Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6728) TomMusic


TomMusic
őstag

Sziasztok,
Lehet nem a legjobb topik, de mást nem találtam. :B
Festéssel kapcsolatos kérdésem lenne. 3D nyomtatott (PETG) tárgy, megcsiszolva ahogyan kell, most tartok itt: [Finishing 3D Prints 101: How to Paint 3D Printed Parts -> 2:10 környéke]
Vagyis az alapozó felvitele után vagyok. Ezt használtam, 2 rétegben, a 2 réteg között 1 nap száradási időt hagytam, radiátortól nem messze (25°C körül lehetett).
Most a 2. réteg alapozó felvitele után eltelt egy nap, de azt vettem észre, hogy sötét kesztyűben (még arra is figyelek, hogy a kezemmel ne zsírozzam össze festés előtt) ha finoman elhúzom az ujjam a felületen, akkor azt befogja kicsit, mintha poros lenne.
Tehát fog/kopik az alapozó. Amitől rosszullét kerülget, mert ugyanezt a kört már eljátszottam másik fajta (olcsó) alapozó + festékkel, és ugyanez volt a helyzet.
Ugyanis gondolom ha már az alapozóval se kaptam jó felületet, akkor a festék réget is le fog róla kopni ha végighúzom rajta az ujjam.
Még egyvalamit nem próbáltam, hogy az alapozás után majd 1000-es papírral megcsiszoljam. Kérdésem, hogy utána lemossam a modellt? Azért gondolom hogy kéne, mert a csiszolás közben leváló finom szemcséknek köszönhetően méginkább kopni fog róla a rá fújt festék. Legalábbis gondolom én... :B
Szóval ezzel kapcsolatban kérném a tapasztaltak segítségét/javaslatát. Akár fizetek is érte, mert már kezdek kétségbe esni, hónapok óta nem érem el a kívánt eredményt.
Előre is köszönöm!

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.