- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
válasz
bringasisti #1795 üzenetére
Protein persze, sör nagyon nem.
-
válasz
bringasisti #1792 üzenetére
Elhiszem de ő órához keresett pántot és ha rajta van a pánt, feltételezhető hogy az óra is rajta van, tehát a távolság nem lesz olyan nagy. Meg edzés közben se sörözzél
-
Viper26
nagyúr
De legalább a hivatalos support mélyen hallgat.
-
Viper26
nagyúr
Ha meg vennék egy pántot akkor nem fog azért még jobban merülni az óra, mert folyamatosan ahhoz akar kapcsolódni?
-
Viper26
nagyúr
válasz
Yoshida #1786 üzenetére
Nálam egész pontos.
Viszont ez a 14.10 nem teljesen oké.
Kedvencekhez nem.lehez rendesen hozzá adni sportot, ha át is rendezem nem teszi oda ahova akarom.
A másik hogy a pulzus way off kategória, bőven kevesebbet mutat mint kéne, és az óra jobban is merül.Másnál is ez van?
-
-
Viper26
nagyúr
Tervezek vissza térni Garmin-ra, fenix 5 még mindig jó választásnak tűnik.
Néztem a forerunner 245-öt is, de magasságmérés nélkül ezért a pénzért...(nincs floor count) hogy gondolták? -
zharkanyi
tag
válasz
bringasisti #1773 üzenetére
Pántokról mesélhetek én is. No nem túl jókat.
Suunto pulzuspántom az idő előrehaladtával egyre több hülyeséget mért. Érzékeny lett arra, ha nem elég nedves és volt, hogy edzés közben 10-20 perces időszakra nyugalmi pulzus mért, majd megint rendesen.
Fél év után egy régi Garmin pántot kezdtem el használni vele, azzal nem volt ilyen gond.Fenix 5-höz HRM-Tri pántot adtak, de bő egy év után tönkrement. 4-5 nap alatt lemerített minden elemet. Ekkor vettem a HRM-Run-t, mert úszásra nem fogom használni, de a többi tudását szeretem.
Ha racionálisan közelíteném a kérdést, akkor egy alap Garmin modellt használnék a legolcsóbb decathlonos pánttal. Esetleg egy ősi Polar M400-at a sajátjával. (bár feleségemnek M400 van és ezzel is meggyűlt a bajunk)
-
hitman77
senior tag
Persze annak eleve gondolom nagyobb az akksija. Most viszont a 13.40 , 14.10 software verzióval előjött akksi merülés mizéria miatt jobban figyelem a töltöttséget és feltűnt hogy amikor napközben itthon hagyom mert más órát veszek fel délutánra sokkal többet merül mintha nálam lett volna. Erre gondoltam hogy ilyenkor érdemes lenne kikapcsolni az órán a Bluetooth-ot hogy ne keressgéljen egész nap.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Ha nem használjátok egy ideig a Garmin vagy akár másik okosórátokat ki szoktátok kapcsolni a Bluetooth-ot rajta? Úgy vettem észre a Fenix 5-ön, hogy sokkal jobban merül ha nincs a közelében a telefon. Lehet hogy maximális teljesítményen keresi a kapcsolatot?
-
zharkanyi
tag
válasz
bringasisti #1771 üzenetére
HRM-RUN new pántom van, de azzal nincs is baj. Az jól mér, most azt tekintem referenciának is, mert azért az évek alatt ha nem is sokat de változott a pulzusom.
Az optikai mérést kritizáltam csak.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Elnézést a fél-offért.
Tudna esetleg valaki kölcsönözni számomra pár órára egy töltőkábelt Polar M430-hoz?
Sajnos úgy tűnik, az enyémnek nyoma veszett és bár már úton az utódja, jó lenne annak megérkezéséig is életet lehelni az órába.Budapesten, XVIII. és XI. kerületek között ingázom, de bicajjal járok, tudok erre-arra kerülni.
Ha valaki a segíteni tudna, kérem privátban írjon rám, a saját hülyeségemmel nem szívesen zavarnám itt a továbbiakban a köreiteket. És előre is köszönöm az esetleges segítséget!
-
válasz
bringasisti #1766 üzenetére
Ezért írja a használati utasítás hogy húzd szorosra a szíjat.
Egyébként az valóban tapasztalat hogy az alkar izmait is igénybe vevő tevékenység közben is romlik a mérés pontossága. -
zharkanyi
tag
Ne legyenek. Már 25 éve is a pulzusomat mértem még kézzel számolós módszerrel. 22 éve pedig van folyamatosan pulzusmérő órám. Lefutottam ezekkel úgy 60.000km-t.
Persze ez csak a normál megszokott edzéstartományokra vonatkozik. Illetve nem szélsőséges esetekre (hőség, betegség...)Garmin Fenix 5-öm van és azzal kapcsolatban írtam. Nyugalomban jól mér nekem is, de futás közben nem. (orvosi műszerrel gondolom nem a hegyekben futva hasonlítottátok)
Ettől függetlenül azért írtam, hogy ez egyénfüggő, mert van aki állítja, hogy neki jól mér és bár nem vagyok efelől teljesen meggyőzve, de alapvetően hiszek nekik.
-
zharkanyi
tag
Elég vegyes ezzel kapcsolatban a kép. Van aki szerint jól mér csuklón, van aki szerint nem. Egyénfüggő.
Nekem nyugalomban jól mér, de terhelés alatt teljesen rosszul. Mindegy mit teszek teljes hülyeség amit mutat. Nem csak késik, hanem konstans fals adatokat mutat. Ha rászorítom akkor csak 20-30 a különbség, ha nem akkor mer 150 helyett 90-et, vagy 200-at is.
A gond az, hogy 10 bpm pontossággal meg tudom tippelni is. Aki pedig pulzuskontrollal akar edzeni ott ez a 20-30 eltérés két teljes zónát, vagy többet is jelent. -
válasz
bringasisti #1758 üzenetére
Inkább fordítva mondanám, van benne valami amit írtál, de max 10%. Annyi, hogy a csuklón mért pulzus kevésbé pontos, főleg annyiban hogy kevésbé pontosan követi a pulzus gyors változásait, mint a mellkaspánt, illetve a csuklóra nagy terhelést adó mozgásformáknál nem szerencsés.
De azt hiszem ez már ki volt beszélve a topikban. Elfogadom, hogy neked ez a véleményed, de sarokigazságként adod elő, ami megtévesztő. -
válasz
bringasisti #1752 üzenetére
"Csuklón nem tudsz mérni."
Miért ne tudna...
De kár ilyeneket írni. -
válasz
hitman77 #1749 üzenetére
Szia!
Én tengervízben is használtam, az sem ártott meg neki ilyen téren, igaz normál csapvízben meg szoktam mosni utána. Az izzadsággal ugyanez a helyzet, szerintem néha érdemes lemosni a hátulját. Erősebb ruhával próbáld meg törölgetni a töltőcsatlakozó tüskéit, nekem egyszer-kétszer volt, hogy a számítógép nem ismerte fel tárhelyként (de tölteni töltött). A tisztítás után rendbe jött.
-
hitman77
senior tag
válasz
zharkanyi #1750 üzenetére
Nekem az óra érintkezője korrodált. Sajnos sokan panaszkodnak erre külföldi fórumokon.
A hibás pulzus mérés a saját érzékelőjével értendő. Azt hittem hogy ez az óra ebből a szempontból jobb lesz mint az Apple Watch, de úgy néz ki nem lett igazam.
A merülés annyit jelent hogy az eddigi 12 napos töltési ciklus most olyan 6 körül mozog. Erről is sokan írnak a külföldi fórumokon, de a megoldás eddig úgy néz ki hogy csak a 13.30 software vissza telepítése.
-
zharkanyi
tag
válasz
hitman77 #1749 üzenetére
A töltővel én is így jártam és végül rendeltem egy ilyet aliexpressről: [link]
Azóta rendben tölt és szinkronizál a Fenix 5-öm ezen.Pulzust a csuklón méri rosszul, vagy mellkaspánttal?
Előbbivel nem nagyon lehet mit kezdeni, mert teljesen megbízhatatlan a csuklón mérés. Bőr színe, izzadság, bal-jobb kéz, kéz szőrössége is befolyásolja. Ha mondjuk szorosabbra húzod az tuti nem árt, de nekem pl. soha nem mér normálisan csuklón.
Már terhelés alatt. Nyugalomban ok.Fenix 5-nél mi az a gyorsabban merülő akksi, amit már megérzel? Én nem is figyelem mennyit merül. Úgyis feltöltöm hetente legalább 1x, de inkább 2x.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok
Van egy Garmin Fenix 5 órám amivel három problémám van:
a második töltéshez szükséges érintkező elkezdett korrodálni, (nem töltöttem vizesen)
ha edzek néha nagyon alacsony pulzust mér, főleg ha jobban izzadok
a legutóbbi software frissítéseket követően gyorsabban merül az akksi
Van valami ötletetek rá hogy mi lehet a megoldás?
-
cuebler
senior tag
válasz
sz_abika #1743 üzenetére
suunto dettó a tevékenység befejezésekor küldi át az adatokat a strava-nak.
vegyél egy garmin edge 520 kerékpáros "kompjútert", az menet közben is dobálja az adatokat, pl éppen "mért" szakasz van, ki van előtted az eddigi időid alapján, milyen idővel, stb...
ezt a mellkaspánt dolgot nem vágom... suunto 9 tudja ezt mellkaspánt nélkül is, de gondolom, a garmin sincs ebben lemaradva, legalább a fenix szintjén. most így átolvasva. menet közben szeretnéd látni a pulzus- meg távadatokat grafikonban? csak mert olyan 10km után eszembe nem jutna menet közben ilyen adatokon rágódni -
válasz
sz_abika #1746 üzenetére
Menet közben nem mutat semmit a strava garminnal, mert csak akkor szinkronizál a strava-ba, amikor a garmin connect-be fel van töltve a tevékenység. Megkockáztatom, hogy olyan nincs, amit te keresel (órában), csak valahogy úgy, ha övvel kapcsolódsz a strava apphoz, és nem óra, hanem az app mér.
-
sz_abika
addikt
Hali!
Van esetleg olyan óra, ami menetközben átküldi a Stravara is az adatokat?
Össze van kötve a Polar és a Strava, de ez annyit tud csak, hogy egyszer feltölti a Strava által mért adatokat, meg külön a pulzust a Polarrol, egy értelmetlen duplikációt okozva...
Ha nem muszáj, nem szeretnék mellkaspántot csak azért, hogy egy grafikonra kerüljön a pulzus is a távolságadatokkal... -
cuebler
senior tag
akit érdekel, bicajozz.hu-n akcióznak pár garmin órát. lehet, hogy máshol is
-
bringasisti
őstag
[link]
Van itt olyan fórum társ aki ezt használja, és ha igen akkor mi a benyomása -
Yoshida
aktív tag
Nem tudtok véletlen olyan bringaboltot, ahol be tudnak szerezni Garmint, és szép kártyával is lehet fizetni?
Átnéztem az otp elfogadóhelyeket, bringa, bicikli, kerékpár, cycle szavakra, van sok pesti bolt, de egyik weboldalán sincs említve, hogy árulnának Garmint. VDO, Cyclosport, Sigma, ilyesmik mennek...
-
válasz
zharkanyi #1734 üzenetére
Szóról szóra egyetértek veled. Én is ezt szoktam mondani ismerősi körben, amikor felmerül a téma.
Annak idején mikor órát választottam, akkor a teszteket nézve alig akartam elhinni, hogy egy garmin fenix árkategóriás óra és nem érintőképernyős. Szóval oldalsó gombokkal kell mindent megoldani? Hááát....
Aztán kezdett derengeni, amikor télen kesztyűben is hibátlanul ment a kezelése, vagy merüléskor víz alatt (ahol az általam ismert érintőkijelzők nem működnek).
Szóval igen, el kell dönteni, hogy mire használja az ember, és mi fontosabb. Minden az egyben, mindenre jó megoldás jelenleg nincs a piacon, amennyire én szétnéztem. -
zharkanyi
tag
Szerintem is el kell dönteni, hogy sportórát akar az ember okosfunkciókkal (ez esetben Garmin) vagy okosórát sport funkciókkal. (ez esetben a többi)
Ha sport oldalról nézzük, akkor az okosórák még nagyon gagyik, még akkor is ha papíron tudják a várt funkciókat.
(Ugyanígy egy Garmin okosfunkciói elég egyszerűek egy Apple Watch-hez képest.) -
Smuky23
csendes tag
válasz
kvojnovics #1732 üzenetére
Szia.
Nekem Garmin forerunner 735xt-m van. A 245-ös szerintem megfelelő , a transzaktiv kijelzö ilyen célra tökéletes. Minnél nagyobb a fény annál jobban látszik a kijelzö. Meg ügye a Garmin órák sokkal jobban megfelenek sportolashoz mint a többi, szerintem.
Remélem segítettem. -
kvojnovics
tag
Tiszteletem!
Őszinte leszek; nem tudom, hogy jó helyen járok-e? Ha nem, akkor előre is elnézést, illetve kérlek irányítsatok át a megfelelő helyre!
Magas intenzitású intervall edzés követéshez keresek okos karkötőt/órát!?
A legfontosabb természetesen az, hogy kövesse le az edzést és kapjak róla adatokat; de nagyon tudnék annak örülni, ha mondjuk a karakötőre/órára át is lehetne küldeni az edzést (ami egy időzítő formájában le is vezetné (20sec mozgás - 10sec pihenő...))! Remélem érthetően írtam le!
A karkötők, illetve órák amiket eddig nézegettem:
Xiaomi Mi Band 4 Global (nem tudom tudja-e követni, azt meg annyira sem, hogy le tudja-e vezényelni, akár külső programmal)
Xiaomi Amazfit Stratos/Xiaomi Amazfit GTR (nem tudom tudja-e követni, azt meg annyira sem, hogy le tudja-e vezényelni, akár külső programmal)
Samsung Galaxy Watch 46mm eSIM (azt hiszem van benne autómatikus mozgáskövetés, ami nem tudom mire elég, illetve talán egy időzítőt ha találtam hozzá (TIZEN rendszerre eléggé elhanyagolt programok tekintetében))
Garmin Forerunner 245 Music/Garmin Forerunner 945 (azt hiszem, a Garmin szoftverével készíthető rá saját edzésterv, ami átküldhető az órára (viszont félek a kijelzőtől és a kezeléstől, ahogy egyébként a Xiaomi Stratos kijelzőjétől is, ami ugyanúgy transzflektív))
Apple Watch 4 (van saját beépítet magas intenzitás edzés nyomkövetése és egy rakat plusz olyan funkció ami tetszik; valamint egy rakat program rá, ami folyamtosan bővül (cserébe nagyon drága és jó esetben ha 2 napot kibír az akku))
Egyelőre ennyi let volna!
Előre is elnézést és köszönök mindent!
Ui.: valamelyik mások fórumba is írtam, de most megtaláltam ezt és ide bemásoltam amit oda írtam, mert szerintem ide jobban passzol... Remélem nem gond...
Kellemes napot!
-
akipapi
tag
-
Djuree
félisten
annyit szeretnék tudni, hogy mp3-at tudok rámásolni és BT fülessel hallgatni?
-
Djuree
félisten
hali.
garmin fenix 5 van vkinek?
-
Peetta14
tag
válasz
Peetta14 #1717 üzenetére
Ma Amazon Prime days. Ha aktiválod a 30 npig ingyenes Amazon Prime előfizut (utána le kell mondani), akkor Garmin okosórák hihetetlen árakon.
Garmin vívoactive 3 Music 179EUR
Azt hiszem, ez egy jel...nem is reménykedtem a drágábbik verzióban
-
Peetta14
tag
Garmin Vivoactive 3-ra érdemes még beruházni? Van esetleg megjelenés mostanában, amire érdemes várni? Ez már nem tegnap jött ki.
Szempontok:
-kb 75k Ft keretig
-ne kelljen naponta tölteni
-pontos pulzusmérés
-futásra lesz használva (5-20km távok)
-GPS tracking
-kis külméretű óra (vékony csuklóm van)
-zene nem szempontWithings Steel HR-t (az business casual mellett is horható, kicsi, de sportban lényegesen gyengébb) és
Polar M430 még, amit néztem még. -
cuebler
senior tag
ebben sajnos nem leszek nagy segítség, egész nap számítógépen dolgozom, örülök, ha edzések után nem kell megint elővennem
tudomásom szerint a movescount a régi szoftver, az általam használt suunto app pedig már sportstracker alapú, ráadásul a két szoftver között nincs (vagy legalábbis asszem nem tanácsos) az átjárhatóság. több info itt. win10 app-ról nem is tudok, gondolom a régi movescount-hoz lehetett
-
Pali33
kezdő
válasz
cuebler #1706 üzenetére
Ha már megosztottad a progit, az is fontos lenne, hogy windows 10 alatt futó progija is legyen, ne csak Androidos, mert nem vagyok egy okosteló fan...
Melyik a windowsos, és melyik a jobb progija a Suunto-nak? Lehet a kettőt szinkronizálni, hogy ne kelljen duplán felvinni az edzéseket? -
cuebler
senior tag
nem tudom miben tud többet a baro9, mint a spartan baro, mert csak előbbihez van szerencsém
amikor kerülgettem az órákat, csak a spartan ultra jött számításba, a spartan baro nem.
visszatalálás funkció "természetesen" van, bár csak elméletben, mert túrázni még nem vittem. "túl lassan", ezt nem vágom... ha megyek mér, ha megállok, megáll -
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Elsősorban Suunto tulajokat kérdezem, hogy az újabb órákhoz van-e valamilyen komolyabb szoftver / applikáció, vagy még mindig a Movescount van használatban, amit az Ambit 2-mhöz használok?
Azért kérdezem, mert nemrég ránéztem egy barátom Garmin applikációjára, és hát, na. Olyan szintű részletességgel vannak benne adatok, hogy a Movescount ahhoz képest (már elnézést) egy fapados kalap kaki. Másra nem is használom, csak, hogy átszinkronizálja a Strava-ra az edzéseket. -
Pali33
kezdő
válasz
cuebler #1703 üzenetére
Elhiszem, hogy jó óra, de több, mint 100 Euro-val drágább még az amazonon is!!!
Mesélj még róla, mivel tud többet, miben jobb a Baro9, mint a Spartan Baro?
Ha túl lassan mész, túrázásnál nem zavarodik össze? Mert az is benne van a tervben a jövőben...
Tud olyat, hogy elment egy helyet, ahonnan indultál, és vissza tud irányítani oda?
Tetszőleges helyeket meg lehet jelölni, ahol mindig részidőt mérjen?
A Spartan Baro már nagyon a végső lélektani határom, és persze akkor már kell mellkaspánt is... -
cuebler
senior tag
kérd el előre a karácsonyi-szülinapi-névnapi ajándékodat és vegyél egy ilyet nekem jó hónapja van meg copper kivitelben, azóta gyakorlatilag hozzánőtt a csuklómhoz. futáshoz, kerékpározáshoz használom, hetente egyszer kell töltenem és lazább üzleti megjelenéshez is kifogástalan darab. persze mindjárt jönnek a garmin-os kollégák és lehurrognak
-
Pali33
kezdő
Igen, a Garminok is jók biztosan, de volt egy Garmin GPS-em, amiből kiszerettem, mert rájöttem, hogy tök béna a szoftvere, úgyhogy most nem szívem csücske a márka, ráadásul ahogy nézegetem őket, eléggé túlárazottak.
Jó lehet az a Polar Ignite, de inkább női órának tűnik a kisebb mérete miatt, és ahogy nézegettem a teszteket, fokozatosan szálltam el...
Most a Suunto barométeres órájára kattantam rá, ami már árban kicsit feljebb van.
Külföldről 350 € körül meg lehet még venni, az még belefér...
Hasonló árban tud valaki jobb barométeres órát?Jelenleg a Polar Vantage-M a másik jelöltem, de abban meg nincs barométer, és alapból hegyen futok, és túrázást is tervezek majd, jó látni a pontos magasságot.
Tudtok vetélytársakat ezek mellé lehetőleg barométerrel?
-
jeri
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest