- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Adott, 6db WD 1TB HDD, RAID_5-be kötve egy RocketRaid 2320 vezérlővel.1-2 hete elkezdett belassulni a gép, főleg induláskor, a win7 logó kb.10 percig van, utánna indul el. 3 napja a CHKDSK is lefutott és ott láttam, hogy javításokat csinált. Most belementem a RAID vezérlő managger programjába és ott látom, hogy a 3-as sloton lévő HDD-n 33 badsector van, a többi OK!
Végignéztem a logfilokat és csak ezzel a HDD-el van a probléma hetek óta javítások vannak rajta!Mi a javaslat? Ilyenkor mit kell csinálni és hogyan?
Nagyon idegesítő, mert videót vágok és eléggé visszafogottan működik így a gép, a megszokott sebesség és tempóhoz képest lóf@sz...
Köszönöm előre is a segítséget!
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nem sikeröl a Win7 64bit telepítése egy SSD-ből álló RAID 0 tömbre.
alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD5
SSD1: OCZ Vertex 3 120GB
SSD2: OCZ Vertex 4 128GB- Az alplapi BIOS menüben engedélyezem a SATA MODE SELECTION-nál a RAID módot.
/SSD-k az alaplap SATA 0,1 portjára kötve/
- Újraindítás után belépek a RAID BIOSBA és ott létrehozok egy RAID 0 tömböt a két SSD-ből ahol a STRIPED SIZE: 128KB
Itt látszik, hogy létrehozza, állapotnak NORMAL-t jelöl és Bootolhatónak mutatja.
- A Win telepítést pendriveról csinálom, szépen elindul...
- Kéri, hogy tőltsem be a merevlemez eléréséhez szükséges drivert.
- Lemezkezelő driverja betőltve, látja a lemezeket!
- Itt viszont azt írja ki, mikor a RAID tömbre megyek, hogy:
"A Windows nem telepíthető a(z) 3. lemez 1. particiójára."
"Előfordulhat, hogy hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győzödjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében." (BIOS verzió: F14)Innentől semerre...
Mit csinálok rosszul?Ötletek?
Előre is KÖSZÖNÖM!
-
szelesjanos
tag
válasz
radi8tor #8310 üzenetére
@Pali79:
Nincs játék a gépen, egyszerűen a sok program miatt ami fent van egy idő után elszemetelődik úgy, hogy csak 10-20GB szabad helyem van...
A Pinnacle Studio, pedig nem is hajlandó megkezdeni egy BluRay kódolást, ha nincs legalább akkora szabad hely a rendszer lemezen, mint amekkora a készítendő iso file. -
szelesjanos
tag
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Van egy Vetex3 120GB-os SSD-m. Szeretnék egy ugyanilyet mellé tenni és RAID-0-ba kötni, ezen lenne az OS (Win7 64bit).
Használ valaki ilyen összeállításban RAID-0-át? Leírná a tapasztalatait?Köszönöm!
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Adott egy RocketRaid 2320 8portos RAID kártya. Lóg rajta 6db 1TB WD. RAID5 tömböt készítettem a BOIS-ába lépve és ott felkínált olyan opciót, hogy BACKGROUND INITIALIZED. Viszont nem indul el semmilyen status bar vagy valami, hogy lássam hol tart az inicializálás. Ez arra vonatkozna, hogy használhatom a gépet és közben a háttérben építi fel a RAID 5 tömböt? Mennyi idő ez KB? Honnan fogom tudni, hogy kész van?
Aki csinált már ilyet kérem ossza meg a tapasztalatait!Köszi!
-
szelesjanos
tag
válasz
lajthabalazs #7338 üzenetére
Erre jutottam én is, az éjszak folyamán.
Köszönöm az észrevételeket és javaslatokat!
Ha meg van az új "felállás" akkor megmutatom, hogy sikerült!Üdv!
-
szelesjanos
tag
-
szelesjanos
tag
válasz
Jester01 #7317 üzenetére
A mostani lapomon van 8db sata2, de ha a déli hídon lévő 6db SATA cstiból megycsinálom a RAID5 tömböt, akkor csak két csatlakozó marad. 1 kell a rendszervinyónak és egy marad egy ODD-nek. de kellene még 1 egy másik ODD-nek és egy másik HDD-nek is.
Át kell rágjam rendesen...
-
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Megcsináltam a RAID 5 tömböt, 5db 1TB-os WD HDD-el. A vezérlő egy Rocket Raid 1820A.
Csináltam egy sebesség tesztet:Ennek ilyenek kell lenie? Én jobb eredményre számítottam.
-
szelesjanos
tag
Vagy konvertáljam GPT lemezzé???
-
szelesjanos
tag
Szaisztok!
Van egy RAID vezérlő, amire rá van kötve 5db 1TB-os HDD és RAID 5-ben vannak.
A vezérlő BIOS-ban beállítottam a RAID5-öt, valamint a csíkméretet, stb. 1 napig tartott mire létrehozta.
Most belépek, a Lemezkezelőbe és 2 részre van osztva a tömb: KÉP
Az egyik 2TB-os egység a másik pedig 1678 GB. Nem lehet, csak a 2TB-ososn létrehozni új kötete, a másik 1678 GB-ra nem enged semmit!!!
Hogy tudnám szolgálatba állítani azt a 1,5TB-ot???Aki tud, kérem segítsen!
Köszi!
Win7 64bit, az OS! -
szelesjanos
tag
válasz
lajthabalazs #7235 üzenetére
Alpavetően most módosítottam a HDD logikán:
annyit változtattam, hogy voltak (3db) 1TB vinyók, csak a forrás fileokhoz, és volt egy vinyó az előnézeti fileoknak valamint itt tartozkodtak még a Premiere CS5 által generált más fileok (Media Cache, Encoded Files, Media Cache Files).
Természetesen az OS és a Programok megint külön HDD-n vannak (150GB Raptor)
Most az előnézeti fileok átkerültek egy teljesen másik HDD-re és sokat javult a helyzet.Még kisérletezgetek és számolgatok, hogy miként érné meg áttérni egy költséghatékony és gyors rendszerre.
Köszönöm a hozzászólásotokat!
-
szelesjanos
tag
válasz
lajthabalazs #7221 üzenetére
Még mindig a kóhardveres RAID tömb a szimpatikus számomra...
Az SSD-ből rengeteget kellene vegyek, hogy a sok adatom elférjen. Én bízok a HDD-ben, most is van RAID tömböm, de csak szoftveres.
Még filózok, hogy miként legyen. -
szelesjanos
tag
válasz
lajthabalazs #7216 üzenetére
Van 8GB RAM a gépbe. i7-re szeretnék majd váltani, de akkor cserélnem kell lap+RAM-ot is. Teljesen kiszolgál a mostani konfig (Q6600+Gigabyte P35DS4+8GB DDR2), de a ha multicamera módban szeretnék vágni 4HD réteget a PremierCS5-ben, akkor már igencsak akadozik az előnézet...
Ezért gondoltam, hogy meggyorsítom az olvasási időt... -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani RAID kártyát?
Feltételek:
- hardveres RAID
- Win7 64bit
- 6+ csatorna
- baráti ár...Otthoni munkaállomásba lesz, fő feladat: videó editálás.
Köszönöm!
-
szelesjanos
tag
Konfigom:
Q6600@2880MHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1GB GEIL@800MHz; GeForce 9800 GT 512MB; 3xWD@320GB; WD VelociRaptor@150GB; WD MyBook@1TB; WD@500GB; 2xNEC DVD Writer; Chieftec@650W;Azt a 3db 320GB-t szeretném együtt látni és ha lehet nagyobb munkára bírni.
Az aplaplap BIOS ában is lehet RAID-et beállítani? Ha ott beállítom, akkor minden adat elveszik ami most ezeken a HDD-en van? Kell külön az XP-n is állítani? -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget:
Van a gépemben 3db WD 320Gb-os HDD, szeretném őket RAID-ben használni, mert videózással foglalkozom és szeretnék egy kis gyorsulást elérni a kódolások alatt.
- Milyen RAID vezérlőt ajánlotok?
- Milyen típusú RAID legyen?
- Ha meg van a vezérlő, mennyire bonyolult egy ilyet megcsinálni?Ha olyan típusú RAID volna a megfelelő ahol nem elég a 3db HDD, akkor hajlandó vagyok beruházni. Vezérlőket már olyan 20e körül láttam, gondolom ezek már nem gagyik.
Egyenlőre ennyi, ha valaki tud legyenszíves segítsen.
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA