- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyan
senior tag
válasz
Diosbejgli #8296 üzenetére
Szia!
A hivatalos oldalon található gyári BIOS-nál nincs frisebb. Lévén, hogy azt a gyártó csinálja.
-
tyan
senior tag
válasz
lolka-bolka #8295 üzenetére
Szerintem simán ráfrissíthetsz.
-
Diosbejgli
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ASUS P5Q deszkázhoz elérhető frissebb bios mint ami az Asus oldalán található?
Köszi előre is!
-
lolka-bolka
tag
sziasztok . van egy asus p5k alaplap és az orosz oldalon van sima 771-cod és AHCI cod is ami 2017-es . A 771-es cod az 2014.07. 03 .A kérdésem az, rá lehet e frisíteni a már meglévő 2014.03.03-as codra. Vagy nincs jelentősége. Bocs ha nem voltam egészen érthető.
-
tyan
senior tag
Megoldódott a probléma az L5408-as Xeonnal. Valószínűleg rosszul forrasztották rá a kínaiak az átalakító adaptert. Leszedtem és öntapadós adapterre cseréltem, illetve próba szerencse alapon az FSB-t 333-ra állítottam. Eddig szépen megy a proci, nagyon gyors, a hűtőventi alig pörög. 1730 Ft-ért jó vétel volt az Aliról.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #8290 üzenetére
Na a felét így se vágom,de legalább már értem
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8278 üzenetére
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8289 üzenetére
Elég sokat telepitgetek, másolgatok, szimulátorozok. Így előnyös lenne kihasználni az adottságait a kontrollernek. 2,5Gbps. A jelenlegi sata3-as wd blue 1 Tb 1,28Gbps belső adatatvitellel rendelkezik es igy csak a fele a kontrollernek amikor ir. Ezert gondoltam egy raides 2db hdd ből álló a jelenleginél nagyobb, gyorsabb hdd szettre.
Ja és a gigabites net is szeretné.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #8288 üzenetére
Ok.De azért megoszthatnád a közönséggel hogy mért is jó ez amit akarsz.Attól megint okosabbak lehetnénk.A válaszoddal nem sokra mentem
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8287 üzenetére
A mineken már túl vagyok. A technikai lehetőségek jobban érdekelnek.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xeon forever #8285 üzenetére
Játékhoz minek ssd meg raid
Nem lesz több fps ed.Max a játék mikor tölt az lesz gyorsabb,én úgy tudom.
-
lantra
csendes tag
Üdv.
Van egy Abit Fatality Fp in9 sli. lapom.
LGA 775
NV® NF650i SLI™
NV® SLI™ Tech.
FSB1333
Dual DDR2-800
Dual PCI-E X16Gondoltam renedelek bele aliról Xeon X5450 -et, de ezt írja melyiket válasszam? Egyáltalán menni fog a friss biosal?
We have two options: SLASB and SLBBE, please leave us a message if you have any requirements -
xeon forever
addikt
Kicsit off:
Mekkora a legnagyobb/leggyorsabb hdd aminek értelme van raidben gamehez? P45 Gigabyte raid controllerrel.
??? Nem a standard 6 portos ahci vezérlője, hanem a 2db lila, ami Elvileg nem szereti az ssd-t.(2Tb+ ban gondolkozom)
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8282 üzenetére
Ingyen, vagy kicsivel olcsóbbért gondoltam.
Azaz próba erejéig kölcsönbe.
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #8278 üzenetére
Ha lesz 1600-as ramom, akkor lenyomok vele pár tesztet, kíváncsi vagyok.
-
lamiki
senior tag
Akkor nem találkoztál még csoda bogarakkal
Pár hete hirdettem egy számítógépet. Az egyik meg akarta venni. Hú de szuper kis gép, hú de jól néz ki a ház, hú de jó nagy, 124 napos HDD. Jó gyors proci, az ára is jó, szuper kis gép, stb. Aztán egy kérdés. Hátlapi takaró lemeze meg van? Nincs. Kár, mert úgy nem kell. De, hát a gépet úgy is berakod egy író asztalba, és nem nézegeted a hátulját, és még a hűtése is jobb a gépnek, írtam neki. Nem úgy van az, mondta, mert olyan mintha a kocsit lökhárító nélkül árulnám
, és az meg hogy néz ki úgy.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #8274 üzenetére
Szerintem nem érdemes, túl sok mindent kéne cserélni. Akkor már inkább platform váltás 1366-ra, minimum.
Láttad az én eredményeimet, Asus P5E3 Deluxe - DDR3-1333.
Volt számos DDR2-es rendszerem (Főleg AMD), nem érzem hogy a DDR3 1333 olyan hű de nagyon sokkal jobban hasítana.
Igazából azért vettem ezt az alaplapot, mert volt elfekvőben 2*2 GB DDR3 1333 G.Skill CL7 meg 2*2 GB DDR3 DDR3 1333 OCZ ramjaim, bele is dobtam mind a 8 GB-ot, szépen megy velük.
Meg a 2 magos E3120-as XEON-t lecseréltem egy X3330 4 magosra, egész jól megy, kis OC-t dobtam neki.
Így jobban jártam, mert nekem a 4 GB ram nem lett volna elég, mivelhogy nincs készletemben 2 GB-os DDR2-es ram, ezek a 2 GB-os DDR3-asok meg megmaradtak egy Athlonos konfigból.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, ha tudnák bele 1600-as vagy 1800-as ramokat tenni, mennyit dobna rajta.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #8271 üzenetére
Az Nforce chipsetnek jobb a memória-vezérlője.
X38-as DDR2-es lapod van ?
Enyém is X38, de DDR3-as.
i875p-s lapban is éppen elérte a DDR1 400 a 6000-es olvasást....
Viszont abban a piros nyákos 4*512MB Kingmax DDR1 400-as ramot csont nélkül tudtam hajtani 466-on, feszemelés nélkül, így már meglépte olvasásra a 7000-et.
Nagyon jók a DDR1 400-as eredményeid is.
-
envagyok
veterán
Az előző bench X38-as lapban történt.
Most teszteltem ugyanolyan ramot a Nforce 650i-vel, és ott ez jött ki:
8742/8433/7126/72.4Sokkal kisebb a késleltetés.
Mondjuk ott az 5-5-5-18-23-as rammal 58-ra vette az utolsó értéket, és hiába állítottam be kézzel, akkor nem indult a lap.Akkor az a DDR400 nem is olyan rossz
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #8268 üzenetére
Nem olyan rossz értékek azok.
Ez az aláírásomban szereplő XEON konfigé.
Viszont ez DDR3 ramos, látod alig mutat többet, mint a DDR2 800.
Ha visszavenném 1066-ra, neked meg 1066-on menne a DDR2-es ramod (vagy bírná a 800-as, bár kicsi az esélye, vagy 1066-os DDR2 lenne benne, ha támogatja a lapod), akkor saccra ugyanazt az értékeket kapnánk.
-
envagyok
veterán
Nektek mennyi az aida-s memória sebesség benchmark?
Nekem 8700/8525/7418/92.2ns DDR2-800-as 5-5-5-18-as rammal.
Kicsit keveslem, mert a P4 retró gépem csinált DDR-400 rammal 5500 körül.
Nem 10000 körül kellenen lennie? -
DJGABI
addikt
Hát nincs szerencsém ezzel a procival, az L5408 kábé plug and play volt. Az X3323-ból az egyiket reszeltem-matricáztam, se kép se hang. Másikat mondom inkább nem gányolom, hanem az alaplapot vágtam, úgy se indult. Elemet természetesen kivettem, a matrica milliméter pontos... Intel DG31PR. Biost updateltem, mondom az L-es tökéletesen működött ilyen lapban...
-
g@norbert
tag
válasz
donmackó #8263 üzenetére
Tènyleg könnyű az alaplapon a foglalatot ìgy módosìtani,csak türelem kell,ès kèzügyessèg.
Viszont szerintem is a procireszelès a kèzenfekvöbb megoldás,nem túl praktikus dolog a foglalat mòdosìtás a tekintetben,hogy èrtèkcsökkentő az alaplapra nèzve,mìg a proci èrtèke évvel a mòdosìtással viszont nő. -
lamiki
senior tag
Én jobban félnék a foglalatot vagdosni, ha megcsúszik a szike, akkor pár láb elgörbül. A napokban járt nálam egy alaplap, 5 láb volt benne elgörbülve, ebből 3 kicsit, 2 nagyon. 10x nagyítás alatt kiegyengettem a lábakat, de utána csak biosig jött be az alaplap, aztán állandóan újra indult
, nem lett tökéletes. Ha van vékony tűreszelőd kb 1 perc kireszelni a két nútot.
-
DJGABI
addikt
istenem, ostoba vagyok, matrica volt mellé, csak a pasztával össze volt hajtogatva... átalakítani meg végülis a lapot is lehet... na majd később próba.
a napokban egy 2 gigás 800mhz-s kingston rammal játszottam, intel dg31pr lapokban istenért meg se nyekkent, pedig működő gépből szedtem ki. egy 4 slotos msi-ben kipróbálva tökéletes... pedig elvileg az intel lapok is kezelnek 4gb-ig, nem értem mi volt vele a problémája
-
lamiki
senior tag
Nagyon szívesen. Már egy orosz srác is megtalált a Prohardveres hozzászólás alapján
Valamiért a Dell biosok egy része nem elérhető egy jó ideje a korábbi oldalon, és máshol nem is lehet megtalálni. Még jó, hogy annak idején lementettem magamnak. A fórum az él, csak a letöltő linkek egy része nem működik.
-
Seln
újonc
Hatalmas hálát adok a "lamiki" felhasználónak, aki a Dell Optiplex 780 bios modot adott nekem! Nagyon szépen köszönöm!
-
jokeph
nagyúr
Tévesen írták, úgy érzem. Az X33x3-ok, tehát amik utolsó számjegye 3-as, azok S771-ek, a 0-ra végződőek az S775-ök.
Még valami, ha ez számít (szerintem max. ha húzod akkor érdekes):
Az S775-ös 0-ás végűek pl. x3360 jellemzően nagyobb TDP-vel bírnak mint 3-ra végződő S771-es pl. X3363 megfelelőik.
95W kontra 80W -
DJGABI
addikt
x3323-hoz milyen modding kell? ideküldte nekem a kis kínai a bevágás mod meg matrica nélkül...
-
lamiki
senior tag
válasz
envagyok #8249 üzenetére
Valószínűleg működnek benne a Xeonok, nekem van Foxxconn G41M, abban minden Xeon megy, benne van a biosában az összes mikrokód. Szerintem ebben is benne lesznek. X3323-ast olcsón kapsz bele 4*2500 Mhz 8MB cache, 80W, vannak gyorsabbak is csak aránytalanul drágábban, 1.5-2-3x áron
-
envagyok
veterán
Sziasztok, segítségetek szeretném kérni.
Lenne egy Foxconn Q45M lap (Q45 chipset)
[link]
Szerintetek lehet bele tenni XEON procit?
Esetleg valaki tudna segíteni átalakítani a BIOS-át?
Bios:
[link]Kerestem a neten, és linkeken infót, biost, de nem találtam
Most láttam a cikkben, hogy csak az X3xxx-at támogatja. Az igaz?
Akkor tárgytalan -
lamiki
senior tag
Szia a próba dönti el, pár napja járt nálam Intel G41-es chipsetes alaplap, abban gond nélkül működött az X3323-as 771-es Xeon proci, felismerte, kezelte rendesen, annyi volt csak, hogy a ventilátor fordulatot magasabbra állította hozzá vagy 1000 fordulattal, mint az E5700-as 2 magosnak, ami előtte benne volt. Persze az 65 W TDP, az X3323 meg 80W, lehet emiatt emelte a fordulatot a hűtőnek, mert a hőmérséklet nem indokolta volna.
-
tyan
senior tag
A segítségeteket kérném. Intel DP45SG BIOS-át lehet módosítani? A delidded.com oldalon azt írják, hogy valószínűleg nem lehet. Ettől függetlenül elvileg mennek a lapban a Xeon-ok.
Köszi.
-
Speed®
titán
A P/G31/41 ugyanaz az MCH kvázi, 1333 felett minddel elmegy a PCI/PCIe..az, hogy C2Dvel bírják felette, oké, de QC más tészta. Hiába állítod be fix 100ra, elmászik, és nem is a PCIe a legnagyobb gond, mert azt a legtöbb esetben bírja a VGA..a PCI sínen ülő eszközök halnak le. Nem véletlenül nem ajánlottak ezek a lapok OCra
P/G33/35/43/45 már nem szenved ettől, ott lehet ugrálni (a P43 kakukktojás persze, hamarabb megáll).
-
lamiki
senior tag
Rengeteg gépet tuningoltam már jóval fentebb is, ha nem bírta az adott órajelet, akkor vagy nem indult, vagy fagyott Win alatt, de egy sem ment tönkre ezen kívül. Soha sem emelek neki feszültséget, ameddig bírja feszültség emelés nélkül azt kapja, pár Hz-et vissza véve. PCI mindig 100-ra állítom be ha lehet, Pl a G31-es alaplapok is mind bírják 1600 Mhz fölött is gond nélkül, egyedül a G41-et nem lehet tuningolni az 1333 Mhz-es Xeonokkal, eddig egy sem indult el ha 333 Mhz-ről akár csa 334 Mhz-re emeltem. Ez nem tudom miért van, mert 1066 Mhz-es processzoroknál 360-370 Mhz-et elbírják ugyan ebben az alaplapba.
-
tyan
senior tag
No srácok! Az van, hogy egy E5440-es Xeonnal szépen megy a gép. Lehet, hogy az L5408-as Xeon, amivel néhány napig nem volt semmi gond, most dobta fel a bakancsot?
-
lamiki
senior tag
Szia!
Én egy próba erejéig, ha lehet a biosban akkor vissza venném a FSB-t 1333 Mhz-ről 1066 Mhz-re. Lehet csak valamelyik alkatrész öregszik. Nem tudom milyen az alaplapod, de sok alaplapnak már az 1333 Mhz is tuning.
Pár hete megöltem a Xeonnal egy Gigabyte P31-es alaplapot, előtte működött sokáig 1066 Mhz-es Core2-es processzorral, de a Xeonnal 1600 Mhz-es FSB-vel 5-6 indítás után nem adott többet képet -
g@norbert
tag
Pròbáld meg ìgy is az x5450-el,a ram òrajelèt is manuálisan állìtsd be az alapèrtèkre,nem auto-ra,a memòria feszt szintèn manuálisan állìtsd be,nb core voltage szintèn manuális default feszt,
CPU voltage szintùgy manuális default fesz beállìtás.CPU gtl ref 0 ratio - +14mv
CPU gtl ref 1 ratio - +13mv
CPU gtl ref 2 ratio - +13mv
CPU gtl ref 3 ratio - +14mv
Nb gtl ref ratio - +10mvLoadline calibration be volt kapcsolva?
-
DJGABI
addikt
5,85$ a legolcsóbb L5408 alin.
az elsőt még 7 dodó felett vettem
-
g@norbert
tag
válasz
xeon forever #8221 üzenetére
Köszönöm szèpen,szòlni fogok,a teszt miatt lehet hogy jò lenne pár szecskázò überzombi brutalhardcore pálya....
-
g@norbert
tag
válasz
xeon forever #8219 üzenetére
Rendben,ahogy sikerül vègre bekötni a netet megy a Dying Light teszt.
-
Speed®
titán
válasz
g@norbert #8215 üzenetére
Persze, hogy nem véletlen választás, igazolja az álláspontodat. Tisztában vagyok vele (ahogy te is), hogy értelmesen optimalizált játékban nem túlzásba vitt képjavítókkal mi lenne a helyzet, csak ugye azt nem akaródzik kimérni/beismerni. Parttalan eszmecsere, itt a vége.
-
-
tyan
senior tag
Feltelepített Win10, ami alatt cserélve lettek a procik. Eddig semmi gond nem volt. Az SMD hiányos X5450-es próbaképp lett betéve, ment is egy ideig, majd win10 alatt, netezés közben kék halál. Utána vissza akartam rakni a korábban minden gond nélkül használt L5408-as procit és már annál is kék halál fogadott. Az E2180 procit beletéve nincs gond, szépen megy vele a win. A memóriával tuti nincs gond. Másik modulokkal is ezt produkálják a xeonok. Minden xeon behelyezése után volt cmos reset. Nincs húzva a gép, minden alapon van.
-
Konkii
csendes tag
Üdv!
Egy Dell Optiplex 780-as gépben szeretném kicserélni a jelenlegi procit egy Xeon X3363-ra, de "Unsopported processor" hibát kapok a bootolás során, amit ha továbblökök, akkor elindul a gép.
Gondolom a probléma az, hogy a jelenlegi A15-ös bios nem tartalmazza az új proci mikrokódját...
Találtam egy linket a bios-mods-os fórumon, ahol elvileg van egy módosított bios, de ez sajnos már több hete nem működik. Az lenne a kérdésem, hogy nincs véletlenül valahol egy olyan elérhető bios, amivel elindulna hiba nélkül a gép? -
Speed®
titán
Ez egy feltelepített rendszer volt, amibe bekerült az SMD hiányos vagy frissen telepítenél? Utóbbi esetben a telepítőkészlet a gond, nem a xeonok, előbbi eset..na az érdekes lenne, ill. foglalathoz vezetne vissza valszeg.
g@norbert
Úgy nem csodálom..maradjunk annyiban akkor, hogy az igényeidhez mérten jó páros alkotnak. 8xAA..maradok a megfelelő PPIs kijelzőnél 1060al ;p -
jokeph
nagyúr
Win10-es kék halál?
Azt nem hinném.... nekem működik mindegyikkel... E3120 és X3330.
Másoknak is ok.
Más gond lehet ott.....
OC van ?
Ha igen, tedd vissza alapra.
Ha úgy is eldobja kék halállal, na az már érdekes...
Lehet memória is... rossz modul, rossz foglalat, rossz időzítések.... stb.
Háttértár probléma esetleg, kontakt hiba kb. bárhol amo cserélhető (cpu,RAM,hdd adat és tápkábelek)...
-
Alpi.
addikt
Miert kinlodunk win 10-el ?
-
Speed®
titán
válasz
g@norbert #8200 üzenetére
A Superposition masszívan VGAintenzív, bizonyos szint felett mindegy a proci.
Szóval ezt, ill. egy Furmarkos képet felhozni érvként..kissé mellément asszem.
A játék viszont érdekes, az már sokatmondóbb, kifejtve a címet/részletességet.
De azt gondolom, hogy erről az adott motyó hirdetésében/topikjában vagy privi.Ne szaporítsuk az offot tovább itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest