Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

Sziasztok,

Van egy interface + hozzá a megvalósítás, ami alap dolog, ez az interface 1 dolgot tud mondhatni, van egy Send metódusa, ami fogad 1 db stringet és egy Map-et, nevezzük példa képp ezt az interface-t és osztályt BaseSenderInterface és BaseSenderImp-nak

Kérdezném én, hogy mi értelme van ezt még jobban bonyolítani, és csinálni e fölé pl még 1 interface-t pl ScreenSenderInterface + megvalósítás ScreenSenderImp, ahol is az osztály annyit csinál, hogy vár egy BaseSenderInterface példányt, és annak meghívja a Send metódusát

Továbbá lesz még1 interface, ami nem tudom CustomXYInterface lenne, aminek szintén Send függvénye van, de ez már egy custom objectumot vár, ami tartalmazza a fentebb említett String + Map kombót, és vár egy BaseSenderInterface típust és annak hívja a Send metódusát szintén

Nem tudom mennyire érthető ez így, számomra teljesen feleslegesnek tűnik, egyetlen érv, amit eltudok fogadni mellette, hogy esetleg szebb/olvashatóbb lesz, de sokkal több rétegen kell átrágnia magát valakinek ha hiba van

Más érvet tud valaki mondani, hogy miért jó az ehhez hasonló pattern, vagy nevezzük bárminek is?

+Tételezzük fel, hogy nincs multi modul, szóval minden osztály eléri a legelső interface + implementációt

Új hozzászólás Aktív témák