- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Sziasztok.
Programtervezési mintához kérnék segítéget, sajnos nincs olyan akitől ezt még megtanulhatnám. Persze ott vannak a könyvek, de mégis úgy érzem, ehhez tapasztalat kellene. Én elsősorban az abstract factoryra gondoltam. (Create design pattern-ben gondolkodom). Webalkalmazás lesz az alkalmazás, adatbázissal MVC-t felhasználva (grails - java).
Van egy felület, ahol úgymond egy szakkört lehet létrehozni. És ezeket a szakköröket egy kollekcióba mentem bele (MongoDB, kollekció az SQL-ből ismert Tábla fogalmával egyezik meg). Ezeknek a szakköröknek van alapadata. Illetve lennének plusz adatok is. Ezek a plusz adatok attól függnek, hogy milyen tanulmányról van szó. És emiatt vetettem el a szimpla Factory method design patternt.Például ilyen szakkörök lehetnek:
- Nyelv (Angol, német)
- Reál középiskolai( Fizika, kémia, ahol lehetőség van kísérletezésre, pl plusz mező, hogy mik lesznek a kísérletek )
- Humán középiskola (Magyar, töri)
- Testnevelés (a többi tantárggyal ellentétben ide kell hozni valami felszerelést is például cipő, labda)
- Informatika egyetemi (ahova kell számítógép, programozási nyelv megadása, fejleszteőeszköz stb.)
- Bölcsészet egyetemi és így tovább.
Igazszág szerint azt sem tudom nagyon, hogy az MVC -ben hova kéne tenni, de én a Modell-re szavaznék (és nem a Controllerre elsősorban).És én valahogy így képzeltem el (Felhasználva ezt: linkparticipants részt) :
AbstractFactory: Szakkör (ez a tábla vagy kollekció)
ConcreteFactory: IdegeNyelv, KözépiskolaReál, KözépiskolaiHumán, KözépiskolaTestnevelés, EgyetemInformatik, EgyetemMűszaki, EgyetemBölcsészet stb.
AbstractProduct: Angol, Német, Fizika, Mérnök Informatika, Labdarúgás, stb.
Product: debreceni angol szakkör, budapesti angol szakkör, egri német szakkör, miskolci mérnökInfó szakkör, szegedi mérnökinfó szakkör stb.
Mindezt a Modell-be belerakva.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest