Új hozzászólás Aktív témák

• Shrike7973

senior tag

válasz Shrike7973 #8435 üzenetére

Kicsit átgondoltam a saját kérdésem, és átfogalmazom. Egyelőre úgy gondolkozom, hogy általános szoftverfejlesztésből szeretnék megélni. A platformfüggetlenség szerintem ilyen körben előny. Az egyetemen Java, C++, és C#-ból is kaptunk egy kezdő hozzáértési szintet, én viszont úgy érzem, hogy versenyképes szinthez választani kell egyet, amiben elmélyül az ember. Jelenleg C++/Qt-ban dolgozom egy projekten, és a munkát, továbbá a vizuális eredményt élvezem (a választást mondjuk nagyban befolyásolta az, hogy egy speciális, C-ben megírt könyvtárt választottunk alapnak). A kérdés az, hogy abból a tényből fakadóan, hogy előreláthatólag sokáig a C++ világában fogok mozogni, keletkezhet-e az munkakeresés során károm. Márpedig keletkezhet, hogyha jóval nagyobb eséllyel kapok majd állást Java fejlesztőként, mert az a trend. Sokan azt mondják, hogy a nyelvek, az eszközök ismerete marginális, mert 2 hét alatt "meg lehet tanulni" egy újat. Lehet kezdő vagyok (vagy mentálisan nem elég kompetens), de én úgy gondolom, hogy bár az alapokat valóban hamar el lehet sajátítani, de ahhoz a kijelentéshez, hogy én például profi C# fejlesztő vagyok, szerintem jóval több idő kell (állási szempontból mondhatom azt, hogy amíg egy junior fejlesztőből senior lesz?). Eddig elhangzott egy olyan válasz, hogy C++ állásból rengeteg van. Ez azt jelenti, hogy az egyetemről kikerülve, ha a legtöbb tapasztalatom a C++ nyelvhez, és annak környezetéhez (eszközeihez) köthető, akkor nyugodt lehetek az elhelyezkedésemet illetően? Ha erre a válasz nemleges, akkor felelősséget kell vállalnom, és más irányban is párhuzamosan képeznem magamat.

Új hozzászólás Aktív témák