- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sürgős segítség kellene okosóra választásban, segítsetek légyszi (utolsó napos karácsonyi ajándék).
Egy 70+-os illetőnek kellene, fő cél a lépésszámlálás és nyilván idő mutatása, jelzések mutatása lenne. Az illetőnek egy xiaomi Note (11?) van, a xiaomi watchot néztem, nem tudom jó választás lenne-e. Másik is jó, a pár napos üzemidő szintén jól jönne.
A lényeg, hogy előnyben olyan modell, ami decathlonban kapható, mert az elérhető közelségben van.
Szerintetek? -
Egy Suunto övem van. Hogyan lehet lehet ezzel alvás közbeni pulzust telefonon megfigyelni?
-
-
gambler
tag
Sziasztok!
Egy polar FT7-em van. Tavaly ősszel lecseréltem a mellkaspántot, és egy ideig teljesen rendben működött. Mostanában viszont megbízhatatlan. Néha egész edzés alatt jó, máskor össze-vissza mér. Megragad a pulzus egy-egy értéknél, vagy futás közben teljesen felmegy irracionális értékre, majd vissza. Van, hogy az óra meg a futógép különböző értékeket mutat, holott régebben ez teljesen jól müködött. Elemet cseréltem már benne, nem oldotta meg.
A kérdésem, hogy van valahol szervíz, ahol ellenőrizni tudják, hogy mi lehet a gond?
Vagy ezek az érzékelők pár évig bírják, utána "elfáradnak"? -
zolnagy
őstag
válasz
bociusz #2180 üzenetére
Köszi! Laptopon nézem mindig. Nekem telón túl kicsi, használhatatlan.
Akkor az OpenStreetMap.
Mondjuk nem értem, hogy miért nem a google maps ott is, az legalább aktuális nagyrészt. Vagyis lehet, hogy értem, Valószínű plusz licence lett volna, gondolom...szerk: kijavítottam az Openstreetmapban, amit legutóbb észrevettem. Ott hozza is az új nevét a helynek, de a polar flow alatt még mindig csak a régit látom. Vagy el kell telni egy napnak, hogy ott is frissítse?
-
zolnagy
őstag
Tudja valaki, hogy melyik térképet használja a Polar? Csak azért kérdem, mert többször észrevettem, hogy elavult épületeket jelölt az útvonalon, amik már évek óta nincsenek, vagy más a nevük.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van aki medencében úszik garmin órával?
Beállítom a medence méretét, de van olyan, hogy 1 hossz helyett kettőnek számolja. Mitől lehet ez?
Köszönöm a segítséget. -
Alg
veterán
Ezt találtam, ma megérkezett, eddig nagyon jónak tűnik, éppen eléggé rugalmas, stabilan tart, kényelmes, sokkal jobb mint a gyári és nem is túl drága, főleg dupla pakkban. Kár hogy nincs több szín belőle.
-
Sziasztok
Aerob edzéshez keresek pulzusmérő órát. Teljesen laikus vagyok ezen eszközök terén.Olvasgattam a témában de csak egyre jobban elbizonytalanodtam. Nem sok kritériumnak kell megfelelnie. A lényeg ,hogy a lehető legpontosabban mérje a pulzust és a lehető leggyorsabban reagálja le a pulzusszám változást. Nem baj ha ennek érdekében mellkaspántot is be kell szereznem. Árat még nem tudok irni. Gondoltam előbb megnézem mit tudtok nekem ajánlani. Előre is köszi.
-
Alg
veterán
válasz
Yoshida #2173 üzenetére
A hatoson még kivehető, csak nem csavaros hanem "szokásos" rugós megoldás van.
Mondjuk most megnéztem a 7-esen és ebben is rugós rúd van - viszont fogalmam sincs hogy lehet azt onnan kiszedni ha egyszer betették és bepattant a két rugó
Szerk: /-osból valóban kiszedhető, van róla video, 7esből nem, más a kialakítás. Bár lehet ha kivágnám belőle a gyárit, belemenne a 6-os kivehető pin-je... -
Alg
veterán
Van amúgy EU-ban valami minőségi 3rd party szíjgyártó QuickFit-hez?
Nem az Amazonos kínai gagyira gondolok, hanem valami ilyesmire. -
Alg
veterán
Kozben valaszoltak, 20% kedvezmeny barmibol a hivatalos garmin oldalon, kiveve fenix7, epix, tactix7 illetve egyebkent akcios termekek. Fogalmam sincs van-e valami ami igy olcsobb lenne mint mas forrasbol. Fenix 6 biztos nem, abbol van ceges kedvezmenyem, a sapphire ugy csak 475eur.
Megrendeltem kozben a F7 sapphire-t, 780eur-ert talaltam.
-
cekkk
veterán
Közben felhívtam a navi gate-t ott azd mondták, hogy kapsz egy ugyanolyan órát ennyiért és újra indul a garancia. De jó magyar szokás szerint akkor nem azt csinálják az emberek, hogy hoppá le esett betört a kijelző és kérek egy másikat 70 rugóért?
Magyar ember találékony.
-
Alg
veterán
válasz
Gondwana #2152 üzenetére
Nem a zafírüveg meg a titánium érdekel, a Fenix2-m is karcmentes és tök szép állapotban van 7 év után, pedig ott nem volt még ilyesmi és nem kapott soha semmi védelmet. Mondjuk azért megnéznék egy scratch testet, mert a zafírüvegből is van több különböző minőségű, pl. az apple watch-on a gagyi fajta van
Az extra feature-ök érdekesebbek, egyrészt a tárhely (a normál változat 16GB-ból az EU térkép kapásból elvisz 12-t), másrészt a dual band, ami a F7 széria legnagyobb ütőkártyája.
Fórumokat olvasva is sokan írják hogy évek után is újszerű marad a DLC, jobb mint a sima acél.
-
Gondwana
addikt
Szigorúan magánvélemény: a zafírüveg és titániumház fícsöröket az órasznoboknak találták ki és árazták be, marketingbullshit. A titániumlünetta könnyebben karcolódik, mint az acélház (majdnem vettem Fenix 6pro titániumot, csak aztán megláttam élőben is a használt óra állapotát, akinek meg az a 4g könnyítés kell, depilálhatja a karját és rövidebbre vághatja a körmeit), a zafírüveg meg nem karcolódik, hanem reped, amikor a Gorilla glass csak karcolódna, és kevesebb fényt is enged át - solar óra napszemüvegben.
-
Alg
veterán
válasz
Viper26 #2150 üzenetére
Most válaszoltak hogy van náluk ilyen (gondolom a fix áras csere keretein belül), de árat nem írtak... mivel valahogy a UK supporthoz került a ticketem, onnan továbbítják most a németeknek (Ausztriában lakom). Gondolom a Navi-Gate-nél is megér akkor egy kérdést, aki hasonló cipőben jár...
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz
zharkanyi #2137 üzenetére
Öreg?
Az én trusty Fenix2-m akkor micsoda?Pont most nézegetem hogy frissíteni kellene, rá is kérdeztem ma Garminnál hogy van-e upgrade discount (még várom a választ).
Bár igazából nem érzem hogy bármi hiányozna róla, talán csak a rendes térképes navi túrázáskor...
+ kicsit lassan talál jelet a GPS, meg sziklafal mellett(klettersteig...) szeret megbolondulni.
De az akksi még mindig kihúz egy 6-8 órás túrát smart GPS-el. -
Dr.NX
addikt
Polar Pacer és Polar Pacer Pro futóórák
200 és 300 EUR ár
A hazai 75 ezres ár eléggé jó vétellé teszi, nem lesz sok értelme Vantage M2-t vagy Ignite 2-t venni.
https://www.polar.com/en/products/compare?product1=100319&product2=100316&product3=102063
DC Rainmaker review -
Viper26
nagyúr
Akkor megjegyzem, hogy takarítás közben le fogom tenni...TV-n koppant egy jót, szerencsére semmi baja.
-
Viper26
nagyúr
Ma érkezett egy fenix 7 solar, első edzés is megvolt vele.
Valaki Garminozik még innen?
-
BMdeal
csendes tag
Sziasztok,
Az egyik rokonnak keresnék az alábbi specifikációkkal órát vagy okoskarkötőt, de nem tudom mi lenne a BestBuy!
20-30.000 lenne a rászánható összeg:
-pulzus mérés
-Lépés számlálás és aktivitás mérés
-Kalóriaszámlálás
-(esetleg alvás funkciók?) -
blaca83
őstag
Bocs, első körben a Vívoactive 4S-el hasonlítottam össze a Swim 2-t, mert azzal kb: 1 árkategória.
Összességében a Fenix a legjobb véleményem szerint.
Nézegettem a hazai és a külföldi lehetőségeket, de fehéret persze nem találtam jó áron...!"GSM boltból" már a Vívoactive 4S is beszerezhető itthon fekete színben 72E-ért.
-
válasz
blaca83 #2132 üzenetére
“a beltéri + kültéri úszást is támogatja és nem csak az applikációra támaszkodik, hanem a GPS-el pontosít”
Hát, szerintem a Fenix is. Nekem volt vele nyílt vízi úszásom és használta a GPS-t. De próbáld ki, elég ha elindítasz egy nyílt vízi úszás tevékenységet az órán, egyből elkezdi keresni a GPS pozíciót. -
blaca83
őstag
Köszi a választ!
Ma este olvasgattam egy kicsit és találtam egy olyat is, ami kifejezetten az úszókat célozza meg.
Garmin Swim 2
Előnye, hogy a beltéri + kültéri úszást is támogatja és nem csak az applikációra támaszkodik, hanem a GPS-el pontosít.
Tudásban és ár/érték mutatóban talán még mindig a Vívoactive 4S a jobb vétel.Kicsit azt is nézem, hogy melyikből van olyan modell ami nőies és ha azt is mellétenném, hogy az akkumulátor üzemidő sem elhanyagolható akkor meg a Fenix 5S lenne a befutó.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Pár éve egy Garmin Fenix 5-öt használok és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Most a feleségemnek keresnék ajándékba egy számára megfelelő okosórát, de nem vagyok naprakész a dologgal kapcsolatban és nincs időm heteken keresztül teszteket olvasgatni, mint amikor a sajátomat kiválasztottam.
Ezért kérnék most tanácsot tőletek.
Alapvetően ami fontos lenne neki, hogy pulzust mérjen, kalóriát számoljon, a folyadék bevitel és az "alvás funkciók mutatása" csak hab a tortán.
- Sportok tekintetében az úszás amit versenyszerűen űz és mellette még biciklizik.Hirtelen 2 modell volt ami a látókörömbe került:
-Fenix 5S
-Vívoactive 4SMi a véleményetek, miket ajánlanátok a fent leírtak alapján?
Előre is köszönöm... -
gambler
tag
Sziasztok!
Egy polar FT7-em van, aminek a mellkaspántján elszakadt a műanyag két helyen is. Van valami tuti hely, ahonnan új pántot lehet beszerezni, vagy csak símán ebay? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Köszi a válaszokat előre is!
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Samsung Galaxy S9+ és Samsung Gear Fit 2 órát hssználtam eddig futáshoz, de ha csak az órával futok, sajnos a gps leszívja az akkut, nem bírja a másfél órás futásomat.Van a samsungnak ajánlott okosórája beépített gsp-el, esetleg wifivel, memóriával amire upgradelhetném?
-
zolnagy
őstag
Polar V800 ma azt csinálta, hogy megálltam a piros lámpánál és még 600 métert ment tovább. Nem érzékelte, hogy megálltam. A hétvégén tekertem egy 50 km-t és az első 5 km-en megint csak nagyon rosszul érzékelt, ill. többször eldobta a GPS jelet.
Amúgy is kell neki 3 perc, mire megtalálja a GPS jelet, de most próbáltam az erkélyen, kellett neki 10 perc is. Az előd M400 sokkal gyorsabban talált jelet szinkronizálás után, igaz abban A-GPS volt, így ez nem meglepő. De érthetetlen, hogy a drágább modellből ezt miért hagyták ki. Az elődnek meg a BT-je halt meg. Kicsit most kivagyok ezektől a Polaroktól, hogy mindegyik csak garanciaidő +1 napig jó nálam.
Ha van valakinek ötlete, hogy mit lehet az órával kezdeni, ne tartsa magában. Reset már megvolt, utána volt az erkélyes 10 perc. -
batagy
őstag
Most érkezett Aliról egy csomagom, iGPSPORT HR60 karpántos Bluetooth pulzus szenzor.
Milyen Android appot ajánlotok hozzá, ami megbízható és nem eszik túl sok erőforrást?
-
StLui
veterán
7-es gopro megjelenése előtt mondtam mindíg, mindegy milyen normálisabb kamerát veszel, úgyis kell gimball, mert ezt szoftveresen lehetetlen utánozni, erre tessék. Na most itt is lehet, hogy 20-30-ezres óra nem tudja, de mondjuk egy Apple Watch, vagy egy Garmin csúcsa már tudja, olyat nem próbáltam azóta sem. De a 6000 Ft-os dekás óra-mellkaspánt is tudja (csak nem jegyzi, de csipog ha eléred beállított alsó vagy felső értéket sport közben)
-
StLui
veterán
de, szerintem orvosi, mert nem hobbiból nézegeti, hanem post covid miatt nem kéne fölé engednie a pulzus a 120-130-nak (ami nem könnyű, egy hobbista esetében)
Ha arra kéne hogy edzeget, és köbe törekszik egy alacsonyabb pulzuson tartáson, arra elmenne, bár oda is a mellkaspántot választanám, de semmi nem történik ha pontatlan az biztos. Tény, hogy nekem legtöbbször sokat mutatott a csuklós. -
batagy
őstag
Nekem van egy Amazfit Band 5 (ugyanolyan mint a Mi Band 5), viszont nem voltam képes megnézni rajta utólag a pulzust! A hivatalos Zepp appban nem lehet belenagyítani az intervallumba, és csak a min és max pulzus értéket mutatja.
Ja, és a pontossága nemigen jó. Én egy pulzeoximéterrel hasonlítottam össze, elég lassan és pontatlanul követte a másikat.
Nem tudom, más appokkal ki lehet-e értékelni! Ha tudja valaki, ne fogja vissza magát!
-
batagy
őstag
Mellkaspánt van megfizethető is.
A viszonylag márkásabb iGPSPORT HR40. Pl. Alin itt, 38 USD.De van noname-ebb is olcsóbban, pl Magene Mover H64 ha jól számolom, 2 db 40 USD, ha valakivel megosztod, akkor 20 USD.
Ez a másik noname, CooSpo H6M ez 25 USD.
SZERK: bocs, a Decathlonban az Onrhythm 110, az is mellkaspántos és elég olcsó. És kijelzőt is adnak hozzá. Ennyi annyi a hátránya, hogy nem menti az adatot és utólag visszanézni nem lehet.
@Többiek, a karpántosak, amelyek a csuklóhoz hasonlóan optikai szenzorosak, azok azért pontosabbak a csuklósnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest