- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Már nagyjából értem ezt a hardveres szoftveres dolgot és, hogy miért írja Rem, hogy ez az alaplapi vezérlő gyakorlatilag szintén szoftveres megoldás. Mivel kúlön diszkrét vezérlőt biztosan nem veszek az a kérdés és ez akár egy összehasonlítást tesztet is megérne, hogy egy kb. Átlagos ( legalább is nem server) lap vezérlővel mennyivel nyújt többet (ha egyáltalán) mint egy win es RAID. És azt is megértettem, (máshol olvastam) ha valamiért elfüstöl a gép nagy eséllyel az alaplap is és akkor már szarabb helyzetben találom magamat az alaplapi RAID esetén mint a Windowsos esetén. Akkor Win-es esetén nem kell feltétlen az adatok visszanyeréséhez egy ugyan ilyen és ugyan ilyen Bios verziójú jó alaplapot szerezzek hozzá. Szóval még ha gyorsabb is az alaplapi megoldást közben magamban elvetettem. Mi maradt tehát! Hogy nincs elég gyors envme slotom
! Mert még ha az elsőbe teszek is a rendszernek egy harmadik ssd-t. Hogy ez a 2db egyforma szűz ssd legyen RAID 1ben a 2. és 3. foglalatban. Azzal már gondban mert a 3. méglassabb csupán PCIe 4.0 x2 na ez viszont visszafogná a tükröizendő ssd egyikét és ezáltal akkor mindegyikét. Azt meg azért szintén nem szeretném. Tehát ha végig gondoljuk amit akkor választása előtt kellett volna megtegyek. Hiába van a specifikáaciókban feltüntetve az ssd RAID lehetősége ezzel a lappal nem érdemes! 😭 Hát ez kurvára szomorú! Illetve be lehet rakni szimplán a két ssd-t és ami nagyon fontos arról manuálisan másolatot készíthetek és nem feleződik a tárhelyem. Mégjobb ha külön nasba teszem a másikat és akkor térben is máshol lesz a fontosabb cucc! Valahogy lehangolt, hogy részben ezért a RAID miatt is választottam ezt az alaplapot csak gondoltam a 2 megfelelő sebességű slot elég lesz azt nem gondoltam, hogy egy 3. is kell majd a RAID 1es megoldáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA VI
- Azonnali játékos kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Google Chrome
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
! Mert még ha az elsőbe teszek is a rendszernek egy harmadik ssd-t. Hogy ez a 2db egyforma szűz ssd legyen RAID 1ben a 2. és 3. foglalatban. Azzal már gondban mert a 3. méglassabb csupán PCIe 4.0 x2 na ez viszont visszafogná a tükröizendő ssd egyikét és ezáltal akkor mindegyikét. Azt meg azért szintén nem szeretném. Tehát ha végig gondoljuk amit akkor választása előtt kellett volna megtegyek. Hiába van a specifikáaciókban feltüntetve az ssd RAID lehetősége ezzel a lappal nem érdemes! 😭 Hát ez kurvára szomorú! Illetve be lehet rakni szimplán a két ssd-t és ami nagyon fontos arról manuálisan másolatot készíthetek és nem feleződik a tárhelyem. Mégjobb ha külön nasba teszem a másikat és akkor térben is máshol lesz a fontosabb cucc! Valahogy lehangolt, hogy részben ezért a RAID miatt is választottam ezt az alaplapot csak gondoltam a 2 megfelelő sebességű slot elég lesz azt nem gondoltam, hogy egy 3. is kell majd a RAID 1es megoldáshoz!