Új hozzászólás Aktív témák

• kingabo

őstag

válasz gajdikuka #8103 üzenetére

Én ott végeztem "pár éve" még a régi osztattlan (tehát nem bsc+msc, hanem egyben az 5év) programtervező matematikus szakon. Az új osztott képzéses változatot programtervező informatikusnak hívják, csökkentették a matek tárgyak számát, de még így is jelentős mennyiség maradt. Itt egyébként mindig alacsonyak voltak a ponthatárok, sokan 3-4 körüli átlaggal is bejutottak, aztán sajnos hamar ki is hullottak.
    Az tuti, hogy Te nem vagy egy elveszett ember! :K Ahogy mindenki mondta a matekra feküdj rá, abból vannak a szóró tárgyak, a programozás szerintem annyira nem volt húzós. Nem tudom milyen középsuliba jársz, én egy sz@r szakközépből mentem oda és a legnagyobb gondom az volt, hogy középsuliban csak "számtant" tanultunk matekot nem. Egyetemen nagyon nehéz lesz megtanulnod pl deriválni, integrálni, illetve az ezekhez kapcsolódó dolgokat, ha középsuliban meg se alapozták, el sem magyarázták ezeket. Ami még hasznos lehet, ha ráfekszel a "bizonyítások gondolkodás módjára" (bocs nemtom, hogy lehetne szebben leírni). Vizsgákon nálunk nem lehetett bizonyítás nélkül átmenni, viszont ha előtte nem bizonyítottatok semmit sem, akkor sok idő fog elmenni azzal, hogy ráérezz a bizonyításokra, megértsd őket, rájöjj hogyan tanuld meg őket.
    Matekból elsősorban az analízis, ez a legnehezebb, ami még van az a "bevmat" néven futó, bár a BME-s neve: a diszkrét matek jobban guglizható, a lineáris algebra meg még érdekes is. Késöbb lesz még valószínűség számítás meg statisztika, ami az előzőek teljesítése után nem okozhat gondot. Viszont, ha jól tudom emelt matek érettségire a fenti tárgyakon leadott anyagok közül relatív sok kell (ha nem is olyan szinten), illetve igen erős alapot ad.
    Programozásnál a nyelveket azóta nem tudom, hogy variálták át. Ha objektum orientált (C++), vagy magasabb szintű nyelvekkel (C#, Java) is megismerkedsz sokat könnyíthetsz a tárgyak teljesítésén. Ha jól tudom, akkor azóta, hogy végeztem funkciónális nyelveket is oktatnak.

Esetleg, ha a sok matektól tartanál, akkor más egyetemeknek is nézz utána, pl BME, Óbudai... A BME-n mivel mérnököket képeznek kevesebb a matek, viszont elég erős fizika, elektró van helyette.

Új hozzászólás Aktív témák