- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Erre inkább én mondom, hogy na ne már.
Olvastam ugyanis, hogy van aki jobb kézen, másik meg csukló fölött vagy 7-8cm-el hordja csak azért az órát, hogy jól mérje a pulzust. Más meg borotválja a kezét azó alatt!
Na ne már!
Nehogy már ilyenekkel kelljen szívni. Órát vettem, ami nem lötyög a karomon. Ha még egyet húznék rajta már elszorítaná a kezemet. Az meg elképzelni se tudom, hogy ne ott legyen a csuklómon ahol van, mert mindkét irányból magától idavándorolna, lévén itt a legkeskenyebb a kezem.“Egy pulzusgörbére elég ránézni és az ember látja, hogy mellkaspánttal lett mérve, vagy csuklón.”
Ez pedig így van. Mindenhol írják, hogy a dinamikus pulzusváltozást a csuklón nem tudja csak lassan lekövetni. Ezt látni is a pulzusgörbén, az egyértelmű hibáknál pedig kilóg a lóláb. (Mondjuk egyértelmű hibák a Suunto óráknál mellkaspánttal is vannak.)
Stressz szint, nyugalmi pulzus, betegségek és túlterhelés előrejelzésére, de még valamilyen módon a fejlődés visszajelzésére is használható a csuklón mért pulzus. Szóval jó dolog ez.
Aki viszont a sport tevékenység közben mért pulzusból érdemi következtetést szeretne levonni, vagy pl. pulzustartományok alapján edzeni az vegyen mellkaspántot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- 3DMark06 eredmények
- OTP Bank topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Okos Otthon / Smart Home
- Brave
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged