- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Erre inkább én mondom, hogy na ne már.
Olvastam ugyanis, hogy van aki jobb kézen, másik meg csukló fölött vagy 7-8cm-el hordja csak azért az órát, hogy jól mérje a pulzust. Más meg borotválja a kezét azó alatt!
Na ne már!
Nehogy már ilyenekkel kelljen szívni. Órát vettem, ami nem lötyög a karomon. Ha még egyet húznék rajta már elszorítaná a kezemet. Az meg elképzelni se tudom, hogy ne ott legyen a csuklómon ahol van, mert mindkét irányból magától idavándorolna, lévén itt a legkeskenyebb a kezem.“Egy pulzusgörbére elég ránézni és az ember látja, hogy mellkaspánttal lett mérve, vagy csuklón.”
Ez pedig így van. Mindenhol írják, hogy a dinamikus pulzusváltozást a csuklón nem tudja csak lassan lekövetni. Ezt látni is a pulzusgörbén, az egyértelmű hibáknál pedig kilóg a lóláb. (Mondjuk egyértelmű hibák a Suunto óráknál mellkaspánttal is vannak.)
Stressz szint, nyugalmi pulzus, betegségek és túlterhelés előrejelzésére, de még valamilyen módon a fejlődés visszajelzésére is használható a csuklón mért pulzus. Szóval jó dolog ez.
Aki viszont a sport tevékenység közben mért pulzusból érdemi következtetést szeretne levonni, vagy pl. pulzustartományok alapján edzeni az vegyen mellkaspántot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest