Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
válasz
szelesjanos
üzenetére
ja lol, akkor meg ne hezitálj uccu neki

-
xatos3
senior tag
ha annak a mondatnak a második felét is bemásoltad volna az idézetedbe akkor meg is válaszoltad volna a kérdésed, de akkor most én megteszem, és válaszolok
az más kérdés hogy ki tudja valóban kihasználni...

amúgy már megint a "hibás tesztet" veszed alapul
2*120 giga force gt corsair VS 1x240giga force gt corsairnél teljesen más lenne a dolog mivel ott a kicsik nem lassabbak
de hangsúlyozom abban igazad van hogy pazarlás, mert nem kihasználható sebesség
-
xatos3
senior tag
az viszont kegyetlenül elkerülte a figyelmed hogy azok a 64esek a cikkben fele olyan gyorsak is, ez azonban mára TELJESEN MEGVÁLTOZOTT ha azonos sebességűek lettek volna, ahogy ma nagyon sok 90-120-240 gigás sdd azonos sebességű sokszor (de nem mindig)
akkor igenis van komoly érv a raid 0 ssd mellett
akár 800mb/s odavissza és gyorsabb iops az eredmény, az más kérdés hogy ki is használja-e a felhasználó
-
xatos3
senior tag
egy raid 5 kötetet tervezek építeni, és ehhez keresek merevlemezt
3 lemez lesz benneaz elvárások:
1: adatbiztonság // merevlemez élettartama nagyon fontos
3:hőmérséklet moderált (tetőtér, nyáron akár 35 celsius, de persze 12 centissel fújtatva lenne a hdd-trió jól szellőző házban)
4: zaj // sebesség tökmind1
otthon lenne a saját gépembe hogy tároljam a saját cuccaimat(jpg,mp3,mkv,avi), és játékokat futassak róla(wow,gw2,crysis3??)

wd green/blue tudom erre nem alkalmas, én a WD RED szériájával szemezek nagyon, viszont a wd red esetében mindenki a nas funkcióját fényezi, nem találtam egyértelmű választ arra hogy: raidre ugyanúgy alkalmas gépen belül vagy sem? (amd sb 950 chipsetes hardveres raid) (raid 0-át teszteltem vele 3 hónapig abban jól remekelt)
tudom a WD RE(raid edition) erre a tökéletes de az túl drága nekem, meg szerintem erős túlzás is lenne
ajánljátok a piros westerneket otthoni raidre?
később lehet lesz majd benne komolyabb raid vezérlő de az egyenlőre anyagilag megoldhatatlan, úgyhogy azt kár firtatni

-
xatos3
senior tag
ezt a kérdést belinkelem ide, mert szerintem ide is tartozik tulképp

-
xatos3
senior tag
nagyon hülye kérdés tudom
, de 4 seagate vinyó mellé beraknátok 5iknek egy hitachit raid 5 kötetnél? 1 terás mindegyik, 7200 rpm mindegyik, meg elvileg 32-32mb cache (ha mégse?)
tudom, alapból simán belemegy, inkább szubjektív izlés itt a kérdés
-
xatos3
senior tag
egyébként az amd alaplapi raid vezérlője elég ahhoz hogy magamnak tárolgassak rajta raid 5ben családi fotókat, zenéket, filmeket?
vagy hosszú távon szükség van komolyabra?
-
xatos3
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
jaja ismerem a szoftvert használom is, csak ezt a részét nem vettem észre

akkor maradok a lementésnél, hálistennek MÉG nincs rajta semmilyen fontos adat, csak teszt volt eddig,
mert seagate vinyókra építem, tudom hogy gáz márka, én is inkább wd raid editionre építenék, de ha tudnátok mennyi pénzből hozom ki, meglincselnétek
köszönöm a válaszokat!! -
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
egy olyan kérdésem lenne, ha most van 2 darab 1 terás vinyóm raid 0 ban, és 2 vinyót hozzáadnék hogy raid 5 legyen, akkor adatokat el kell mentenem előtte ugye?
Illetve ha 4 vinyóm lesz raid5 ben, akkor mennyire ésszerű azon csinálnom egy rendszer partíciót?
Az olvasási sebesség tudom hogy felfele jelentősen skálázódik de 4 vinyó raid 5ben írási szempontból mennyire gyors? Jobb mint egy sima vinyó a rendszernek? mert ugye paritásbiteket számol a proci olyankorkonfig gigabyte 990fxa-ud3 saját raidvezérlője fx8120al hajtva@4400mhz os win8
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)