Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43243) Xenophobermn


Xenophobermn
csendes tag

Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy raspberry pi 4 8Gb-ot. Volt egy régi számítógépem (intel dual core 2.5ghz 4Gb ram) ami szerverként futott, és most ezt a PC-t lecseréltem erre a kis rapberryre. Ami fut rajta: ubuntu server 20.04, webszerver(nginx, php7.4,mysql,letsencrypt), transmission, plex, vsftpd, samba, nextcloud 23, ssh, ugyan azok futnak ami a régi gépen is, viszont ami nagy probléma, most tapasztalom, hogy ha pl ssh-n egy nagyobb másolást végzek, akkor minden pl.: a weboldal is, iszonyatosan belassul, sokkal lassabb a teljes rendszer mint a régi PC. Pedig ez elméletileg 2x olyan gyors lenne mint a PC.
Valakinek van ötlete?
Ez természetes, vagy valami a háttérbe lefogja az egész rendszert?
Valami teszt ötlet, hogyan deríthetném ki mi a gond?
Köszönöm előre is!

Szerkesztve: A lényeg lemaradt, elnézést: a rendszer egy 32Gb-os SD kártyáról fut, és az adattároló egy axagon dupla HDD-s dokkoló, amiben a régi 2 HDD van. Ez lehet a rendszer gyenge pontja, ezek miatt lehet ilyen lassú? Van erre orvosság?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.