Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Nekem sima Fenix 5 van és a gyári mellkaspántról tudok csak nyilatkozni. Egy órás edzés alatt sem megy 90% alá a töltöttség mellkaspánt és GPS használat mellett. Most 2,5 éves az óra.
Max. saccolni tudok, de szerintem kibírna úgy 15 órát.Azt, hogy másfajta mellkaspánt mellet hogyan merül sajnos nem tudom.
-
lovace
aktív tag
válasz
zharkanyi #1892 üzenetére
Ne haragudj, azt hiszem nem fogalmaztam egyértelműen, amikor az előző bejegyzésem írtam.
Nekem van egy alap 12.000,- Ft-os decathlonos mellkaspántom, ez adott.
A kérdésem az, hogy meddig bírja a Garmin fenix 5 plus akksija, ha csatlakoztatom hozzá a mellkaspántot?
Most egy Amazfit Stratos órát használok, ami mellkaspánt nélkül egész jól bírja, de ha rákapcsolom azt is, akkor viszont sajnos nagyon gyorsan merül.@Cancer köszi a kétszavas véleményt, de egyrészt számomra közel sem ennyire egyértelmű, másrészt nem arra irányult a kérdésem, hogy Ti melyiket választanátok, hanem ahogy fentebb is részleteztem a Garmin akksijára csatlakoztatott pulzusmérő pánttal.
-
Cancer
senior tag
Pontosan annyi, hogy a GPS inkább nem talál jelet. 5-10 perc után sem.
Ha mégis, akkor változó, 0-3 km-en belül elveszti...
Ha néha adj isten mégsem? Akkor is. És a vonalvezetése teljesen takony!Egyszer egy 9 km-es sétát "lemért" 11.5 km-nek...sportra alkalmatlan. Az emlitett Fenix 5+ viszont a kihagyhatatlan kategória!
-
zharkanyi
tag
Suunto mellkaspántja híresen rossz. Ismerősök nagy része inkább Garmin, vagy Polar pántot használ hozzá.
Nekem a Garmin pántom 1,5 év után adta meg magát, kb. félidőben volt egy elemcsere. Amúgy végig jól működött. Kb. úgy 7-800km futás után kellett az elemet cserélni, de ez csak egy megközelítő érték.
Ha azt nézzük, hogy mennyibe kerül egy pánt, akkor vagy legolcsóbb decatlonost vesz az ember, vagy szívja a fogát, mert az elvileg minőségi cuccok sem túl tartósak egyik márkánál sem.
-
lovace
aktív tag
Sziasztok!
2 óra között gondolkodom:
- Suunto 9
- Garmin fenix 5 plus (most az alzán azonos árban van a másikkal).
Leginkább futok, elsősorban hosszú távon (magamhoz képest, nem pl. Scott Jurekhez képest!) . A mostani órám ha rácsatlakoztatom a bluetooth-os mellkaspántot kb. 3,5 óra alatt megadja magát. Emiatt a többféle energiatakarékos módból kifolyólag a Suunto fele billen a mérleg nyelve. A kérdésem az lenne, hogy aki fenix 5 plus-t használ csatlakoztatott mellkaspánttal meddig bírja?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Dr.NX
addikt
Az Alzán most 100 ezer a Garmin Fenix 5 Plus, vegyétek, vigyétek.
-
zharkanyi
tag
Ha sport közben érdekel a pulzusod, akkor Polar, Garmin, vagy Suunto közül válassz, méghozzá pulzuspánttal. (Mondjuk a Garmin kezd felfelé kilógni a mezőnyből, de ezzel azért nem mindenki ért egyet.)
Ezek közül már majd mindegyik tudja azt az okosfunkciót, amit említesz (értesítések az órán). A különbségek nagyok köztük és egy olcsó sportóra tuti nem fog tudni annyi okosfunkciót, mint egy olcsóbb okosóra.Ha meg okosóra funkciók kellenek, akkor nem lesz valami ütős a sportfunkció. Én ott a pulzust sem nézném. Az kb. arra kell nekik, hogy elmondhassák, hogy tudják, esetleg kalóriát számol belőle. (sport közben, mert hétköznapi használatban, illetve nyugalomban egész jó már a csuklón mért pulzus is)
-
Gondwana
addikt
-
válasz
Yoshida #1882 üzenetére
Mostanában kezdtem el mozogni, csak kíváncsi vagyok mennyit változik, menyi idő alatt normalizálódik. Plusz ha már veszek valamit, akkor nem lenne rossz ha a táskában hagyott teló tudna jelezni, ha hívnak, vagy SMS érkezett.
Sehol nem találtam (vagy rosszul kerestem,) ahol ezeknek a pontosságát mérik. Mondjuk egy Aldis hogyan viszonyul egy mi band4 vagy Huawei GT pontosságához. Ha csak annyit mutat, hogy valamennyire megnőtt a valamihez képest, arra inkább nem költenék.
Vagy engedjem el, és egy céleszközzel kapok csak pontos mérést? -
Yoshida
aktív tag
Ha csak a pulzus a lényeg értesítéssel, akkor akár egy mi band 4, vagy óra formában a Huawei watch Gt vagy mi is elég lehet. Ha a sport része is lényeg, akkor Garmin :) GPS el viszont szerintem inkább 70-90ezer ami jó lehet, garminok drágák :(
Árakkal mostanában nem vagyok annyira tisztában, ahhoz a részhez nem tudok hozzátenni
-
Létezik olcsó (50k alatti) vekker ami pontosan méri a pulzust, de a telefon értesítéseit/hívásokat is tudja jelezni?
A sportboltokban érdemesebb körülnézni (kalenji, fitbit, sigma, polar, garmin), vagy a mainstream "okos"órák között (xiaomi, huawei,samsung)?
Pl. a Hervis akciójából érdemes válogatni, vagy nem is annyira akciós? -
Sycorax
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni:
Suunto 9 vagy Garmin Vivoactive 4-et érdemes inkább venni? Most black friday miatt még 2 napig hasonló árban vannak.Alapvetően az alábbiakra használnám:
- úszás közbeni mérés
- alvás figyelése
- súlyzós edzések közbeni monitorozás
- kerékpározás
- illetve minden egyéb biometrikus adat érdekel, ami jönKöszi tanácsotokat!
-
delon
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a korabbi starva futásaimat hogy tudom áttenni a garmin profilomba. Eddig semmilyen normális programot nem találtam erre
-
Cancer
senior tag
Az e...nics-ben most 120e a Polar Vantage V...én meg véletlenül nyertem liciten bay-en egy Garmin FR645-öt...
Amúgy szerintetek melyik a legjobb választás? (Futás/terepfutás, kerékpár, mtb, TRX edzés-ekhez)
Polar Vantage V
Garmin FR645
Suunto 9 BaroAz első kettő most 1 árban van, a harmadik csak picivel drágább.
Jól értem, hogy a Garmin Vivoactive 4 és a Polar Ignite az nem kifijezetten futóknak, bringásoknak, triatlonosoknak lett tervezve, hanem hétköznapi "irodistáknak", akik szeretnének a munka mellett némi aktív életet is élni?
-
Viper26, lugosi Snoop-y, köszi a válaszokat.
Még annyi a kérdésem hogy csak a saját alkalmazásában mutatja, vagy esetleg SportsTracker , Naviki, stb. is látja? -
szjoci
őstag
válasz
Gondwana #1866 üzenetére
Szia!
Az csak a connect nyelve szerintem. Magyar van beállítva, de attól függetlenül az órában nincs magyar nyelv. Írtam a garmin supportnak is, azt írták hogyha más régiós az óra akkor nem lehet bele magyar nyelvet rakni. Volt aki mókolással ráhegesztette a magyarítást, de instabil lett az óra működése, így ezt nem is ajánlják.
Annyira nem lényeg végülis mert nincs gondom az angollal, csak szebb lett volna lelkemnek -
Gondwana
addikt
Ott tényleg nincs, de ha a Settings-t választod?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Külföldről vásárolt Garmin vivoactive hr órára szeretnék magyar nyelvet varázsolni, de elméletileg nem telepíthető rá mivel más régióból származik. Ettől függetlenül megoldható a dolog? Privátban is jöhet infó ha esetleg nem túl legal az eljárás.
Köszönettel, Joci -
Yoshida
aktív tag
van egy kis update fenix3 ügyben.
Megjött az alis akku, bele is raktam. Mondjuk háromszor szedtem szét, mire jó lett, az akku csatlakozója elég bénára sikeredet...
Egyelőre úgy néz ki, hogy jobb lett, de közel se hozza már a gyári új korában tapasztalt 7 napos okosórás üzemmódot.
írtam hogy a régi akkuval 2.5 nap után lemerült 0-ra.
Most a kínai gyártmánnyal tegnap 46%-al indult délben, töltöttem rajta 48%-ig, és úgy használom, 21%-volt ma délben. Jobb mint volt, de már sose lesz olyan jó, mint újkorábantapasztalat: akku nélkül is működik az óra, ha töltőre rakod
viszont ugye amint lehúzod, se kép, se hang.
ja, és GPS antenna nélkül is elindul
ezt is megtapasztaltam, amikor a 3. összerakáskor elfelejtettem.
Írtam múltkor a gombokat. Az alaplapi micro kapcsolók jónak tűnnek, kattannak szépen, van nyomáspont meg minden. 1-2 talán már kevésbé határozott.
Ami tuti, hogy maguk a gombok, ahol mozognak kis csapok, oda bement a kosz az elmúlt 3 év alatt (olyanok ezek piciben, mint egy gopro 3 dive case-en a fém gombok, kis csappal középen). Alaplap nélkül nagyobb úton tudtam mozgatni a gombokat, és most jobb lett. Nem tökéletes, de nagyjából újra érzem hogy van nyomáspontja. 90%-ra teszem, hogy egy új óraházzal újra jól működne az összes gomb.Az biztos, hogy ezek az órák közelebb állnak egy mobil telefonhoz, mint egy igazi órához... Sajnos tartósság terén is.
-
jeri
tag
https://www.youtube.com/watch?v=F1ueB82HlmY
lehet hgy csak ant+ broadcast -
Nem kérdezted rosszul, én írtam túl tömören.
Úgy értettem, hogy amiket én használtam eddig (azok mind különböző Garmin modellek voltak) ott ha megnyitom az appot akkor az valós időben mutatja az aktuális pulzust, és a kijelzett érték változik is a pulzus változása függvényében. -
Az óra persze, hogy mutatja, de a telefonos app nem.
Lehet, hogy rosszul kérdeztem, neki futok újra. Szóval adott egy Polar M430.
Mikor elkezdek egy tevékenységet, akkor elindítom az órán rögzítését, persze hogy rögzíti a pulzusszámot, és visszatudom nézni a telón, miután szinkronizáltam illetve az órán látom folyamatosan. De ha a tevékenység közben a telefonos appon akarom nézni akkor ott nem mutatja, míg egy mellkaspánttal már igen. Tehát az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan bármilyen pulzusmérő óra, amivel tevékenység közben a telefonon látom a pulzusomat?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Sorozatok
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- OTP Bank topic
- Delta Force (2024)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest