Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
Az új LP nem serceg. Ha porszemcsék kerülnek a barázdába, akkor pattog, mert a tű nem tudja kikerülni, és a kiolvasó ennyire érzékeny.
Digitális erősítőt nem kéne komolyan venni ha audióról van szó, vagy nincs $1millió. A kommersz D erősítők ugyan fillérekbe kerülnek, és kis helyen elférnek, alig termelnek hőt. Ezért gyengébb PC-s hangfalszettebe, LDC TV-be stb. szerelik. A D erősítőnek egy nagy előnye van, hogy a legkisebb veszteséggel állítják elő a hangot. Több ezer watt elfér egy autós végfokban. A hangjáról inkább nem írnék. -
SÖ
addikt
"Komoly emberek komolytalan avatárokat gyűjtenek össze"
Ez jó.Abban igazad van, hogy a topik témaindító írása digitási terület, ezért is tesszük OFF-ba az analóg jellegű összehasonlításokat.
"pattogott meg sercegett a lemez."
Azok a lemezek 1920-30 évekből származtak, (az akkori hangrögzítő technikával készült felvétel) amit LP-re vágtak. Sercegett, pattogott (de nem maga a lemez, hanem az eredeti kópia) sustorgott, mégis meglepően nagy dinamikával szólalt meg, ahhoz képest hogy századfordulón készült a hanganyag. Ezzel ezt akarták demonstrálni. Amúgy Miles Davis Jazz albumáról van szó, ami CD-n is megjelent.
"20 millióból berendezett szobában"
Amiről itt beszélünk, kommersz berendezések. Hangkártyák, CD-játszók, Lemezjátszók stb. Ha hangminőségről beszélünk, rávilágítunk az analóg hangzás feltétlen előnyére, a digitális technika korlátaival szemben. Aki ezt érti, érti, aki nem , az nem. Csak analóg hangzáson keresztűl lehet rávilágítani a digitális hangzás korlátaira.
-
GerykO
aktív tag
Én is kb ezt akartam kifejezni, csak másik megvilágításból.

A legegyszerűbb példa az erősítőm és hangfalaim milyenségéről, beállításáról, késleltetésének folyamatos finomhangolása eredményeképp, aki eddig leült velem megnézni a Legenda vagyok (asszem ez az amikor szinte egyedül van a sok zombi ellen egy nagyvárosban Will Smith). Mielőtt lelőné a gazellát, oldalról bevetődik az oroszlán, akkor eddig mindenki felugrott a kanapémról és nézett jobbra, hogy bakker hol az oroszlán? Megmondom őszintén még így, hogy tudom mi fog következni én is megrezzenek mindig.
Ha meg nézek egy koncert dvd-t, egyik kedvenc amikor a Metallica koncert felvételét nézem, amikor egy szimfonikus zenekar játszik a háttérben, és külön tudom boncolgatni az első hegedűst, meg a két másodhegedűs vonóhúzásait, akkor azt mondom majdnem olyan mintha ott ülnék a színpadon. (ilyenkor feláll a szőr a hátamon is)
Nekem itt kezdődik a HI-FI érzés. És hallottam már ennél nem kicsit komolyabb rendszert, és hallható a különbség. Még valamikor 92-93 körül, porbafingó koromban, váltam fanatikussá. És akkor hallottam először normális hangcuccon Madonnát, és megkérdeztem ki ez a baszott jó énekes, és nem akartam elhinni, hogy tv-n vagy rádión keresztül elképesztően más.
És zenehűség témában majd akkor leszek hajlandó bárkivel is vitába szállni, ha bárki egy hangvillához hangol egy trombitát, vagy csellót, úgy, hogy behangolja a hangszert, majd utána pengetik csak meg a hangvillát, és ugyanaz a hang szólal meg(súgok ez 440Hz).
Lehet köpködni, de szar ha valakit abszolút hallással áld meg az ég
(drága a számomra elfogadható hangtechnika, digitálisban pedig kétszer annyi, és amikor a Creativ SB-live hangkártyára fujjoltam akkor is hülyének néztek az ismerőseim, de érdekes nálam hallották azt, amire panaszkodtam
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Építő/felújító topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Xbox Series S 512 GB, Minden tartozékával kiváló állapotban
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez jó.

(drága a számomra elfogadható hangtechnika, digitálisban pedig kétszer annyi, és amikor a Creativ SB-live hangkártyára fujjoltam akkor is hülyének néztek az ismerőseim, de érdekes nálam hallották azt, amire panaszkodtam
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)