Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok, nemrég bíztak meg egy cég informatikai rendszerének üzemben tartásával, miután átmustráltam az egészt, felfigyeltem két szerverre, raid0-ba kötött merevlemezekkel.
Olyan kérdésem volna, hogy:
- mi a különbség a szoftveres raid0 és hardveres raid0 között melyiknek mi az előnye/hátránya, egyáltalán miért nem hardveresen megy ez az egész dolog
- ha pl beüt a crash az egyik lemezen erről valami információnk lesz-e
- ha kihalt az egyik vinyó és veszek egy ugyanolyan kapacitásút a helyére akkor az adatok átmentése automatikusan megtörténik, vagy erről a rendszergarázdának magának kell gondoskodnia?Mekkora annak az esélye, hogy mindkét vinyó közel azonos futamidő után adja be a kulcsot és nem lesznek többé meg a vállalat szempontjából kritikus fontosságú adatok? Jelenleg kb 3-3,5évesek azok a meghajtók amik a gépekben találhatóak. 24/7-ben körülbelül mekkora az élettartama ezeknek a lemezeknek?(természetesen nem méregdrága SCSI lemezeket vásároltak, hagyományos samsung 7200-as vinyók) Az egyik server egyik lemeze már kb 2-3 secenként kattogó hangokat produkál magából, szabályos időközönként...
Amennyiben a lemezről ghostot készítek és azt rendszerhiba után töltöm vissza akkor, raid0 miatt elvileg mindkét lemezre vissza is töltődik igaz?
Sry raidben nem vagyok túlzottan otthon, remélem azért annyira nem voltam kiakasztó (:
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung kuponkunyeráló
- Hardcore café
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- AliExpress tapasztalatok
- Horgász topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- M2 Sata 256 / 512 SSD-k / Intel / Samsung / Sandisk /
- Crucial T705 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Eladó ÚJ - 0 napos OEM WD SN740 1TB NVMe SSD 2280
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest