Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Sracok, megint en vagyok.
Par dolog. visszaolvastam tomigonzo kerdeskoret, sok hasznos dolgot tanultam, koszi mindenkinek!
Meg mindig az OMV VM ala felcsatolassal kuzdok, ez az egesz mp, bindmount, fstab eddig teljesen kinai volt,de most olvasgatom a PMS telepitesi utmtatojat es a tech resze felhomalyositott par dolgot, remelem.
Szoval, ha a VM SMB share-jat mas VM-ek/LXC-kkel is szeretnem hasznalni, es a VM ala a partuuid 4f9e803c-ff23-bf44-99bb-574d46718950 van felcsatolva, akkor a PVE hoston a shellben az etc/fstab-ban valami ilyesmi bejegyzest kene letrehozniL:
# <device> <dir> <type> <options> <dump> <fsck>
UUID=94649E22649E06E0/srv/dev-disk-by-uuid-a5ec2c50-7587-4cea-9c77-99d17250f7da/data/media defaults,bind 0 0az SRV/devxxxx az az OMV-ben az absolute path.
Ha ez megvan, akkor PVE shell-bol pct set vm/lxc id -mp0/1/akrmi + kivant path az uj vm/lxc-ben paranccsal "konnyeden" fel tudom a samba share-t csatolni?
Rohadtul szeretnem mar ezt megerteni, vegerejarni az egesz altemanak, mivel nem vagyom a linux alapokat, ez konkretan gatol, hogy par dolgot kiprobalak PVE alatt.
Az fstab-os syntaxo-t az ArchWiki fstab oldalarol neztem ki, 3.7/Bind Mount
A jelenlegi pve fstab igy nez ki
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
/dev/pve/root / ext4 errors=remount-ro 0 1
UUID=3845-3372 /boot/efi vfat defaults 0 1
/dev/pve/swap none swap sw 0 0
proc /proc proc defaults 0 0Ebbe kene azt az 1 nyamvadt sort behegeszteni a megfelelo mappanevekkel?
Koszi a turelmeteket!
Bali
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3365, 100% Akkumulátor
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest