nézd meg milyen időzítéseket bírnak és a gyengébbnek megfelelően állítsd be.
lehetőleg 1:1-ben menjen az FSB és a RAM (pl 400 as FSB-n 800 (azaz 2x400-on) Ha feljebb mész az FSB-vel akkor a RAM gyorsabb lesz, akkor a RAM feszt is emelni kell általában.Megjöttek a képek, azaz látszik hogy 400-as FSB-vel a gyengébb 5-5-5-18, arra állítsd
De lehet hogy ha feljebb mész az FSB-vel (400 fölé) akkor visszább kell venned (6-6-6-2x) és a veszt emelned kell 1.8V-ról 1.9V-ra, 2.0V-ra stbDE P43-as lap miatt 41x a max FSB, lehet ne is nagyon menj 400 fölé....
-
Speed®
titán
válasz
Cingi1979 #7657 üzenetére
A Nyamnyungok 6-6-6-18asok, miért akarod 5-5-5-15bem hajtani őket..? Együtt a lassabbhoz kell állítani sajátkezűleg, ha a lap nem tenné.
Pécsi gyerek
Mondom, csak benéztem a tagot, akinek írtad, írtam is szerkben ;p
Gigánál valóban alap a Ctrl+F1, igaz, sose értettem minek dugnak el valamit a BIOSban :S -
Pécsi gyerek
addikt
-
Speed®
titán
válasz
Cingi1979 #7639 üzenetére
Egyébként igaza van, official mennie kell. Te a vegyes RAMok miatt szívsz éppen..meg a páratlan számú Flex mode miatt. 2x2GBal próbáld első körben, mellé mehet 2x1, az is menni fog tippre, max egy kis +NB/MCH feszt kérhet, ill. közös, tágabb időzítésű modulokhoz igazított időzítéseket.
-
-
Cingi1979
tag
válasz
Cingi1979 #7631 üzenetére
Arra gondoltam, hogy csak a 3x2 SAMSUNG lenne a gépben mert az teljesen egyforma de akkor KÉKHALÁL! Tehát itt nem tudom, hogy mit kellene lejjebb venni a SAMSUNG ramokon. Ezért írtam, hogy ha a Geil van bent a SAMSUNGgal akkor működik. Fixáltam 5-5-5-15 re de ha több Samsung van a gépben a Geillel KÉKHALÁL! Nem értem!
-
kenand
veterán
válasz
Cingi1979 #7626 üzenetére
Gigalapoknél vagyok fejből képben
De az ASUSnál az Ai Overclock Tuner menüben lehet állítani, ott van FSB Frequency és a (FSB 1600 400 MHz) 5472 esetén, DRAM Frequency is állítani kell [DDR2-800 MHz) és a DRAM Timing Control is be kell állítani a RAModnak megfelelőre. AIDAval meg tudod nézni, hogy 800MHz esetén mik az értékek (elég az első 4-et beállítani pl 5-5-5-15) Itt lehet lazítani a RAM-on ha nem bírja a tempót. pl 6-6-6-18.... -
Zotya984
senior tag
válasz
Cingi1979 #7620 üzenetére
1:13 nál látod hol kell.
Ám most más.
Dobjatok már össze (elméleti síkon) nekem egy konfigot. OC min 3,6Ghz
Z600as hűtőm van többi kell. (illetve válogatott l5408)Tuning projekt FAIL.
Elemcsere, bios reset, +0,2 fesz mindennek kivéve proci annak 1,25 re állítottam.> Eljutottam win betölt. Kékhalál.
Alap 2,13 ismét. -
kenand
veterán
válasz
Cingi1979 #7618 üzenetére
5472 400-as fsb vel megy a deskrop proci meg 266 vagy 333. Emiatt visszább kell osztani a RAM ot a 400 as fsb hez max 2:0-t kapjon ha 5472 van benn, főleg ha a Ram csk 800- as a memória időzítést se hagyd auron hanem állítsd be a gyengébb RAM nak meggefelően. Esetleg adj ki plusz feszt a RAMoknak (bocs telefonról írok)
-
xeon forever
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Anime filmek és sorozatok
- Motoros topic
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Battlefield 6
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest