Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boyz
csendes tag
Üdv!
Hasonlóban gondolkodom én is.
Össze is állítottam a raid 0 kötetet két 120 gigás 840 EVO-ból. A sebesség a tesztek szerint szinte megduplázódott. Kétségtelen, ez különösebben nem érezhető, mert így is, úgy is villámgyors minden.
Egyetlen bökkenővel találkoztam csak, raid 0-nál nem jut el a kötethez a TRIM parancs.
Itt is, máshol is rákérdeztem a dologra, mert nem akartam a később várható lassulásokat. Végül az ASUS Magyarországnál kötöttem ki (a feltett kérdésből kiderül minden):"Tisztelt ASUS!
Úgy látom kiadtak nemrég egy új, 2501 verziószámú BIOS-t az M5A99FX PRO R2.0 deszkához.
A support csak ennyit ír az újításról: Enhance compatibility with some USB device.
Csak ennyi lehet az egész, vagy most már lehetővé tették úgy raid 0-ba fűzni a Samsung 840 EVO ssd-ket, hogy működjön a TRIM parancs?
Tudom, vannak veszélyei, meg érzetre nem gyorsabb, de bővítéskor lehetnek előnyei."A válaszuk nem késett sokat:
"RAID 0 tömb esetén aktiválható TRIM parancs elérhetővé tétele alapvetően a chipset gyártó feladata, avagy szükséges egy olyan vezérlőprogram, ami ezt támogatja RAID 0 esetén. Eme típus esetében az AMD-re várunk, hogy a Catalyst meghajtóprogramjukba beletegyék ezt a funkciót. Remélhetőleg hamarosan megteszik."
Legjobb tudomásom szerint ez még nem következett be. Néztem az AMD fóromát is, nem csak mi hiányoljuk a megoldást. Május végén is rákérdezett a problémára egy 990FX chipset felhasználó, de még csak válaszra sem méltatták.
Remélem, azért rövidesen változik ez a hozzáállás. Hamár az Intel képes volt megoldani...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest