Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balinov

titán

Sracok, megint en vagyok.

Par dolog. visszaolvastam tomigonzo kerdeskoret, sok hasznos dolgot tanultam, koszi mindenkinek! :R

Meg mindig az OMV VM ala felcsatolassal kuzdok, ez az egesz mp, bindmount, fstab eddig teljesen kinai volt,de most olvasgatom a PMS telepitesi utmtatojat es a tech resze felhomalyositott par dolgot, remelem.

Szoval, ha a VM SMB share-jat mas VM-ek/LXC-kkel is szeretnem hasznalni, es a VM ala a partuuid 4f9e803c-ff23-bf44-99bb-574d46718950 van felcsatolva, akkor a PVE hoston a shellben az etc/fstab-ban valami ilyesmi bejegyzest kene letrehozniL:

# <device>                             <dir>                         <type> <options>     <dump> <fsck>

UUID=94649E22649E06E0/srv/dev-disk-by-uuid-a5ec2c50-7587-4cea-9c77-99d17250f7da/data/media defaults,bind 0   0

az SRV/devxxxx az az OMV-ben az absolute path.

Ha ez megvan, akkor PVE shell-bol pct set vm/lxc id -mp0/1/akrmi + kivant path az uj vm/lxc-ben paranccsal "konnyeden" fel tudom a samba share-t csatolni?

Rohadtul szeretnem mar ezt megerteni, vegerejarni az egesz altemanak, mivel nem vagyom a linux alapokat, ez konkretan gatol, hogy par dolgot kiprobalak PVE alatt.

Az fstab-os syntaxo-t az ArchWiki fstab oldalarol neztem ki, 3.7/Bind Mount

A jelenlegi pve fstab igy nez ki

# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
    /dev/pve/root / ext4 errors=remount-ro 0 1
    UUID=3845-3372 /boot/efi vfat defaults 0 1
    /dev/pve/swap none swap sw 0 0
    proc /proc proc defaults 0 0

Ebbe kene azt az 1 nyamvadt sort behegeszteni a megfelelo mappanevekkel?

Koszi a turelmeteket!

Bali

Új hozzászólás Aktív témák