Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Forest_roby

őstag

Hi!

Szeretnék bizonyos fizikai jelenségeket modellezni - 2d ill. 3d -ben, de nem tudom, hogy mivel ill. hogyan álljak neki. Eddig a gnuplot-ot erőltettem, de nem tudtam belőle animált grafikonokat kihozni, sőt többé - kevésbé csak ps-formátumban sikerült lementenem a grafikonokat. A ps -ből meg nem tudok avi-t vagy mozgó dolgot összehozni, szóval ez nekem nem jó.
    Elvárásom lene, hogy windowson és linuxon is menjene a dolog leprogramozása - szóval viszonylag platform független nyelv kéne. Ami igazán jó lenne az a c vagy a java nyelvek lennének. c-ben úgy tudom, hogy van vmi vektor grafika dolog, csak nem tom, hogy-hogyan műxik és nem tom, hogy alakalmas -e a kivánalmaimnak. :(
    Az nem baj, ha kicsit fapados a dolog leprogramozása - szeretem a retró dolgokat! :B
    ( A flash-re én is gondoltam, de nekem nagyon nem jött, be és linux alatt ugy se lehet csinálni ugyhogy az kiesett. )

Nos, asszem eléggé körülírtam a dolgot. Várom javaslataitokat, tanácsokat, linkeket!

Előre is köszönöm!

Forest

ui.: modellezés: mozgásegyenletek leprogramozása -> kezdőfeltételek megadása -> t időpontban, hogy néz ki a rendszer. ez érdekelne igazán!!

Új hozzászólás Aktív témák