Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
cégnél kaptam egy olyan taskot, amelyben egy alkalmazást kéne fejlesztenem. Ennek az alkalmazásnak annyi lenne a lényege, hogy rengeteg szerverről különböző információkat gyűjt és hiba esetén egy - a programon keresztüli script futtatásával szépen egy zöld gomb megnyomásával megoldjuk az adott problémát.
Egy központi szerverről futna a dolog.Perl-ben és Bash-ben viszonylag otthon vagyok, illetve html/css/némi php még megy, de egy kicsit nagynak érzem ezt a falatot.
Az ötletem az lenne, hogy a szerver és a kliensek (a valós szerverek) egy "Agent" rendszeren keresztül kommunikálnak az esetleges adatküldést pedig SSH/SCP-n oldanám meg.(pl.: scriptek szétszórása, más egyéb funkciók) A lényeg,hogy az adat lekérést (aktuális terheltség,memória használtság, stb..) egy socketen keresztül szeretném intézni. Tehát a központi szerveremen egy TCP Socketet megnyitnék, amire az agentek/kliensek küldik az adatokat.
Tehát, kliens lefuttatja a bash scriptet, ami kiírja az adatokat. A kimenetet pedig ezen az agenten keresztül átdobom az én központi szerveremre, az felolvassa és kiértékeli. Erre a részre ha SSH-t használnék, félek túl nagy lenne a kapcsolatok száma és elérnék egy limitet. Ezért nem használhatok mindenre ssh-t.
Erre a munkára JAVA-n kívül milyen programnyelvet ajánlanátok, illetve ezt az "Agent" rendszert Ti hogyan oldanátok meg? Esetleg ha bashben ez megoldható, az lenne az igazi

Előre is köszönöm!
Egyébként mezei Sysadmin vagyok, nem programozó.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Revel Performa3 5.1 szett + Primare SPA23
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Új Dobozos Dell Latitude 3450 Laptop 14" -40% i7-1355U 16GB/256GB SSD NVIDIA MX570A 2GB FHD
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- DDR5 Gamer PC - i5 14400f, RTX 3070 Ti, 1 TB SSD, Z 790-S Wifi
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 WindforceOC SFF 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy központi szerverről futna a dolog.