- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
kriszbon #6047 üzenetére
Szia!
Csillagászati vonalon, illetve infravörös fényben való fotózás esetén hasonlót követnek el akar a Canon EOS 5 sorozat tagjaival, hogy érzékenyek legyenek a számunkra láthatatlan spektrum szeletekre is.
Ott a koncepció fordítva van: az infrar alul áteresztő szűrő magán a fényérzékeny csippen, vagy előtte egy üvegre van felgőzölve.
Kapaszkodj meg. Can olyan technika, amely során grafit ceruzával mintha kisszíneznék az érzékelőt, és a dörzsölés ereje által jön le az ir cut filter.Ettől a kamera tökéletesen működik, de a szemünk számára idegen színekkel. De rossz látási viszonyok esetén sokkal érzékenyebb, mint a szemünk lenne.
A profi fotózás téten az egyetlen problémát az jelenti, hogy a fókuszpont nem ott van, mint látható fény esetén. Ehhez meg a kromatikus aberráció kiküszöböléséhet egy a vörös szín körül levágó szűrő erősen javallott.
Ha zavar, keress olyan lencsét, amin van ilyen bevonat (általában az utolsó lencse tag vöröses az érzékelő felől)
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Az a kérdésem, hogy esetleg valaki ért-e itt jobban a Pixhawk vezérlők lelki világához.
Tegnap csak össze próbáltam volna vala kábelezni az újabb karácsonyfadíszt a rendszerrel.
Többé kevésbé ment is.
Maga a karácsonyfa jelenleg így áll össze:
-Pixhawk PX4 2.4.8
-NEO- M8N M8N GPS ModuleÉs most jött a Pixhawk Ultrasonic Fixed Height Digital I2C Module
Ugyan egy váz van, de nem biztos, hogy arra fog kerülni. Minden más még várat magára, csak egy táv van hozzá. (csak két három havonta tudom bővíteni a szettet egy pár ezresért, sajnos nagyon messze még a vége.
)
Némi játék után életre kelt az ultrahangos modul. Nem is pontatlan (2,75m-nek mérte a plafont, 5,52m-nek a szoba széltét). gyakorlatilag kellemes válaszidő mellett kellemes sebességet produkál.
Köszönöm Fókának a tippet, hogy ilyen állat egyáltalán olcsón létezikAmibe tegnap bele sikerült szaladni, hogy a GPS (ellenben a kezdeti tesztek során az emlékezetemben megmaradt képnek) nem gyúlt kék fényre, és nem is adott semmi jelet arról, hogy ő élne. Nézegettem, de minden lába jónak tűnt mind a csatinak, mind a modul hangyaf@sznyi lábainak. Igaz, nekem kellett a legelején 5p->6p átszerelést eszközölni rajta, de akkor frissibe ment. Most meg mégsem éledt meg.
Mikor megjött, április elején asszem, kéken világolt, de most semmi, akkor szobában, ablak mellett bő egy méterre, be tudta mérni magát 5m-körüli pontossággal. De most semmi.Meg kell jegyeznem, hogy nem világos, hogy a GPS esetén mi szükség van arra, hogy eleve 2 porton keresztül legyen bekötve (ugye egy 6 lábú, megy egy 4 lábú csati, de ebből 4, illetve 2 van csak használatban). És keresgélés közben sikerült olyan GPS-modult is lelni, aminek az a két lába bizony nem külön van kötve, hanem egyben van a teljes 6 lábas csati használva. (esetleg csak a magnetométer zavarát akarják így kiküszöbölni?)
Mindent összevetve, mi lehet a gond, hogy a GPS nem akar éledni?
mit kellene még egyszer még alaposabban átnéznem?
Van valakinek valami ötlete?Köszönöm szépen!
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
A napokban megint meg sikerült találni az alábbi linken egy számomra érdekes projektet: VTC250 tilt tricopter
Felmerült bennem a kérdés, hogy itt gyakorlatilag egy egyedi AETR mixet/muxot készít az ember a gyártó ajánlása alapján a BF/CF vezérlőben
lásd: VTC250-Wiring-Setup-Guide.pdf
És itt az jutott eszembe, hogy T helyett Y trikopter esetén is lehetne, de már 3 szervo segedelmével egymástól függetlenül mozgó motorbakokkal olyan mixet/muxot kreálni, ami ehhez hasonlóan az irányváltásokat csak/főként a rotorok dőlésszögének változtatásával érné el?Egyáltalán ez hozna bármi előnyt repüléstecnikailag (eltekintve attól, hogy a gép test mindig közel vízszintes lesz haladás közben)?
-
vegyszer
addikt
válasz
Peaceliker #4438 üzenetére
Egy kérdés? Van nem csillagászati áru FPV szemcsi, ami független képet jelenít meg? Azaz akár 3D képet tud kreálni?
Én eddig olcsón nem láttam. Igaz az egy nyákon két kamera se olcsó móka.
Én valamikor az ősszel leltem olyan kopter videóra, ahol két asszem gopro volt kellő bázis távolságra, hogy megfelelő perspektívába, élvezhető 3D képet adjon a tv. (tiszta Avatar intro hatása volt.) Sajnos most már nem lelem.
-
vegyszer
addikt
válasz
maximilian4 #4045 üzenetére
Valószínűleg épp elég volt a kiegyensúlyozottság elrontásához az a kis sérülés, amit kapott...
-
vegyszer
addikt
4114-330KV Type: MT-036 Ez lehet az?
-
vegyszer
addikt
Szép pakk.
De nem is akarom kiszámolni, mennyi a végső ára...Egy kérdés: az általad nézett GARTT MT-036 MT4114 330KV az összecsukható propellerekkel mennyit emel (montoronként)?
Mert erre semmilyen táblázatot nem leltem.
Egyeztetni ezzel mekkora tömeget, és meddig szeretnél a levegőben tartani?
Milyen kár, hogy nem fér bele az engedélymentes tömeg kategóriába.
-
vegyszer
addikt
-
vegyszer
addikt
Az általam említett Mavlink Smart LED Controller a telemetriai adatokat értelmezve a hátsó fényeket villogtatja/szín kóddal jelölve a kiváltó okot. (pl armed, disarmed, no gps, meg ilyenek)
Illetve az egyes led (csoportok) színe is finomhangolható valamennyire.Ez benne is van a videó elején.
-
vegyszer
addikt
Pixhawk mellé szeretnék egy Mavlink Smart LED Controller-t érdekes móka a telemetriás adatokat közvetlenül fényekből olvasni. Szerintem egy nagyobb gépmadár esetén kifejezetten jó fícsör...
Van esetleg valakinek ezzel/hasonlóval kapcsolatban közvetlen tapasztalata?
Vagy inkább Gemma/Neopixel Navigation Lights irányba kéne elindulni? Végülis az I2C porton keresztül egy +5V-os megtámogatás után ez is érdekes lehet, bár közvetlen a telemetriás adatokat nem olvassa ki.
Bár azt nem vágom még (ma jön a Pixhawk a postán), hogy ezeket az arduino forrás fájlokat közvetlenül lehet a Pixhawk-on futtatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- 4db GYÁRI Peugeot 16 -os használt lemezfelnik ajándék dísztárcsákkal Nexen N'blue nyári gumikkal
- ÚJ! COUGAR TERMINATOR professzionális gamer szék
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest