- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Abstract factory helyett szerintem a sima factory is teljesen megfelelő.
A különböző szakköreidet könnyű hierarchiába rendezni, tehát öröklődéssel megoldhatod az egészet, nincs szükség absztrakt osztályokra.A factory-d meg lényegében egy függvény, ami Szakkör objektumokkal tér vissza, hogy pontosan milyen osztályúakkal, azt az ő dolga kitalálni a bemenő paraméterekből.
Esetleg csinálhatsz egy abstract factory-t, ahol a Szakkör osztályban lesz egy statikus függvény, ami saját maga példányaival tér vissza. Ezt megöröklik majd jól a leszármazottak is, tehát bármelyik szakkör osztályod fog tudni példányokat gyártani saját magából.
-
Szerintem a probléma, amit leírsz, nem a creational design patternek témakörébe tartozik. Amit leírtál, mint absztrakt és konkrét osztályok nem factoryk és productok. Az a különbség, hogy ezek mind adatjellegű osztályok, nincs közöttük "ő hozza létre őt" logikai kapcsolat, ergo nem gyárak.
Úgy hiszem, hogy a problémának két része van, ami megkavarhatott.
1) A szakkör példányokat (a maguk hierarchiájában) el kell tárolnod a MongoDB-ben. Itt azért befigyel, hogy az SQL táblának semmi köze nincs a Mongo kollekciójához, sokkal könnyebb dolgod van. Szerintem egy szakkör példány = 1 dokumentum a Szakkörök kollekcióban, és olyan tulajdonságai vannak, ami az adott típushoz tartozik. Ne gondolkodj előre megkötött oszlopokkal rendelkező táblákban!
2) Létre kell hoznod a különböző típusú szakköröket, figyelembe véve a különböző kombinációkat, mert ezzel más és más tulajdonságokat lehet beállítani. Itt jön be az, hogy szerintem a felvázolt osztályhierarchia nem stimmel.
A legegyszerűbb felállás, hogy adott a szakkör ősosztály, amiben a közös mezők találhatóak (beleértve a szakkör nyelvét), és ennek leszármazottai a ConcreteFactory/AbstractProduct alatt felsoroltak (ahogy szükséges). És ilyen leszármazott osztályokat kell létrehoznod akkor, amikor a felhasználó felvesz egy új szakkört.
Na most a megfelelő osztály kiválasztása és példányosítása már factory probléma. Az előző hierarchia mellett van egy szakkörgyár, ami valamilyen kulcs alapján létrehozza az új példányt. Ehhez a Factory method minta is elég. A gyár implementálásához meg szükséged van valami támpontra, hogy milyen szakköröket lehet létrehozni.
Most ennyire van (nincs) időm, remélem volt valami értelme
Kritika természetesen jöhet.UI: természetesen a hierarchia mind a modell rétegbe kell hogy kerüljön. A gyár határeset. De ez nem olyan kritikus kérdés szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- ASUS routerek
- PlayStation 3
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Energiaital topic
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged