Új hozzászólás Aktív témák

• zharkanyi

tag

válasz lugosi #1198 üzenetére

Erre inkább én mondom, hogy na ne már.

Olvastam ugyanis, hogy van aki jobb kézen, másik meg csukló fölött vagy 7-8cm-el hordja csak azért az órát, hogy jól mérje a pulzust. Más meg borotválja a kezét azó alatt! :) Na ne már!
    Nehogy már ilyenekkel kelljen szívni. Órát vettem, ami nem lötyög a karomon. Ha még egyet húznék rajta már elszorítaná a kezemet. Az meg elképzelni se tudom, hogy ne ott legyen a csuklómon ahol van, mert mindkét irányból magától idavándorolna, lévén itt a legkeskenyebb a kezem.

“Egy pulzusgörbére elég ránézni és az ember látja, hogy mellkaspánttal lett mérve, vagy csuklón.”

Ez pedig így van. Mindenhol írják, hogy a dinamikus pulzusváltozást a csuklón nem tudja csak lassan lekövetni. Ezt látni is a pulzusgörbén, az egyértelmű hibáknál pedig kilóg a lóláb. (Mondjuk egyértelmű hibák a Suunto óráknál mellkaspánttal is vannak.)

Stressz szint, nyugalmi pulzus, betegségek és túlterhelés előrejelzésére, de még valamilyen módon a fejlődés visszajelzésére is használható a csuklón mért pulzus. Szóval jó dolog ez.
    Aki viszont a sport tevékenység közben mért pulzusból érdemi következtetést szeretne levonni, vagy pl. pulzustartományok alapján edzeni az vegyen mellkaspántot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés