Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz elistvan #421 üzenetére
#420) LamerGyuri
Nem kell matrica, de drágábban megy, mint a "reszelős", foglalat modos 771-esek
L54xx kevesebbet fogyaszt, és játék esetén azért húzható még alap feszültség esetén is 400 FSB-ig.
De az E5450-sem roszz választás.
L-es nem melegszik nagyon, de arra figyelj- cikket is kiegészítettem, hogy a Tjmax értéke 70C fok, azaz a hőmérséklet figyelő programok-mivel nem ismerik- a TJmax értékét 100C foknak hiszik, így a Xeon CPU hőmérsékletét 30C fokkal magasabbanak mutatják, mint a valós érték.
Realtemp progiban állítható a TJmax érték. (E54xx TJmax 85 C, azt is korrigálni kell)[ Szerkesztve ]
-
sadika
csendes tag
válasz elistvan #572 üzenetére
Hát én is erre gondolok viszont a neten olvasva mindenfele nincs egyértelmű válasz hogy most milyen tdp-jű cpu-hoz kellene a plusz 4 pin, illetve nem tudom hogy ez okozhat-e ilyen problémát. A gép teljesen stabil nem indul újra nem áll le sohasem :S de mindenképpen megpróbálok venni hozzá plusz csatlakozót (molexből cpu 4 pin átalakítót) hátha az segít.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #3069 üzenetére
Nem titok.Hardver aprón egy tagtól 6000 ért.(postával együtt 7 ezret fizettem de csak azért mert rendes volt a tag félrerakta 8 napig) Ahogy néztem volt neki egy komplett gépe azt szórta szerte a világba
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3398 üzenetére
Igen szóval L5408 ugyan úgy 8x szorzóval bír, mint az L5430, cs a tjmax magasabb,azaz magasabb hőmérsékleten throttlingol. Itt a hwaprón 5000Ft alatt szokott lenni. Kicsit visszaolvasol, több teszteredmény is volt linkelve. Gyári órajel csak azért alacsonyabb, mert a gyári FSB 267, de vígan emelhető.
(passzív hűtésű blade szerverekbe szánták amiatt van lejjebb véve az FSB és ezért magasabb a Tjmax)Olyan lapba nem érdemes tenni ahol nincs FSB emelésre mód, vagy csak akkor ha nem gond az alacsonyabb órajel, cserébe a kis fogyasztás (TPD 40W) a cél.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3400 üzenetére
Persze ha emeled az órajelet és főleg ha ahhoz már a Vcoret is kell akkor nő a fogyasztás, de egy L-es akkor is általában kevesebb vcore-val beéri. Minél kevésbé kell emelni annál kevesebbet fog fogyasztani.
P31-ben is menni fog 333-as FSB-n (mint egy "gyári" L5430), és P45-ös lapban 466-os FSB-tis ki tudtam belőle hozni (bár nem azon használom tartósan)
Mini Vcore emelés után 400-as FSB-n 2.4-3.2Ghz (speedstep engedélyezve) a tartós beállítás. És úgy is nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
cynosure
csendes tag
válasz elistvan #3407 üzenetére
Nezz szet aliexpresszen, joval olcsobb mint ebay altalaban. De erdemes megnezni itthon ki mit arul, pl Kenand ismerosetol. En amikor vettem az enyemet, nem volt kapcsolatom a temaban, masreszt mivel tuning nem volt opcio az akkori G41 lapomban (es a mostani P43 -ban sem kifejezetten az), igy mindenkeppen gyari orajelen akartam ar/ertek aranyban a legerosebbet venni. Itthon hapron nem volt, mashol sem, igy maradt aliexpress. Tehat se az L se az E arakat nem ismerem, de 8000 Ft (-nak megfelelo osszeg) alatt egyik se tud gyarilag 3Ghz folott menni, X5470 meg szamomra a fentiek miatt mar a foloslegesen draga kategoria 9.5 helyett 10-es szorzoert, meg akkor is, ha az az elso tipus ami a 4Ghz -et megeroltetes nelkul hozza 400-as FSB -re huzva.
-
kenand
veterán
válasz elistvan #3499 üzenetére
Ha googliban nem találsz rá választ, akkor max kipróbálni lehet és a kívánt proci mikrokódját bele kell tenni a BIOS-ba majd megnézni megy-e vele. De sajnos a mikrokód update nem mindig segít. Hiába bővítettem 2 workstation lap BIOS-át 54xx Xeon mikrokóddal, nem bootolt csak 53xx-es Xeonnal (pedig az X5000-es chipset elviekben támogatná a 54xx-es Xeont is)
-
clFiTi
tag
válasz elistvan #3499 üzenetére
Nehéz kérdés, a rev. 1.0-ás lap semmilyen DualCore-t nem támogat csak a Pentium D-ket. Annak idején nekem is volt egy P5LD2 Deluxe (945P) lapom, azzal is ugyanez volt. Ha jól emlékszem a Core2 procik áramellátásának igényei miatt nem volt támogatott semmilyen Core2, DualCore, ott is csak a D-k mentek. A P5LD2-E (ha jól emlékszem) már megette ezeket.
Múltkor nekem is volt egy kísérletem egy 945GCM-es Giga lappal, ott sem volt benne a támogatott procik listájában a Celeron E3400, viszont voltak hasonlóak. Én sikerrel jártam, sőt egy kicsit már húztam is az arcán, megy.Intel Xeon E5450, https://fiti.ddns.net
-
clFiTi
tag
válasz elistvan #3503 üzenetére
Második bekezdés.
Utánanéztem, halványan valami ilyesmi rémlett, meg kell felelnie a lapnak a VRM11-es szabványnak, nem a TDP-re gondoltam. Kipróbálni sem tudtam, mert akkor még igen drágák voltak a Core2 architektúrájú procik.
[ Szerkesztve ]
Intel Xeon E5450, https://fiti.ddns.net
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz elistvan #3623 üzenetére
Akkor ne parázz feleslegesen, alap 40W TDP procik az E5408ak, 3.2Gn is <80W. Gyári kis lepkefing hűtés mondjuk nem hűha, valami Freezer 7 Pro / EKL Cold Tower / HyperTX szerű megoldást lőnék rájuk a csendes/hűvös üzem érdekében.
Ami pláne jó bennük, TjMax értékük magas, nem kell korai throttling okán aggódni..amúgy az egyik darabom haverhoz került gyári cooler alá, 2.66GHzre belőve 60°C alatt üzemel félgázon pörgő hüteccsel..És ahogy korn is írja, G31ben ez a plafon..ha több MHz kell, E5450..de az ár/érték nem a legjobb az L5408hoz képest :S
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #4207 üzenetére
Gyárilag 1000 rpm-el kéne forogniuk.Anyi történt hogy az alaplapon van kettő system fan feliratú csatlakozó.Az egyik ilyenen van most azon pörög 700- at.Ha rádugom a harmadik csatlakozóra ha jólemlékszem akkor pwm felirat van rajta vagy mi,na azon rendessen pörög 1000 rpm-en.De elég nekem a 700 is,így elég csendes,és a házamban fáznak az alkatrészek😁
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz elistvan #4233 üzenetére
Giga ep35-ds3 alaplap biosában a következő néven van :ACPI Suspend Type .Alapból az S3 (STR) -en van,és igazad van mert ezen minden venti megáll.A másik opció az S1 (POS) De most tesztelem mert kicseréltem az alaplapban az ellemet.Egyenlőre ha 1 percre kikapcsolom,simán indúl.Most hagyom egy 20 percet,hogy utána alvásból felébred e.Ha igen akkor ez a kis ellem szivatott😁Az usb-s inditást mindig engedélyezem.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz elistvan #7731 üzenetére
1366 lábú Xeont ne akarj 1156os foglalatba rakni
X3440el kezdődően vannak 4C8T procik a lapodba.
És itt látható, hogy valószínűleg mi működik benne.
Egy X3450 pl. jó áron meglehet, az X3460 ritkább..
Mondjuk most épp van fent egy 15ért a helyi aprón.
Ha kell a magasabb órajel, jó vétel lehet ennyiért is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- E91 blog 2. rész
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Robotporszívók
- Gitáros topic
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest