Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacces

őstag

Sziasztok.

Programtervezési mintához kérnék segítéget, sajnos nincs olyan akitől ezt még megtanulhatnám. Persze ott vannak a könyvek, de mégis úgy érzem, ehhez tapasztalat kellene. Én elsősorban az abstract factoryra gondoltam. (Create design pattern-ben gondolkodom). Webalkalmazás lesz az alkalmazás, adatbázissal MVC-t felhasználva (grails - java).
    Van egy felület, ahol úgymond egy szakkört lehet létrehozni. És ezeket a szakköröket egy kollekcióba mentem bele (MongoDB, kollekció az SQL-ből ismert Tábla fogalmával egyezik meg). Ezeknek a szakköröknek van alapadata. Illetve lennének plusz adatok is. Ezek a plusz adatok attól függnek, hogy milyen tanulmányról van szó. És emiatt vetettem el a szimpla Factory method design patternt.

Például ilyen szakkörök lehetnek:
    - Nyelv (Angol, német)
    - Reál középiskolai( Fizika, kémia, ahol lehetőség van kísérletezésre, pl plusz mező, hogy mik lesznek a kísérletek )
    - Humán középiskola (Magyar, töri)
    - Testnevelés (a többi tantárggyal ellentétben ide kell hozni valami felszerelést is például cipő, labda)
    - Informatika egyetemi (ahova kell számítógép, programozási nyelv megadása, fejleszteőeszköz stb.)
    - Bölcsészet egyetemi és így tovább.
    Igazszág szerint azt sem tudom nagyon, hogy az MVC -ben hova kéne tenni, de én a Modell-re szavaznék (és nem a Controllerre elsősorban).

És én valahogy így képzeltem el (Felhasználva ezt: linkparticipants részt) :
    AbstractFactory: Szakkör (ez a tábla vagy kollekció)
    ConcreteFactory: IdegeNyelv, KözépiskolaReál, KözépiskolaiHumán, KözépiskolaTestnevelés, EgyetemInformatik, EgyetemMűszaki, EgyetemBölcsészet stb.
    AbstractProduct: Angol, Német, Fizika, Mérnök Informatika, Labdarúgás, stb.
    Product: debreceni angol szakkör, budapesti angol szakkör, egri német szakkör, miskolci mérnökInfó szakkör, szegedi mérnökinfó szakkör stb.
    Mindezt a Modell-be belerakva.

Új hozzászólás Aktív témák