Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nordbright
üzenetére
Igen, át tudod rakni másik gépbe a lemezt, de importálnod kell ott, mivel dinamikus lemez.
Ez is le volt írva azon az angol oldalon, ha jól emlékszem. -
válasz
Nordbright
üzenetére
Pedig pont az otthoni esetben sokkal többet lehet kihozni a szoftveres RAIDből.
Esetleg ha Intel Chipes lenne a deszkád, akkor talán az tudná úgy összehozni, hogy ne tűnjenek el az adatok. De ez nem épp egy bevált gyakran használt út...
Hardveres RAIDnél kialakításkor minden üres így ilyen funkciók tök feleslegesek bele. Ami fontos az korongokon másik merevlemezeken vagy szalagon megvan mindig.Azonban nem értem miért vannak az emberek annyira a szoftveres raid ellen. Otthoni környezetben a rugalmasabb mint az alaplapi chippes. És tegyük hozzá, ha búrul minden akkor úgyis mindkét felállásban borul.
-
BorgBoss
tag
válasz
Nordbright
üzenetére
Radi8tor jól mondta, pedig csak ez az út, főleg, ha nem boot a raid1. Én nekem eddig jól működik, bár ha szinkronozni kezd egy rendszertelen leállás után, brutál lassú lesz, de adat tárolásnál ez mindegy. Nem hiszem, hogy jobb a soft raid. Nekem LSI soft raid kártyám is van és na az aztán tud még lassú lenni, nemhogy egy alaplapi. Ahhoz képest, hogy az MS készítette egész jó lett.
Viszont egy ilyen kártyás soft raid nagyon jó hdd cserékre
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nordbright
üzenetére
BIOS-al létrehozott RAID is ugyanúgy egy szoftveres RAID jelen esetben, csak a BIOS-ban fut a szoftver.
Hardveres RAID-et nem tudnak ezek az alaplapok. Ahhoz 100-120 ezres kártya kell. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nordbright
üzenetére
Win7 alatt szimplán alakítsd át a lemezt dinamikus lemezzé, utána pedig kapcsold be a tükrözést.
Angol leírás róla: [link] Ez a funkció Professional, Enterprise, és Ultimate alatt elérhető.RAID BIOS-ban beállított RAID tömböt formatálja a gép, tehát ez az opció nem lenne neked járható út.
-
brd
nagyúr
válasz
Nordbright
üzenetére
Mondom, megfelelő vezérlővel olyan formában tárolja a RAID információkat, ill. a partíciókat, hogy egy RAID nélküli vezérlő is látja a partíciókat.
-
brd
nagyúr
válasz
Nordbright
üzenetére
Nem, azt értem, hogy akár RAID-képesség nélküli vezérlőre.
-
brd
nagyúr
válasz
Nordbright
üzenetére
Ha az új alaplap alapból nem ismeri fel a tömböt, akkor sehogy nem fogod láttatni vele. Viszont, jobb helyeken a RAID1-nél bármelyik, jól működő tömbtagot egy sima vezérlőre dugva, látni fogod a tartalmát.
-
válasz
Nordbright
üzenetére
Hát ha biztosra akarsz menni akkor nézd meg raid rekonstruktorral és rakd össze egy winyóra.
Nekem volt deszkacserém és AMD --->> Intel cserével nem ment.
Intel Intel chipsetnél tudom, hogy működik.
AMD AMD nél is kéne de erről még nem láttam, hogy megtörtént.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Dell notebook topic
- Hardverfogócska a kertben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest