- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
cégnél kaptam egy olyan taskot, amelyben egy alkalmazást kéne fejlesztenem. Ennek az alkalmazásnak annyi lenne a lényege, hogy rengeteg szerverről különböző információkat gyűjt és hiba esetén egy - a programon keresztüli script futtatásával szépen egy zöld gomb megnyomásával megoldjuk az adott problémát.
Egy központi szerverről futna a dolog.
Perl-ben és Bash-ben viszonylag otthon vagyok, illetve html/css/némi php még megy, de egy kicsit nagynak érzem ezt a falatot.
Az ötletem az lenne, hogy a szerver és a kliensek (a valós szerverek) egy "Agent" rendszeren keresztül kommunikálnak az esetleges adatküldést pedig SSH/SCP-n oldanám meg.(pl.: scriptek szétszórása, más egyéb funkciók) A lényeg,hogy az adat lekérést (aktuális terheltség,memória használtság, stb..) egy socketen keresztül szeretném intézni. Tehát a központi szerveremen egy TCP Socketet megnyitnék, amire az agentek/kliensek küldik az adatokat.
Tehát, kliens lefuttatja a bash scriptet, ami kiírja az adatokat. A kimenetet pedig ezen az agenten keresztül átdobom az én központi szerveremre, az felolvassa és kiértékeli. Erre a részre ha SSH-t használnék, félek túl nagy lenne a kapcsolatok száma és elérnék egy limitet. Ezért nem használhatok mindenre ssh-t.
Erre a munkára JAVA-n kívül milyen programnyelvet ajánlanátok, illetve ezt az "Agent" rendszert Ti hogyan oldanátok meg? Esetleg ha bashben ez megoldható, az lenne az igazi
Előre is köszönöm!
Egyébként mezei Sysadmin vagyok, nem programozó.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fűnyíró topik
- Gumi és felni topik
- XPEnology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Latitude 9420 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Apple MacBook Air M1 Chip Laptop (8/256 GB), Szép Állapotban, Magyar Billentyűzettel, Dobozzal
- Meta Quest 3 Gamer / VR Headset Szép Állapotban Dobozzal
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest