Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz fatal` #17733 üzenetére

Az SSH része a windowsnak egy ideje.
    Ahogyan a curl is, szóval igazad van, mondjuk egy OpenSSL jobb példa lett volna.

SSH miatt egy komplett linux alrendszert feltenni szerintem hulla felesleges.
    Egyetlen alkalmazásért tényleg felesleges lenne, de arra akartam rávilágítani, hogy ha már úgyis ott van a fejlesztőknek szánt Linux alrendszer a Windowsba integrálva, akkor érdemes azt használni, amikor előnyöket nyújt. Mondanám ezt, hogy biztosan azért érzem így, mert egyes tooljaink mindkét platformon futnak, így egyszerűbb VS + CMake párossal egy helyen fejleszteni, de előbb használtam WSL-t, minthogy a Linux bejött volna célplatformként, és előtte pedig a Cygwin-MinGW párost sok-sok éven át.

Fejlesztéshez oké, de én sem látom mi értelme lenne mondjuk egy total commandert vagy egy bármilyen más sima desktop appot telepítő helyett konténerből futtatni.
    Egy mindennap használt desktop alkalmazást szerintem sem lenne értelme így futtatni, azt fel kell telepíteni vagy natívan Windowsra, vagy WSL/WSLg alá, és használni. De egy háttérben futó szolgáltatás mehet konténerből, vagy egy olyan desktop alkalmazás, amit néhanapján se használ az ember, annak a linuxos változata mehet konténerből, amikor szükség van rá, és aztán használat után eldobod a konténert.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés