Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Nemrégiben én is készhez kaptam végre a RPi 3-at és rendeltem mellé még egy arduinot is meg egy komplett csomagot amivel lehet tanulni meg gyakorolni (breadboard, szenzorok, kábelek, stb...). Odáig már eljutottam, hogy DHT11 adatokat ki tudok olvasni terminálba. EZ alapján csináltam meg Python-ban. Következő lépésként szeretném ez egy weboldalra kipublikálni grafikonban. Ehhez nyilván szükségem van egy webserverre és egy programra ami a szenzoroktól beérkező adatok alapján grafikont gyárt a weboldalra. Tippet szeretnék kérni, hogy szerintetek melyik a legmegfelelőbb webserver és melyik monitorozó programot ajánljátok.
Webservernek a lighttpd -t néztem, monitorozásra a monitorix -et. Fontos szempont az egyszerű configolás és telepítés. Ezzel a párossal jól járnék vagy lenne más javaslatotok?
A legjobb lenne ezt arduino -n keresztül megoldani mert okos otthon témában indultam el és többen is azt javasoltátok, hogy vezérlésre arduino -t, logolásra meg feldolgozásra RPi-t használjak. Tudtok ajánlani esetleg olyan weboldalt ahol kifejezetten ilyen irányú tutorialok, leckék vannak amiken keresztül némileg el lehet sajátítani az alapokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- HP ProDesk Mini Gépek! Bomba ár, kicsi készlet:( G2-G3-G4!
- 9800x3D // RX 9070 XT 16GB // 32GB RAM - Friss PCX Garival
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁFA-s Munka/Gamer PC ÁFA-s számlával, garanciával 12400F, RTX 3070, 32GB DDR5 RAM
- ÚJ CORE I7 12700KF GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3080TI 12GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest