- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Nekem sima Fenix 5 van és a gyári mellkaspántról tudok csak nyilatkozni. Egy órás edzés alatt sem megy 90% alá a töltöttség mellkaspánt és GPS használat mellett. Most 2,5 éves az óra.
Max. saccolni tudok, de szerintem kibírna úgy 15 órát.Azt, hogy másfajta mellkaspánt mellet hogyan merül sajnos nem tudom.
-
lovace
aktív tag
válasz
zharkanyi #1892 üzenetére
Ne haragudj, azt hiszem nem fogalmaztam egyértelműen, amikor az előző bejegyzésem írtam.
Nekem van egy alap 12.000,- Ft-os decathlonos mellkaspántom, ez adott.
A kérdésem az, hogy meddig bírja a Garmin fenix 5 plus akksija, ha csatlakoztatom hozzá a mellkaspántot?
Most egy Amazfit Stratos órát használok, ami mellkaspánt nélkül egész jól bírja, de ha rákapcsolom azt is, akkor viszont sajnos nagyon gyorsan merül.@Cancer köszi a kétszavas véleményt, de egyrészt számomra közel sem ennyire egyértelmű, másrészt nem arra irányult a kérdésem, hogy Ti melyiket választanátok, hanem ahogy fentebb is részleteztem a Garmin akksijára csatlakoztatott pulzusmérő pánttal.
-
Cancer
senior tag
Pontosan annyi, hogy a GPS inkább nem talál jelet. 5-10 perc után sem.
Ha mégis, akkor változó, 0-3 km-en belül elveszti...
Ha néha adj isten mégsem? Akkor is. És a vonalvezetése teljesen takony!Egyszer egy 9 km-es sétát "lemért" 11.5 km-nek...sportra alkalmatlan. Az emlitett Fenix 5+ viszont a kihagyhatatlan kategória!
-
zharkanyi
tag
Suunto mellkaspántja híresen rossz. Ismerősök nagy része inkább Garmin, vagy Polar pántot használ hozzá.
Nekem a Garmin pántom 1,5 év után adta meg magát, kb. félidőben volt egy elemcsere. Amúgy végig jól működött. Kb. úgy 7-800km futás után kellett az elemet cserélni, de ez csak egy megközelítő érték.
Ha azt nézzük, hogy mennyibe kerül egy pánt, akkor vagy legolcsóbb decatlonost vesz az ember, vagy szívja a fogát, mert az elvileg minőségi cuccok sem túl tartósak egyik márkánál sem.
-
lovace
aktív tag
Sziasztok!
2 óra között gondolkodom:
- Suunto 9
- Garmin fenix 5 plus (most az alzán azonos árban van a másikkal).
Leginkább futok, elsősorban hosszú távon (magamhoz képest, nem pl. Scott Jurekhez képest!) . A mostani órám ha rácsatlakoztatom a bluetooth-os mellkaspántot kb. 3,5 óra alatt megadja magát. Emiatt a többféle energiatakarékos módból kifolyólag a Suunto fele billen a mérleg nyelve. A kérdésem az lenne, hogy aki fenix 5 plus-t használ csatlakoztatott mellkaspánttal meddig bírja?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Dr.NX
addikt
Az Alzán most 100 ezer a Garmin Fenix 5 Plus, vegyétek, vigyétek.
-
zharkanyi
tag
Ha sport közben érdekel a pulzusod, akkor Polar, Garmin, vagy Suunto közül válassz, méghozzá pulzuspánttal. (Mondjuk a Garmin kezd felfelé kilógni a mezőnyből, de ezzel azért nem mindenki ért egyet.)
Ezek közül már majd mindegyik tudja azt az okosfunkciót, amit említesz (értesítések az órán). A különbségek nagyok köztük és egy olcsó sportóra tuti nem fog tudni annyi okosfunkciót, mint egy olcsóbb okosóra.Ha meg okosóra funkciók kellenek, akkor nem lesz valami ütős a sportfunkció. Én ott a pulzust sem nézném. Az kb. arra kell nekik, hogy elmondhassák, hogy tudják, esetleg kalóriát számol belőle. (sport közben, mert hétköznapi használatban, illetve nyugalomban egész jó már a csuklón mért pulzus is)
-
Gondwana
addikt
-
válasz
Yoshida #1882 üzenetére
Mostanában kezdtem el mozogni, csak kíváncsi vagyok mennyit változik, menyi idő alatt normalizálódik. Plusz ha már veszek valamit, akkor nem lenne rossz ha a táskában hagyott teló tudna jelezni, ha hívnak, vagy SMS érkezett.
Sehol nem találtam (vagy rosszul kerestem,) ahol ezeknek a pontosságát mérik. Mondjuk egy Aldis hogyan viszonyul egy mi band4 vagy Huawei GT pontosságához. Ha csak annyit mutat, hogy valamennyire megnőtt a valamihez képest, arra inkább nem költenék.
Vagy engedjem el, és egy céleszközzel kapok csak pontos mérést? -
Yoshida
aktív tag
Ha csak a pulzus a lényeg értesítéssel, akkor akár egy mi band 4, vagy óra formában a Huawei watch Gt vagy mi is elég lehet. Ha a sport része is lényeg, akkor Garmin :) GPS el viszont szerintem inkább 70-90ezer ami jó lehet, garminok drágák :(
Árakkal mostanában nem vagyok annyira tisztában, ahhoz a részhez nem tudok hozzátenni
-
Létezik olcsó (50k alatti) vekker ami pontosan méri a pulzust, de a telefon értesítéseit/hívásokat is tudja jelezni?
A sportboltokban érdemesebb körülnézni (kalenji, fitbit, sigma, polar, garmin), vagy a mainstream "okos"órák között (xiaomi, huawei,samsung)?
Pl. a Hervis akciójából érdemes válogatni, vagy nem is annyira akciós? -
Sycorax
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni:
Suunto 9 vagy Garmin Vivoactive 4-et érdemes inkább venni? Most black friday miatt még 2 napig hasonló árban vannak.Alapvetően az alábbiakra használnám:
- úszás közbeni mérés
- alvás figyelése
- súlyzós edzések közbeni monitorozás
- kerékpározás
- illetve minden egyéb biometrikus adat érdekel, ami jönKöszi tanácsotokat!
-
delon
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a korabbi starva futásaimat hogy tudom áttenni a garmin profilomba. Eddig semmilyen normális programot nem találtam erre
-
Cancer
senior tag
Az e...nics-ben most 120e a Polar Vantage V...én meg véletlenül nyertem liciten bay-en egy Garmin FR645-öt...
Amúgy szerintetek melyik a legjobb választás? (Futás/terepfutás, kerékpár, mtb, TRX edzés-ekhez)
Polar Vantage V
Garmin FR645
Suunto 9 BaroAz első kettő most 1 árban van, a harmadik csak picivel drágább.
Jól értem, hogy a Garmin Vivoactive 4 és a Polar Ignite az nem kifijezetten futóknak, bringásoknak, triatlonosoknak lett tervezve, hanem hétköznapi "irodistáknak", akik szeretnének a munka mellett némi aktív életet is élni?
-
Viper26, lugosi Snoop-y, köszi a válaszokat.
Még annyi a kérdésem hogy csak a saját alkalmazásában mutatja, vagy esetleg SportsTracker , Naviki, stb. is látja? -
szjoci
őstag
válasz
Gondwana #1866 üzenetére
Szia!
Az csak a connect nyelve szerintem. Magyar van beállítva, de attól függetlenül az órában nincs magyar nyelv. Írtam a garmin supportnak is, azt írták hogyha más régiós az óra akkor nem lehet bele magyar nyelvet rakni. Volt aki mókolással ráhegesztette a magyarítást, de instabil lett az óra működése, így ezt nem is ajánlják.
Annyira nem lényeg végülis mert nincs gondom az angollal, csak szebb lett volna lelkemnek -
Gondwana
addikt
Ott tényleg nincs, de ha a Settings-t választod?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Külföldről vásárolt Garmin vivoactive hr órára szeretnék magyar nyelvet varázsolni, de elméletileg nem telepíthető rá mivel más régióból származik. Ettől függetlenül megoldható a dolog? Privátban is jöhet infó ha esetleg nem túl legal az eljárás.
Köszönettel, Joci -
Yoshida
aktív tag
van egy kis update fenix3 ügyben.
Megjött az alis akku, bele is raktam. Mondjuk háromszor szedtem szét, mire jó lett, az akku csatlakozója elég bénára sikeredet...
Egyelőre úgy néz ki, hogy jobb lett, de közel se hozza már a gyári új korában tapasztalt 7 napos okosórás üzemmódot.
írtam hogy a régi akkuval 2.5 nap után lemerült 0-ra.
Most a kínai gyártmánnyal tegnap 46%-al indult délben, töltöttem rajta 48%-ig, és úgy használom, 21%-volt ma délben. Jobb mint volt, de már sose lesz olyan jó, mint újkorábantapasztalat: akku nélkül is működik az óra, ha töltőre rakod
viszont ugye amint lehúzod, se kép, se hang.
ja, és GPS antenna nélkül is elindul
ezt is megtapasztaltam, amikor a 3. összerakáskor elfelejtettem.
Írtam múltkor a gombokat. Az alaplapi micro kapcsolók jónak tűnnek, kattannak szépen, van nyomáspont meg minden. 1-2 talán már kevésbé határozott.
Ami tuti, hogy maguk a gombok, ahol mozognak kis csapok, oda bement a kosz az elmúlt 3 év alatt (olyanok ezek piciben, mint egy gopro 3 dive case-en a fém gombok, kis csappal középen). Alaplap nélkül nagyobb úton tudtam mozgatni a gombokat, és most jobb lett. Nem tökéletes, de nagyjából újra érzem hogy van nyomáspontja. 90%-ra teszem, hogy egy új óraházzal újra jól működne az összes gomb.Az biztos, hogy ezek az órák közelebb állnak egy mobil telefonhoz, mint egy igazi órához... Sajnos tartósság terén is.
-
jeri
tag
https://www.youtube.com/watch?v=F1ueB82HlmY
lehet hgy csak ant+ broadcast -
Nem kérdezted rosszul, én írtam túl tömören.
Úgy értettem, hogy amiket én használtam eddig (azok mind különböző Garmin modellek voltak) ott ha megnyitom az appot akkor az valós időben mutatja az aktuális pulzust, és a kijelzett érték változik is a pulzus változása függvényében. -
Az óra persze, hogy mutatja, de a telefonos app nem.
Lehet, hogy rosszul kérdeztem, neki futok újra. Szóval adott egy Polar M430.
Mikor elkezdek egy tevékenységet, akkor elindítom az órán rögzítését, persze hogy rögzíti a pulzusszámot, és visszatudom nézni a telón, miután szinkronizáltam illetve az órán látom folyamatosan. De ha a tevékenység közben a telefonos appon akarom nézni akkor ott nem mutatja, míg egy mellkaspánttal már igen. Tehát az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan bármilyen pulzusmérő óra, amivel tevékenység közben a telefonon látom a pulzusomat?! -
Sziasztok. Biztosan hülye kérdés, de hátha... Létezik-e olyan pulzusmérő óra, ami úgy, mint egy mellkaspántos mérő, valós idejű pulzusszámot közvetít valamelyik telefonos app-ba.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Van egy Garmin fenix 5-öm. Sajnos még mindig nem valós értéket mutat a pulzus mérés edzés közben. Edzésen kívül minden rendben. Van erre valami megoldás? 14.20 software.
-
delon
tag
Valaki találkozott már azzal hogy a Garmin fenix 5, ios 13 után nem csatlakozik úgy érzékeli hogy nincs bekapcsolva a BT
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Polar rs300x órának szétmálik a szíjrésze,csak egyben lehet az órakerettel cserélni,Zergénél 3 hete elfogyott és nincs tovább...van valakinek ötlete beszerzésre akár euból,usából? A kínai gagyit egyelőre hanyagoljuk.
Előre is köszönöm! -
vaakuum
addikt
válasz
bringasisti #1655 üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy:
izotóniás itókát kezdtél inni ÉS leálltál a pulzuscsökkentő tablettával,
vagy úgy kell érteni, hogy
leálltál az izotóniás itókával és a pulzuscsökkentő tablettával IS? -
Viper26
nagyúr
válasz
bringasisti #1827 üzenetére
S4 párban van a mellkaspánttal, 1-2 bpm eltérés volt hozzá képest, szóval ezt nem tudom mire alapozod.
-
válasz
bringasisti #1831 üzenetére
De érted, hogy mi a különbség aközött amit leírtál, és aközött, amit írni akartál
-
válasz
Yoshida #1828 üzenetére
Én úgy látom hogy az az ár a 6x pro-ért nem olyan vészes, az 5x-em annak idején ha jól emlékszem 250 volt (de lehet hogy 230?), ahhoz képest ha a forint romlását is a képbe vesszük, nem drágult jelentősen.
Én nem bántam meg hogy zafírüvegeset vettem, volt 1-2 olyan helyzete az órának amikor gyanús, hogy a nem zafír erősen karcolódott volna, de így megúszta bármiféle nyom nélkül.Az akku nálam is hibátlan a mai napig, ha így folytatja az óra a külsejét és az akkut akkor még pár évig nagyon szeretném használni.
Az egyetlen kiegészítő amin elgondolkoztam a wattmérő volt a biciklihez, mert állítólag a véroxigénszintet csak azzal méri (és kinti futással), erre rászántam volna egy max 10e Ft-ot, de láttam hogy árban ezek olyan 100-120 körül vannak, annyiért meg ottmarad.
-
válasz
bringasisti #1827 üzenetére
Az nekem is van, reggelente rendszeresen, néha délután is, mégse írom ki a fórumra.
Ez tipikusan az az eset volt, amikor egy vessző meg tudja változtatni a mondat értelmét. -
Yoshida
aktív tag
hát, az importőrnek van a facebook csoportja, ott vagy valaki kérdezte, vagy én kérdeztem úgy másfél éve talán, de nincs hozzá semmi, se aksi, se gombok. Azóta lehet, hogy változott, nem tudom.
Esetleg lehetne egy elektronika hibással összeházasítani, bár órát sose szedtem szét, így nem tudom mennyire bonyolult újra vízállóvá tenni. (lehet nézek valami videót hátha van neten)Anno Xperia Z nagyjából vízálló telefont szedtem szét, na az utána már sose volt a régi, el-el vált a hátlap a sarkánál
. Igaz nem gyári ragasztóval lett összerakva, ez is lehetett gond. (fenix meg csavaros ahogy látom)
Fenix 6x nekem nagyon bejön, de hogy a 6x pro zafír 280 ezer forint legyen...
(bár a 3-asom se zafíros, egy 3m kijelzővédő van rajta új kora óta, van rajta már karc, de még nem zavar annyira hogy cseréljem a fóliát)
Igazából egy vivoactive 4 elég lenne, HA több lenne az üzemideje.
A fenix 3 használata: első két évben elég aktív volt (számomra
) évi 5-6e km bringa ant+ seb és pedálfordulat jeladóval, meg mellkas pánttal, nyáron balcsin kis úszás, télen uszodában heti 2x 1 óra, nagyon kevés szobabringa télen, meg sok túra, 3 síelés osztrákoknál. De igazából a gombokat nem ilyenkor bántottam szerintem, mert bringán 90%-ban a pulzus/pedálfordulat kijelzőn van, úszáskor volt pár pause mindig, de sós vízben sose volt pl.
utóbbi 2 évben (kisgyerek jött a képbe) viszont nagyon light-os a használat, alig bringa, alig túra, no úszás. Napi 2 ébresztő van, meg gerinc nyújtáshoz 4x1 perc visszaszámlálás, akkor nyomom mindig a gombokat.
Nem fürdök benne, mindig leveszem. Éjjelre átrakom a jobb kezemre, de akkor se nyomkodom a gombokat
úgy látom kijelzőt, alaplapot, elemet, gps antennát lehet szeparálni ifixit alapján, a gombok az óraházhoz tartoznak valószínűleg akkor.
Szóval ha találok egy halott órát, akkor abba átrakva az én belsőségeim, még használható lenne tovább. Bár így is használható, de én is félek úszni benne.
szerk: találtam ali-n csak óratestet, 16 dolcsi
-
zharkanyi
tag
Most én is ki lennék akadva, ha a 2 éves Fenix5-ömmel ilyen gondok lennének.
Viszont magamat ismerve a Fenix8 megjelenésének a környékén már lehet azt látnám benne, hogy legalább van miért beszerezni az új modellt.Még szerencse, hogy a Fenix 6 számomra semmi olyat nem kínál, amit a Fenix5-ből hiányolnék.
-
válasz
Yoshida #1824 üzenetére
De durva, ezen most nagyon meglepődtem. Mármint azon, hogy ilyen elhasználódása van az órádnak. Én így már nem mernék benne úszni.
Nagyon sokat használtad? Intenzív használat volt? Nekem 2 éves az 5x-em és még semmi baja, semmi elhasználódás nincs rajta (az üveget féltettem volna a legjobban, de ez a sapphire változat, nyoma sincs semminek), a gombjai hibátlanok, pedig van használva. Bő egy hónapja tengerben úsztam és merültem vele (oké nem mély, csak szabad tüdős), nem ázott be, szóval 1.5 év intenzív használat után még teljesen jó a vízállósága."(Ettől amúgy többet vártam egy ilyen kategóriás órától)"
Hát én is, teljesen egyetértek veled. Érdemes lenne megkérdezni, hogy mennyiért szervizelik. Utánanéztél a neten, hogy mit írnak hosszú távon elhasználódás, és használat terén?
-
Yoshida
aktív tag
csodálom, hogy a bőr alá ültethető rfid chip-ek korában miért nem csináltak még bőr alá építhető elektródás pulzusmérőt...
a test hője adná az energiát is
fenix 6-ban már elérhető a karon mért pulzus úszás közben is, ezt a fenix3 hr óta próbálták elérhetővé tenni, de eddig azt mondták nem volt megbízható. pár generációval később már kieresztették.
kíváncsi lennék rá, de még a mostani órának kéne bírnia 1 évet legalább...
Most lesz 4 éves a fenix 3-am, és a gombjai elég bénák már, a start gomb fémesen mozog, lehet a membrán is kiszakadt már, nem is tudom, hogy merjek-e úszni benne így...
A fel le gombok is olyanok már, hogy nincs érezhető nyomáspont amikor benyomod, csak nyomod erővel, és egyszer csak végrehajtja a nyomás parancsát.(Ettől amúgy többet vártam egy ilyen kategóriás órától)
Viszont teszi a dolgát, aksi is egész jól bírja még.
-
válasz
zharkanyi #1822 üzenetére
Teljesen egyetértek mindennel amit most leírtál, csak azért írtam be az én tapasztalataimat, hogy meglegyen a másik infó is (általában a kérdezők nem olvasnak vissza). Tehát elsősorban nem neked szólt (bár neked válaszoltam), hanem a kérdezőnek.
Kíváncsi lennék egyébként az Apple Watch-ra, hogy az mennyire pontos, de olyanom nincs, és nem is ismerek senkit a környezetemben akinek lenne. Azért lennék rá kíváncsi, mert annak a mérését valami kardiológiai társaság (elnézést, nem néztem utána mélyebben) is elfogadta talán.
-
zharkanyi
tag
Ezt már megvitattuk itt. Eltér a véleményünk és valószínűleg azért, mert a tapasztalatunk mást mutat.
Szerintem pont ez a baj, hogy sok tényező nagyon komolyan tudja befolyásolni a csuklón mérést.
Alkat (csontozat), bőrszín, izzadság, szőrösség, mennyire van meghúzva... Elhiszem, hogy van akinél mérhet viszonylag pontosan az óra, de másoknál meg nem.Én rengeteg embert hallottam panaszkodni, rengeteg teljesen fals adatot láttam (amiről sokan egyébként állították, hogy pontos) és a saját tapasztalatom is pocsék a csuklón mért pulzusról.
Szerintem ebben is kérdezzen meg valakit. Mondanám, hogy Zergét, de tudom ő mit fog válaszolni.
-
válasz
zharkanyi #1819 üzenetére
Nekem meg ezzel ellenkező a véleményem. Szerintem a csuklón mért pulzus kifejezetten pontos az olyan tevékenységek esetén amik nem súlyzós és ehhez hasonló tevékenységek. Például futás és biciklizés alatt én pontosnak tartom, nagyon kicsi eltérések voltak a ténylegeshez képest, ha erre kell én önmagában ezért nem adnék pénzt mellkaspántért.
-
zharkanyi
tag
-
phain
tag
válasz
zharkanyi #1817 üzenetére
Köszönöm a válaszod !
Nem is gond, mert nem akartam okosórát
Értem, akkor marad a mellkaspánt.
Régen nekem is polar volt és imádtam !
Ahhh nagyon szépen köszönöm, remek ötlet !
Ez is óriási segítség, hogy tudom hova menjek és nem kell keresgélnem utána.
Amit linkeltél az mellkaspántal és csukloról is tudja mérni ? Wow ! Igen kicsit borsos az ára, de látom, hogy polar - ből vannak nagyon szimpatikusak !
Nagyon szépen köszönöm Neked mégegyszer a segítséget !
-
zharkanyi
tag
Szerintem felejtsd el a kütyügyártók megoldásait. Azok okosórák sport funkciókkal. Sport fronton nem lesznek meggyőzőek. Izzadtan, esőben nem is tudnád használni az érintőkijelzős megoldásokat, de más gond is van velük.
Ha sportra kell, akkor neked sportóra kell: Polar, Garmin, Suntoo
Ez a három játszik, ha minőséget szeretnél.Ha tényleg számít a pulzusmérés, akkor pedig barátkozz meg a mellkaspánttal. Már a futásnál sem működik jól a csuklón mért pulzus, de úszásnál teljességgel kizárt, hogy bármelyik értelmes eredményt adjon.
Szerintem pulzus fronton talán még mindig a Polár az etalon. Náluk még a legolcsóbb óra is hibátlanul mér, ami mellkaspántot használ. Már megszűnt, de ha még kapsz valahol, akkor akár 50eFt körül van (volt) Polar M400.
Ugyanakkor ez nem mért pulzust úszás közben. Amiről tudom, hogy vízben is mér az a Garmin jobb modelljei. Lehet csak a mellkaspánton múlik.
Én néznék valamit, amihez eleve tartozik úszáshoz való mellkaspánt. Pl. 735XT TRI bundlePersze minden ettől drágább óra tudni fogja ezt a Forerunner és Fenix sorozatból. Valószínű pár olcsóbb is.
Szerintem hívd fel Zergét, vagy írj neki e-mailt a konkrét elvárásaiddal. Esetleg menj be a boltjába és akkor jó eséllyel már órával is jössz ki. (saját tapasztalat)
Persze e-mailre is válaszolni fog és tuti alkalmas modellt javasol. -
phain
tag
Sziasztok !
Tudnátok segíteni nekem és ajánlani egy órát ? Amire kellene :
- futás, úszás
- a lehető legpontosabb pulzusmérés
- elégetett kalória
- ha a technológia már lehetővé teszi akkor ne legyen mellpántos érzékelős (bocsánat a pontos megnevezését nem tudom)Semmilyen szinten nem követem a topicot se a témakört és a következő 2 hétben (szerencsére) esélytelen, hogy utána olvassak, szóval rátok bíznám magam.
Apple Watch 4 ben van most a legpontosabb szenzor vagy már le vagyok maradva ?
* Azt csak azért nem szeretnék, mert nekem a sport egyben kikapcsolódás is és egyáltalán nem akarok semmiféle értesítést kapni az órára.Aki tudna segíteni annak előre is hálás köszönet !
-
Nekem most adta fel a 14.20-ra frissítést, figyelni fogom az elkövetkezendő napokban, kíváncsi leszek.
-
zharkanyi
tag
Igen, a mellkaspánt a szív elektromos jeleit érzékeli. Szerintem nem véletlen, hogy a szenzor mondjuk 3-4 centire ha van a jel forrásától. Tenyéren nem tudom hogy mérnek, de az kb. egy méterre van a szívtől és nem olyan stabil az érintkezése sem, mint a mellkaspántnak.
A fenix 5 egy jó Garmin mellkaspánttal egyébként rengeteg egyéb dolgot is mér a sima pulzusadaton túl.
-
válasz
zharkanyi #1810 üzenetére
A tenyéren elektródákkal mért pulzus azért szerintem ha nem is annyira komoly dolog, mintha a mellkason mérjük elektródával (a mellkaspánt így mér, ugye?), de azért nem gyerekjáték kategória. Te hogy látod? Ekkora különbség lenne a tenyéren és a mellkason elektródával való mérés pontossága között?
-
zharkanyi
tag
Azt is tudod, hogy miért írtam?
Merthogy a Fenix5-ünk a Tour de France, a kismotor és a futóbicikli pedig a csuklón és tenyéren mért pulzus.
Van egy tök jó óránk. Használjunk hozzá illő komolyságú eszközt ha érdekel minket a pulzusunk.
A gyerekjátékokat használjuk szórakozásra és ne a sporthoz. -
Ma csináltam egy tesztet, hogy pontosan mér-e az óra csuklón pulzust ezzel a mostani szoftverrel, mivel volt róla szó a napokban többször is.
Gondoltam megosztom, mert vegyesek, érdekesek a tapasztalataim. Tehát (garmin fenix 5x):
Egy elliptikus gépen tudtam tesztelni, mert azon van tenyérérintkezős mérés edzés közben. Érdekes, számomra furcsa eredmény jött ki.
Az edzés első harmadában nem stimmeltek az értékek. Az eltérés a 2 ütemtől 6 ütemig terjedt. Mivel folyamatosan, állandóan mentem a gépen, nem voltak hirtelen váltások, a csuklót nem igazán vette igénybe a gép, így a mérésnek pontosnak kellett volna lennie. Az 1-2 ütem eltérést még okénak éreztem, a 6-ot már nem.Eltelt az edzés első harmada, és onnantól telibe pontos volt. Nagyon ritka volt, hogy 1 ütem különbség lett volna az óra és a tenyéren mérés között, de általában stimmelt teljesen pontosan. Nem értem, hogy ez mitől lehetett.
Betudható esetleg annak, hogy a tenyér izzadásával javult a tenyér elektródáinak a mérése? Ez lehet az egyetlen magyarázat, mert más nem jut eszembe, hogy eleinte miért nem volt pontos, utána miért lett az. Persze az is lehet, hogy az óra mért rosszul, mert a tenyéren mérésnek véleményem szerint jobban lehet hinni. Nem? Mi a véleményetek?
-
hitman77
senior tag
válasz
Viper26 #1801 üzenetére
Már én sem vagyok az elvakult Garmin imádó csoport tagja mióta kijött a 13.40 amiben jelentkeztek a problémák majd kiadták a 14.10-et ami nem oldotta meg. Amazfit stratos volt előtte ami egy frissítés után brutálisan merült. Arra ugyan volt trükk de gondoltam a transzreflektiv vonalon maradva egy nevesebb gyártó óráját is kiprobálom. Összességében a stratost 40eFt-ért vettem a Fenix 5-öt 130eFt-ért de nem érzem a háromszoros ár előnyét! Mondhatom, hogy mindent egybevéve megbántam a cserét.
Lugosi: sajnos nem egyedi problémák ezek. Tele van a hivatalos fórum is merülés, töltő csatlakozó korrodálós problémával.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest